Forum Culinar: Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

#61 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 07:02 PM

Cine m-a pus sa intru aici?? Any e absolut fantastic totul...eu las dulcele, si mananc supa si frittura ...
pentru polipo vin alta data, si tunci vreau multe tarocco =)) ....

#62 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 11 February 2012 - 07:26 PM

Minunat Any!! Mi-ai facut mare pofta de peste, de fapt tu mereu imi faci pofta de mare!! :love7:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#63 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 07:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 February 2012 - 06:53 PM, a spus:

Any, cum nu-ti place ganasche-a ca eu as minca-o non stop, dar e drept ca o fac mereu doar cu Lindt cu lapte, iese ca umplutura de la Lindor, cre ca am batut-o o singura data pentru un tort, in rest intotdeauna am lasat-o asa cum e.

Ce ma termina pe mine e frittura di pesce, pentru aia as strabate acum nametii din mijlocul Italiei ca sa vin la tine :P

Iar pentru ultimele fraze scrise te ador si mai mult decit pina acum :-*


Eu am facut-o cu "Novi" 72% cacao.
Dupa ce pun smantana peste cioco si amestec cu telul, e ok. Asa as manca-o si eu, e faina de tot.
Dupa ce o bat cu mixerul se deschide la culoare si trebuie folosita atunci pe loc banuiesc ca sa-si pastreze consistenta.
Eu am facut prostia de-a o pune in frigider cam 10 minute cred, s-a intarit imediat.
Am scos-o, lasat-o la temperatura camerei si inainte de-a o pune in pahare am batut-o iar cu mixerul.
Nu a mai avut consistenta aia fina, a devenit o crema grunjoasa, nu mi-a placut deloc.
Ceva am gresit cu siguranta, dar deja mi-e antipatica =))
Oricum s-au lins paharele!

As fi vrut s-o las fara s-o bat, insa mi-a fost frica de faptul ca punind deasupra crema de ricotta care e mai grea, o sa se pleosteasca tot, n-o sa-mi mai vina randurile alea.

Si pe mine m-a terminat frittura de peste si la propriu si la figurat, aveam ulei peste tot in bucatarie, acum aproape c-am terminat treaba :lol: .
Grazie mille :hug:



Vezi postareastella, la 11 February 2012 - 07:02 PM, a spus:

Cine m-a pus sa intru aici?? Any e absolut fantastic totul...eu las dulcele, si mananc supa si frittura ...
pentru polipo vin alta data, si tunci vreau multe tarocco :) ....


Multumesc mult de tot, eu chiar ma emotionez cand citesc asa cuvinte frumoase de la voi :blush: !

Ma crezi ca n-am luat tarocco anul asta? Oricum cam tarziu au iesit pe piata, in comparatie cu alti ani.


Vezi postareazerda, la 11 February 2012 - 07:26 PM, a spus:

Minunat Any!! Mi-ai facut mare pofta de peste, de fapt tu mereu imi faci pofta de mare!! :love7:


Multumesc :love7: , de-acum nu mai fac peste fript pentru o luna!

#64 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,024
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 February 2012 - 07:41 PM

any, nota zece cu coroniţă!

#65 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 07:44 PM

Vezi postareaDexter, la 11 February 2012 - 07:41 PM, a spus:

any, nota zece cu coroniţă!


Vai de mine, coronita, ce n-am luat eu niciodata :love7: !
:love7:

#66 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,331
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 February 2012 - 07:47 PM

Vezi postareaany_annette, la 11 February 2012 - 07:44 PM, a spus:

Vai de mine, coronita, ce n-am luat eu niciodata :love7: !
:love7:

Mai dire mai :blush:

#67 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 February 2012 - 08:22 PM

Any, jos palaria, clopu', cusma..... ce vrei tu! :love7: Esti gazda perfecta! :love7: Aplauze la scena deschisa! :hug: :lol: =))
Nici nu stiu ce mi-ar placea mai mult....... totul arata extraordinar. Ii invidiez pe-ai tai.... (sot, socri......) :blush:

#68 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 February 2012 - 08:42 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 January 2012 - 01:47 AM, a spus:

Merci mult Gela, scrumbia tre' sa fie afumata sau cum?


Nu stiu daca ti s-a raspuns sau nu,dar eu de cand o stiu salata asta,e facuta cu scrumbie sarata. :love7:

#69 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 February 2012 - 08:47 PM

Ce sa mai zic,decat ca se vede ca-ti place ceea ce faci(si-ti reuseste de minune) si sa te-mparti cu altii.

Vezi postareaDaniella, la 11 February 2012 - 03:46 PM, a spus:

au fost incantati mutzafirii? dar ei nu te cheama pe la ei pe la mese? sa ne dai meniurile si de la ei ... :blush:
mie mi-ar fi frica sa fac menu italienesc pe teritoriul lor :love7: ! de cati ani esti acolo ?


Mai,si eu am gandit la fel,cel putin,sper ca ai si tu noroc de mese intinse selecte.
Nici eu nu am facut nimic din mancarea de pe-aici(chiar daca am de unde gasi retete)dar nu prea m-au inspirat cele mancate pe aici.Bucataria italiana insa,mmmmmmm :love7:

#70 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 February 2012 - 09:14 PM

Vezi postareaFoxyy, la 11 February 2012 - 08:22 PM, a spus:

Any, jos palaria, clopu', cusma..... ce vrei tu! :love7: Esti gazda perfecta! :blush: Aplauze la scena deschisa! :)
Nici nu stiu ce mi-ar placea mai mult....... totul arata extraordinar. Ii invidiez pe-ai tai.... (sot, socri......)


Foxy :love7: multumesc :hug: !!!!!!!!!!!
Socrelul meu numai peste ar manca.
Aseara au ramas la noi pana la 2 jumatate noaptea si la plecare ne-a spus socru ca de fiecare data petrec seri frumoase acasa la noi :-* .


Vezi postareaEllani, la 11 February 2012 - 08:42 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 23 January 2012 - 01:47 AM, a spus:

Merci mult Gela, scrumbia tre' sa fie afumata sau cum?


Nu stiu daca ti s-a raspuns sau nu,dar eu de cand o stiu salata asta,e facuta cu scrumbie sarata.


Scrumbie afumata aici nu gasesc.
Scrumbie sarata adica conservata in sare?
Merci mult :lol: .


Vezi postareaEllani, la 11 February 2012 - 08:47 PM, a spus:

Ce sa mai zic,decat ca se vede ca-ti place ceea ce faci(si-ti reuseste de minune) si sa te-mparti cu altii.

Vezi postareaDaniella, la 11 February 2012 - 03:46 PM, a spus:

au fost incantati mutzafirii? dar ei nu te cheama pe la ei pe la mese? sa ne dai meniurile si de la ei ...
mie mi-ar fi frica sa fac menu italienesc pe teritoriul lor ! de cati ani esti acolo ?


Mai,si eu am gandit la fel,cel putin,sper ca ai si tu noroc de mese intinse selecte.
Nici eu nu am facut nimic din mancarea de pe-aici(chiar daca am de unde gasi retete)dar nu prea m-au inspirat cele mancate pe aici.Bucataria italiana insa,mmmmmmm :P


Multumesc mult Ellani =)) !

Aici am noroc de mese super gustoase acasa la socrii si la restaurant (la fel, cand mergem in familie sau noi doi, deci nu cu prietenii care au alte gusturi). Atat.

Pentru mine bucataria italiana e cea mai cea de pe globul pamantesc. Atat de variata, bogata, ingrediente fel si fel, mmmm, oriunde mergi in Italia, mananci bine.

Ellani, mai scormoneste, trebuie sa aiba ceva bun si acolo unde esti tu.
Eu nu stiu unde esti tu (banuiesc ca in nord), dar de ex mie mi-a placut mult ce am mancat in Danemarca.

#71 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 11 February 2012 - 10:15 PM

Da,Any,e scrumbie intr-un maglavais de apa si sare(poate si ulei,ca nu stiu exact cum o fac industrial).E mai moale ca cea afumata(care e o idee mai uscata).La topicul cu revelionul nostru deschis de mine am pus si reteta cum o fac eu.

Scrisesem ceva mai inainte la topicul cu fetele din Italia ca vazusem o emisiune-travel si acolo aratau si mancare,pai vai mama mea ce bunataturi,sa le mananci cu ochii.
Mancarea de aici(banuiesti bine) traditionala..hmmm,mai bine tac.Adica mananc,cate-un pic de politete daca sunt in ospetie,nu fac mofturi,dar nu se compara nici cu cea cea cu care sunt obisnuita eu,nici cu celelalte renumite.Sa nu-ti mai spun ce e traditional la ei pe masa de Craciun,ca n-o sa ma crezi.Si nici nu gasesti multe femei(eu cel putin nu stiu multe) sa le placa sa petreaca mult timp la bucatarie.Stiu un caz in care o gospdina oboseste de la fiert paste si cremwursti,zicand ca vai,ce mult a mai muncit,deci poti sa-ti dai seama cam ce si cum. :)

Eu oricum gatesc romaneste asa ca,no problem pentru mine.Alta e ca nu gasesc mereu si chiar tot ce-mi trebuie(ex.varza buna de sarmale),dar,ne descurcam.

#72 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 February 2012 - 10:34 AM

Any, yamy yamy... pot sa vin si eu la tine?

Atenta ganachul nu se baga sub nici-o forma in frigider... se pastreaza fara probleme la temperatura ambienta. Asta am invatat-o de pe forumul italian.
Sorina

#73 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2012 - 01:15 PM

Vezi postareaEllani, la 11 February 2012 - 10:15 PM, a spus:

Da,Any,e scrumbie intr-un maglavais de apa si sare(poate si ulei,ca nu stiu exact cum o fac industrial).E mai moale ca cea afumata(care e o idee mai uscata).La topicul cu revelionul nostru deschis de mine am pus si reteta cum o fac eu.

Scrisesem ceva mai inainte la topicul cu fetele din Italia ca vazusem o emisiune-travel si acolo aratau si mancare,pai vai mama mea ce bunataturi,sa le mananci cu ochii.
Mancarea de aici(banuiesti bine) traditionala..hmmm,mai bine tac.Adica mananc,cate-un pic de politete daca sunt in ospetie,nu fac mofturi,dar nu se compara nici cu cea cea cu care sunt obisnuita eu,nici cu celelalte renumite.Sa nu-ti mai spun ce e traditional la ei pe masa de Craciun,ca n-o sa ma crezi.Si nici nu gasesti multe femei(eu cel putin nu stiu multe) sa le placa sa petreaca mult timp la bucatarie.Stiu un caz in care o gospdina oboseste de la fiert paste si cremwursti,zicand ca vai,ce mult a mai muncit,deci poti sa-ti dai seama cam ce si cum. :)

Eu oricum gatesc romaneste asa ca,no problem pentru mine.Alta e ca nu gasesc mereu si chiar tot ce-mi trebuie(ex.varza buna de sarmale),dar,ne descurcam.


Eu aici nu gasesc scrumbie decat proaspata si s-o fac eu parca nu ma-ncred.

Vezi postareasorinadaniela, la 12 February 2012 - 10:34 AM, a spus:

Any, yamy yamy... pot sa vin si eu la tine?

Atenta ganachul nu se baga sub nici-o forma in frigider... se pastreaza fara probleme la temperatura ambienta. Asta am invatat-o de pe forumul italian.


Hai :) !! Da vezi ca tre' sa mananci! Adio Monti!

Trebuie sa-i mai dau o sansa si sa mai incerc o data.

#74 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 February 2012 - 10:10 PM

Any, iar ai excelat! Bravo ptr cina, sunt sigura ca te iubeste toata lumea ptr care gatesti.

Cum sa nu-ti placa ganache-ul? mie mi se pare cea mai grozava crema.

#75 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 February 2012 - 10:43 PM

Vezi postareamoatza, la 12 February 2012 - 10:10 PM, a spus:

Any, iar ai excelat! Bravo ptr cina, sunt sigura ca te iubeste toata lumea ptr care gatesti.

Cum sa nu-ti placa ganache-ul? mie mi se pare cea mai grozava crema.


Moatza sarumana :iamwithstupid: .
Cu ganache-ul sigur am gresit pe undeva.
Nu-mi explic de ce tare fiind si mixat apoi nu a mai avut consistenta initiala.

Ps. maine am iar musafiri.

#76 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2012 - 11:37 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 February 2012 - 10:43 PM, a spus:

Ps. maine am iar musafiri.

:iamwithstupid: Astept ... :rolleyes: spor in toate ... :wub:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#77 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 February 2012 - 11:29 AM

Vezi postareaany_annette, la 11 February 2012 - 02:32 PM, a spus:


Salamul de caracatita a lui Lili http://artaculinara....-de-caracatita/

Pot sa-l mananc... cred, ma duc dupa aia sa verific in detaliu...


Zaiafetul lui Dexter pe felii de paine proaspata pe care am pregatit-o tot ieri

http://artaculinara....-in-stil-cajun/

Si pe asta, cred, verificam imediat... da' fara paine.


Supa crema de bobi cu frunze de sfecla fierte puse deasupra usor cu furculita, ulei ev, o langustina si un crevete rosu facuti la gratar.
Servita cu crutoane de paine cu seminte de fenicul, fiecare recipient pus in dreptul fiecarei farfurii.

Asta nu, ma refer la bobi, da' nu ma impiedica nimeni sa pap langustina cu frunzele de sfecla fierte...


Paine impletita, 2 bucati

Aici m-ai omorat... cat de frumoase sunt... da' nu pot.
Iar nu-i bai, nu mananc multa paine, m-am dezvatat deja. Asa ca sunt mai multe solutii:
1. nu mananc si gata, nu moare nimeni
2. mi-o aduc eu de acasa
3. aduc Wasa cu mine


Peste fript
Calamaretti (adica calamari extrem de mici, cat o bricheta sau chiar jumatate) 2 kg
Triglie un pestiuc mic tot asa cat bricheta, tot 2 kg

M-ai mai ingropat un pic... as putea sa-i mananc daca-i tavalesti prin faina integrala si/sau tarate de ovaz... Ce deliciu!

Dulce
Crema de ciocolata, crema de ricotta, pireu de pere, fistic, capsuna

Crema de ciocolata ai facut-o fara sa vrei monti... eu consum exact Novi min 72% cacao. Singura chestie care nu o pot papa e ricotta. Asa ca e de ajuns sa pui fructoza la pireutul de pere... asta daca nu ai mai pus altceva pe langa pere. Nu-mi mai aduc bine aminte, trebuie sa ma duc sa verific...
Da' oricum crema de ciucalata cu fistic si capunici la mine ajunge.


Socrii mei au adus minciunelele (vroiam sa fac eu castagnole, insa am renuntat pentru ca soacramea m-a intrebat "pai si eu ce aduc daca faci tu tot :( ?" ) care se mananc aici in perioada asta.
Cumparate, cu miere de albine deasupra

Crimaaaaa, asta nu, da' oricum sunt prea satula... minciunelele cu miere cu tot vi le las voua. Vezi de draguta sunt?

Am baut

Vin Levantio de "Fazio" ( nu va zic cate sticle :) )
Spumant Mionetto "Valdobbiadene"
Whisky "Macallan"

Tu da-mi vin linistita, ai sa vezi ca nu zic NU! Whisky nu serveam eu nici inainte, asa ca iar nu sunt probleme... va ramane mai mult voua!

Gata. Nu manamc cred pana maine.

Nici eu...




Ai vazut ca pot sa vin la tine la masa? Basta sa ma inviti!
Te pupacesc! :)
Sorina

#78 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2012 - 11:32 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2012 - 11:37 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 12 February 2012 - 10:43 PM, a spus:

Ps. maine am iar musafiri.

:( Astept ... :) spor in toate ... :)



Nu cred ca fac nimic,ne vedem la o pizza sa discutam una alta.
Asa a propus al meu sot si cred ca a facut bine :) .

#79 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 February 2012 - 11:36 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 13 February 2012 - 11:29 AM, a spus:



Ai vazut ca pot sa vin la tine la masa? Basta sa ma inviti!
Te pupacesc! :(


Sorinaaa :) :) :) Ti-am mai zis eu ca ai vointa de fier!
Da' nu mai bine ma pregatesc si cu ceva Monti?
Doar nu poti sta sa te uiti la noi!!

#80 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 13 February 2012 - 11:48 AM

Stai calma... un gratar cu o salata pt mine e de ajuns. Daca dai si un pahar de vin, arta culinara scrie pe tine...
Nimeni, repet nimeni niciodata din afara familiei nu a pregatit ceva gandindu-se la mine.
M-am obisnuit sa nu creez probleme.
Daca vreau sa mananc impreuna cu ei ma interesez cam despre ce e vorba si ma aranjez in consecinta:
1. mananc acasa... si apoi acolo ma joc cu copiii. Cel mai frumos program.
2. pizza... mi-o comand de unde stiu ca mi-o face special pt mine si mi-o duc eu.
3. mananc ce se poate... intre carne si branza nu am murit niciodata de foame
4. dulcele oricum il aduceam eu, asa ca mi-l fac monti.

Iar familia, aici ma refer la mama si soacra, nu s-au incumetat pana acum sa-mi faca mie ceva de mancare fara sa ma omoare cu intrebarile. Asa ca, daca au reusit-o mananc, daca nu sa traiasca branza si carnea. Astea nu lipsesc de la nimeni... sunt universal valabile...
La inceputuri ma mai stresam, acum stiu ca de foame nu voi muri niciodata...

Ultimul exemplu, am mers la o pomana (a murit un bun prieten de-al nostru) si Eugen pe drum ma intreaba 'da' tu ai mancat ceva?'. M-a busit rasul... ei lasa ca voi gasi eu o bucata de branza in frigider...
De data asta am gresit, nema branza, da' am mancat carne de pui umpluta, mici si o salata uriasa... a, si am baut cateva paharele de vin.
Coliva nu am mancat-o, da' sunt iertata ca am facut-o eu si a fost apreciata de meseni... asa ca mi-am spalat pacatul.
Au fost multe mancaruri, da' eu asta am putut manca, asta am mancat si mi-a fost mult prea bine. Sa stii ca uneori la mese de genul asta, sunt poate singura care se ridica mai usurica de la masa...

Am scris un roman... scuzeeee.... da' tot vin la tine la masa...
Sorina

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

44 useri citesc topicul
0 membri, 44 vizitatori, 0 utilizatori anonimi