Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi
#241
Postat 28 October 2012 - 07:05 PM
paste la cuptor
- file de porc in crusta de fistic, la baza crema de mazare
- prajitura cu cocos
Cin cin!
#243
Postat 29 October 2012 - 12:54 PM
2ut, la 29 October 2012 - 08:28 AM, a spus:
Bia, eu incerc mereu duminca sa fac mai special asa, chestii pe care nu le fac in timpul saptamanii, cum ar fi pastele astea la cuptor care necesita timp si oricum ar fi le mancam doar duminica ca au farmecul lor.
Multumesc mult , iti trimit virtual cate-o portie din toate si-un pahar de vin, e bun asa ?
#244
Postat 29 October 2012 - 01:01 PM
any_annette, la 29 October 2012 - 12:54 PM, a spus:
2ut, la 29 October 2012 - 08:28 AM, a spus:
Bia, eu incerc mereu duminca sa fac mai special asa, chestii pe care nu le fac in timpul saptamanii, cum ar fi pastele astea la cuptor care necesita timp si oricum ar fi le mancam doar duminica ca au farmecul lor.
Multumesc mult , iti trimit virtual cate-o portie din toate si-un pahar de vin, e bun asa ?
Bun asa, mai ramane compania...
#245
Postat 29 October 2012 - 02:40 PM
n-ai fi tu daca n-ai fi asa de atenta la detalii.
as incerca si eu piure-ul de mazare, oare tb inlaturate cojile? ca pe mine cred ca m-ar deranja.
#246
Postat 29 October 2012 - 03:10 PM
2ut, la 29 October 2012 - 01:01 PM, a spus:
Bun asa, mai ramane compania...
Esti tare tare draguta !
moatza, la 29 October 2012 - 02:40 PM, a spus:
n-ai fi tu daca n-ai fi asa de atenta la detalii.
as incerca si eu piure-ul de mazare, oare tb inlaturate cojile? ca pe mine cred ca m-ar deranja.
Eu l-am facut cu mazare congelata, am pus-o la fiert intr-oleaca de supa, cu o ceapa taiata grosolan, sare, piper, un fir de ulei de masline.
Am scurs-o, am adaugat niste maghiran si am mixat tot, nu se simte nimic.
File-ul de porc taiat felii si tras la tigaie pe toate partile cu frunze de salvie si ulei de masline, apoi imbracat in fistic si dat la cuptor la 180 de grade pana ce se crocabteste cat de cat fisticul.
Sarumana !
#247
Postat 29 October 2012 - 04:52 PM
Ce fata de masa frumoasa, ce servet frumos si ce original legat , ce farfurii frumoase si ce preparate si ce poze!!! M-ai ucis!
#248
Postat 29 October 2012 - 08:01 PM
redivivus, la 29 October 2012 - 04:52 PM, a spus:
Ce fata de masa frumoasa, ce servet frumos si ce original legat , ce farfurii frumoase si ce preparate si ce poze!!! M-ai ucis!
Si mie mi-e draga fata de masa, am doua la fel de la mama, cumparate in Ro.
Iar servetul nu era in plan sa-l aranjez asa, mi-a venit idea in timp ce puneam pastele la fiert, si m-am gandit c-ar sta bine un fir de pasta tras pe panglica.
Merci Redi, ma bucur ca-ti place !
#249
Postat 08 December 2012 - 03:27 AM
- stea din mamaliga cu gorgonzola si miez de nuca. E o idee excelenta de aperitiv cald. Mamaliga poate fi preparata inainte. Se pune calda intr-o tava unsa cu unt. Stratul de mamaliga ar trebui sa aiba aceeasi inaltime cu inaltimea formei cu care o veti taia. Cand e rece se taie cu forma preferata, eu am taiat-o cu o forma de biscuiti. Mi-a placut ideea de stea, poate din cauza sarbatorilor care se apropie cu pasi repezi. Am pus cele doua stele pe o tava acoperita cu hartie de copt, deasupra am pus cuburi de gorgonzola si am dat la cuptor pana ce branza a inceput sa se topeasca, dar nu de tot.
Deasupra am pus apoi cate un miez de nuca. Delicios. Numai bun de deschis apetitul .
- spaghetti cu fistic si gorgonzola. Delicioase, mai ales pentru cine adora fisticul ca mine, dar poate le cunoasteti deja pentru ca am mai vorbit despre ele aici.
- iepure umplut cu prosciutto crudo, carne macinata si fistic, cu garnitura de cartofi duchessse. Extraordinar de bun, ne-a placut la maxim.
Reteta aici
- paine proaspata de casa
#254
Postat 09 December 2012 - 12:14 AM
#257
Postat 09 December 2012 - 11:57 AM
cristinaD, la 08 December 2012 - 03:30 PM, a spus:
Multumesc frumos Cristina !
Cristinica, la 08 December 2012 - 06:58 PM, a spus:
Multumesc mult de tot Cristinica !
cerra, la 08 December 2012 - 07:07 PM, a spus:
Elegant si atent aranjat ca de obicei.
Multumesc mult Cerra !
moatza, la 08 December 2012 - 09:28 PM, a spus:
+1! si cand te gandesti ca asta-i o masa obisnuita, de duminica in familie.
f frumos, Any, felicitari!
Pusa Multumesc!
Azi mai putin ca am mancat mult aseara.
Paste la cuptor ca cele de deasupra si tiramisù.
Foxyy, la 09 December 2012 - 12:14 AM, a spus:
Pai ea asa isi face incalzirea pentru mesele cu musafiri!
Any, felicitari, totul e superb!
Da!!! Inca n-am hotarat ce fac, dar imi pregatesc lista
Merci mult Foxulino .
redivivus, la 09 December 2012 - 12:19 AM, a spus:
Redi ma bucur sa te vad, multumesc mult !
verber, la 09 December 2012 - 06:14 AM, a spus:
plus eu!!
bravos Any! frumos ,rafinat,nou si fff gustos!
Verb, merci frumos !
#258
Postat 17 December 2012 - 03:29 PM
O cina in familie, nu va asteptati la absolut nimic deosebit. Doar placerea de a sta impreuna.
Masa am aranjat-o pe moment, sa arate cat de cat a sarbatoare, ca doar ne apropiem de Craciun.
Am inceput cu o gustare compusa din:
- tarta sarata cu zucchine si morcov, buna intotdeauna si se poate face linistit cu o zi inainte si e chiar mai buna.
- masline de la noi de la tara, preparate de socrul meu (adica: zdrobite si apoi puse in apa cu sare la borcan)
- caponata siciliana
- tartine cu zacusca de vinete
- ridichi proaspete
- nu se vad in poza: branza feta si branza brie (brie-ul servit cu dulceata de smochine)
- madeleine cu fistic pe care le-am pus la centrul mesei. Reteta am gasit-o intr-o revista ("Sale e pepe" se numeste). Nu va pun reteta pentru ca nu a fost la inaltime. Adica. Foarte bune abia scoase din cuptor, insa apoi se intaresc si abia coboara pe gat.
Am trecut apoi direct la felul doi si anume: pulpa de porc la cuptor si cartofi facuti in felul urmator: cartofii taiati cuburi cum se vad in poza si apoi amestecati cu 4 linguri de mustar, 3 linguri ulei extravirgin de masline, 3 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, oregano, maghiran. Am dat la cuptor la 200 de grade pana ce au prin o culoare frumoasa.
Carnea evident am pozat-o mai intai si apoi am taiat-o felii, am pus deasupra ceva sos, am pus-o pe un platou si apoi am dus-o la masa.
Anghinare la cuptor, facuta in felul urmator.
Am curatat-o de petalele din exterior, am taiat-o in doua, scos puful, taiat capetele si varful (avea ceva tepi) si am pus-o in apa cu lamaie stoarsa sa nu se innnegreasca.
Am pus jumatatile de anghinare scurse de apa intr-o tava, am sarat, piparat si am turnat un fir de ulei extravirgin de masline deasupra. Am dat la cuptor la 200 de grade pana ce s-au colorat frumos. Se vede cand sunt gara., inima sa fie moale.
Le-am mancat cu mare pofta, ca asa ne place anghinarea cel mai mult, frunza cu frunza rasa pur si simplu (deci frunzele cele mai dure nu se mananca, se rad cu dintii si apoi incet incet inaintaind catre inima e mai moale si se mananca toata cu tot cu frunze).
Ca desert am ales sa fac un profiterol, place la toata familia, suntem pur si simplu innebuniti dupa el. Noi suntem mari ciocolatosi, deci crema dupa cum observati e din plin. Daca nu ati incercat inca reteta va invit s-o incercati, e ceva de vis, binenteles choix-urile pregatite de mine cu o zi inainte si frisca din smantana proaspata pregatita pe moment. Minunat!
Vin rosu (adus de socrul meu), bomboane de ciocolata si asta a fost cina de sambata seara!
#259
Postat 17 December 2012 - 03:39 PM
any_annette, la 17 December 2012 - 03:29 PM, a spus:
Masa am aranjat-o pe moment, sa arate cat de cat a sarbatoare, ca doar ne apropiem de Craciun.
Daaaaaaaaa, sigur.... nimic deosebit! Eu nici cand pregatesc totul la "tol festiv" nu reusesc sa fac asa (sau atatea) si ea zice ca-i ceva obisnuit....
Any, jos palaria! Totul e superb, ca de obicei, iar preparatele sunt deosebite! De revista, ce sa mai discutam...
Aplauze la scena deschisa!
#260
Postat 17 December 2012 - 03:42 PM
Dar cu maslinele, caponata si vinul rosu, cerseam si eu un loc la masa voastra!