Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi
#81
Postat 13 February 2012 - 11:53 AM
#82
Postat 13 February 2012 - 11:55 AM
Eu le cunosc gusturile de-acum si de fiecare data fac in asa fel sa fie toti multumiti. Cred ca asa e normal.
#84
Postat 13 February 2012 - 12:00 PM
Adriana, la 11 February 2012 - 06:53 PM, a spus:
Io viu desculta .
Iau o tava in brate si-i mananc ca pe popcorn .
Berea o aduc eu .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#85
Postat 13 February 2012 - 12:05 PM
any_annette, la 13 February 2012 - 11:55 AM, a spus:
Eu le cunosc gusturile de-acum si de fiecare data fac in asa fel sa fie toti multumiti. Cred ca asa e normal.
Pai vezi tu, de asta-mi place de tine, ca esti ca mine... si mie mi se pare normal sa fie asa...
Da' nu toata lumea intelege alegerea mea.
Imi tot zic, ca daca tot am slabit, gata acum sa reincep sa mananc 'normal'... proceseaza cam greu informatia ca asta e si va fi normalul meu pt toata viata. Imi respecta dorinta... dar atat.
La masa se merge la Sorina, daca fac ceva acasa la ei de obicei e pizza. M-am invatat de mult cu situatia.
Chiar imi convine, mai putina bataie de cap pt toata lumea, atat pt ei cat si pt mine.
Si apoi nu la toata lumea place sa stea in bucatarie... lasa ca-mi place mie, iar ei o stiu.
#86
Postat 13 February 2012 - 12:19 PM
Piscotel, la 13 February 2012 - 12:00 PM, a spus:
Io viu desculta .
Iau o tava in brate si-i mananc ca pe popcorn .
Berea o aduc eu .
Tocmai de pestele fript nu m-am bucurat eu cat trebuie.
Stand atata la bucatarie la fript, am mancat eu la masa dar nu cu prea mare pofta.
Ma saturasem numai cu mirosul .
sorinadaniela, la 13 February 2012 - 12:05 PM, a spus:
Pai vezi tu, de asta-mi place de tine, ca esti ca mine... si mie mi se pare normal sa fie asa...
Da' nu toata lumea intelege alegerea mea.
Imi tot zic, ca daca tot am slabit, gata acum sa reincep sa mananc 'normal'... proceseaza cam greu informatia ca asta e si va fi normalul meu pt toata viata. Imi respecta dorinta... dar atat.
La masa se merge la Sorina, daca fac ceva acasa la ei de obicei e pizza. M-am invatat de mult cu situatia.
Chiar imi convine, mai putina bataie de cap pt toata lumea, atat pt ei cat si pt mine.
Si apoi nu la toata lumea place sa stea in bucatarie... lasa ca-mi place mie, iar ei o stiu.
Din respect pentru persoanele pe care le invit eu intreb totdeauna cand vreau sa pregatesc ceva mai deosebit, intreb intai daca mananca.
Ca doar nu toti avem aceleasi gusturi.
Nu poti chiar sa te doar la basca, ca doar se presupune ca faci invitatii ca sa se simta bine cu totii.
Daca nu, nu inviti.
Eu ador sa stau la bucatarie si sunt singura din cercul nostru de prieteni .
#87
Postat 13 February 2012 - 12:55 PM
any_annette, la 13 February 2012 - 12:19 PM, a spus:
Ca doar nu toti avem aceleasi gusturi.
Nu poti chiar sa te doar la basca, ca doar se presupune ca faci invitatii ca sa se simta bine cu totii.
Daca nu, nu inviti.
Eu ador sa stau la bucatarie si sunt singura din cercul nostru de prieteni .
any, nu pot sa spun decat: plecaciuni
#88
Postat 13 February 2012 - 01:15 PM
any_annette, la 13 February 2012 - 12:19 PM, a spus:
Ca doar nu toti avem aceleasi gusturi.
Nu poti chiar sa te doar la basca, ca doar se presupune ca faci invitatii ca sa se simta bine cu totii.
Daca nu, nu inviti.
Total de acord si la fel fac si eu si cercul meu de prieteni.
Singura exceptie o fac cu soacra-mea careia ii fac si varza si ardei si chestii afumate desi stiu ca nu-i plac, doar ca, culmea culmilor la mine le maninca
#89
Postat 13 February 2012 - 01:36 PM
Si eu la fel ca voi , fac diversificat pentru toate gusturile, mai ales cand suntem multi, si fiecare are alte preferinte, placeri culinare.
#90
Postat 13 February 2012 - 01:38 PM
Am trecut prin Valdobbiadene si m-am gandit la tine.
Culmea e ca cunosc pe cineva care sta acolo si produce vin...Merlot! Spumosul il cumpara!
Eu n-am mai cumparat vin ca nu mai am loc in beci.
#91
Postat 13 February 2012 - 04:18 PM
boni, la 13 February 2012 - 12:55 PM, a spus:
any, nu pot sa spun decat: plecaciuni
Boni !
