Forum Culinar: Cornuri moi ca puful - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cornuri moi ca puful sau pariziene

#101 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 01 February 2012 - 06:18 PM

Vezi postareaEataly, la 01 February 2012 - 06:03 PM, a spus:

Aveam vro 4 iaurturi care stateau sa expire si vro doua pungi de faina spelta de terminat:

Atasament IMG_2015.JPG

30% faina spelta integrala, 30% faina spelta alba si restul faina " normala", in loc de kefir iaurturi(doua cu miere).Le-am dat forma de mini chifle ca-s mici si practice:

Atasament IMG_2021.JPG

Si le-am umplut cu gem(capsuni, coacaze, merisoare-sosul ala pentru carne).Practic o reteta de "golit frigiderul,dulapul"!



Ai ce m-ati plesnit in retina cu imaginile astea .
Si eu le aveam in plan,dar am pornit Dex-Toxul si acu rod unghiile .Imagine postata

Dar o sa i le fac Omului ......poate maine ca el nu e pedepsit .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#102 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 February 2012 - 07:15 PM

Any, eu l-am aruncat in Ka.Aluatul zic. :floare:

Lia, e prea frig sa incep o dieta, chiar si detox.Am incercat ceva zilele, dar acu burta imi cere consistenta.Nu grasimi, dar fara carbohidrati nu pot.Macar o masa pe zi: pasta sau paine!Chiar si integrala.

#103 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 01 February 2012 - 07:49 PM

Vezi postareaEataly, la 01 February 2012 - 07:15 PM, a spus:

Any, eu l-am aruncat in Ka.Aluatul zic. Imagine postata

Lia, e prea frig sa incep o dieta, chiar si detox.Am incercat ceva zilele, dar acu burta imi cere consistenta.Nu grasimi, dar fara carbohidrati nu pot.Macar o masa pe zi: pasta sau paine!Chiar si integrala.



Da e greu ,dar poti de doua ori pe saptamana:

Paste din grau dur ,(care sunt din plin la voi ) sau Orez integral ,sau Quinoa ,dupa unii autori .Imagine postata

Pe mine ma supara lipsa legumelor proaspete locale ,dar mie imi place sa tin cure........ "in card" adica sa mai tin cu cineva si de ce sa mai aman .
Mai ales ca m-am cam rotunjit si amanam deja de vreo doua saptamani .
Sa stii ca dupa o varsta se pune usor si pleaca greu .Imagine postata
Baba dixit .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#104 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2012 - 08:09 PM

Vezi postareaEataly, la 01 February 2012 - 07:15 PM, a spus:

Any, eu l-am aruncat in Ka.Aluatul zic. :toothy9;

Lia, e prea frig sa incep o dieta, chiar si detox.Am incercat ceva zilele, dar acu burta imi cere consistenta.Nu grasimi, dar fara carbohidrati nu pot.Macar o masa pe zi: pasta sau paine!Chiar si integrala.


Si eu la fel :toothy9; si s-a facut in 2 timpi si 3 miscari. Doar n-ai inteles ca framant eu singurica :D !
Eu cu Ka-ul :D .

Eu am inceput sa mananc mai putin, nu am eliminat decat dulciurile.

#105 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2012 - 11:12 PM

Am micsorat cantitatea de ulei, am pus numai 100 de gr si au iesit la fel de buni.
De data asta i-am facut mai mici si au iesit 11. Cu branza si diverse salamuri, ca data trecuta.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13281307816657.jpg

#106 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2012 - 11:24 PM

Ce frumosi ti-au iesit! Superbi!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#107 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2012 - 11:29 PM

Vezi postareazerda, la 01 February 2012 - 11:24 PM, a spus:

Ce frumosi ti-au iesit! Superbi!


Multumesc :occasion14: !
Am facut de data asta cu doua feluri de branzeturi, una tip cascaval ("Asiago" se cheama branza) iar cealalta e "pecorino" din pasta mai moale, deci nu invechit.
Parerea mea e ca ies mult mai gustoase cu o branza cu un gust mai decis. "Asiago" ala nici nu se simtea. Alea cu pecorino au fost super.

#108 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 01 February 2012 - 11:33 PM

BIne de stiut! Multumesc de informatii! :occasion14:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#109 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 01 February 2012 - 11:35 PM

Vezi postareazerda, la 01 February 2012 - 11:33 PM, a spus:

BIne de stiut! Multumesc de informatii! :occasion14:


Data trecuta am facut si cu gorgonzola si mi-a placut.
Cand zic gust decis la asta ma refer.

#110 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 04 February 2012 - 09:02 PM

Am vrut să le fac şi sărate , dar tot dulci le-am făcut şi azi, că aveam în frigider un rest de dulceaţă într-un borcan şi 2 pumni de nuci măcinate, pe care nu aveam la ce le folosi. Buuuune bune- acum am mâncat şi eu jumate!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-508-13283821335643.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#111 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 04 February 2012 - 09:37 PM

Ioi,cat ati mai copt si ce frumoase!Bine ca voi nu lasati sa se puna praful pe ele,ca eu n-am mai copt.Dar daca tot mai am in congelator,ma ocup de altele intre timp.

#112 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 February 2012 - 06:51 PM

Vezi postareaEllani, la 16 January 2012 - 04:34 PM, a spus:



O pun cu mare placere, chiar si daca nu m-ai fi rugat frumos :rolleyes:

Reteta de baza e luata de pe un forum rusesc,iar in paranteze dau si alternative incercate de mine.

250 ml kefir(ar merge si ceva gen lapte acru,sana,important sa fie acrisor)
150ml ulei
1 pachetel drojdie uscata(11 gr)
1 lingurita sare
1 lingura zahar(dat fiind ca aluatul se preteaza foarte bine si la umpluturi dulci,se poate scadea din sare si adauga 2-3 linguri de zahar)
aprox 500gr faina(ca de obicei,depinde de tip,umiditate,pozitia stelelor si alte superstitii adevarate :lol: )
1 ou(care nu e in reteta de baza,daca vrei pui,daca nu,nu,pentru ca oricum rezultatul e unul bun)

Kefirul si uleiul se amesteca si se incalzesc un pic pe foc(sa zic la 30 grade,nu mai mult,sa nu fie decat abia abia cladut)Se adauga sarea,zaharul(oul) si faina amestecata cu drojdie.Se framanta(dar nu ca la cozonaci pana ti se rup mainile :lol: ,pentru ca aluatul isi face singur treaba)si se lasa la crescut intr-un loc cald aprox 30 min,iar chiflele gata asamblate aprox 10 min.
E un aluat care se lucreaza foarte usor,maleabil si foarte pufos la coacere,bun si la umpluturi sarate si la cele dulci cum am mai zis.
Sper sa va placa!



Ellani, ma bate gandul sa-mi incerc norocul cu pufoseniile mataluta, da' as avea si eu o intrebare: la mine pachetelul de drojdie e de 7g si zice pe el ca e de ajuns pt 500g faina.
Acum dilema mea, am vazut ca tu ai folosit 11g drojdie. Atat are pachetul la tine sau atat ai folosit pt ca atat trebuia. Adica, pachetul tau de 11g e pt 500g faina?
Cu alte cuvinte, eu voi folosi tot 11g drojdie sau un pachet de-al meu de 7g?
Cam intortocheat... sper ca ai inteles ce am vrut sa spun...
Iti multumesc mult!
Sorina

#113 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 February 2012 - 06:59 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 14 February 2012 - 06:51 PM, a spus:


Ellani, ma bate gandul sa-mi incerc norocul cu pufoseniile mataluta, da' as avea si eu o intrebare: la mine pachetelul de drojdie e de 7g si zice pe el ca e de ajuns pt 500g faina.
Acum dilema mea, am vazut ca tu ai folosit 11g drojdie. Atat are pachetul la tine sau atat ai folosit pt ca atat trebuia. Adica, pachetul tau de 11g e pt 500g faina?
Cu alte cuvinte, eu voi folosi tot 11g drojdie sau un pachet de-al meu de 7g?
Cam intortocheat... sper ca ai inteles ce am vrut sa spun...
Iti multumesc mult!


Sorina, pana vine Ellani, imi permit sa-ti raspund, sa-ti zic cum am facut eu.
Asa e cum zici tu, pachetelul la noi are 7 gr.
Eu am folosit un singur pachetel de fiecare data si a fost ok.

#114 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 14 February 2012 - 07:16 PM

Iti multumesc mult, Any!
Sorina

#115 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 14 February 2012 - 07:44 PM

Multumesc,Any ca ai raspuns la timp si exact in cunostinta de cauza,pentru ca eu chiar nu stiu cum e pe la voi si se pare ca sunt multe detalii care difera si conteaza de la tara la tara.

Sorina,ce chestie.Eu de-abia acum aud ca sunt si pachetele de drojdie de 7 gr.(stiu ca pachetelul de praf de copt are 7 gr)De fapt,nici nu prea o foloseam inainte pe asta uscata.Dar la mine a coincis sa fie pachetelul de 11 gr.Asa era specificat si in reteta de baza- 1 pachetel de 11 gr.
Aici am mai vazut doar de 10 gr si culmea e ca,tot zice ca ajunge la 500 gr faina.
Pe de alta parte,eu am folosit in retete(asa scria) si 2 pachetele de 11 gr la 500gr faina si nu a iesit niciodata prea dorjdioase.Poate o avea importanta cat de pufoase sau mai dense trebuie sa iasa,sau cat lichid e in raport cu faina,cine stie...


Daca la voi ajunge si 7 gr,inseamna ca e mai puternica? :rolleyes: :lol: :lol:

Chiar nu stiu,dar oricum,daca-i verificat de Any deja si-i sigur ca cresc,atunci nu mai sta pe ganduri.Sper sa va placa daca te-apuci sa le faci.Nu-i nimic complicat,atat ca trebuie de stat cu ceasul pe ele sa nu fie lasate mai mult decat trebuie la crescut.Eu tin pumnii sa-ti iasa minunate!

#116 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 14 February 2012 - 08:32 PM

Da, eu asa am facut tot timpul, un pachetel de 7gr ("mastro fornaio").
M-am ghidat dupa faptul ca scrie pe el ca-i pentru 500 de gr de faina.

#117 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 February 2012 - 10:16 AM

Vezi postareaEllani, la 14 February 2012 - 07:44 PM, a spus:

Multumesc,Any ca ai raspuns la timp si exact in cunostinta de cauza,pentru ca eu chiar nu stiu cum e pe la voi si se pare ca sunt multe detalii care difera si conteaza de la tara la tara.

Sorina,ce chestie.Eu de-abia acum aud ca sunt si pachetele de drojdie de 7 gr.(stiu ca pachetelul de praf de copt are 7 gr)De fapt,nici nu prea o foloseam inainte pe asta uscata.Dar la mine a coincis sa fie pachetelul de 11 gr.Asa era specificat si in reteta de baza- 1 pachetel de 11 gr.
Aici am mai vazut doar de 10 gr si culmea e ca,tot zice ca ajunge la 500 gr faina.
Pe de alta parte,eu am folosit in retete(asa scria) si 2 pachetele de 11 gr la 500gr faina si nu a iesit niciodata prea dorjdioase.Poate o avea importanta cat de pufoase sau mai dense trebuie sa iasa,sau cat lichid e in raport cu faina,cine stie...


Daca la voi ajunge si 7 gr,inseamna ca e mai puternica? :violent1: =)) :((

Chiar nu stiu,dar oricum,daca-i verificat de Any deja si-i sigur ca cresc,atunci nu mai sta pe ganduri.Sper sa va placa daca te-apuci sa le faci.Nu-i nimic complicat,atat ca trebuie de stat cu ceasul pe ele sa nu fie lasate mai mult decat trebuie la crescut.Eu tin pumnii sa-ti iasa minunate!


La noi plicul cu praf de copt are 16g... ca sa vezi diferenta. In Romania, daca-mi mai aduc eu bine aminte, are 10g.


Buuun, in concluzie, tu ai folosit plicul pt 500g de faina care la tine are 11g si la noi are 7g. Asta e! Bine ca ne-am inteles.
Cu toate ca eu daca voi folosi faina integrala poate ar fi mai bine sa maresc cantitatea de drojdie... voi vedea eu ce voi face.
Va multumesc, la amandoua!
Sorina

#118 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 February 2012 - 10:47 AM

Sorina, tu folosesti gluten la aluaturile astea, ca sa fie pufoase?

#119 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 February 2012 - 11:19 AM

Da, nu ai alta solutie pt F1 unde folosesti faina integrala+tarate (jumi-juma).
In schimb, daca folosesti doar faina integrala pt F2 nu trebuie gluten, e de ajuns sa maresti un pic cantitatea de drojdie, mai ales ca e iarna. Chestia asta mi-a zis-o nenea care-mi face mie pizza.

Daca faci de F1 in reteta in care trebuie sa folosesti 500g faina alba, inlocuiesti in felul urmator:
- 200g faina integrala
- 200g tarate de ovaz (e mai gustoasa)
- 100g gluten.
Singura chestie daca o faci de F1 e ca s-ar putea sa mai trebuiasca un pic de lichid... s-ar putea, nu e obligatoriu. Eu sunt atenta cand fac aluatul si daca mai e nevoie mai adaug cate ceva, in functie de reteta: ori un ou, ori smantana diluata cu apa (in loc de lapte) sau simplu apa.
Depinde de fiecare reteta in parte.

Editez... nu toate retetele de aluat necesita si gluten. Depinde de cat de pufos e rezultatul in mod normal.
Sorina

#120 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 February 2012 - 02:33 PM

merci, Sorina, chiar ma interesa, fiindca te auzisem ca astepti glutenul din tara.

totusi, printre montignacele de dincolo, sunt mari reticente in a folosi glutenul. ptr oricine, nu vorbesc de cei cu intoleranta. poate vede Boni si ne spune ea mai multe.

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi