Forum Culinar: Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi - Forum Culinar

Salt la continut

  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

#281 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 03:44 PM

Vezi postareaaura, la 21 March 2013 - 02:57 PM, a spus:

Imi place la nebunie fata de masa!!! De pregatiri nu mai zic nimic, as usual - IMPECABIL!


Merci muuuuult de tot Aura :) !

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 03:22 PM, a spus:

Tulai Any, ce-i acolo !!! Imagine postata
Felicitări. Impecabil, ca de obicei Imagine postata

Coşuleţele alea sunt per-fec-te. Ai o tehnică specială? Sau forme speciale? Mă tentează ideea.


Apropos de lalele, că am mai citit ce aţi scris despre ele, am avut şi eu 3 fire, primite de 8 martie. M-au ţinut de vineri până duminica următoare. Tare m-am bucurat.Imagine postata


Ca sa faci cosuletele ai nevoie de forme de silicon pentru muffin. Si se fac foarte usor. Cum am scris.
Merci Boni, acum lalelele le am in bucatarie, ma inveselec in fiecare clipa.

#282 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 21 March 2013 - 03:46 PM

Si mie imi place totul la cina lui Any: fata de masa, lalelele, vesela si de bucate, ce sa mai zic! Sunt chestii care nu le-am vazut si mancat niciodata, dar arata! :)

Si mi-a placut ideea cu tabara a lui Zerda! De retinut si analizat! :)
GEORGIA

#283 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 March 2013 - 04:08 PM

Any, frumos de tot.
Fata de masa e suberbissima.
Frunzele par aplicate, nu stiu cum sa spun.Deosebita.

Meniul elegant, savuros, come sempre mia cara! :)

#284 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 March 2013 - 04:15 PM

Asa mi s-a parut si mie prima data, ca frunzele ar fi aplicate. M-am gandit ca s-a apucat Any si de croitorie... :)
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#285 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 04:19 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 21 March 2013 - 03:46 PM, a spus:

Si mie imi place totul la cina lui Any: fata de masa, lalelele, vesela si de bucate, ce sa mai zic! Sunt chestii care nu le-am vazut si mancat niciodata, dar arata! :)

Si mi-a placut ideea cu tabara a lui Zerda! De retinut si analizat! :D



Vezi postareaEataly, la 21 March 2013 - 04:08 PM, a spus:

Any, frumos de tot.
Fata de masa e suberbissima.
Frunzele par aplicate, nu stiu cum sa spun.Deosebita.

Meniul elegant, savuros, come sempre mia cara! :)



Vezi postareaaura, la 21 March 2013 - 04:15 PM, a spus:

Asa mi s-a parut si mie prima data, ca frunzele ar fi aplicate. M-am gandit ca s-a apucat Any si de croitorie... :)


Dragele mele, hai sa va dezleg misterul fetei de masa.
Materialul l-am luat de la Ikea, apoi l-am dus la croitoreasa si mi l-a cusut.
Bumbacul e foarte bun, gros, deci nu subtire sa vezi prin el, se calca excelent.
Am de gand data viitoare cand mai merg sa-mi mai iau alte modele, deja am ochit unul tot asa colorat dar cu portocaliu si-mi place tare mult.
Giorgi :D , Lili :D , Aura :) !
Aura sa stii ca scria chiar pe site parca la ei, ca frunzele pot fi taiate si aplicate pe altceva.

#286 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 March 2013 - 04:59 PM

Pot sa vin si eu in tabara la tine?! :)
Sorina

#287 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 05:21 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 21 March 2013 - 04:59 PM, a spus:

Pot sa vin si eu in tabara la tine?! :)


Incet incet facem un sat turistic :) :) !

