Lapona Enigel, la 12 June 2012 - 06:25 PM, a spus:
Salata de vinete as manca-o intr-o suflare. Te rog sa spui cum ai facut volovanii si crema de somon a Mayei, ori sa pui linkuri. Multumesc mult si sa va fie de bine!
Thanks Lori !
Ingrediente pentru 18 vol au vent:
2 pachete aluat de foietaj (55o gr)
1 galbenus de ou amestecat cu 2 linguri de lapte
Desfacem aluatul de foietaj si decupam cerculete cu o forma rotunda de 4,5 - 5 cm.
Ne trebuie o parte de cerculete intregi, iar altele decupate la randul lor inca o data cu o forma mai mica. Eu folosesc una de 2,5 - 3 cm.
Pe o tava acoperita cu hartie de copt, incepem sa punem cerculetele intregi si le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Pe fiecare cerculet punem cate 2 sau 3 cerculete decupate la mijloc, unul deasupra celuilalt si le ungem pe fiecare cu galbenus de ou amestecat cu lapte.
Le dam la cuptor la 180 de grade circa 20 de minute, pana ce se coloreaza frumos.
Daca vreti vol au vent-uri mai inalte, faceti 3 straturi de cerculete decupate la mijloc plus baza intreaga.
In acest caz, va vor iesi mai putine, circa 14 vol au vent-uri.
Crema de somon Maya:
180 gr de somon afumat
200 gr philadelphia
1-2 lingurite de suc de lamaie
1 lingura marar tocat fin
Se mixeaza ingredientele si se umplu vol au vent-urile cu ajutorul unui sac a poche.