Maya, la 14 May 2013 - 01:57 PM, a spus:
Cum spuneam, esti unica! Egal ca nu vrei sa fii tu The Queen, tot esti regina mea
Oh my God
!
zerda, la 14 May 2013 - 02:12 PM, a spus:
Mie chiar imi place sa mi se spuna ce am de facut!! Daca m-ar chinui pe mine talentul artistic la decorat probabil as face eu aranjamente, dar cum nu pot avea toate calitatile
la acest capitol, as prefera sa fiu asistent, ca-mi place rezultatul frumos!
Ei, atunci daca zici ca-ti place cred ca ne putem pune de acord
.
aura, la 14 May 2013 - 02:19 PM, a spus:
Foarte frumos Any. Noua ne place lasagna, dar daca zici ca tambala e chiar mai buna am sa o fac si eu. Sper numai sa-mi iasa asa frumos ca la tine.
Nu zic ca-i mai bun decat lasagna, sunt doua chestii diverse. Am facut comparatie cu lasagna ca e un preparat de duminica, de sarbatoare, datorita faptului ca timpii de preparare sunt mai lungi, nu se face in fiecare zi.
La fel timbalul, nu e un preparat pe care-ti vine sa-l faci in mod normal.
Una la mana pentru ca are o gramada de calorii, a doua pentru ca la fel prepararea e lunga.
Eu am facut ragù-ul vineri dupa amiaza (deci pentru duminica la pranz) . L-am lasat la racit in oala la temperatura camerei. Cand a fost rece complect, am pus oala in frigider. Rezista foarte bine, dimpotriva se aseaza gusturile, e si mai bun.
Duminica dimineata devreme am fript vinetele, le-am lasat la scurs bine pe hartie absorbanta de bucatarie. Am facut straturi: hartie (dar dubla, am pus cate 2 bucati), vinete, hartie, vinete. Nu toate pe o farfurie, ci pe 2 farfurii. Am schimbat hartia cand am vazut ca e imbibata de ulei.
Am socotit timpii de coacere: pastele fierb cam 10 minute, plus alte 20 la cuptor odata asamblat timbalul, plus asamblatul, etc. Pe la 12 si un sfert, am pus apa la fiert pentru paste ai am inceput.
Au fiert, le-am scurs, amestecat cu ragù (din cantitatea totala de ragù facuta dintr-un kg de carne, am folosit aproape jumatate pentru forma folosita).
In timp ce pastele fierbeau am pregatit forma cu vinetele si am continuat cu restul. Cand au venit musafirii am terminam de asamblat, l-am bagat la cuptor pe care am avut grija sa-l incalzesc de dinainte ca sa nu mai astept, deci era deja cald gata. Pana ce am mai vorbit, am mancat gustarea, etc, au trecut 20 de minute si timbalul meu era gata.
Numai ca am uitat sa pun o tava eventual cu putina apa la baza cuptorului. Tavile astea cu inel nu inchid chiar etans si mai picura ulei din ele.
Pentru reteta asta (specific siciliana) neaparat pastele astea care se chema "anelletti" (ineluse), au exact forma unui inel.