Cornuri moi ca puful sau pariziene
Postat 13 December 2011 - 01:33 AM
izuk, la 22 November 2011 - 03:50 PM, a spus:
foarte dragute parizienele tale, izuk. Sunt impletite?
Postat 13 December 2011 - 09:50 AM
Postat 13 December 2011 - 11:29 PM
izuk, la 13 December 2011 - 09:50 AM, a spus:
merci. Ma apuc si eu maine de facut.
Postat 10 January 2012 - 04:11 PM

Postat 10 January 2012 - 04:51 PM
Ma faci sa m-apuc de aluaturi,dar azi nu mai fac nik.Si imi place ca poti face poze frumoase inclusiv la sectiuni,eu nu poci asa

Postat 12 January 2012 - 01:44 PM

Chifle cu branza,cartofi si altele cu ficat.
Postat 12 January 2012 - 02:04 PM
Ellani, la 12 January 2012 - 01:44 PM, a spus:

Chifle cu branza,cartofi si altele cu ficat.
Superb arata !

Postat 12 January 2012 - 02:36 PM

Postat 12 January 2012 - 10:15 PM
Dorina,crezi bine,o iei in sus,in dreapta,s-apoi in stanga si esti la mine-n prag.Bine,in pragul aeroportului,dar de-acolo vin sa va iau cu masina,asa ca nu vei mai avea bataie de cap

Any,mai am,proaspete si pufoase,adevarat ca ar trebui o idee mai mult pana s-ajungi la aeroport,dar de-acolo treaba e ca si rezolvata.Si-acolo ar fi deja si Elena in asteptare deja,deci mari probleme nu vad,iar daca se termina pana atunci,fac a altele cu mare drag, pentru ca tare minunat imi pare aluatul asta,ingrediente foarte putine,dar fac minuni impreuna.
Merci beaucoup!

Postat 16 January 2012 - 02:18 PM
Ellani, la 12 January 2012 - 10:15 PM, a spus:
Dorina,crezi bine,o iei in sus,in dreapta,s-apoi in stanga si esti la mine-n prag.Bine,in pragul aeroportului,dar de-acolo vin sa va iau cu masina,asa ca nu vei mai avea bataie de cap

Any,mai am,proaspete si pufoase,adevarat ca ar trebui o idee mai mult pana s-ajungi la aeroport,dar de-acolo treaba e ca si rezolvata.Si-acolo ar fi deja si Elena in asteptare deja,deci mari probleme nu vad,iar daca se termina pana atunci,fac a altele cu mare drag, pentru ca tare minunat imi pare aluatul asta,ingrediente foarte putine,dar fac minuni impreuna.
Merci beaucoup!

Nu pui reteta la aluat, te rog frumos

Postat 16 January 2012 - 04:34 PM
any_annette, la 16 January 2012 - 02:18 PM, a spus:

O pun cu mare placere, chiar si daca nu m-ai fi rugat frumos

Reteta de baza e luata de pe un forum rusesc,iar in paranteze dau si alternative incercate de mine.
250 ml kefir(ar merge si ceva gen lapte acru,sana,important sa fie acrisor)
150ml ulei
1 pachetel drojdie uscata(11 gr)
1 lingurita sare
1 lingura zahar(dat fiind ca aluatul se preteaza foarte bine si la umpluturi dulci,se poate scadea din sare si adauga 2-3 linguri de zahar)
aprox 500gr faina(ca de obicei,depinde de tip,umiditate,pozitia stelelor si alte superstitii adevarate

1 ou(care nu e in reteta de baza,daca vrei pui,daca nu,nu,pentru ca oricum rezultatul e unul bun)
Kefirul si uleiul se amesteca si se incalzesc un pic pe foc(sa zic la 30 grade,nu mai mult,sa nu fie decat abia abia cladut)Se adauga sarea,zaharul(oul) si faina amestecata cu drojdie.Se framanta(dar nu ca la cozonaci pana ti se rup mainile

E un aluat care se lucreaza foarte usor,maleabil si foarte pufos la coacere,bun si la umpluturi sarate si la cele dulci cum am mai zis.
Sper sa va placa!
Postat 16 January 2012 - 04:36 PM
Ellani, la 16 January 2012 - 04:34 PM, a spus:
any_annette, la 16 January 2012 - 02:18 PM, a spus:

O pun cu mare placere, chiar si daca nu m-ai fi rugat frumos

Reteta de baza e luata de pe un forum rusesc,iar in paranteze dau si alternative incercate de mine.
250 ml kefir(ar merge si ceva gen lapte acru,sana,important sa fie acrisor)
150ml ulei
1 pachetel drojdie uscata(11 gr)
1 lingurita sare
1 lingura zahar(dat fiind ca aluatul se preteaza foarte bine si la umpluturi dulci,se poate scadea din sare si adauga 2-3 linguri de zahar)
aprox 500gr faina(ca de obicei,depinde de tip,umiditate,pozitia stelelor si alte superstitii adevarate

1 ou(care nu e in reteta de baza,daca vrei pui,daca nu,nu,pentru ca oricum rezultatul e unul bun)
Kefirul si uleiul se amesteca si se incalzesc un pic pe foc(sa zic la 30 grade,nu mai mult,sa nu fie decat abia abia cladut)Se adauga sarea,zaharul(oul) si faina amestecata cu drojdie.Se framanta(dar nu ca la cozonaci pana ti se rup mainile

