Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi
#41
Postat 21 January 2012 - 09:29 PM
#43
Postat 21 January 2012 - 10:02 PM
#44
Postat 22 January 2012 - 11:42 AM
ma servesc din toate cate un pic ... la mielul ala nu stiu cum o sa ma opreasca cineva ...
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#45
Postat 22 January 2012 - 12:36 PM
#46
Postat 22 January 2012 - 04:51 PM
Totul e pe gustul meu, m-ai facut curioasa cu shuba si cu cealalta salata de sfecla cu maioneza.
Carnataraia arata fain, carnurile la cuptor si mai si, iar de dulciuri ce sa zic, faina placinta dar faina si sculptura cu ceasul.
Sa va fie de bine petrecerea si la multi ani sarbatoriului/sarbatoritei!
#47
Postat 22 January 2012 - 07:50 PM
Mi-a stat ceasul cand am vazut orologiul ala! Alea erau sculpturi? ca erau finisati perfect amorasii aia, parca erau turnati.
#48 Guest_Gelutza_*
Postat 22 January 2012 - 08:21 PM
Stella, sa-ti traisca prietenii, dar mai ales, sa le traiesti, sa se poata bucura de tine multi, multi ani!
Totul arata mirobolant!
Mi-ai amintit de shuba, vreau sa o mai fac si eu cat de curand, pana nu termin scrumbia, tare mult ne place!
Bine ca au intrebat fetele inainte cum e cu orologiul ala, ca muream de curiozitate, faina arhitectura!
Ma inclin, doamna, in fata maiestriei dumneavoastra!
#49 Guest_Gelutza_*
Postat 22 January 2012 - 08:30 PM
any_annette, la 22 January 2012 - 04:51 PM, a spus:
Totul e pe gustul meu, m-ai facut curioasa cu shuba si cu cealalta salata de sfecla cu maioneza.
Carnataraia arata fain, carnurile la cuptor si mai si, iar de dulciuri ce sa zic, faina placinta dar faina si sculptura cu ceasul.
Sa va fie de bine petrecerea si la multi ani sarbatoriului/sarbatoritei!
Pana vine Stella, iti spun si parerea mea despre shuba- e o salata extraordinara!
Uite si o sectiune din ultima salata de genul acesta facuta de mine...e o salata in straturi.
O poza cu salata in ansamblu am pus si eu la preparatele din peste mai la inceput de ianuarie...
Mi se pare ca am si pasii pozati la salata asta...
Este foarte buna si usor de facut!
#51
Postat 23 January 2012 - 10:12 PM
#52
Postat 26 January 2012 - 04:36 AM
#54
Postat 11 February 2012 - 02:32 PM
Salamul de caracatita a lui Lili http://artaculinara....-de-caracatita/
Iar nu am reusit sa-i fac poza ca si in Ajun de Craciun, asta e.
Numai pe asta o am in timp ce fierbea.
Foarte bun, pus in sticla, apoi congelat in asa fel incat sa-l pot taia felii subtiri.
Deasupra ulei ev, lamaie, sare, piper.
Eu nu am apucat sa gust nici macar o felie, a placut la toata lumea, am lasat sa-l manance ei.
Zaiafetul lui Dexter pe felii de paine proaspata pe care am pregatit-o tot ieri
http://artaculinara....-in-stil-cajun/
Aici sunt cateva felii, a mai fost un platou mare pentru ca am facut portie dubla de zaiafet.
A avut succes si asta.
Supa crema de bobi cu frunze de sfecla fierte puse deasupra usor cu furculita, ulei ev, o langustina si un crevete rosu facuti la gratar.
Servita cu crutoane de paine cu seminte de fenicul, fiecare recipient pus in dreptul fiecarei farfurii.
http://artaculinara....-crema-de-bobi/
Aici in timp ce sotul meu le umplea cu crutoane
Paine impletita, 2 bucati
Peste fript
Calamaretti (adica calamari extrem de mici, cat o bricheta sau chiar jumatate) 2 kg
Triglie un pestiuc mic tot asa cat bricheta, tot 2 kg
Dulce
Crema de ciocolata, crema de ricotta, pireu de pere, fistic, capsuna
Socrii mei au adus minciunelele (vroiam sa fac eu castagnole, insa am renuntat pentru ca soacramea m-a intrebat "pai si eu ce aduc daca faci tu tot ?" ) care se mananc aici in perioada asta.
Cumparate, cu miere de albine deasupra
Am baut
Vin Levantio de "Fazio" ( nu va zic cate sticle )
Spumant Mionetto "Valdobbiadene"
Whisky "Macallan"
Gata. Nu manamc cred pana maine.
#55
Postat 11 February 2012 - 03:31 PM
cum ai facut crema de cioco si crema de ricotta?
si mai am o curiozitate: alea 4 kg de pestiuci si calamareti mici i-ai curatat bucata cu bucata de interioare etc?
felicitari si sa mai faci, daca eu nu mai apuc sa fac nimic, macar sa imi bucuri tu retina!
brava, brava, brava! totul super! vreau si eu
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#56
Postat 11 February 2012 - 03:42 PM
Daniella, la 11 February 2012 - 03:31 PM, a spus:
cum ai facut crema de cioco si crema de ricotta?
si mai am o curiozitate: alea 4 kg de pestiuci si calamareti mici i-ai curatat bucata cu bucata de interioare etc?
felicitari si sa mai faci, daca eu nu mai apuc sa fac nimic, macar sa imi bucuri tu retina!
brava, brava, brava! totul super! vreau si eu
Dani, pestiuci i-am curatat eu de chiar daca la majoritatea nu era nevoie ca erau asa mici ca ii mancai cu tot cu cap.
