Cornuri moi ca puful sau pariziene
#61
Postat 19 January 2012 - 02:07 PM
#62
Postat 19 January 2012 - 02:07 PM
#64
Postat 19 January 2012 - 02:14 PM
#65
Postat 19 January 2012 - 02:19 PM
Da imi place fundalul de la tine din poza.Bine imi place la tine, ca eu nu o vreau(zapada:-p)
#66
Postat 19 January 2012 - 02:20 PM
Geany, la 19 January 2012 - 02:08 PM, a spus:
izuk, la 19 January 2012 - 02:14 PM, a spus:
Mai, eu zic una si voi intelegeti alta.
Eu ziceam ca-mi plac mai mici adica cum le-am facut noi, nu ca in poza Geaninei aia de pe net. 'Nteles acum ?
Si da, data viitoare o sa fac cateva si mai mici sa vedem cum se prezinta.
8 mi-au iesit si mie Izuk.
#67
Postat 19 January 2012 - 02:44 PM
aluatul ii de paine, da am facut de proba si dulci (gem de portocale+nuca macinata) si sarate ('nduja + branza telemea)
editez sa atasez foto
aburinde - alea cu mac sunt sarate, celelalte sunt dulci
nu le-am mai coafat cu ou, am umezit usor deasupra cu putin zer si am presarat mac si nuca
prevad ca tre sa pun la dospit alta tura, ca astea nu mai vad apusul soarelui
(deja am mancat una cu 'nduja, bune, bune, bune)
#69
Postat 19 January 2012 - 03:16 PM
#71
Postat 19 January 2012 - 04:03 PM
Ma primiti?
Pariziene ''cerra''
Sunt umplute cu prosciutto crudo, cascaval, praz verde, oregano.
si o sectiune mai de`aproape
#72
Postat 19 January 2012 - 04:35 PM
Geany,ia treci la un dspicat in patru Zici ca ti-au iesit uleioase?Interesant de ce,de cate ori le-am facut n-am mai patit si-s curioasa,zau.Dar parca si fetele au zis ca-s ok.Oare sa fie din cauza fainii diferite? Ma gandesc ca ar mai putea iesi grase daca ar fi umplutura grasa,nu stiu,salam, cascaval,dar tu zici ca ti s-a parut uleioase la aluat nu?
Da,fetele ,si eu ma gandeam ca-s bune si pe-o masa festiva cu finger-food,dar cum spuneam bune si de pachet de scoala\serivici iar daca va mai si raman,stiu sigur ca stiti ce sa faceti cu ele.
Apropo,cine ne zice si noua,'pariziene' vine de la forma,sau strict de la forma si continut.Adica spre exemplu biscuitii pot fi diversi la continut,dar tot biscuiti raman.
#73
Postat 19 January 2012 - 05:11 PM
Ellani, la 19 January 2012 - 04:35 PM, a spus:
Geany,ia treci la un dspicat in patru Zici ca ti-au iesit uleioase?Interesant de ce,de cate ori le-am facut n-am mai patit si-s curioasa,zau.Dar parca si fetele au zis ca-s ok.Oare sa fie din cauza fainii diferite? Ma gandesc ca ar mai putea iesi grase daca ar fi umplutura grasa,nu stiu,salam, cascaval,dar tu zici ca ti s-a parut uleioase la aluat nu?
Da,fetele ,si eu ma gandeam ca-s bune si pe-o masa festiva cu finger-food,dar cum spuneam bune si de pachet de scoala\serivici iar daca va mai si raman,stiu sigur ca stiti ce sa faceti cu ele.
Apropo,cine ne zice si noua,'pariziene' vine de la forma,sau strict de la forma si continut.Adica spre exemplu biscuitii pot fi diversi la continut,dar tot biscuiti raman.
De la forma grilata eu zic.De umplut se pot umple cu orice dulce/sarat.Eu acelasi aluat daca nu il fac asa grilat si il impachetez altfel si il tai rol numai sunt pariziene sunt rulouri cu etc.
Cred ca in Franta (Paris)
au aparut prima data cornurile grialte si au personalizat.
#74
Postat 19 January 2012 - 05:52 PM
Ellani, la 19 January 2012 - 04:35 PM, a spus:
Geany,ia treci la un dspicat in patru Zici ca ti-au iesit uleioase?Interesant de ce,de cate ori le-am facut n-am mai patit si-s curioasa,zau.Dar parca si fetele au zis ca-s ok.Oare sa fie din cauza fainii diferite? Ma gandesc ca ar mai putea iesi grase daca ar fi umplutura grasa,nu stiu,salam, cascaval,dar tu zici ca ti s-a parut uleioase la aluat nu?
Nu bre' nu au iesit uleioase,am zis ca mie 150 de ml. de ulei mi se pare cam mult si data viitoare vreau sa-l mai reduc atat ba chiar sa pun si unt sa ma mai joc cu aluatul.
Nu e chestie de calorii ca eu le fac pt. ai mei ma duoare la tenesi,dar cand am framantat aluatul si l-am vazut fintit,mi-am spus ca e prea uleios pe gustul meu .Oricum pt. prima oara am respectat reteta lucru f. rar la mine,a doua oara nu mai fac asa ,e in firea mea sa ma joc cu retetele
#75
Postat 19 January 2012 - 10:18 PM
#76
Postat 19 January 2012 - 10:20 PM
Geany, la 19 January 2012 - 05:52 PM, a spus:
Nu e chestie de calorii ca eu le fac pt. ai mei ma duoare la tenesi,dar cand am framantat aluatul si l-am vazut fintit,mi-am spus ca e prea uleios pe gustul meu .Oricum pt. prima oara am respectat reteta lucru f. rar la mine,a doua oara nu mai fac asa ,e in firea mea sa ma joc cu retetele
Aha,pricipit,in fond nu e chiar grav.Stii ca eu sunt mai sensibiloasa asa daca nu place,ca am sechele de familie
Pai daca n-ai schimba,n-ar mai fi Geany,nu?Schimba cum vrei,ca de-asta si apar retetele noi si nici una nu-i batuta-n cuie.Crezi ca eu nu schimb,(da' sa nu ma spui la nime'),Uneori nici ritzept n-am,doar produse si daca si mai trebuiesc folosite urgent,apoi fac cate-o combinatie,de cred ca marii bucatari ai lumii si-ar pune mainile-n cap
#77
Postat 20 January 2012 - 12:57 PM
#78
Postat 21 January 2012 - 10:51 AM
Ellani, la 16 January 2012 - 04:34 PM, a spus:
Reteta de baza e luata de pe un forum rusesc,iar in paranteze dau si alternative incercate de mine.
250 ml kefir(ar merge si ceva gen lapte acru,sana,important sa fie acrisor)
150ml ulei
1 pachetel drojdie uscata(11 gr)
1 lingurita sare
1 lingura zahar(dat fiind ca aluatul se preteaza foarte bine si la umpluturi dulci,se poate scadea din sare si adauga 2-3 linguri de zahar)
aprox 500gr faina(ca de obicei,depinde de tip,umiditate,pozitia stelelor si alte superstitii adevarate )
1 ou(care nu e in reteta de baza,daca vrei pui,daca nu,nu,pentru ca oricum rezultatul e unul bun)
Kefirul si uleiul se amesteca si se incalzesc un pic pe foc(sa zic la 30 grade,nu mai mult,sa nu fie decat abia abia cladut)Se adauga sarea,zaharul(oul) si faina amestecata cu drojdie.Se framanta(dar nu ca la cozonaci pana ti se rup mainile ,pentru ca aluatul isi face singur treaba)si se lasa la crescut intr-un loc cald aprox 30 min,iar chiflele gata asamblate aprox 10 min.
E un aluat care se lucreaza foarte usor,maleabil si foarte pufos la coacere,bun si la umpluturi sarate si la cele dulci cum am mai zis.
Sper sa va placa!
Tot sunt la capitolul intrebari... la ce temperatura si cam cat timp se tin frumusetile astea la cuptor? Multumesc frumos!
#79
Postat 21 January 2012 - 07:08 PM
de ce am scris atunci aici? ca sa laut si eu aluatul. la gust... demential. la mine se simte si aroma de unt de la impaturit...
sorina, tu faci aluaturile astea pentru tine/noi sau pentru tot poporul? eu am facut cu faina alba acum, ca faceam repetitie pentru ziua Maiei, dar am sa il fac si cu faina integrala. la cat de frumos s-a framantat cel cu faina alba cred ca iese foarte bine si cu faina integrala, sau chiar monti.
#80
Postat 21 January 2012 - 08:40 PM
Eataly,asteptam cornurileeeeeeee!
Sorina,sincer sa-ti zic nu m-am uitat la ceas(de fapt nu prea ma uit in general,decat ca incerc metoda scobitorii,care aici nu-si are sensul).Dar le-am copt la 180 C,sa zic 25-30min,fara ventilaror(cam ca si multe alte copturi) pana s-au rumenit.Eu ,de obicei,schimb locul tavilor in cuptor de mai multe ori si asa sunt sigura ca se coace si sus si jos.
Boni imi pare rau ca nu s-au primit.Aluatul asta chiar nu e facut sa dospeasca mult pentru ca din cauza 'acidului' din lapte,procesul e foarte rapid.N-am facut niciodata cu faina integrala,dar nu vad de ce nu ar iesi,poate ar fi un pic diferenta la durata coptului.Sper ca data viitoare sa ramai si mai multumita.