Forum Culinar: Cornuri moi ca puful - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cornuri moi ca puful sau pariziene

#141 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 February 2012 - 01:24 AM

Eu azi am luat 10 kg de faina, tot sa coc!
6 kg remacinata din grau dur si 4 da faina alba.

Lili, distractie placuta, am vazut la "ce am baut azi" ca te-ai pregatit intens pentru week-endul asta pe zapada :lol: !

#142 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 25 February 2012 - 02:14 PM

Le-a venit si la noi randul, cu finetti, asa frumos miroase in casa, multumim.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-639-13301719947944.jpg

o sectiune "muscata"

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-639-13301720142666.jpg


si autoarea sectiunii

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-639-13301718876503.jpg

#143 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 February 2012 - 01:46 PM

Creste inima cat parizienele cand vezi asa autori de sectiuni !
Sa va fie de bine,Eataly si Bia si tuturor celor care le-ati copt sau intentionati sa le coaceti!

#144 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2012 - 11:15 AM

Mie-mi place autoarea sectiunii... ce ochi poate sa aibaaa...
Sorina

#145 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 01 March 2012 - 03:12 PM

Eu am facut pufoseniile din nou. De aseara pana acum au mai rezistat din 16 bucati doar 4. As avea treaba prin bucatarie, dar stau departe ca mi-e frica de ele.
Ma duc la fasolica (ca-i pe foc) mai mestec in ea si fug repede din bucatarie... prea bune sunt, dau dependenta.
Mama mi-a cerut deja reteta.
Sorina

#146 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 02 March 2012 - 06:13 PM

Si cum eram datoare cu dovada...

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-133-13307048038557.jpg

Greu e sa stau departe de ele dupa ce le fac...
Sorina

#147 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 02 March 2012 - 08:53 PM

Vezi postarea2ut, la 25 February 2012 - 02:14 PM, a spus:

Le-a venit si la noi randul, cu finetti, asa frumos miroase in casa, multumim.



o sectiune "muscata"




si autoarea sectiunii



Chiar ca nu stiu la care sa ma uita mai intai, superbe amandoua!

#148 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 02 March 2012 - 08:56 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 02 March 2012 - 06:13 PM, a spus:

Si cum eram datoare cu dovada...



Greu e sa stau departe de ele dupa ce le fac...

Ma molipsiti cu Monti;chiar daca nu am problema cu kilogramele, ideea ma incanta...o sa studiez sa vad cum fac cu faina( eu folosesc faina macinata de tata socru din graul dansului)e oricum o faina "buna" fara alte alea.
Vad ca arata grozav tot ce faci monticizat!

#149 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 March 2012 - 08:02 AM

Vezi postareaGelutza, la 02 March 2012 - 08:56 PM, a spus:


Ma molipsiti cu Monti;chiar daca nu am problema cu kilogramele, ideea ma incanta...o sa studiez sa vad cum fac cu faina( eu folosesc faina macinata de tata socru din graul dansului)e oricum o faina "buna" fara alte alea.
Vad ca arata grozav tot ce faci monticizat!


Cu cat mai multi cu atat mai bine!
Faina, chiar daca ti-o macina socrelul, din moara iese alba... ca asa e proiectat biata moara, deoparte faina alba, deoparte taratele. Intr-adevar e mult mai sanatoasa, da' nu e monti.
La monti F2, adica de mentinere, dupa ce organismul e 'stabilizat' poti folosi doar faina integrala... asa cum am folosit eu la cornurile de mai sus.
La F1, cum gatesc eu majoritar, se foloseste faina monti in F1, adica jumatate faina integrala/jumatate tarate de ovaz (in cazul meu, ca sunt foarte gustoase) atunci cand o asociezi cu grasimi.
Adica cu branza, carne si mai stiu eu ce altceva... migdale, nuci, masline, ou, iaurt...

Informare cat mai placuta!
http://artaculinara....ieta-montignac/
Sorina

#150 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 03 March 2012 - 03:28 PM

Ce ochi are degustatoarea :-*, 2ut .

Si pentru ca eu mi-s o incurcata n-am inteles daca reteta pt cornurile astea moi folosita de voi e cea a lui Ellani sau alta?

#151 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2012 - 04:17 PM

Vezi postareayoyo, la 03 March 2012 - 03:28 PM, a spus:

Ce ochi are degustatoarea :-*, 2ut .

Si pentru ca eu mi-s o incurcata n-am inteles daca reteta pt cornurile astea moi folosita de voi e cea a lui Ellani sau alta?


Reteta lui Ellani, tehnica de impaturire a lui Izuk.

#152 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 05 March 2012 - 01:40 PM

Merci pt ajutor.

Saptamana aceasta le fac si eu!