Ceilalti, calamaretti, i-am spalat doar, nu e nevoie de curatat.
Multumesc mult de tot !
Ricotta frecata la mixer cu zahar la 1 kg de ricotta 200 de gr de zahar, pana ce devine fina fina.
Crema de ciocolata e o crema ganache.
#57
Postat 11 February 2012 - 03:46 PM
any_annette, la 11 February 2012 - 03:42 PM, a spus:
Crema de ciocolata e o crema ganache.
dintr-un kg de ricotta la cate persoane ai facut?
da-mi si reteta de ganache, fii buna, ca nu am facut niciodata si nu am habar dc am mancat As avea cioco si frisca, dar nu am branza de vaci/ricotta in casa azi ... oare merge sa fac stratul 2 cu ceva mascarpone?
deci calamaretti mici nu necesita curatare? de fapt ai dreptate ca si caracatita baby e curata ...
merci !
au fost incantati mutzafirii? dar ei nu te cheama pe la ei pe la mese? sa ne dai meniurile si de la ei ...
mie mi-ar fi frica sa fac menu italienesc pe teritoriul lor ! de cati ani esti acolo ?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#58
Postat 11 February 2012 - 03:54 PM
Nu pot decat sa te aplaud .
Daca sotul tau e italian ,atunci soacra ta a gasit cea mai italianca nora posibila !
Adica cea mai buna !
Daca e roman ,atunci nu pot sa spun decat ca te-ai integrat perfect in tara de adoptie .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#59
Postat 11 February 2012 - 05:07 PM
Daniella, la 11 February 2012 - 03:46 PM, a spus:
dintr-un kg de ricotta la cate persoane ai facut?
da-mi si reteta de ganache, fii buna, ca nu am facut niciodata si nu am habar dc am mancat As avea cioco si frisca, dar nu am branza de vaci/ricotta in casa azi ... oare merge sa fac stratul 2 cu ceva mascarpone?
deci calamaretti mici nu necesita curatare? de fapt ai dreptate ca si caracatita baby e curata ...
merci !
au fost incantati mutzafirii? dar ei nu te cheama pe la ei pe la mese? sa ne dai meniurile si de la ei ...
mie mi-ar fi frica sa fac menu italienesc pe teritoriul lor ! de cati ani esti acolo ?
Eu am avut 500 de gr de ricotta de oaie (trebuie sa fie scursa bine de apa) la care am pus 100 de gr de zahar.
A ajuns exact pentru 6 pahare, alea din poza, cate un strat in fiecare pahar.
E aceeasi crema care se foloseste la umplut "cannoli".
Crema ganache eu am facut din 250 de gr de ciocolata taiata fin (eu am macinat-o la termomix) peste care am turnat 250 de ml de smantana proaspata(din aia de facut frisca) pe care am incalzit-o pe foc mic pana ce incepe sa fiarba.
Am amestecat bine cu telul pana ce a devenit neteda compozitia.
Dupa ce s-a racit am bagat-o la mixer pana ce s-a transformat in crema.
Am lasat-o in bucatarie, daca o pui la frigider se intareste si nu e buna pentru dulcele asta.
Insa pe mine personal nu m-a satisfacut pe deplin ganache asta, data viitoare o sa fac o crema de patiserie cu ciocolata si o s-o pun ca baza.
Calamaretti nu necestita curatare, numai trebuie spalati, astia erau foarte mici cam 4 cm fiecare.
Daniela, cu ceva vechime la activ, inveti retetele si ajungi poate unele sa le faci mai bine ca ei. E chestie de practica.
Piscotel, la 11 February 2012 - 03:54 PM, a spus:
Nu pot decat sa te aplaud .
Daca sotul tau e italian ,atunci soacra ta a gasit cea mai italianca nora posibila !
Adica cea mai buna !
Daca e roman ,atunci nu pot sa spun decat ca te-ai integrat perfect in tara de adoptie .
Lia , stand aici cu timpul te obisnuiesti si e normal sa preiei din gusturile, obiceiurile si traditiile lor.
Numai daca esti incuiat la cap nu le accepti.
Eu sunt o persoana deschisa si dornica de a invata cat mai multe de la ei si asta nu ma poate decat "imbogati".
Chiar ieri ii spuneam soacrei mele ca eu am invatat foarte multe de la mama mea in bucatarie, de la ea (soacra) si nu in ultimul rand de pe forum.
Ea a fost foarte incantata cand i-am spus chestia asta si mi-a zis "chiar? serios? si de la mine?"
Sigur ca da, trebuie sa recunosc.
Crema de bobi este un fel de mancare sarac pentru ca nu are decat bobi, ceapa si supa. Reteta veche de altfel.
In varianata asta revizitata, cu verdeata si langustina deasupra, am mancat intr-un restaurant.
Asa ca am incercat sa refac acasa. Am fost foarte incantata de rezultat.
Asta e poza de la restaurant.
Deci eu in seara aia m-am bucurat de cina cu sotul meu si in plus am pus o reteta deoparte .
Lia, multumesc !
#60
Postat 11 February 2012 - 06:53 PM
Ce ma termina pe mine e frittura di pesce, pentru aia as strabate acum nametii din mijlocul Italiei ca sa vin la tine
Iar pentru ultimele fraze scrise te ador si mai mult decit pina acum