Alexandru, la 20 September 2012 - 02:08 PM, a spus:
Nitratul de potasiu (E252) nu e chiar asa periculos în doze normale. E249 este nitrit de potasiu, folosit în acelasi scop.
Toate mezelicurile contin, altfel carnea iese cenusie în loc de roz.
Problema toxicitatii este oarecum falsa, deoarece produsul se neutralizeaza în mare parte în contact cu hemoglobina din carne.
Daca ar fi consumat ca atare, da, ar fi într-adevar ceva mai toxic.
Nitrit am voit a spune si io mai, da' se mai încurca omu Nu vezi ca în germana i-am zis cum trebuie
Pai stiu ca se pune în mezelurile din comert, doar ca mie mi s-a parut si carnea aleia din linkul pus de Adriana, ca a folosit de asta, ca feliile ei sînt roz, pe cînd ale Adrianei sint cenusii, deci normale. Eu le prefer cenusii, decît roz.
Lily, eu m-am prins ca sare normala ati folosit voi, si în linkul ala, doamna respectiva spune tot sare, doar ca feliile ei sint roz, ceea ce m-a facut sa cred ca ea a folosit amestecul ala de sare care si conserveaza. Altfel ar fi fost si carnea ei cenusie.
Multi folosesc amestecul asta de saruri si aici, chiar si în mezelurile de casa, si nu pentru a le conserva ci pentru aspect. Dar na, si treaba asta cu aspectul e o chestie de gust. Deci mie nu-mi place carnea roz, o prefer mai "turbata"
La noi în macelarii se gasesc si mezeluri precum Kasseler-ul, sau alte feluri de astea de fripturi reci/sub forma de mezel, si cenusii nu doar roz