Cornuri moi ca puful sau pariziene
#161
Postat 25 March 2012 - 07:39 PM
#162
Postat 26 March 2012 - 08:54 AM
Poate pun si eu azi de-o portie , dar dulce , ca asa le mananca mai bine pitica
Am revenit
Din jumatate de aluat cornuri cu nutella si din restul jumatate o impletitura cu gem de caise ( de la mama mea , cu bucati mari de caisa )
#163
Postat 26 March 2012 - 02:23 PM
...
La F1, cum gatesc eu majoritar, se foloseste faina monti in F1, adica jumatate faina integrala/jumatate tarate de ovaz (in cazul meu, ca sunt foarte gustoase) atunci cand o asociezi cu grasimi.
Adica cu branza, carne si mai stiu eu ce altceva... migdale, nuci, masline, ou, iaurt...
[/quote]
pai la regimul monti se asociaza painea cu carnea?? eu stiu ca e absolut interzis! dar se poate combina cu branza, e drept- scuze de interventie
#164
Postat 26 March 2012 - 04:53 PM
Eu am facut cornurile de F2 si le-am asociat cu grasimi, branza in cazul meu... dar, am facut si cu mortadella conforma si am mancat, doar ca nu prea ma dau in vant dupa ele.
Asocierea intre paine si carne nu e interzisa, tine doar de digestia fiecaruia.
#165
Postat 16 April 2012 - 12:09 PM
Eu spuneam pe-un alt topic ca ceva mai inainte am avut de copt mult pentru sot sa ia la job.Deci am facut inclusiv si din astea,in diferite forme
si aici mai in detaliu,cu, cositze
#166
Postat 29 April 2012 - 12:40 PM
De data asta in varianta de
'trandafiri'(la Gela si Zoazorel am vazut)
Si niste 'brunete' in care-am pus cacao si presarat cu zahar deasupra.
#168 Guest_Gelutza_*
Postat 27 May 2012 - 07:28 PM
Ellani, la 29 April 2012 - 12:40 PM, a spus:
De data asta in varianta de
'trandafiri'(la Gela si Zoazorel am vazut)
Si niste 'brunete' in care-am pus cacao si presarat cu zahar deasupra.
Ce frumoase ti-au iesit toate, bravo!
#169 Guest_Gelutza_*
Postat 27 May 2012 - 07:31 PM
2ut, la 24 May 2012 - 09:39 AM, a spus:
Si eu o iubesc si mi-e dor de cornuri, dar n-am avut timp de d'astea, am luptat pe frontul capsunelor, tebuie sa revin si pe frontul aista cat mai e racoare, ca vine arsitza pe urma si ne mutam pe frontul inghetatelor!
#172
Postat 02 June 2012 - 07:49 PM
Imagini atasate
#173
Postat 11 June 2012 - 08:25 PM
cu branza dulce
ruptiune fierbinte
Izuk & Ellani
Multumesc!
#174
Postat 11 June 2012 - 10:17 PM
Cerra,celelalte fete m-au convins ca le plac,caci le-au tot facut in reluare.Citind aici n-am prea fost sigura daca ti-au placut si tie,dar am citit si pe la dulciuri unde-am aflat ca rezultatul te-a multumit,ceea ce ma multumeste si pe mine.
Apropo,am tot vazut ca multe copturi le mancati fierbinti cu sotul.Aveti dar sanatate de otel,caci eu calde le pot manca doar a doua zi.Daca mananc orice aluat proaspat fierbinte din cuptor, numai bine nu imi e.
Sa va fie de bine tuturor!
#175
Postat 11 June 2012 - 11:12 PM
Ellani, la 11 June 2012 - 10:17 PM, a spus:
Cerra,celelalte fete m-au convins ca le plac,caci le-au tot facut in reluare.Citind aici n-am prea fost sigura daca ti-au placut si tie,dar am citit si pe la dulciuri unde-am aflat ca rezultatul te-a multumit,ceea ce ma multumeste si pe mine.
Apropo,am tot vazut ca multe copturi le mancati fierbinti cu sotul.Aveti dar sanatate de otel,caci eu calde le pot manca doar a doua zi.Daca mananc orice aluat proaspat fierbinte din cuptor, numai bine nu imi e.
Sa va fie de bine tuturor!
Binenteles ca sunt incantata de reteta. Mie imi plac copturile si am trecut`o si pe asta reteta la catastif. Sigur o sa o repet si eu cu diferite umpluturi.Am pus diferit de reteta 3 galbenusuri si fix 1 kg de faina de aia ungureasca ptr ca pe aia o cunosc deja cum se comporta, coaja rasa de lamaie,50 gr drojdie proaspata. In rest am pus exact cum zici tu in reteta.
Nu am papat chiar asa fierbinte pariziana , am vrut sa fac repede si poza ptr ca le`am facut la prietena mea si ma grabeam sa plec.Acum depinde ce coptura este. Anumite copturi reci numai au gustul acelasi cum il au calde. Potrivit sa maninci cald nu fierbinte.
Inca odata multumesc ptr reteta!
Sa sti ca eu citind de mult reteta asta, am facut din start portie dubla imi place aluatul creste foarte bine si am facut 2 tavi mari de pariziene si un colac cu ciocolata (a ramas prietena mea sa il coaca ptr ca numai aveam vreme sa invart si celelalt aluat sub forma de pariziene).
#176
Postat 12 June 2012 - 02:27 PM
#177
Postat 12 June 2012 - 02:38 PM
Georgeta Violeta, la 12 June 2012 - 02:27 PM, a spus:
http://artaculinara....post__p__115430
Spor!
#178
Postat 02 October 2012 - 01:27 PM
#179
Postat 25 January 2013 - 10:38 PM
Luni seara ma apuc eu cu curaj sa fac un rand de cornuri. Ca intodeauna imi ies 16, 12 sarate cu Speck si Asiago si 4 dulci cu dulceata de capsuni... toate monti F2.
Marti ii dau Marei la pachetel unul sarat. Vine acasa si-mi zice ca una din prietenele ei vrea maine un corn. Bine mami!
Doar ca ajungand acasa am ajuns la concluzia ca trebuie sa mai fac un rand. Buuun, da' cu ce le umplem? Asa ca am facut o parte cu nutella (nemonti) si o parte cu dulceata de capsuni (monti F2).
Asa ca miercuri dimineata o intreb ce vrea la pachetel. Voi ce credeti? Cu nutella.
Buuun, dar Flavia (prietena) ce o sa vrea? A, nu, ei ii dam sarat.
Si vine iar de la scoala. Mamiiii, au mai gustat si X si Y, vor si ele maine.
Oooooo, basta! Vreti sa ma omorati? Aveam deja 3 nopti de cand ma duceam la nani la miezul noptii.
Stiti care a fost norocul meu? Nu mai aveam faina. Ce rusine! Auzi, sa raman eu fara faina. Da' privind jumatatea plina a paharului, am ajuns in pat la 10. Minune!
Dezamagite colegele fetei mele, dupa ce ma botezasera 'geniu in bucatarie', da' am si eu o limita.
#180
Postat 29 January 2013 - 06:56 PM
Sorina, spune-le fetelor tale sa transmita colegelor ca geniile sunt imprevizibile si pretentioase, o sa-ti creasca si mai mult actiunile Asa, vor aprecia si mai mult cand le faci ceva ...