#288 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,758
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 March 2013 - 06:00 PM

Vezi postareaany_annette, la 21 March 2013 - 03:44 PM, a spus:

Ca sa faci cosuletele ai nevoie de forme de silicon pentru muffin. Si se fac foarte usor. Cum am scris.
any, eu am ramas cu ochii la poze Imagine postata si n-am mai citit.
m-am intors acum si e totul clar.
de mult dau tarcoale unor forme de astea de silicon. acum nu mai au scapare :)

a, da, ma inscriu si eu in tabara.Imagine postata

#289 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 06:45 PM

Anutza, nu mai comentez, ca salivatul e la maxim, si nu pot "vorbi cu gura plina"...totul este superlativ..dar mie mi-a ramas privirea infipta in: salamul de caracatita, crevetele ce decora supa de bobi, si la anghinare....cred ca terminam tot ( nu o portie individuala, ci una babana :) )
poate as fi luat din treacat asa un aluat cu ricotta, ca de alceva n-ar mai fi fost loc.
Deci bravo...cand faci deschiderea satului turistic, sa ma anunti te rog, sa vin la inaugurare. :)

#290 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 06:54 PM

Vezi postareaboni, la 21 March 2013 - 06:00 PM, a spus:


any, eu am ramas cu ochii la poze Imagine postata si n-am mai citit.
m-am intors acum si e totul clar.
de mult dau tarcoale unor forme de astea de silicon. acum nu mai au scapare :)

a, da, ma inscriu si eu in tabara.Imagine postata


eu le-am luat acum ceva vreme anume pentru asa ceva si acum le-am folosit prima data. Dar binenteles ca o sa fac si muffin, chiar daca m-am obisnuit cu tava si cu hartii.
Welcome in the club :) !

Vezi postareastella, la 21 March 2013 - 06:45 PM, a spus:

Anutza, nu mai comentez, ca salivatul e la maxim, si nu pot "vorbi cu gura plina"...totul este superlativ..dar mie mi-a ramas privirea infipta in: salamul de caracatita, crevetele ce decora supa de bobi, si la anghinare....cred ca terminam tot ( nu o portie individuala, ci una babana :D )
poate as fi luat din treacat asa un aluat cu ricotta, ca de alceva n-ar mai fi fost loc.
Deci bravo...cand faci deschiderea satului turistic, sa ma anunti te rog, sa vin la inaugurare. :)


Stellina :D , mie-mi plac oamenii care mananca daca se aseaza la mine la masa, nu-mi place lumea sclifosita si care efectiv nu-ti da nici o satisfactie. Asa ca infrupta-te din toate care vrei tu :) ! Si mai dau si la pachet ca asa am facut.

#291 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 March 2013 - 07:01 PM

Foarte frumos totul Any !
Asa cum ne-ai obisnuit. Imi place totul: fata de masa, farfuriile, lalelele, menu-ul...
Profiterolul il am si eu in plan peste doua saptamani...:)

#292 Useril este offline   milena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 831
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationCanada

Postat 21 March 2013 - 07:06 PM

f frumos, any, ca de obicei, impecabil, cum au zis si fetele.

Bravo!
Never fake yourself to look perfect, because perfection is never real, and reality is never perfect

#293 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 07:08 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 21 March 2013 - 07:01 PM, a spus:

Foarte frumos totul Any !
Asa cum ne-ai obisnuit. Imi place totul: fata de masa, farfuriile, lalelele, menu-ul...
Profiterolul il am si eu in plan peste doua saptamani...:P


Multumesc Iulia :floare: !
Cojile de profiterol le poti face cu o zi inainte ca sa-ti fie mai comod, eu asa fac cand am multe de facut. Si le pastrez intr-o punga de hartie.

Vezi postareamilena, la 21 March 2013 - 07:06 PM, a spus:

f frumos, any, ca de obicei, impecabil, cum au zis si fetele.

Bravo!


Multumesc mult Milena :floare: !

#294 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 21 March 2013 - 07:36 PM

O incantare doar sa privesc masa ta, Any, nu-mi imaginez ce cuvinte mai gasesc cei care si mananca din preparatele minunate pe care le pregatesti.Eu as amuti de incantare! Felicitari, ai suflet de artist!

#295 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2013 - 09:29 PM

Vezi postareaGelutza, la 21 March 2013 - 07:36 PM, a spus:

O incantare doar sa privesc masa ta, Any, nu-mi imaginez ce cuvinte mai gasesc cei care si mananca din preparatele minunate pe care le pregatesti.Eu as amuti de incantare! Felicitari, ai suflet de artist!


Gela :floare: , eu in schimb vreau sa vin la tine, ma primesti? Eu simt ca tare-i bine la tine, cred ca ai o casa tare primitoare iar tu o gazda generoasa.

#296 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 22 March 2013 - 11:58 AM

Any, abia asteptam sa vad noile decoruri iti spun drept! ... bineinteles ca si meniul il astept ... nu stiu sa pun prioritate intre decor si meniu insa ... pe amandoua le savurez egal!
Fata de masa si lalalele cu care ai echilibrat culorile sunt o splendoare. Imi place fiecare pozulita, puteai sa mai pui 1000 dupa mine, ca tot nu m-as fi saturat.
Eu gusturi la sarat similare cu ale Stellei: langustinele de la crema de bobi si platoul cu salam de caracatita. poti sa faci pariu, ca eu nu fac parte dintre mofturosi, cred ca te-ai uita cu groaza sa nu termin totul :scratch: . Nu as putea sa nu gust macar un pic din fiecare ..., dar ce imi place ... trebuie sa portionezi fiecaruia ca altfel ... :thumleft:
In salata de creveti pe langa capsuni si menta ai mai pus ceva? felii de zucchini la mandolina, sau ce-s?
Cosuletele de cioco cu crema mascarpone arata ireal. Am si eu forme de mufin, poate am sa le incerc. Ce bucata de tort de cioco ai strecutrat la mijloc? Deci nu-i plin cosuletul doar cu crema?

PS:
1. cum ornezi formele de silicon? cu o pensula? sau care e tehnica mai precis, te rog?
2. triglie-le alea le faci la friptoza? nu au oase? cum te descurci cand sunt musafirii la masa sa prajesti atata peste? esti incredibila!
felicitari :appl:si sa mai faci, sa ne mai arati! ca este ca doar viyionand ma simt ca si cum as participa la masa voasta ... imi imaginez mirosurile si gusturile ... ce incantare ! :thumleft:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#297 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2013 - 01:28 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 March 2013 - 11:58 AM, a spus:

Any, abia asteptam sa vad noile decoruri iti spun drept! ... bineinteles ca si meniul il astept ... nu stiu sa pun prioritate intre decor si meniu insa ... pe amandoua le savurez egal!
Fata de masa si lalalele cu care ai echilibrat culorile sunt o splendoare. Imi place fiecare pozulita, puteai sa mai pui 1000 dupa mine, ca tot nu m-as fi saturat.
Eu gusturi la sarat similare cu ale Stellei: langustinele de la crema de bobi si platoul cu salam de caracatita. poti sa faci pariu, ca eu nu fac parte dintre mofturosi, cred ca te-ai uita cu groaza sa nu termin totul :D . Nu as putea sa nu gust macar un pic din fiecare ..., dar ce imi place ... trebuie sa portionezi fiecaruia ca altfel ... :headbang:
In salata de creveti pe langa capsuni si menta ai mai pus ceva? felii de zucchini la mandolina, sau ce-s?
Cosuletele de cioco cu crema mascarpone arata ireal. Am si eu forme de mufin, poate am sa le incerc. Ce bucata de tort de cioco ai strecutrat la mijloc? Deci nu-i plin cosuletul doar cu crema?


PS:
1. cum ornezi formele de silicon? cu o pensula? sau care e tehnica mai precis, te rog?
2. triglie-le alea le faci la friptoza? nu au oase? cum te descurci cand sunt musafirii la masa sa prajesti atata peste? esti incredibila!
felicitari :appl:si sa mai faci, sa ne mai arati! ca este ca doar viyionand ma simt ca si cum as participa la masa voasta ... imi imaginez mirosurile si gusturile ... ce incantare ! :occasion15:


Stiu ca asteptai si tu esti exact ca mine, ador sa vad diverse decoruri, mai ales in ceea ce priveste masa. Fata de masa am scris mai sus ce si cum.
Tu esti tauroaica, asa ca nu ai cum sa faci mofturi la mancare :D !
Salata de creveti (si totusi aveam impresia ca am pus reteta pe undeva, dar m-am inselat) am pus capsuni taiate, zucchine taiate subtire de tot (cu instrumentul acela de curatat morcovi, etc), creveti trasi la tigaie (cu putin ulei ev si un catel de usturoi).
Am amestecat ingredientele (crevetii se pun scursi de ulei), apoi am mixat ceva ulei ev cu putina menta si am pus deasupra.

Pentru cosuletele de cioco, trebuie sa ai forme de muffin din silicon. Iar restul e floare la ureche.
Ciocolata am topit-o si am pus cate o lingurita in forma, am uns cate o portiune ajutandu-ma cu lingurita. Apoi tot asa pana am acoperit toata forma. Pus la frigider, apoi am mai pus un strat de cioco deasupra si iar la frigider.
Le-am scos din forme inainte de a le servi (cosuletele le-am facut cu o zi inainte si le-am lasat in frigider) si le-am umplut.
Eu am folosit bucatele de tort de cioco, ca aveam gata facut pentru micul dejun. Dar poti pune ce tort vrei tu, gen pandispan mai umed asa. De ex. tortul de cioco al Stellinei, reteta lui Hermé, merge perfect.
Dar nu se merita sa faci un tort numai ca sa pui cateva patratele mici intr-un cosulet. Improvizezi eventual pe moment cu ce ai.
De ex, poti pune piscoturi ca la tiramisù.
Deci pui o lingura de crema, apoi ce vrei tu la mijloc, iar crema, apoi cacao.
Uite o poza naspa cu cateva cosulete cu cioco inca neintarita.
Apoi, eu cosulete am facut in plus, mi-a fost frica zic daca se rupe vreunul sa am in plus. Dar nu s-a rupt nici unul, ies perfect din formele de silicon.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13639520620154.jpg

Somonul l-am pregatit chiar cand au venit oaspetii si l-am bagat la cuptor cred dupa gustare ceva de genul asta, nu mai tin minte exact.

Pestele l-am fript la tigaie, am friteosa dar nu-mi place nicidecum. In sensul ca fript la tigaie imi place mai mult. Asa ca, chiar si cu riscul de a-mi face miros de peste prajit in casa, eu l-am fript pe aragaz.
Si nu l-am fript nicidecum inainte, ca apoi nu mai era crocant, l-am fript pe loc, n-a durat mult ca a fost putin. Vreo 20 de pestiuci. Cu 2 tigai i-am dat gata.
Vara de ex, cand suntem la mare si ma doare la tenisi vorba Geaninei, ca acolo usile si ferestrele stau mereu deschise, frig la greu cand m-apuc sa frig, cate 2-3 kg de pestiuci deodata, ca suntem 8. Si tot asa fac, frig pe loc, cu kg de peste. Eu imi iau paharul de vin langa mine si mananc la botu' calului :D in timp ce frig!
Pentru mine nu e un sacrificiu, e o bucurie, mai ales ca stiu ca afara familionul se bucura la greu cand port cate-un platou de peste fript cald cald.

Dani :occasion15:

#298 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2013 - 01:57 PM

Niste poze din timpul pregatirilor

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13639534792336.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13639532784193.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13639533082542.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13639539925968.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13639533229815.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13639536077889.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13639538630655.jpg

Cu crema de la cosulete care a ramas am facut un "tiramisù scomposto", adica am pus un start de crema apoi piscoturi savoiardi rupte bucati, iar apoi inmuiate in cafea, alt strat de crema apoi cacao. L-am dat.

Nu v-am mai zis, dar am facut si biscuiti cu nutella si bezea, altii doar cu nutella. Am uitat de ei, mi-am adus aminte tarziu, asa ca i-am dat la pachet, pusi in pungute de celofan.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-13-13639534244375.jpg

#299 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 22 March 2013 - 02:26 PM

Foarte apetisant si elegant totul!

Intodeauna inghit in sec cand ma uit aici :occasion15:

#300 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2013 - 11:07 PM

Vezi postareacerra, la 22 March 2013 - 02:26 PM, a spus:

Foarte apetisant si elegant totul!

Intodeauna inghit in sec cand ma uit aici :floare:


Multumesc mult Cerra :lol: , ce sa fac si eu, din cand in cand mai fac sa inghita lumea-n sec =)) !

Arata acest topic


  • 19 Pagini +
  • « Prima
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul
0 membri, 23 vizitatori, 0 utilizatori anonimi