E un aluat care se lucreaza foarte usor,maleabil si foarte pufos la coacere,bun si la umpluturi sarate si la cele dulci cum am mai zis.
Sper sa va placa!
Eu il fac sigur ca prea-mi place cum arata.
Pot inlocui kefirul cu iaurt?
Tu le umpli? Cum faci?
Merci mult de tot

Postat 16 January 2012 - 04:57 PM
any_annette, la 16 January 2012 - 04:36 PM, a spus:
Tu le umpli? Cum faci?
Merci mult de tot

Iaurtul cred ca merge dar sa fie ceva mai lichid.Eu aici gasesc ceva mai fluid,nu ca cel grecesc,de sta lingura in el.Adevarat c-o data ma gandeam sa folosesc iaurt din asta grecesc lichefiat cu apa,dar n-am ajuns sa pun in aplicare.Sa vedem,poate si alte pareri,daca ar fi ok fluidizarea asta pentru aluat.
Eu am facut pana acum cu :
-umplutura de branza de vaci cu ou(cu stafide,in cazul celor dulci)(asta era umplutura in reteta de baza,in rest am tot incercat si improvizat)
-cartofi pireu(mai dens,nu pufos) amestecati cu ciuperci si ceapa(ambele sotate in unt)
-ficat de pasare(gaina sau curcan)sotat in unt cu ceapa apoi data prin masina de tocat(sau maruntit cu blenderul,iar daca nu vrei sa ai de curatat mult dupa,merg chiar si maruntite cu furculita) amestecat cu ou crud si sare
-sunca si cascaval(uns aluatul cu ketchup,eventual)
Si variante dulci
-scortisoara amestecata cu zahar (ex 50 gr zahar si 2-3 linguri scortisoara,in functie de cat de multa scortisoara preferati)
-gem(mai inchegat,ca sa nu curga) sau dulceata
-crema de ciocolata(gen nutella)
Eu zic sa incerci mai intai cu branza si o varianta dulce si pe urma,daca-ti place, incerci si alte variante.
Au fost ok incalzite la microunde chiar si dupa ce am congelat cateva de curiozitate dar sunt si foarte comode pentru pachet de serviciu.
Acuma nu vreau sa exagerez cu lauda,dar ce sa fac daca le coc destul de des

Postat 16 January 2012 - 07:33 PM
Ellani, la 16 January 2012 - 04:57 PM, a spus:
any_annette, la 16 January 2012 - 04:36 PM, a spus:
Tu le umpli? Cum faci?
Merci mult de tot

Iaurtul cred ca merge dar sa fie ceva mai lichid.Eu aici gasesc ceva mai fluid,nu ca cel grecesc,de sta lingura in el.Adevarat c-o data ma gandeam sa folosesc iaurt din asta grecesc lichefiat cu apa,dar n-am ajuns sa pun in aplicare.Sa vedem,poate si alte pareri,daca ar fi ok fluidizarea asta pentru aluat.
Eu am facut pana acum cu :
-umplutura de branza de vaci cu ou(cu stafide,in cazul celor dulci)(asta era umplutura in reteta de baza,in rest am tot incercat si improvizat)
-cartofi pireu(mai dens,nu pufos) amestecati cu ciuperci si ceapa(ambele sotate in unt)
-ficat de pasare(gaina sau curcan)sotat in unt cu ceapa apoi data prin masina de tocat(sau maruntit cu blenderul,iar daca nu vrei sa ai de curatat mult dupa,merg chiar si maruntite cu furculita) amestecat cu ou crud si sare
-sunca si cascaval(uns aluatul cu ketchup,eventual)
Si variante dulci
-scortisoara amestecata cu zahar (ex 50 gr zahar si 2-3 linguri scortisoara,in functie de cat de multa scortisoara preferati)
-gem(mai inchegat,ca sa nu curga) sau dulceata
-crema de ciocolata(gen nutella)
Eu zic sa incerci mai intai cu branza si o varianta dulce si pe urma,daca-ti place, incerci si alte variante.
Au fost ok incalzite la microunde chiar si dupa ce am congelat cateva de curiozitate dar sunt si foarte comode pentru pachet de serviciu.
Acuma nu vreau sa exagerez cu lauda,dar ce sa fac daca le coc destul de des

Multumesc mult de tot

Postat 17 January 2012 - 09:51 PM

Le-am facut cu salam romanesc, altele cu gorgonzola, apoi prosciutto si pecorino, cu capocollo.
Minunate!

I-am devorat

Postat 17 January 2012 - 10:05 PM

Ma bucur tare ca v-au placut si da,multumesc si eu lui Izuk c-a postat tehnica cu poze mai inainte,altfel nu aveam cum sa-ti explic mai pe-ntelese.
P.S Cu ce le-ai facut pana la urma?Kefir sau iaurt?
Postat 17 January 2012 - 10:15 PM
Ellani, la 17 January 2012 - 10:05 PM, a spus:

Ma bucur tare ca v-au placut si da,multumesc si eu lui Izuk c-a postat tehnica cu poze mai inainte,altfel nu aveam cum sa-ti explic mai pe-ntelese.
P.S Cu ce le-ai facut pana la urma?Kefir sau iaurt?
Multumesc frumos Ellani, mi-au placut si mie si sotului meu foarte mult.
Le-am facut cu iaurt neindulcit binenteles.
Si eu le-am facut cu ce aveam prin frigider, salamuri si branzeturi care trebuiesc consumate.
Postat 18 January 2012 - 01:39 AM

sa va fie de bine ca tare gustos arata