Forum Culinar: Cornuri moi ca puful - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cornuri moi ca puful sau pariziene

#61 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 January 2012 - 02:07 PM

Izuca ce bine arata :happy2: o sa le fac si eu dulci,am gem gen marmelada de fructe si nutella... :blush:

#62 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2012 - 02:07 PM

Stiam si eu de modelul asta, dar mie personal imi plac mai mult mici, sunt si mai estetice, modelul de vede mai bine, iar data viitoare le fac si mai mici.

#63 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 January 2012 - 02:08 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 January 2012 - 02:07 PM, a spus:

Stiam si eu de modelul asta, dar mie personal imi plac mai mult mici, sunt si mai estetice, modelul de vede mai bine, iar data viitoare le fac si mai mici.

Mda si eu le-am facut cam maroaie :blush: ba chiar uriase :happy2:

#64 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 January 2012 - 02:14 PM

Si eu le-am facut mari , doar au iesit numai 8 bucati , dar nu am avut nervi azi de bibilit .

#65 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 January 2012 - 02:19 PM

Izuk, yumi, vreau si eu cu gem de afine.Acum nu mai am kefir in casa,maine ma duc sa-mi iau lapte si fac cu lapte batut.
Da imi place fundalul de la tine din poza.Bine imi place la tine, ca eu nu o vreau(zapada:-p)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#66 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2012 - 02:20 PM

Vezi postareaGeany, la 19 January 2012 - 02:08 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 19 January 2012 - 02:07 PM, a spus:

Stiam si eu de modelul asta, dar mie personal imi plac mai mult mici, sunt si mai estetice, modelul de vede mai bine, iar data viitoare le fac si mai mici.

Mda si eu le-am facut cam maroaie :blush: ba chiar uriase :happy2:



Vezi postareaizuk, la 19 January 2012 - 02:14 PM, a spus:

Si eu le-am facut mari , doar au iesit numai 8 bucati , dar nu am avut nervi azi de bibilit .


Mai, eu zic una si voi intelegeti alta.
Eu ziceam ca-mi plac mai mici adica cum le-am facut noi, nu ca in poza Geaninei aia de pe net. 'Nteles acum ?
Si da, data viitoare o sa fac cateva si mai mici sa vedem cum se prezinta.

8 mi-au iesit si mie Izuk.

#67 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 January 2012 - 02:44 PM

maaaa, mi-ati facut o poftaaaa, is la bronzat, iese un parfum din cuptor, abia astept sa se coaca apoi vin sa raportez
aluatul ii de paine, da am facut de proba si dulci (gem de portocale+nuca macinata) si sarate ('nduja + branza telemea)

editez sa atasez foto
aburinde - alea cu mac sunt sarate, celelalte sunt dulci
nu le-am mai coafat cu ou, am umezit usor deasupra cu putin zer si am presarat mac si nuca

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-142-13269783523394.jpg
prevad ca tre sa pun la dospit alta tura, ca astea nu mai vad apusul soarelui :)
(deja am mancat una cu 'nduja, bune, bune, bune)
fiica dacilor

#68 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 January 2012 - 02:52 PM

Vezi postareabristena, la 19 January 2012 - 02:44 PM, a spus:

('nduja + branza telemea)


Da si nieeeeee! :)

#69 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 19 January 2012 - 03:16 PM

Vezi postareaEataly, la 19 January 2012 - 02:52 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 19 January 2012 - 02:44 PM, a spus:

('nduja + branza telemea)


Da si nieeeeee! :)



hai iute pana mai am
fiica dacilor

#70 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2012 - 03:25 PM

Vezi postareaEataly, la 19 January 2012 - 02:52 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 19 January 2012 - 02:44 PM, a spus:

('nduja + branza telemea)


Da si nieeeeee! :)


Cum??? Inca n-ai facut cornuri :) ??

#71 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 19 January 2012 - 04:03 PM

Vin si eu linga cornurile voastre cu parizienele mele.

Ma primiti?

Pariziene ''cerra''

Sunt umplute cu prosciutto crudo, cascaval, praz verde, oregano.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1316-13269817389768.jpg

si o sectiune mai de`aproape

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1316-13269817626299.jpg

#72 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 19 January 2012 - 04:35 PM

Cornuri din multe parti ale lumii,uniti-vaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :( Sa va fie de bine la toata lumea!

Geany,ia treci la un dspicat in patru :( Zici ca ti-au iesit uleioase?Interesant de ce,de cate ori le-am facut n-am mai patit si-s curioasa,zau.Dar parca si fetele au zis ca-s ok.Oare sa fie din cauza fainii diferite? :( Ma gandesc ca ar mai putea iesi grase daca ar fi umplutura grasa,nu stiu,salam, cascaval,dar tu zici ca ti s-a parut uleioase la aluat nu?

Da,fetele ,si eu ma gandeam ca-s bune si pe-o masa festiva cu finger-food,dar cum spuneam bune si de pachet de scoala\serivici iar daca va mai si raman,stiu sigur ca stiti ce sa faceti cu ele. :(

Apropo,cine ne zice si noua,'pariziene' vine de la forma,sau strict de la forma si continut.Adica spre exemplu biscuitii pot fi diversi la continut,dar tot biscuiti raman. :(

#73 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 19 January 2012 - 05:11 PM

Vezi postareaEllani, la 19 January 2012 - 04:35 PM, a spus:

Cornuri din multe parti ale lumii,uniti-vaaaaaaaaaaaaaaaaaa! :( Sa va fie de bine la toata lumea!

Geany,ia treci la un dspicat in patru :( Zici ca ti-au iesit uleioase?Interesant de ce,de cate ori le-am facut n-am mai patit si-s curioasa,zau.Dar parca si fetele au zis ca-s ok.Oare sa fie din cauza fainii diferite? :( Ma gandesc ca ar mai putea iesi grase daca ar fi umplutura grasa,nu stiu,salam, cascaval,dar tu zici ca ti s-a parut uleioase la aluat nu?

Da,fetele ,si eu ma gandeam ca-s bune si pe-o masa festiva cu finger-food,dar cum spuneam bune si de pachet de scoala\serivici iar daca va mai si raman,stiu sigur ca stiti ce sa faceti cu ele. :(

Apropo,cine ne zice si noua,'pariziene' vine de la forma,sau strict de la forma si continut.Adica spre exemplu biscuitii pot fi diversi la continut,dar tot biscuiti raman. :(


De la forma grilata eu zic.De umplut se pot umple cu orice dulce/sarat.Eu acelasi aluat daca nu il fac asa grilat si il impachetez altfel si il tai rol numai sunt pariziene sunt rulouri cu etc.

Cred ca in Franta (Paris)
au aparut prima data cornurile grialte si au personalizat.

#74 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 January 2012 - 05:52 PM

Vezi postareaEllani, la 19 January 2012 - 04:35 PM, a spus:



Geany,ia treci la un dspicat in patru :( Zici ca ti-au iesit uleioase?Interesant de ce,de cate ori le-am facut n-am mai patit si-s curioasa,zau.Dar parca si fetele au zis ca-s ok.Oare sa fie din cauza fainii diferite? :( Ma gandesc ca ar mai putea iesi grase daca ar fi umplutura grasa,nu stiu,salam, cascaval,dar tu zici ca ti s-a parut uleioase la aluat nu?


Nu bre' nu au iesit uleioase,am zis ca mie 150 de ml. de ulei mi se pare cam mult si data viitoare vreau sa-l mai reduc atat :( ba chiar sa pun si unt sa ma mai joc cu aluatul.
Nu e chestie de calorii ca eu le fac pt. ai mei ma duoare la tenesi,dar cand am framantat aluatul si l-am vazut fintit,mi-am spus ca e prea uleios pe gustul meu .Oricum pt. prima oara am respectat reteta lucru f. rar la mine,a doua oara nu mai fac asa ,e in firea mea sa ma joc cu retetele :(

#75 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 January 2012 - 10:18 PM

Aluatul la prima vedere crud pare mai uleios,da nu e.Azi sotul la masa imi spune:" a fost bun ce ai facut ieri".Eu ma gandeam ca la cina:)), da el se referea la cornuri.A zis ca daca le fac numai cu branza lui ii plac mai mult, asa ca saptamana viitoare i le le refec numai cu branza si cu gem.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#76 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 19 January 2012 - 10:20 PM

Vezi postareaGeany, la 19 January 2012 - 05:52 PM, a spus:

Nu bre' nu au iesit uleioase,am zis ca mie 150 de ml. de ulei mi se pare cam mult si data viitoare vreau sa-l mai reduc atat :D ba chiar sa pun si unt sa ma mai joc cu aluatul.
Nu e chestie de calorii ca eu le fac pt. ai mei ma duoare la tenesi,dar cand am framantat aluatul si l-am vazut fintit,mi-am spus ca e prea uleios pe gustul meu .Oricum pt. prima oara am respectat reteta lucru f. rar la mine,a doua oara nu mai fac asa ,e in firea mea sa ma joc cu retetele :D


