Forum Culinar: Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

#161 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 April 2012 - 05:36 PM

si de la lemnele alea de jos de la usita maro se fac fripturile/pizzele tocmai sus pe grilajele alea la usita transparenta?
Deci tot faina de grau dur e secretul pizzei... :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#162 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 April 2012 - 05:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 April 2012 - 05:36 PM, a spus:

si de la lemnele alea de jos de la usita maro se fac fripturile/pizzele tocmai sus pe grilajele alea la usita transparenta?
Deci tot faina de grau dur e secretul pizzei... :occasion14:



Nu, am zis ca lemnele stau in usita din mijloc :director: .
Prima de jos e rola.
Friptura n-am facut, am facut-o pe gratar.
Am facut pizzele, legumele, anghinarea.

#163 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 April 2012 - 05:49 PM

ah, scuze de neatentie! acu'pricipii!
si focul de la lemne nu vine in contact direct cu partea de sus, fiind izolat in acea caseta ...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#164 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 June 2012 - 08:32 PM

Lunea asta care a trecut, am avut invitati la cina pe prietenii nostrii de suflet.
Am pregatit o cina de peste (nu e nevoie sa mai precizez, mereu peste proaspat), nici o noutate, le cunoasteti, bucate pe care deja vi le-am aratat cu alte ocazii.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392657494512.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392659137522.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392659887149.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392661426589.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392661527024.jpg

Aperitivele
- salata cu creveti, capsuni si zucchine pe care de data asta am servit-o in portii individuale

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-1339266318596.jpg

- tarta sarata cu zucchine si morcov

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392663420718.jpg

- paharele finger food cu salata de creveti a lui Uptown girl

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392663615582.jpg

- pecorino cu dulceata de smochine si dulceata de pere, ambele home made

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392663887035.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392664010221.jpg

- vol au vent umpluti cu crema de somon a Mayei

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392664154055.jpg

- pesto de rosii seci si migdale

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-1339266462807.jpg

- salata de vinete cu maioneza

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392664824652.jpg

- am facut si salam de caracatita pe care ca de obicei l-am uitat in congelator (la fel s-a intamplat si in Ajunul Craciunului)

Totul acompaniat de un Cuvée Chardonnay

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392665587021.jpg

Apoi am servit pastele, am ales paste cu calamari si din acest moment am schimbat si vinul, am trecut pe YRNM, vin alb DOC, sec, obtinut din struguri Zibibbo, produs in Pantelleria 2010.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392665770739.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392665921258.jpg

La felul 2 am avut peste spada, pe care l-am facut la cuptor

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392666096834.jpg

Nu puteau lipsi dulciurile
- profiterol

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392666538292.jpg

- raffaello lui Izuk

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392666976632.jpg

- chocolate crinkles

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-13-13392667215969.jpg

#165 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 09 June 2012 - 08:55 PM

Of,Any, ce frumos le-ai aranjat pe toate.De la masa,la bucate toate arata ca la restaurant si se vede ca sunt pregatite din tot sufletul. :rolleyes:

Acum, chiar daca lumea zice ca nu depinde de aparatul de fotografiat,eu nu stiu de ce cred ca pozele tale se pot deja incadra cu succes in sfera profi.Si inante le faceai frumoase,dar acum imi par atat de clare,incit imi vine sa cred ca le vad direct in fata ochilor.

Meriti toate laudele pentru tot!

#166 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 June 2012 - 09:15 PM

Merci Ellani :rolleyes: !
Ma crezi ca n-am avut timp sa bibilesc aparatul de fotografiat? Il pun pe automat deocamdata, asa ca pana o sa ajung la profi mai e strada lunga. Daca o sa invat bine sa ajung la profi :floare: .
Si fac o multime de poze si apoi aleg.

#167 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 09 June 2012 - 09:36 PM

Bun,chiar si-asa la automat,tu nu crezi ca exista diferenta intre cele dinainte ci cele de-acum?

Si eu fac cateodata si 30-40 de cadre la o farfurie si umblu cu farfuriile dupa mine prin casa,dar ce folos,ca tot ba imi ies albastre,ba neclare,ba prea lucioase.Si-asa pana ma enervez si-mi piere rabdarea si ma-mpac cu gandul ca daca n-am talent si rabdare,n-am!Si-asa le sterg pe toate din memoria aparatului(noroc ca-i digitala)
si nu mai postez nimic. Eeeeeh,ce sa mai zic,mai bine tac :rolleyes:

#168 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 June 2012 - 09:42 AM

E diferenta, sigur ca da. Eu sunt foarte multumita si sper ca atunci cand voi avea timp sa-l bibilesc si sa invat, o sa fac poze mai frumoase.

#169 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 June 2012 - 09:50 AM

Draga mea,
de data aceasta te-ai intrecut pe tine in decoruri mai ales. Imi place aranjamentul floral asortat cu tacamurile, dar si fata de masa cu servetele (achizitie noua?) asortate cu farfuriile! Imi place ca ai pus in farfurii negre, sa aveti mai putina pofta, caci altfel dupa mesele tale, le-ar crapa burtile musafirilor precum pisoilor care dau peste sirurile de carnati puse la uscat in pod.
Eu as servi din salata de creveti, calamarata :P si as incerca si spada ta. Nu m-as retine deloc de la profiterol :D
La spada ai reteta undeva ca nu retin? Dar la pesto de rosii uscate?
Nu am baut niciodata din vinurile acelea ... ( nu retin niciodata ce ar trebui sa comand, asa ca dau tot cu alea cunoscute ... ) cred ca sunt very special
Felicitari maxime Any! frumos de tot !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#170 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 June 2012 - 09:59 AM

Dani ce ochi ai!
Te-ai prins ca fata de masa e noua, asa e! Am pus-o pentru prima data.
Am cumparat un vas pastrat de sticla, apoi m-am dus la florarie si am luat 7 gerbere, acasa le-am taiat si le-am aranjat frumos acolo-n vas. Aveam panglica rosie de la Pasti (o legasem in jurul painii, ca o facusem rotunda) asa ca am zis de ce nu, sa o leg in jurul vasului sa maschez un pic ce era inauntru.

La spada am pus reteta acum ceva timp in urma http://artaculinara...._1
La pesto am pus reteta la topicul Thermomix http://artaculinara....920
Este a doua reteta, pesto cu migdale

Vinurile intr-adevar au mers de minune.

Multumesc mult de tot pentru complimente, ma bucur ca te regasesti in ceea ce fac.

#171 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 10 June 2012 - 10:08 AM

Nu am luat la rand sa pomenesc ca imi place ca fiecare castronel si farfurioara sunt asortate alb-negru-transparent, dar pana si pahare ai gasit albe si negre Any... Chiar ma regasesc. Imi place mult de tot stilul tau! si food si decor!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#172 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 June 2012 - 10:14 AM

Vezi postareaDaniella, la 10 June 2012 - 10:08 AM, a spus:

Nu am luat la rand sa pomenesc ca imi place ca fiecare castronel si farfurioara sunt asortate alb-negru-transparent, dar pana si pahare ai gasit albe si negre Any... Chiar ma regasesc. Imi place mult de tot stilul tau! si food si decor!


Paharele le aveam, din pacate am set numai de 6 persoane si deci nu le pot pune decat cand suntem maxim 6.
Cand le-am luat (au vreo cativa ani) , m-am dus dupa cateva zile sa mai iau cate 6, ca ma gandisem eu ca-i mai bine sa am de 12, insa nu mai erau.
Am si de sampanie, negre.
Farfuriile le aveam, cadou de la ai mei.

Castronelele alea mici negre de finger food, sunt de plastic, de unica folosinta.

#173 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 June 2012 - 03:43 PM

Anutza, nu pot decat sa zic brava si iar brava...felicitari.

#174 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 June 2012 - 05:08 PM

Vezi postareastella, la 11 June 2012 - 03:43 PM, a spus:

Anutza, nu pot decat sa zic brava si iar brava...felicitari.


Stella :biggrin: :D !

#175 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 12 June 2012 - 11:29 AM

Foarte frumos Any, mi-ar placea si mie sa fiu in stare de asemenea rezultate!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#176 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 12 June 2012 - 01:37 PM

Any, superb totul. Te intreci pe tine de fiecare data :toothy6:

#177 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 June 2012 - 02:19 PM

Vezi postareazerda, la 12 June 2012 - 11:29 AM, a spus:

Foarte frumos Any, mi-ar placea si mie sa fiu in stare de asemenea rezultate!


Coffe, nu ne nastem invatati. Eu am invatat de-a lungul anilor, incet incet :hug: . Si mai am multe tare de invatat. Merci :toothy6: !


Vezi postareacristinaD, la 12 June 2012 - 01:37 PM, a spus:

Any, superb totul. Te intreci pe tine de fiecare data :sad3:


Multumesc mult de tot :sad3: , asa e si frumos nu? Ca de fiecare data sa facem mai bine. Dar e valabil in orice domeniu. Cel putin la mine.

#178 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 June 2012 - 06:25 PM

Un aranjament foarte funky , Anne, demn de orice new-yorkez :toothy6:
Salata de vinete as manca-o intr-o suflare. Te rog sa spui cum ai facut volovanii si crema de somon a Mayei, ori sa pui linkuri. Multumesc mult si sa va fie de bine!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#179 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 13 June 2012 - 09:50 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 12 June 2012 - 06:25 PM, a spus:

Un aranjament foarte funky , Anne, demn de orice new-yorkez :floare:
Salata de vinete as manca-o intr-o suflare. Te rog sa spui cum ai facut volovanii si crema de somon a Mayei, ori sa pui linkuri. Multumesc mult si sa va fie de bine!


Foarte frumos! Asta vroiam chiar sa intreb, daca stai in Romania, ca eu de pilda mai incerc chestii de astea dar lumea se intimideaza.
Le place tuturor ideea aranjamentelor total asortate pe masa, dar parca devin timizi si nu vor sa se mai atinga de masa ca sa nu strice vreo ceva.

Foarte fain Anne!
Imagine postata
Imagine postata

#180 Useril este offline   Lizura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 13 June 2012 - 10:11 PM

Am uitat: eu vreau reteta de Rafaelo sa o fac pt un Raphael mic cind implineste un anisor!
Imagine postata
Imagine postata

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

24 useri citesc topicul
0 membri, 24 vizitatori, 0 utilizatori anonimi