#153 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 05 March 2012 - 09:24 PM

Am facut si eu parizienele, dar mie nu mi-au iesit asa pufoase ca ale voastre si parca au fost cam uleioase. Oricum, de mancat s-au mancat. Am sa mai incerc o data, poate am si eu noroc ca voi.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1290-13309754537874.jpg

#154 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 March 2012 - 11:19 PM

Ela, eu am incercat sa fac si cu 100 de ml de ulei si au iesit tot pufoase.

#155 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 March 2012 - 10:17 PM

Ela,ce sa zic decat ca-mi pare rau ca nu au iesit conform asteptarilor. :floare:
La pufosenie joaca rolul si grosimea aluatului inainte de impaturire(si eu le fac si mai groase si mai subtiri,depinde cum le vreau si cu ce le umplu),cat despre ulei,asa era in reteta,asa am scris-o si eu aici,mai ales ca am facut si eu de nenumarate ori si alte fete.
Acuma stii cum e,la gusturi nu ne potrivim toti,dar e ceva reparabil daca tot a incercat Any si cu mai putin ulei.Sper sa-ti placa mai mult data viitoare daca le mai incerci.

#156 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 March 2012 - 11:44 AM

Eu le-am facut din nou aseara... bune mai sunt!
Am facut 9 cu mortadella si cascaval si 7 doar cu cascaval (astea-s preferatele mele). De-abia astept sa le devorez la pranz!
Sorina

#157 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 09 March 2012 - 12:02 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 09 March 2012 - 11:44 AM, a spus:

Eu le-am facut din nou aseara... bune mai sunt!
Am facut 9 cu mortadella si cascaval si 7 doar cu cascaval (astea-s preferatele mele). De-abia astept sa le devorez la pranz!


Cand am vazut ca ai postat aici mi-am zis "doar n-o fi facut iar Sorina cornurile..." si iaca le-ai facut din nou; macar sunteti 4 mancatori la ele...Tot de F2 le-ai facut, nu? Ma tenteaza si pe mine, dar nu-s la mentinere, asa as prefera sa raman la F1.

#158 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 09 March 2012 - 03:42 PM

Corect, suntem 4, de fapt 5, iar soata devoreaza aproape tot de unul singur... noi suntem pe langa el.
Aseara stateam de vorba in bucatarie si deabia le pusesem pe platou, cand imi vad soata ca intinde gheruta si incepe sa pape cornurile. Tine cont ca cinase... vorbind asa, tot a halit vreo 2 sau 3. Azi pt pranz a luat 4 la munca.
Adevarul ca se fac asa de usor si sunt asa de bune, ca le-as face in fiecare zi. Da' ma calmez si le fac o data pe saptamana.
Sau ar mai fi o idee sa le fac de F1... chiar asa, daca vrei sa le faci de F1 de ce nu le faci?
Chiar cred ca e o reteta care se preteaza la asa ceva, asta datorita kefirului.
Uite, am sa incerc sa le fac de F1 si apoi am sa vin cu rezultatul. Nu are cum sa nu iasa. Poate asa te convingi si tu ca nu sunt greu de facut.
Sorina

#159 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 12 March 2012 - 09:06 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 09 March 2012 - 03:42 PM, a spus:

Corect, suntem 4, de fapt 5, iar soata devoreaza aproape tot de unul singur... noi suntem pe langa el.
Aseara stateam de vorba in bucatarie si deabia le pusesem pe platou, cand imi vad soata ca intinde gheruta si incepe sa pape cornurile. Tine cont ca cinase... vorbind asa, tot a halit vreo 2 sau 3. Azi pt pranz a luat 4 la munca.
Adevarul ca se fac asa de usor si sunt asa de bune, ca le-as face in fiecare zi. Da' ma calmez si le fac o data pe saptamana.
Sau ar mai fi o idee sa le fac de F1... chiar asa, daca vrei sa le faci de F1 de ce nu le faci?
Chiar cred ca e o reteta care se preteaza la asa ceva, asta datorita kefirului.
Uite, am sa incerc sa le fac de F1 si apoi am sa vin cu rezultatul. Nu are cum sa nu iasa. Poate asa te convingi si tu ca nu sunt greu de facut.


Astept cuminte cornurile tale (eu sunt de-aia care face totul dupa reteta, fara improvizatii si alte cele, asa ca mai bine vad ce faci tu mai intai).

#160 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 22 March 2012 - 11:27 AM

Eram hotarate sa nu le mai fac... atentie, ca dau dependenta. Daaar, nevoia m-a obligat, ea-i de vina.
Cum ieri a trebuit sa mergem cu catel si cu purcel la consulat la Trieste, marti seara eram in incurcatura in legatura cu ce vom papa noi toata ziua.
Asa ca am ametit repede aluatul de F2 si l-am umplut jumatate cu cascaval si jumatate cu mortadella + cascaval.
Am luat toata tava (fara tava) dupa noi. Initial am zis ca am exagerat, dar tin sa va spun ca nu s-a salvat nici un cornulet... au fost devorate toate.
Prea bune sunt!
Gata, mi-am dat peste manute, nu mai fac... sa vedem cat ma tine!
Sorina

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi