Zaiafet de creveţi în stil cajun
#1
Postat 17 January 2012 - 07:06 PM
gugăl m-a pus să aleg intre: răspândire, extindere, difuzare, întindere, amploare, anvergură, extensie, chef, spaţiu, deschidere, desfăşurare, extensiune, zaiafet, banchet, lărgime şi cuvertură de pat.
primul impuls a fost către cuvertură de pat dar pîn' la urmă mi-am zis că tot zaiafet e mai bun că exprimă la fix esenţa reţetei şi mai ales modul de folosire
Ingrediente
+ 500g creveţi de care aveţi, ai mei au fost baby, congelaţi şi pre-fierţi
+ un brick de philadelphia (250 g) la temperatura camerei
+ o jumate de ceapă sau două fire de ceapă verde
+ cîteva linguri de maioneză
+ condimente cajun
+ pătrunjel
Cum se face
creveţii trebuie să ajungă in stadiu "fiert", dacă îi cumpăraţi congelaţi şi pre-fierţi nu trebuie decît dezgheţaţi sub jet de apă rece, dacă sunt proaspeţi, trebuie fierţi sau aburiţi.
condimentaţi creveţii cu sare, piper şi condimentele cajune
scoateţi blenderul din ascunziş şi procesaţi in ordinea asta:
- ceapa, care trebuie sa ajungă foarte fină, ca dată prin răzătoare
- philadelphia
- cîteva linguri de maioneză, cît să subţieze un pic maclavaisul
- cînd baza este de consistenţa dorită, adăugaţi creveţii şi pătrunjelul şi pulsaţi de 2-3 ori, cît să se amestece bine, nu să se facă praf
Notă: cine vrea, poate să mai adauge suc de lămîie şi ceva sos iute
poza finală, numai castronu', nu am mai avut timp de poze hartristice că incepea meciu' şi zaiafetul aferent. by popular demand, se va repeta şi de superbowl
am primit 'jde miii de complimente plus că a trebuit să dictez reţeta la mai multe persoane, că tare le-a mai plăcut
PS dana, reţeta e dedicată matale, scuzoaie de întirzierea întîrziată
#2
Postat 17 January 2012 - 07:14 PM
Te cred ca-i bun, dar ce mila mi-e de crevetii aia, n-am bagat niciodata mixeru-n ei !
#3
Postat 17 January 2012 - 07:38 PM
să tai creveţii din cuţit nu merge? sau să foloseşti baby pe care să îi amesteci manual.
#4
Postat 17 January 2012 - 07:41 PM
Dexter, la 17 January 2012 - 07:38 PM, a spus:
să tai creveţii din cuţit nu merge? sau să foloseşti baby pe care să îi amesteci manual.
Nooo, il fac asa cand o sa-l fac, ca altfel n-ar mai fi zaiafet
Merci!
#5
Postat 17 January 2012 - 07:46 PM
Aferim zaiafet!
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#7
Postat 17 January 2012 - 08:01 PM
#13
Postat 18 January 2012 - 09:56 AM
Sunt foarte curioasa s-o incerc sa vad daca-mi place combinatia, mai intii tre' sa-mi prepar si eu amestecul cajun.
#15
Postat 18 January 2012 - 06:40 PM
La-Chef-A, la 18 January 2012 - 04:19 PM, a spus:
Nu fi rea si da-i si lui Dexter!
Dexter, de-as fi amatoare de astfel de lighioane, probabil ca as incerca si eu reteta. Da' cum io-s paralela cu crevetii, ma multumesc sa-ti fac galerie de pe margine!
#16
Postat 18 January 2012 - 07:44 PM
doamnele sunt aşteptate cu impresii iar foxyy este rugată să chibiţeze de pe margine
#17
Postat 18 January 2012 - 10:30 PM
#18
Postat 19 January 2012 - 12:02 AM
Dexter, raportez ca am cumparat crevetii.
dar ajungind acasa la o ora tirzie de seara, nu mai cinez. ramine sa crosetez faimoasa ta cuvertura de pat crustaceeica pe domani
#20
Postat 19 January 2012 - 12:57 AM
Dexter, la 19 January 2012 - 12:27 AM, a spus:
dana, bine că semnaşi condica, că nu ştiu ce lăutari să tocmesc la reţeta asta, crezi că hootie and the blowfish merge?
ar merge, da' nu la ora asta cind copiii se duc la nanel.
(un jodi benson as asculta cu placere )
http://www.youtube.c...h?v=dMLhrDYJ5QM