Aha,pricipit,in fond nu e chiar grav.Stii ca eu sunt mai sensibiloasa asa daca nu place,ca am sechele de familie :rolleyes:
Pai daca n-ai schimba,n-ar mai fi Geany,nu?Schimba cum vrei,ca de-asta si apar retetele noi si nici una nu-i batuta-n cuie.Crezi ca eu nu schimb,(da' sa nu ma spui la nime'),Uneori nici ritzept n-am,doar produse si daca si mai trebuiesc folosite urgent,apoi fac cate-o combinatie,de cred ca marii bucatari ai lumii si-ar pune mainile-n cap :D

#77 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 January 2012 - 12:57 PM

Vezi postareaany_annette, la 19 January 2012 - 03:25 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 19 January 2012 - 02:52 PM, a spus:

Vezi postareabristena, la 19 January 2012 - 02:44 PM, a spus:

('nduja + branza telemea)


Da si nieeeeee! :(


Cum??? Inca n-ai facut cornuri :( ??


Doamne cum ma cunosti tu pe mine! :(
Le am la dospit! :(

#78 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 January 2012 - 10:51 AM

Vezi postareaEllani, la 16 January 2012 - 04:34 PM, a spus:


Reteta de baza e luata de pe un forum rusesc,iar in paranteze dau si alternative incercate de mine.

250 ml kefir(ar merge si ceva gen lapte acru,sana,important sa fie acrisor)
150ml ulei
1 pachetel drojdie uscata(11 gr)
1 lingurita sare
1 lingura zahar(dat fiind ca aluatul se preteaza foarte bine si la umpluturi dulci,se poate scadea din sare si adauga 2-3 linguri de zahar)
aprox 500gr faina(ca de obicei,depinde de tip,umiditate,pozitia stelelor si alte superstitii adevarate -_- )
1 ou(care nu e in reteta de baza,daca vrei pui,daca nu,nu,pentru ca oricum rezultatul e unul bun)

Kefirul si uleiul se amesteca si se incalzesc un pic pe foc(sa zic la 30 grade,nu mai mult,sa nu fie decat abia abia cladut)Se adauga sarea,zaharul(oul) si faina amestecata cu drojdie.Se framanta(dar nu ca la cozonaci pana ti se rup mainile :D ,pentru ca aluatul isi face singur treaba)si se lasa la crescut intr-un loc cald aprox 30 min,iar chiflele gata asamblate aprox 10 min.
E un aluat care se lucreaza foarte usor,maleabil si foarte pufos la coacere,bun si la umpluturi sarate si la cele dulci cum am mai zis.
Sper sa va placa!


Tot sunt la capitolul intrebari... la ce temperatura si cam cat timp se tin frumusetile astea la cuptor? Multumesc frumos!
Sorina

#79 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 21 January 2012 - 07:08 PM

nu am poze de aratat, ca sunt groznice la aspect ale mele. am lasat aluatul prea mult la dospit (programare defectuasa de timp Imagine postata) si nu am mai putut lucra cu el cum trebuie. am vrut sa incerc tehnica de impaturire a cerrei, doar ca am folosit unt in loc de untura. am facut doar cornuri simple, nu am mai stat sa crosetez pariziene.
de ce am scris atunci aici? ca sa laut si eu aluatul. la gust...Imagine postataImagine postataImagine postata demential. la mine se simte si aroma de unt de la impaturit... Imagine postata


sorina, tu faci aluaturile astea pentru tine/noi sau pentru tot poporul? eu am facut cu faina alba acum, ca faceam repetitie pentru ziua Maiei, dar am sa il fac si cu faina integrala. la cat de frumos s-a framantat cel cu faina alba cred ca iese foarte bine si cu faina integrala, sau chiar monti.

#80 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 21 January 2012 - 08:40 PM

Ioana,fa-i omului daca cere,nu de alta,dar daca-i pofticios,il vei avea pe constiinta. :-*

Eataly,asteptam cornurileeeeeeee! :)

Sorina,sincer sa-ti zic nu m-am uitat la ceas(de fapt nu prea ma uit in general,decat ca incerc metoda scobitorii,care aici nu-si are sensul).Dar le-am copt la 180 C,sa zic 25-30min,fara ventilaror(cam ca si multe alte copturi) pana s-au rumenit.Eu ,de obicei,schimb locul tavilor in cuptor de mai multe ori si asa sunt sigura ca se coace si sus si jos.

Boni :) imi pare rau ca nu s-au primit.Aluatul asta chiar nu e facut sa dospeasca mult pentru ca din cauza 'acidului' din lapte,procesul e foarte rapid.N-am facut niciodata cu faina integrala,dar nu vad de ce nu ar iesi,poate ar fi un pic diferenta la durata coptului.Sper ca data viitoare sa ramai si mai multumita.

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi