Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi
#1
Postat 14 January 2012 - 02:58 AM
Dar vad ca in ultimul timp am capatat experienta si in privinta asta .
Cina din seara asta a fost predominant pe baza de produse toscane. Si cu ceva romanesc printre ele.
Salamuri toscane:capocollo, finocchiona, carnati de porc mistret
prosciutto crudo
salata boeuf care a fost foarte apreciata
tartine cu salata de vinete si zacusca de ghebe (trimisa de mama )
pecorino di Pienza acoperit de cenusa servit cu dulceata de smochine si dulceata de pere
tarta sarata cu zucchine si morcovi
Apoi supa de alac cu legume: ceapa, tije de telina, cartofi, fasole, morcov, ciuperci, patrunjel, peperoncino, sare, piper.
Carnati toscani la gratar
Ciuperci la tigaie cu ulei ev, usturoi, patrunjel, peperoncino, sare, piper
Iepure la cuptor cu pancetta, pere si smochine (asa a fost comanda, of viata mea)
Sosul rezultat din legumele mixate
Dulciuri
ciocolatosii si trufele Stellei
Am ales un vin rosu toscan, Chianti
Am mancat, am baut, am povestit, ne-am amuzat, ne-am simtit bine.
#2
Postat 14 January 2012 - 07:54 AM
any_annette, la 14 January 2012 - 02:58 AM, a spus:
Am mancat, am baut, am povestit, ne-am amuzat, ne-am simtit bine.
Annnny, faine pregatiri, nu vrei sa-ti iesi din mana, asa-i?
felicitari, fata draga
da zi si mie, toate astea le-ati mancat la cina? cati ati fost?
#3
Postat 14 January 2012 - 11:26 AM
bristena, la 14 January 2012 - 07:54 AM, a spus:
Annnny, faine pregatiri, nu vrei sa-ti iesi din mana, asa-i?
felicitari, fata draga
da zi si mie, toate astea le-ati mancat la cina? cati ati fost?
Sarumana !
Am fost 4, dar eu am pus sa fie, mie nu-mi place sa pun felii numarate pe platou.
Supa s-a mancat toata, iar din restul binenteles ca a ramas cate ceva dar sunt asigurata pe maine la pranz si cina eventual daca nu iesim .
#4
Postat 14 January 2012 - 11:43 AM
Sosul l.ai facut atunci cand ai servit la masa, sau inainte si doar l-ai incalzit.
Habar nu am ce e alacul? arpacas?
branza aia si-o curata de coaja fiecare in farfurie?
Perele din iepure crude?
Arata foarte bine totul! Felicitari ! ai un sot si prieteni norocosi!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#5
Postat 14 January 2012 - 11:59 AM
Daniella, la 14 January 2012 - 11:43 AM, a spus:
Sosul l.ai facut atunci cand ai servit la masa, sau inainte si doar l-ai incalzit.
Habar nu am ce e alacul? arpacas?
branza aia si-o curata de coaja fiecare in farfurie?
Perele din iepure crude?
Arata foarte bine totul! Felicitari ! ai un sot si prieteni norocosi!
Merci Daniella , acu' stai s-o iau pe rand cu raspunsurile!
Rulada a fost gata inainte sa vina ei cu vreo 20 de minute, am pus-o deoparte acoperita sa se mentina la cald, sosul l-am mixat si l-am pus in olicica si numai l-am incalzit rapid inainte sa-l duc la masa si l-am pus apoi intr-un castronel.
Alacul e asta, poza e de pe net
Da, branza si-a curatat-o fiecare-n farfurie, e chiar frumos sa se vada cum e cu coaja aia cu cenusa cu tot. Nu-ti imagina ca, cade cenusa de pe coaja sau ceva de genul asta. Nu.
Perele, de fapt para ca intra una singura, da e cruda si trebuie sa fie tare sa nu se inmoaie prea tare in timpul coacerii. Adica sa ramana oricum compacta.
Or fi ei norocosi toti, dar eu sunt foarte norocoasa !
#6
Postat 14 January 2012 - 12:25 PM
any_annette, la 14 January 2012 - 11:59 AM, a spus:
da, tu esti cea mai norocoasa ca ai talent, rabdare, pricepere, ca esti apreciata si "ai loc"/pentru cine sa te dedici pasiunii tale
merci de raspunsuri si brava, sa mai faci!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#7
#8
Postat 14 January 2012 - 12:49 PM
#9
Postat 14 January 2012 - 01:13 PM
stella, la 14 January 2012 - 12:49 PM, a spus:
Au fost multe, da' la gustari am scapat rapid ca salamurile si branza au fost numai de taiat .
Si tre sa zic sa sotul meu drag a aranjat pe platou asa frumos salamurile, branza a taiat-o tot el. Atat cat face e bun, eu ma multumesc cu atat.
I-am zis sa taie painea si aud ca-mi spune "iar imi dai chestii plictisitoare de facut ?" Ei na, atunci treci la taiat salam si pune pe platouri.
O parte din trufe au plecat la pachet plus ciocolatosi, tare mult le-au mai placut.
Am vrut sa le dau si ceva borcane cu dulceata, dar am uitat .
#10
Postat 14 January 2012 - 01:27 PM
any_annette, la 14 January 2012 - 01:13 PM, a spus:
Parca, parca recunsoc personajul! si tati ma ajuta, dar doar atunci in ultimele 30 min si dupa ce vin musafirii ...(manipulat bauturi, gheata, pus in pahare, strans/pus vasele la spalat, ultima oara l-am pus responsabil la aparatul foto ) pana atunci pot sa-mi folosesc mainile pe post de 10 tentacule, nu e interesat ... .
Dar inca nu le aseaza asa frumos pe platou ca sotul tau... daca o sa prinda mai multe mese facute de mine, poate o sa mai invete ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#11
Postat 14 January 2012 - 01:32 PM
Daniella, la 14 January 2012 - 01:27 PM, a spus:
any_annette, la 14 January 2012 - 01:13 PM, a spus:
Parca, parca recunsoc personajul! si tati ma ajuta, dar doar atunci in ultimele 30 min si dupa ce vin musafirii ...(manipulat bauturi, gheata, pus in pahare, strans/pus vasele la spalat, ultima oara l-am pus responsabil la aparatul foto ) pana atunci pot sa-mi folosesc mainile pe post de 10 tentacule, nu e interesat ... .
Dar inca nu le aseaza asa frumos pe platou ca sotul tau... daca o sa prinda mai multe mese facute de mine, poate o sa mai invete ...
Al meu face daca-i zic, dar de obicei ma intreaba el daca poate sa ma ajute cu ceva.
Incepe sa faca si apoi ma intreaba de o mie de ori "e bine asa?" "ia uita-te cum am facut" .
Ieri taia salamurile si lua cate o felie din fiecare cica sa vada daca-i bun , la fel cu branza, apoi zice ia si gusta, noi deja inainte sa vina musafirii eram ghiftuiti!
#12
Postat 14 January 2012 - 01:36 PM
+ gustatul salameturilor la fel! idem
dar sa vezi cand o sa mai ai si un copilas printre picioare si tragandu-te de pantaloni sa il iei in brate, copil de care de altfel "se ocupa el" in timp ce tu pregatesti Deci baga mare cu mesele cat mai ai timp, apoi cred ca o perioada o sa fie un pic mai complicat ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#13
Postat 14 January 2012 - 01:40 PM
Daniella, la 14 January 2012 - 01:36 PM, a spus:
+ gustatul salameturilor la fel! idem
dar sa vezi cand o sa mai ai si un copilas printre picioare si tragandu-te de pantaloni sa il iei in brate, copil de care de altfel "se ocupa el" in timp ce tu pregatesti Deci baga mare cu mesele cat mai ai timp, apoi cred ca o perioada o sa fie un pic mai complicat ...
Si dupa gustatul asta trebuia sa udam cu ceva, am baut cate-o gura de vin.
Avem de la un prieten de-al nostru vin rosu are o culoare traznet, e buuuun un pic dulceag (il bem de obicei dupa ce mancam, nu merge la cina, dar eu l-as vedea bine cu branzeturi) zici ca-i suc de struguri, nectar.
Deci pentru noi petrecerea era inceputa !
Ei atunci cand o sa fie o chem pe mama, ea o sa stea cu bebe si noi pregatim mese !
#14
Postat 14 January 2012 - 01:57 PM
traiasca mama! cred ca o sa ai ajutor si de la socri, nu?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#15
Postat 14 January 2012 - 07:13 PM
#16
Postat 14 January 2012 - 07:19 PM
Eataly, la 14 January 2012 - 07:13 PM, a spus:
Oooooo daaaa cum sa nu , tu comanzi eu execut ce-ti doreste inimioara !
Rulada am fadecut-o deja de 3 ori si e scrisa bine in caiet acolo.
Nici nu zici ca mananci iepure.
Sosul ala e un "must" , fara nu se poate, se completeaza.
Daca reusesc sa te fac sa mananci iepure, sunt tare !
#17
Postat 15 January 2012 - 06:46 PM
mie-mi fac cu ochiul salamurile alea, mi-ar placea sa le gust. Iar rulada arata extrem de bine. Tu iei iepurele dezosat, asa-i?
de dulciuri nu zic nimic - n-am vazut, n-am vazut!
la noi nu se obisnuieste supa la cina , de alac...nici atat!
#18
Postat 15 January 2012 - 06:49 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#19
Postat 15 January 2012 - 07:02 PM
moatza, la 15 January 2012 - 06:46 PM, a spus:
mie-mi fac cu ochiul salamurile alea, mi-ar placea sa le gust. Iar rulada arata extrem de bine. Tu iei iepurele dezosat, asa-i?
de dulciuri nu zic nimic - n-am vazut, n-am vazut!
la noi nu se obisnuieste supa la cina , de alac...nici atat!
Moatzo, sarumana !
Salamurile, carnatii in vid, carnurile, le iau cand mergem in Toscana, le inghesui in genti frigorifice sa incapa cat mai multe. Aici se gasesc salamuri toscane dar nu au acelasi gust ca alea de acolo, sunt numai cu numele.
Iar prosciutto asta toscan e asa de dulce si bun, ii ia maul lui "San Daniele" care costa si o caruta de bani si e tot sarat chiar daca ei zic ca-i dulce si la altele care sunt comerciale.
La inceput am dezosat si eu iepuri, am invatat singurica cu un video youtube in fata si am reusit foarte bine.
Am pus poze "horror" cu animalul la topicul cu pricina.
Astia ultimii i-am luat gata dezosati de macelar, ii zic de fiecare data "nu cumva sa aiba gauri" !
Supa care de fapt arata ca o ciorba, e specifica Toscanei si asta, "zuppa di farro" ii zice pe italiana.
Am vrut sa fac ceva mai altfel de data asta.
Eu am mancat acolo cand am fost anul trecut si am vrut s-o imit si eu acasa. Am facut de 2 ori si ne-a placut. Ciupercile ii dau un gust bun.
Maya, la 15 January 2012 - 06:49 PM, a spus:
Cum zicea si Koral, suntem mai ceva ca prietenii. Aici suntem in familie !
#20
Postat 15 January 2012 - 09:52 PM