Meniurile mele pentru familia mea si pentru prietenii mei dragi
#321
Postat 07 May 2013 - 06:08 PM
Foie gras cu paine brioche si dulceata de smochine facuta in casa
Am taiat foie gras-ul rece, abia scos din frigider, cu o forma de biscuiti (inimioara) si l-am pus pe farfurie cu 15 minute inainte de a fi servit si lasat la temperatura camerei. Feliile de paine brioche le-am taiat cu aceeasi forma si le-am pus in cuptor pentru cateva minute, apoi le-am pozitionat pe farfurie alaturi de foie gras si dulceata de smochine.
Vol au vent umpluti cu crema de macrou si branza philadelphia cu ierburi aromatice
Am pus la scurs 2 cutii de macrou in ulei, apoi l-am pisat cu o furculita si amestecat cu o cutie de philadelphia cu ierburi aromatice (6 cuburi) si ceva suc de lamaie. Am umplut fiecare vol au vent si decorat cu o felita de castravete murat.
Tartine cu salata de ghebe cu maioneza
Tartine cu salata de vinete cu maioneza
Salata de caracatita
Caracatita fiata, apoi taiata bucati, peste care am pus ulei extravirgin de masline, sare, piper si cativa catei de usturoi taiati bucati.
Fileuri de ansoa marinate
Am cumparat fileuri de ansoa marinate, le-am scurs de ulei, dupa care le-am amestecat cu ceapa verde taiata rondele subtiri, ulei extravirgin de masline, peperoncino. Am lasat pentru cateva ore la marinat si apoi le-am pus in paharele finger food.
Biscuiti sarati cu parmigiano, crema de robiola, ricotta si menta, ornati cu capsuni
Aceiasi biscuiti i-am ornat cu ricotta de oaie, pe unii am pus rosii seci taiate bucatele, pe altii masline taiate bucatele.
Paine si grisine, aproape neatinse
Felul de baza, file de somon in crusta aromatica.
Intr-un castron am amestecat: fisic taiat grosolan cu cutitul, rosii seci ( rosii in ulei pe care le-am scurs initial de ulei) taiate bucatele, menta si patrunjel taiate marunt, oregano, coaja de lamaie (bio) razuita, sare afumata, piper, miez de paine taiat la robot grob, ulei extravirgin de masline.
Am amestecat deci toate ingredientele si am acoperit fileurile de somon (fara oase si fara piele). Am presat cu mana asa incat sa ramana compact amestecul aromatic si am dat la cuptor (preincalzit) la 200 de grade pentru circa 15 minute.
O bunatate! Miezul de paine devine crocant, pestele devine extrem de parfumat si de gustos.
Fara poze, dar au fost prezente la masa, salata verde si apoi capsuni cu zahar si suc de lamaie.
Apoi, biscuiti umpluti, o parte umpluti cu nutella, iar o parte cu crema de fistic.
Trufele de ciocolata ale Stellinei, bune tare, plac mereu tuturor
Am si baut, un prosecco pentru gustare, apoi am continuat cu un vin alb bun, dupa care dulciurile le-am servit cu un vin spumant
#322
Postat 07 May 2013 - 07:34 PM
Felicitari! Esti o gazda si-o gospodina desavarsita!
#323
Postat 07 May 2013 - 07:41 PM
Foxyy, la 07 May 2013 - 07:34 PM, a spus:
Felicitari! Esti o gazda si-o gospodina desavarsita!
Multumesc mult Foxule , sa stii de salata de caracatita e de o simplitate iesita din comun, n-are de ce sa-ti fie frica.
#325
Postat 08 May 2013 - 09:18 AM
La salata de caracatita nu pui si ceva tip lamaie deasupra??
#326
Postat 08 May 2013 - 01:36 PM
2ut, la 08 May 2013 - 08:18 AM, a spus:
Multumesc mult de tot, Bia !
zerda, la 08 May 2013 - 09:18 AM, a spus:
La salata de caracatita nu pui si ceva tip lamaie deasupra??
Pai nu trebuie sa ma lauzi ca nu de asta postez .
Da, pun si lamaie, asa e, am uitat sa scriu.
#327
Postat 08 May 2013 - 02:03 PM
#330
Postat 08 May 2013 - 06:39 PM
#331
Postat 08 May 2013 - 09:53 PM
Daca as fi iubitul tau m-as indragosti iremediabil de tine dupa primul pranz de dumnica si te-as venera tot restul vietii. Daca as fi soacra ta, as ramane muta de admiratie si gratitudine pentru soarta feciorului. Daca as fi sora ta, as fi o norocoasa sa te am in preajma si sa ma mandresc cu tine. Daca as fi prietena ta, as sta numai cu tine in bucatarie: as adora sa impartim ceasurile de creatie. Sunt sigura ca toti cei care iti calca pragul si raman la masa, sunt mereu coplesiti si cu simturile extaziate.
Desi 2 tauri incapatanati in bucatarie ... posibil sa iasa cu scantei.
Pranzul mi-a placut asa de tare de la afisarea primei panglici rosii cadrilate in ton cu tacamurile si trandafirii, ca nici nu mi-am dat seama ca e doar un pranz de duminica in 2 ... ca totul era prea ca la carte: de la fata de masa, cu servetelele la fel, pana la trandafirii in. Am dat reluare de vreo 2 ori sa vad mai bine meniul si abia la final am vazut ca-s doar doua farfurii. Bravo, asa da, bun exemplu pentru toata lumea!
Decorul spritat cu galben si fata de masa de la peste mi-au placut impreuna cu trandafirii si mai mult decat pranzul. Aceasta atentie la detalii (vezi snurul de la clopotul de prajituri) si timpii programati la fix ca sa ai timp sa le faci pe toate pana in ultima tusha imi plac la nesfarsit in ceea ce te priveste. Recunosc in tine taurul perfectionist si pasional in tot ceea ce face!
Atunci cand cazi in somnic pe canapea meriti un masaj clasa 1!
Eu poftesc asa: trandafirii galbeni, setul de masa nr 2- inclus platoruile cu filigram-, o pulpa si juma de piept din ratoi, salata de caracatita si multa salata verde. Christo de Campobello vreo 2 pahare pe putin si tiramissul cel cu portocale daca mai pot respira! Dupa aia vin sa alerg si eu cu cateii vostri de la "tara" si in final cad si eu franta pe o pajiste la malul marii din Sicilia
Imi place totul Any! Te rog cand ai timp si chef sa postezi orice/fiecare pranz si cina, imi incanti toate simturile... nu e gluma!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#332
Postat 09 May 2013 - 04:13 PM
Totusi nu ma pot abtine si tre' sa spun: "Any baby, you are the Queen!"
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#333
Postat 09 May 2013 - 07:41 PM
#335
Postat 09 May 2013 - 08:01 PM
Daniella, la 08 May 2013 - 09:53 PM, a spus:
Daca as fi iubitul tau m-as indragosti iremediabil de tine dupa primul pranz de dumnica si te-as venera tot restul vietii. Daca as fi soacra ta, as ramane muta de admiratie si gratitudine pentru soarta feciorului. Daca as fi sora ta, as fi o norocoasa sa te am in preajma si sa ma mandresc cu tine. Daca as fi prietena ta, as sta numai cu tine in bucatarie: as adora sa impartim ceasurile de creatie. Sunt sigura ca toti cei care iti calca pragul si raman la masa, sunt mereu coplesiti si cu simturile extaziate.
Desi 2 tauri incapatanati in bucatarie ... posibil sa iasa cu scantei.
Pranzul mi-a placut asa de tare de la afisarea primei panglici rosii cadrilate in ton cu tacamurile si trandafirii, ca nici nu mi-am dat seama ca e doar un pranz de duminica in 2 ... ca totul era prea ca la carte: de la fata de masa, cu servetelele la fel, pana la trandafirii in. Am dat reluare de vreo 2 ori sa vad mai bine meniul si abia la final am vazut ca-s doar doua farfurii. Bravo, asa da, bun exemplu pentru toata lumea!
Decorul spritat cu galben si fata de masa de la peste mi-au placut impreuna cu trandafirii si mai mult decat pranzul. Aceasta atentie la detalii (vezi snurul de la clopotul de prajituri) si timpii programati la fix ca sa ai timp sa le faci pe toate pana in ultima tusha imi plac la nesfarsit in ceea ce te priveste. Recunosc in tine taurul perfectionist si pasional in tot ceea ce face!
Atunci cand cazi in somnic pe canapea meriti un masaj clasa 1!
Eu poftesc asa: trandafirii galbeni, setul de masa nr 2- inclus platoruile cu filigram-, o pulpa si juma de piept din ratoi, salata de caracatita si multa salata verde. Christo de Campobello vreo 2 pahare pe putin si tiramissul cel cu portocale daca mai pot respira! Dupa aia vin sa alerg si eu cu cateii vostri de la "tara" si in final cad si eu franta pe o pajiste la malul marii din Sicilia
Imi place totul Any! Te rog cand ai timp si chef sa postezi orice/fiecare pranz si cina, imi incanti toate simturile... nu e gluma!
Of, de unde sa incep...am citit mesajul inca de aseara, dar n-am vrut sa scriu pe graba. M-ai facut ko cu mesajul tau. Serios.
Asa de frumos ai scris ca m-am emotionat .
N-am ce sa zic, ma apreciaza toti si am de la toti numai cuvinte de lauda. Si ma lauda si pe la altii si daca sunt cumva prezenta si eu, mi-e rusine de-mi vine sa intru in pamant . Si-apoi soacra-mea zice la toata lumea ca am blog, ca sunt priceputa, ma cunoaste deja toata lumea si pe la ea pe la servici . Socru-meu anul trecut la o masa facea poze cu telefonul sa se laude si el la servici, nu l-am vazut in viata mea sa faca astfel de poze .
De al meu sot nu mai zic, el ma lauda mereu si-mi face complimente .
Ai si tu dreptate, 2 tauri in bucatarie...nu stiu ce-ar iesi. Ori scantei , ori cele mai bune bucate ever !
Si da, sunt o perfectionista. Dar nu credeam ca dl. Any ma poate depasi. Insa ma depaseste!
Setul de farfurii e de la Ikea, il si fotografiasem la topicul respectiv cand l-am luat. Pret mic si farfurii super. Numai ca alea de felul 2 trebuie sa le pun pozitia culcat in masina de spalat vase, sunt mari. Mai erau pe alb si pe roz. Faine toate.
Multumesc din suflet pentru fiecare vorba buna . Eu nu pun poze sa ma laud sau sa invat pe cineva ceva sau mai stiu eu ce.
Dar e un forum culinar la urma urmei, nu? Eu le fac cu drag si vi le-arat cu drag (fac munca dubla, pe blog pozele au o marime, apoi le micsorez din nou pentru forum si le semnez iar), iar daca cineva vede dragostea mea pentru tot ce fac in pozele mele, asta nu poate decat sa ma bucure. Am alergat de la o florarie la alta sa gasesc trandafiti galbeni. Si am gasit. Ca asa ma fixasem eu sa fac cu galben tura asta.
Acum ma gandesc deja pe data viitoare cum fac .
#336
Postat 09 May 2013 - 08:10 PM
Maya, la 09 May 2013 - 04:13 PM, a spus:
Totusi nu ma pot abtine si tre' sa spun: "Any baby, you are the Queen!"
Iti multumesc din suflet, Maya ! Da-le incolo pe regine, mai bine pamanteni normali ca noi .
Lapona Enigel, la 09 May 2013 - 07:41 PM, a spus:
Trandafirii galbeni si-au facut efectul !
Lori, multumesc mult mult de tot pentru asa aprecieri.
Eu sunt convinsa ca daca te-ai pune tu serios la oale, cu timp la dispozite, fara teze, bac, etc, n-am putea rasufla in fata bunatatilor pe care le faci.
#337
Postat 09 May 2013 - 08:10 PM
"Mise an place" de nunta.
Chiar si serviciu fotografic de nunta.
#338
Postat 09 May 2013 - 08:12 PM
any_annette, la 09 May 2013 - 08:10 PM, a spus:
Iti multumesc din suflet, Maya ! Da-le incolo pe regine, mai bine pamanteni normali ca noi .
Ei, si tu acuma! Stii la ce ma refer
Nu la alea cu coroane, ci la alea... taurite
any_annette, la 09 May 2013 - 08:01 PM, a spus:
Setul de farfurii e de la Ikea, il si fotografiasem la topicul respectiv cand l-am luat. Pret mic si farfurii super. Numai ca alea de felul 2 trebuie sa le pun pozitia culcat in masina de spalat vase, sunt mari. Mai erau pe alb si pe roz. Faine toate.
Any, sper sa nu patesti si tu ca mine cu farfuriile culcate
Aseara, din greseala, am observat ca sertarul de sus al masinii are doua botoane în parti, si apasind pe ele deodata pot transforma sertarul în lift. Coboara si urca, asa încît sa-mi încapa farfuriile mari jos si/sau paharele înalte/cu picior lung, sus! Si am masina asta deja de peste 2 ani... dar cine a deschis cartea?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#339
Postat 09 May 2013 - 08:18 PM
Trandafirii galbeni si-au facut efectul !
Lori, multumesc mult mult de tot pentru asa aprecieri.
Eu sunt convinsa ca daca te-ai pune tu serios la oale, cu timp la dispozite, fara teze, bac, etc, n-am putea rasufla in fata bunatatilor pe care le faci.
[/quote]
Asta este, imi dedic timpul altor scopuri, dar cine stie, poate intr-o zi o sa raspund la provocari Multumesc pentru eleganta raspunsului, draga mea! Esti prea indulgenta!
#340
Postat 09 May 2013 - 08:20 PM
Any, sper sa nu patesti si tu ca mine cu farfuriile culcate
Aseara, din greseala, am observat ca sertarul de sus al masinii are doua botoane în parti, si apasind pe ele deodata pot transforma sertarul în lift. Coboara si urca, asa încît sa-mi încapa farfuriile mari jos si/sau paharele înalte/cu picior lung, sus! Si am masina asta deja de peste 2 ani... dar cine a deschis cartea?
[/quote]
Miha, m-am amuzat tare pe faza cu liftul!