Adriana, la 13 February 2012 - 01:15 PM, a spus:
Total de acord si la fel fac si eu si cercul meu de prieteni.
Singura exceptie o fac cu soacra-mea careia ii fac si varza si ardei si chestii afumate desi stiu ca nu-i plac, doar ca, culmea culmilor la mine le maninca
Inseamna ca ii plac, se face numa' ca nu-i plac!
'stella, la 13 February 2012 - 01:36 PM, a spus:
Si eu la fel ca voi , fac diversificat pentru toate gusturile, mai ales cand suntem multi, si fiecare are alte preferinte, placeri culinare.
Asa e si frumos, ca doar n-o sa facem numa' ce ne place noua gazdelor !
Eataly, la 13 February 2012 - 01:38 PM, a spus:
Am trecut prin Valdobbiadene si m-am gandit la tine.
Culmea e ca cunosc pe cineva care sta acolo si produce vin...Merlot! Spumosul il cumpara!
Eu n-am mai cumparat vin ca nu mai am loc in beci.
Ei, numai putin asa!
Vai ce-mi place mie Valdobbiadene ! Si nu l-am luat de mult, am mai luat vinuri noi sa le probam.
Nu mai ai loc in beci? Woww! Imi inchipui ce colectie ai!
#92
Postat 13 February 2012 - 11:07 PM
any_annette, la 13 February 2012 - 04:18 PM, a spus:
Adriana, la 13 February 2012 - 01:15 PM, a spus:
Total de acord si la fel fac si eu si cercul meu de prieteni.
Singura exceptie o fac cu soacra-mea careia ii fac si varza si ardei si chestii afumate desi stiu ca nu-i plac, doar ca, culmea culmilor la mine le maninca
Inseamna ca ii plac, se face numa' ca nu-i plac!
'stella, la 13 February 2012 - 01:36 PM, a spus:
Si eu la fel ca voi , fac diversificat pentru toate gusturile, mai ales cand suntem multi, si fiecare are alte preferinte, placeri culinare.
Asa e si frumos, ca doar n-o sa facem numa' ce ne place noua gazdelor !
Apoi bine ca nu le place unora ceva,dar le mai place totusi altceva.Atunci poti sa mai diversifici,cat de cat si sa le intri in voie macar cu ceva,dar ce te faci cu cei carora nu le place nik,nik,nik si tre' sa- ti dai cu ca sa inventezi ceva.Stiti voi ca am eu o 'buba' mai veche,asa ca nu ma bagati in seama,ma plang si eu......
P.S Any,nu stiu daca merge scrumbia aia cu sare,ma gandesc ca poate fi prea uscata.So ,in cazul asta poate incerci daca vrei mult de tot cu scrumbie afumata,dar ii pui un pic mai multa maioneza,sa un pic de ulei pe stratul de cartofi(sau unt moale)
#93
Postat 14 February 2012 - 11:59 AM
Luata de-a gata.
Am pregatit rapid un aperitiv
naut crocant, cu aperitiv facut din: aperol, spumant, felie de portocala si maslina pe scobitoare
Am facut bibanesii astia buni ai lui Eataly http://artaculinara....h__1
cu salam finocchiona pe care l-am taiat felii, apoi bucatele
Apoi a venit pizza.
Vinul l-au adus oaspetii. Rosu.
Eu oricum aveam si bere, dar n-a vrut nimeni.
Dupa care fructe
Castagnole
Si gata.
Rapid nu ?
#94
Postat 14 February 2012 - 03:07 PM
#98
Postat 14 February 2012 - 06:25 PM
Petrecere placuta la restaurant!
#99
Postat 14 February 2012 - 06:34 PM
sorinadaniela, la 14 February 2012 - 06:25 PM, a spus:
Petrecere placuta la restaurant!
Si dl.Any la fel mi-a zis: " nu mai fa nimic!".
Nu mergeam nicaieri, dar am primit invitatie asa ca n-am putut refuza .
Abia asteptsa vad ce menu e, poate mai vin cu vreo idee, ceva .
Merci Sorina !
#100
Postat 20 March 2012 - 02:17 PM
Noi ieri l-am sarbatorit pe socrul meu, acasa la noi si pot spune ca i-am facut o mare surpriza.
Nu a stiut nimic pana in ultimul moment.
Pot spune ca am petrecut o seara minunata in familie.
M-am pregatit cu cate ceva, retete mai vechi pe care le facusem deja, dar si retete noi.
Ca gustare am facut salata de legume cu maioneza, vol au vent umpluti cu salata de ghebe cu maioneza, tarta sarata cu zucchine si morcovi, masline.
Apoi ca fel principal, bibilica cu sos de ciocolata, rata la cuptor cu garnitura de varza rosie si prune uscate a lui Lili.
In ceea ce priveste dulcele, am avut tiramisù, salam de ciocolata al Liei, iar soacra mea a adus un dulce fript pe baza de orez "le fritelle di riso di San Giuseppe".
Am acompaniat totul cu un vin rosu foarte bun Pinot Nero Cavit Trentino DOC.