Forum Culinar: Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi - Forum Culinar

Salt la continut

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi

#321 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 May 2013 - 06:08 PM

Cina de peste

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679420956011.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679421244177.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679421433333.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679421539482.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-1367942178628.jpg

Foie gras cu paine brioche si dulceata de smochine facuta in casa
Am taiat foie gras-ul rece, abia scos din frigider, cu o forma de biscuiti (inimioara) si l-am pus pe farfurie cu 15 minute inainte de a fi servit si lasat la temperatura camerei. Feliile de paine brioche le-am taiat cu aceeasi forma si le-am pus in cuptor pentru cateva minute, apoi le-am pozitionat pe farfurie alaturi de foie gras si dulceata de smochine.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-1367942266239.jpg

Vol au vent umpluti cu crema de macrou si branza philadelphia cu ierburi aromatice
Am pus la scurs 2 cutii de macrou in ulei, apoi l-am pisat cu o furculita si amestecat cu o cutie de philadelphia cu ierburi aromatice (6 cuburi) si ceva suc de lamaie. Am umplut fiecare vol au vent si decorat cu o felita de castravete murat.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679422504863.jpg

Tartine cu salata de ghebe cu maioneza
Tartine cu salata de vinete cu maioneza

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679423121767.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679423489191.jpg

Salata de caracatita
Caracatita fiata, apoi taiata bucati, peste care am pus ulei extravirgin de masline, sare, piper si cativa catei de usturoi taiati bucati.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679423767893.jpg

Fileuri de ansoa marinate
Am cumparat fileuri de ansoa marinate, le-am scurs de ulei, dupa care le-am amestecat cu ceapa verde taiata rondele subtiri, ulei extravirgin de masline, peperoncino. Am lasat pentru cateva ore la marinat si apoi le-am pus in paharele finger food.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679424130954.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679424356817.jpg

Biscuiti sarati cu parmigiano, crema de robiola, ricotta si menta, ornati cu capsuni

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679424760114.jpg

Aceiasi biscuiti i-am ornat cu ricotta de oaie, pe unii am pus rosii seci taiate bucatele, pe altii masline taiate bucatele.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679425103613.jpg

Paine si grisine, aproape neatinse

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679425549262.jpg

Felul de baza, file de somon in crusta aromatica.
Intr-un castron am amestecat: fisic taiat grosolan cu cutitul, rosii seci ( rosii in ulei pe care le-am scurs initial de ulei) taiate bucatele, menta si patrunjel taiate marunt, oregano, coaja de lamaie (bio) razuita, sare afumata, piper, miez de paine taiat la robot grob, ulei extravirgin de masline.
Am amestecat deci toate ingredientele si am acoperit fileurile de somon (fara oase si fara piele). Am presat cu mana asa incat sa ramana compact amestecul aromatic si am dat la cuptor (preincalzit) la 200 de grade pentru circa 15 minute.
O bunatate! Miezul de paine devine crocant, pestele devine extrem de parfumat si de gustos.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679426010627.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679426252899.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679426373955.jpg

Fara poze, dar au fost prezente la masa, salata verde si apoi capsuni cu zahar si suc de lamaie.
Apoi, biscuiti umpluti, o parte umpluti cu nutella, iar o parte cu crema de fistic.

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679426780767.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679427145837.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679427348016.jpg

Trufele de ciocolata ale Stellinei, bune tare, plac mereu tuturor

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679427820123.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679427997965.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679428864684.jpg

Am si baut, un prosecco pentru gustare, apoi am continuat cu un vin alb bun, dupa care dulciurile le-am servit cu un vin spumant

Imagine atasata: monthly_05_2013/post-13-13679428603073.jpg

#322 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 07 May 2013 - 07:34 PM

Superb! :P Suna tare bine meniul tau, desi eu nu am facut niciodata salata de caracatita (de exemplu). Dar, cand le vad la tine pe masa, parca as da si eu atacul.... :D
Felicitari! Esti o gazda si-o gospodina desavarsita! :)

#323 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2013 - 07:41 PM

Vezi postareaFoxyy, la 07 May 2013 - 07:34 PM, a spus:

Superb! :P Suna tare bine meniul tau, desi eu nu am facut niciodata salata de caracatita (de exemplu). Dar, cand le vad la tine pe masa, parca as da si eu atacul.... :)
Felicitari! Esti o gazda si-o gospodina desavarsita! :)

Multumesc mult Foxule :) :D , sa stii de salata de caracatita e de o simplitate iesita din comun, n-are de ce sa-ti fie frica.

#324 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 08 May 2013 - 08:18 AM

Foarte frumos, Any si foarte bun, sunt sigura.

#325 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 May 2013 - 09:18 AM

Any minunat din nou!Nu te mai laud, ca nici nu ma mai crezi ca in tabara n-am venit!! :cheers:

La salata de caracatita nu pui si ceva tip lamaie deasupra??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#326 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2013 - 01:36 PM

Vezi postarea2ut, la 08 May 2013 - 08:18 AM, a spus:

Foarte frumos, Any si foarte bun, sunt sigura.

Multumesc mult de tot, Bia :hungry: !

Vezi postareazerda, la 08 May 2013 - 09:18 AM, a spus:

Any minunat din nou!Nu te mai laud, ca nici nu ma mai crezi ca in tabara n-am venit!! :hungry:

La salata de caracatita nu pui si ceva tip lamaie deasupra??

Pai nu trebuie sa ma lauzi ca nu de asta postez :wasted: .
Da, pun si lamaie, asa e, am uitat sa scriu.

#327 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 May 2013 - 02:03 PM

Nu, tu postezi ca sa ne faci pofta si sa ne dai idei! :hungry:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#328 Useril este offline   cristinaD 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 08 May 2013 - 04:06 PM

Impecabil, ce pot sa spun mai mult? :hungry:

#329 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2013 - 05:25 PM

Vezi postareazerda, la 08 May 2013 - 02:03 PM, a spus:

Nu, tu postezi ca sa ne faci pofta si sa ne dai idei! :)

:wasted: :)

Vezi postareacristinaD, la 08 May 2013 - 04:06 PM, a spus:

Impecabil, ce pot sa spun mai mult? :hungry:

Multumesc Cris :hungry: !

#330 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 May 2013 - 06:39 PM

Felicitari Any! Elegant si rafinat ca intotdeauna.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#331 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 May 2013 - 09:53 PM

Draga mea, AnyImagine postata ! Impecabil, cap coada! Fiind sorella ta, simt nevoia sa iti fac elogiul cuvenit, cu mai mult drag si admiratie decat oricine altcineva:
Daca as fi iubitul tau m-as indragosti iremediabil de tine dupa primul pranz de dumnica si te-as venera tot restul vietii. Daca as fi soacra ta, as ramane muta de admiratie si gratitudine pentru soarta feciorului. Daca as fi sora ta, as fi o norocoasa sa te am in preajma si sa ma mandresc cu tine. Daca as fi prietena ta, as sta numai cu tine in bucatarie: as adora sa impartim ceasurile de creatie. Sunt sigura ca toti cei care iti calca pragul si raman la masa, sunt mereu coplesiti si cu simturile extaziate.
Desi 2 tauri incapatanati in bucatarie ... Imagine postata posibil sa iasa cu scantei.

Pranzul mi-a placut asa de tare de la afisarea primei panglici rosii cadrilate in ton cu tacamurile si trandafirii, ca nici nu mi-am dat seama ca e doar un pranz de duminica in 2 ... ca totul era prea ca la carte: de la fata de masa, cu servetelele la fel, pana la trandafirii in. Am dat reluare de vreo 2 ori sa vad mai bine meniul si abia la final am vazut ca-s doar doua farfurii.Imagine postata Bravo, asa da, bun exemplu pentru toata lumea!

Decorul spritat cu galben si fata de masa de la peste mi-au placut impreuna cu trandafirii si mai mult decat pranzul. Aceasta atentie la detalii (vezi snurul de la clopotul de prajituri) si timpii programati la fix ca sa ai timp sa le faci pe toate pana in ultima tusha imi plac la nesfarsit in ceea ce te priveste. Recunosc in tine taurul perfectionist si pasional in tot ceea ce face!
Atunci cand cazi in somnic pe canapea meriti un masaj clasa 1!

Eu poftesc asa: trandafirii galbeni, setul de masa nr 2- inclus platoruile cu filigram-, o pulpa si juma de piept din ratoi, salata de caracatita si multa salata verde. Christo de Campobello vreo 2 pahare pe putin Imagine postata si tiramissul cel cu portocale daca mai pot respira! Dupa aia vin sa alerg si eu cu cateii vostri de la "tara" si in final cad si eu franta pe o pajiste la malul marii din SiciliaImagine postata

Imi place totul Any! Te rog cand ai timp si chef sa postezi orice/fiecare Imagine postata pranz si cina, imi incanti toate simturile... nu e gluma!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#332 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 May 2013 - 04:13 PM

Dupa Daniella nu mai pot spune nimic, ca a spus totul, si a facut-o atît de frumos! ^_^

Totusi nu ma pot abtine si tre' sa spun: "Any baby, you are the Queen!" B)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#333 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 09 May 2013 - 07:41 PM

Asta imi place la tine mai papusa, esti o rafinata! La ora actuala este o explozie...solara ^_^ de culinarii in lumea virtuala, dar de varf nu sunt multe. Ti-ai castigat locul printre cele de rang inalt absolut legitim si indubitabil! Excelent!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#334 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 07:44 PM

Vezi postareaaura, la 08 May 2013 - 06:39 PM, a spus:

Felicitari Any! Elegant si rafinat ca intotdeauna.

Aura iti multumesc foarte foarte mult B) . Daca as putea as face numai mese de astea deuna ^_^ B) .

#335 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 08:01 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 May 2013 - 09:53 PM, a spus:

Draga mea, AnyImagine postata ! Impecabil, cap coada! Fiind sorella ta, simt nevoia sa iti fac elogiul cuvenit, cu mai mult drag si admiratie decat oricine altcineva:
Daca as fi iubitul tau m-as indragosti iremediabil de tine dupa primul pranz de dumnica si te-as venera tot restul vietii. Daca as fi soacra ta, as ramane muta de admiratie si gratitudine pentru soarta feciorului. Daca as fi sora ta, as fi o norocoasa sa te am in preajma si sa ma mandresc cu tine. Daca as fi prietena ta, as sta numai cu tine in bucatarie: as adora sa impartim ceasurile de creatie. Sunt sigura ca toti cei care iti calca pragul si raman la masa, sunt mereu coplesiti si cu simturile extaziate.
Desi 2 tauri incapatanati in bucatarie ... Imagine postata posibil sa iasa cu scantei.

Pranzul mi-a placut asa de tare de la afisarea primei panglici rosii cadrilate in ton cu tacamurile si trandafirii, ca nici nu mi-am dat seama ca e doar un pranz de duminica in 2 ... ca totul era prea ca la carte: de la fata de masa, cu servetelele la fel, pana la trandafirii in. Am dat reluare de vreo 2 ori sa vad mai bine meniul si abia la final am vazut ca-s doar doua farfurii.Imagine postata Bravo, asa da, bun exemplu pentru toata lumea!

Decorul spritat cu galben si fata de masa de la peste mi-au placut impreuna cu trandafirii si mai mult decat pranzul. Aceasta atentie la detalii (vezi snurul de la clopotul de prajituri) si timpii programati la fix ca sa ai timp sa le faci pe toate pana in ultima tusha imi plac la nesfarsit in ceea ce te priveste. Recunosc in tine taurul perfectionist si pasional in tot ceea ce face!
Atunci cand cazi in somnic pe canapea meriti un masaj clasa 1!

Eu poftesc asa: trandafirii galbeni, setul de masa nr 2- inclus platoruile cu filigram-, o pulpa si juma de piept din ratoi, salata de caracatita si multa salata verde. Christo de Campobello vreo 2 pahare pe putin Imagine postata si tiramissul cel cu portocale daca mai pot respira! Dupa aia vin sa alerg si eu cu cateii vostri de la "tara" si in final cad si eu franta pe o pajiste la malul marii din Sicilia
Imi place totul Any! Te rog cand ai timp si chef sa postezi orice/fiecare pranz si cina, imi incanti toate simturile... nu e gluma!

Of, de unde sa incep...am citit mesajul inca de aseara, dar n-am vrut sa scriu pe graba. M-ai facut ko cu mesajul tau. Serios.
Asa de frumos ai scris ca m-am emotionat B) .
N-am ce sa zic, ma apreciaza toti si am de la toti numai cuvinte de lauda. Si ma lauda si pe la altii si daca sunt cumva prezenta si eu, mi-e rusine de-mi vine sa intru in pamant :D . Si-apoi soacra-mea zice la toata lumea ca am blog, ca sunt priceputa, ma cunoaste deja toata lumea si pe la ea pe la servici B) . Socru-meu anul trecut la o masa facea poze cu telefonul sa se laude si el la servici, nu l-am vazut in viata mea sa faca astfel de poze B) .
De al meu sot nu mai zic, el ma lauda mereu si-mi face complimente ^_^ .

Ai si tu dreptate, 2 tauri in bucatarie...nu stiu ce-ar iesi. Ori scantei B) , ori cele mai bune bucate ever B) !
Si da, sunt o perfectionista. Dar nu credeam ca dl. Any ma poate depasi. Insa ma depaseste!

Setul de farfurii e de la Ikea, il si fotografiasem la topicul respectiv cand l-am luat. Pret mic si farfurii super. Numai ca alea de felul 2 trebuie sa le pun pozitia culcat in masina de spalat vase, sunt mari. Mai erau pe alb si pe roz. Faine toate.

Multumesc din suflet pentru fiecare vorba buna :-* B) . Eu nu pun poze sa ma laud sau sa invat pe cineva ceva sau mai stiu eu ce.
Dar e un forum culinar la urma urmei, nu? Eu le fac cu drag si vi le-arat cu drag (fac munca dubla, pe blog pozele au o marime, apoi le micsorez din nou pentru forum si le semnez iar), iar daca cineva vede dragostea mea pentru tot ce fac in pozele mele, asta nu poate decat sa ma bucure. Am alergat de la o florarie la alta sa gasesc trandafiti galbeni. Si am gasit. Ca asa ma fixasem eu sa fac cu galben tura asta.
Acum ma gandesc deja pe data viitoare cum fac B) .

#336 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 08:10 PM

Vezi postareaMaya, la 09 May 2013 - 04:13 PM, a spus:

Dupa Daniella nu mai pot spune nimic, ca a spus totul, si a facut-o atît de frumos! B)

Totusi nu ma pot abtine si tre' sa spun: "Any baby, you are the Queen!" ^_^

Iti multumesc din suflet, Maya B) ! Da-le incolo pe regine, mai bine pamanteni normali ca noi :-* .

Vezi postareaLapona Enigel, la 09 May 2013 - 07:41 PM, a spus:

Asta imi place la tine mai papusa, esti o rafinata! La ora actuala este o explozie...solara :D de culinarii in lumea virtuala, dar de varf nu sunt multe. Ti-ai castigat locul printre cele de rang inalt absolut legitim si indubitabil! Excelent!

Trandafirii galbeni si-au facut efectul B) !
Lori, multumesc mult mult de tot pentru asa aprecieri.
Eu sunt convinsa ca daca te-ai pune tu serios la oale, cu timp la dispozite, fara teze, bac, etc, n-am putea rasufla in fata bunatatilor pe care le faci.

#337 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • LocationTorino

Postat 09 May 2013 - 08:10 PM

Any, asta-i meniu de nunta.Si nunta de aia "coi fiocchi".
"Mise an place" de nunta.
Chiar si serviciu fotografic de nunta. ^_^

#338 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 09 May 2013 - 08:12 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 May 2013 - 08:10 PM, a spus:

Iti multumesc din suflet, Maya B) ! Da-le incolo pe regine, mai bine pamanteni normali ca noi ^_^ .

Ei, si tu acuma! Stii la ce ma refer B)
Nu la alea cu coroane, ci la alea... taurite Imagine postata

Vezi postareaany_annette, la 09 May 2013 - 08:01 PM, a spus:

Setul de farfurii e de la Ikea, il si fotografiasem la topicul respectiv cand l-am luat. Pret mic si farfurii super. Numai ca alea de felul 2 trebuie sa le pun pozitia culcat in masina de spalat vase, sunt mari. Mai erau pe alb si pe roz. Faine toate.

Any, sper sa nu patesti si tu ca mine cu farfuriile culcate :-*
Aseara, din greseala, am observat ca sertarul de sus al masinii are doua botoane în parti, si apasind pe ele deodata pot transforma sertarul în lift. Coboara si urca, asa încît sa-mi încapa farfuriile mari jos si/sau paharele înalte/cu picior lung, sus! Si am masina asta deja de peste 2 ani... dar cine a deschis cartea? B)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#339 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 08:18 PM

[/quote]

Trandafirii galbeni si-au facut efectul B) !
Lori, multumesc mult mult de tot pentru asa aprecieri.
Eu sunt convinsa ca daca te-ai pune tu serios la oale, cu timp la dispozite, fara teze, bac, etc, n-am putea rasufla in fata bunatatilor pe care le faci.
[/quote]

Asta este, imi dedic timpul altor scopuri, dar cine stie, poate intr-o zi o sa raspund la provocari ^_^ Multumesc pentru eleganta raspunsului, draga mea! Esti prea indulgenta! B)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#340 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip

Postat 09 May 2013 - 08:20 PM

[/quote]

Any, sper sa nu patesti si tu ca mine cu farfuriile culcate ^_^
Aseara, din greseala, am observat ca sertarul de sus al masinii are doua botoane în parti, si apasind pe ele deodata pot transforma sertarul în lift. Coboara si urca, asa încît sa-mi încapa farfuriile mari jos si/sau paharele înalte/cu picior lung, sus! Si am masina asta deja de peste 2 ani... dar cine a deschis cartea? B)
[/quote]

B) B) :-* Miha, m-am amuzat tare pe faza cu liftul!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic

• 19 Pagini +
  • « Prima
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic