Cornuri moi ca puful sau pariziene
#121
Postat 15 February 2012 - 05:54 PM
Ca Ig la monti glutenul merge, ar fi vorba de sanatate... asta in ideea ca nici faina, nici taratele nu fac bine.
De fapt cam ce ne face bine?
Dar la cum consum eu glutenul nu consider ca am sa mor din cauza lui... sa zicem ca folosesc 100g de gluten la reteta, ca exemplu, imi fac gogosi. Bun, nu-i ca-mi fac gogosi in fiecare zi. Mi le fac duminica, o data-n saptamana, daca le fac si atunci. De mancat, nu-i ca mananc singura lighenusul de gogosi sau cornuri, nu?
Asa ca la ritmul in care-l consum eu cu siguranta nu am si nu voi avea probleme.
Dincolo, au inceput sa aiba o linee mult prea radicala... eu sunt de acord ca trebuie limitat consumul de faina/tarate/gluten... dar limitat, nu eliminat.
O viata are omul... asa ca eu am ales sa-l folosesc din cand in cand. Dupa aia, fiecare face ce vrea...
#122
Postat 15 February 2012 - 09:59 PM
totusi n-am citit toata discutia - a fost mai demult, cred- si nu stiam motivul reticentei. nici acum nu-l stiu, am sa mai insist.
#124
Postat 16 February 2012 - 05:33 PM
moatza, la 15 February 2012 - 02:33 PM, a spus:
totusi, printre montignacele de dincolo, sunt mari reticente in a folosi glutenul. ptr oricine, nu vorbesc de cei cu intoleranta. poate vede Boni si ne spune ea mai multe.
ce stiu e din ce spun si scriu altii. dar sunt de acord cu sorina, folosit din cand in cand, ca adaos la unele aluaturi, nu cred ca face rau asa de mare. daca as gasi (am cautat la un moment dat in disperare, n-am gasit si m-am lasat pagubasa) nu as ezita sa il folosesc.
si acum sa ma intorc la aluatul din acest subiect. iese foarte bine si cu faina integrala. n-am poze, ca de obicei, ca nu apuc sa fac. am facut din 440gr. de faina (doar atat am mai avut), cu drojdie cat pentru 500gr. eu folosesc doar drojdie proaspata. treaba buna aici o face kefirul. el ajuta foarte mult faina, chiar daca este doar integrala.
#125
Postat 17 February 2012 - 07:34 PM
Cele lungi-cremwursti 'imbracati', iar celelalte- cornulete cu sunca si cascaval.Am facut si cateva micute de tot,cat de-o imbucatura,care pot sa se incadreze perfect in comunitatea aperitivelor.
Experimentul,insa,a constat in faptul ca nu am avut kefir si drojdie uscata de data asta.Asa ca am folosit 25gr drojdie proaspata, iar intr-o cana am dizolvat vreo 3 linguri de iaurt gras cu aprox 200 ml lapte obisnuit.
Rezultatul?La fel de bun,moale si pufos,asa ca puteti incerca cu incredere in caz ca nu gasiti kefir.
#126
Postat 18 February 2012 - 09:07 AM
Et voila! Cu Finetti.
Edit ca am uitat poza
Aceasta postare a fost editata de Cosmina N: 18 February 2012 - 09:09 AM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#127
Postat 18 February 2012 - 04:58 PM
Cosmina N, la 18 February 2012 - 09:07 AM, a spus:
Et voila! Cu Finetti.
Sa va fie de bine si sa le mancati sanatosi!Ce bine imi pare ca nu te-a dezamagit,dimpotriva! Iar ce spui de aluat,am simtit-o pe pielea mea,e aluatul minune care-si face singur treaba.Si se 'simte' si din poza ta ca-i pufi rau!
Eu n-am avut niciodata probleme cu drojdia uscata,mi-a crescut de fiecare data,poate ii pui prea putina?Ca altfel n-am idee de ce-ti da batai de cap. Cea proaspata nu o am mereu(bine se mai intampla si de aia uscata sa nu am,rar,de altfel)si tocmai de aia am si uscata,ca are termen mai mare de pastrare.
#128
Postat 18 February 2012 - 05:20 PM
Cornurile de mai sus sunt facute dupa o alta reteta,dar fiindca m-au intrebat fetele,o postez tot aici,la gramada ca sa nu mai fac subiect nou, pentru ca in fond,tot cornuri sunt.
Reteta de baza si ideea am gasit-o pe un blog al unei bucatarese pe care o cheama Alina si-i multumesc,daca le vede cumva pe aici.Prin urmare ne trebuie,in primul rand 2 boluri in care sa facem cele 2 aluaturi separat.
Aluat alb:
aprox 300 gr faina,1 ou,100 ml lapte caldut,1 lingura(plus,minus) de zahar,50 ml ulei,15 gr drojdie proaspata(eu am pus-o direct in ingrediente,daca vreti puteti s-o dizolvati initial),un praf de sare si vanilie la dorinta.
Aluat maro:
Aceleasi ingrediente,doar ca faina mai putin cu 3 linguri,iar in locul ei am adugat 3 linguri de cacao.
Se imparte aluatul in parti egale(mie mi-au iesit cate 4 de fiecare fel),se intind in cercuri aproximative egale,se pune un cerc maro,apoi unul alb(sau invers) si se mai trece usor,de vreo 2-3 ori cu facaletul peste ambele deja.Nu e problema daca nu se lipesc una de alta,pentru ca vor creste si se vor lipi oricum.
Nu le-am lasat la crescut decat pana le-am facut sa umplu tava si s-o dau la cuptor.Le-am copt la 180 C pana s-au rumenit,dupa care le-am uns cu ou batut.
In comparatie cu cele cu kefir,astea ies un pic mai 'crocante' si mai 'dense',daca pot sa zic asa.
#129
Postat 19 February 2012 - 11:33 PM
#130
Postat 19 February 2012 - 11:34 PM
#131
Postat 19 February 2012 - 11:37 PM
Ellani, la 18 February 2012 - 05:20 PM, a spus:
Cornurile de mai sus sunt facute dupa o alta reteta,dar fiindca m-au intrebat fetele,o postez tot aici,la gramada ca sa nu mai fac subiect nou, pentru ca in fond,tot cornuri sunt.
Reteta de baza si ideea am gasit-o pe un blog al unei bucatarese pe care o cheama Alina si-i multumesc,daca le vede cumva pe aici.Prin urmare ne trebuie,in primul rand 2 boluri in care sa facem cele 2 aluaturi separat.
Aluat alb:
aprox 300 gr faina,1 ou,100 ml lapte caldut,1 lingura(plus,minus) de zahar,50 ml ulei,15 gr drojdie proaspata(eu am pus-o direct in ingrediente,daca vreti puteti s-o dizolvati initial),un praf de sare si vanilie la dorinta.
Aluat maro:
Aceleasi ingrediente,doar ca faina mai putin cu 3 linguri,iar in locul ei am adugat 3 linguri de cacao.
Se imparte aluatul in parti egale(mie mi-au iesit cate 4 de fiecare fel),se intind in cercuri aproximative egale,se pune un cerc maro,apoi unul alb(sau invers) si se mai trece usor,de vreo 2-3 ori cu facaletul peste ambele deja.Nu e problema daca nu se lipesc una de alta,pentru ca vor creste si se vor lipi oricum.
Nu le-am lasat la crescut decat pana le-am facut sa umplu tava si s-o dau la cuptor.Le-am copt la 180 C pana s-au rumenit,dupa care le-am uns cu ou batut.
In comparatie cu cele cu kefir,astea ies un pic mai 'crocante' si mai 'dense',daca pot sa zic asa.
Deja nu mai pot edita,dar vin cu un P.S la care am ajuns cu ajutorul Adrianei.
Cica daca nu vreti sa va iasa asa 'crocante' pregatiti din timp un sirop din 250ml apa si 250 gr zahar,il lasati la racit si treceti prin ele cornuletele fierbinti.
#132
Postat 19 February 2012 - 11:40 PM
#133
Postat 20 February 2012 - 12:19 AM
Iar daca le incalzesti la microunde,apoi chiar nu e nici o problema.Oricum,cred ca oricare aluat,daca-i pui cacao,se preteaza.In fond, e partea estetica care face mult cu ochiul la ele.
#134
Postat 20 February 2012 - 10:09 AM
Ellani, la 19 February 2012 - 11:37 PM, a spus:
Cica daca nu vreti sa va iasa asa 'crocante' pregatiti din timp un sirop din 250ml apa si 250 gr zahar,il lasati la racit si treceti prin ele cornuletele fierbinti.
Eu cum iti ziceam le facusem acu multi ani cind publicase Angelique reteta prin mai multe forumuri, aveam ciorna pe blog si am publicat-o acum. Varianta ei prevedea trecerea asta prin sirop.
http://adriananicole...ulete-bicolore/
Oricum mi-au placut dintotdeauna foarte mult, desi n-am mai apucat sa le fac, pentru idee, de a avea aluatul bicolor, mi se pare foarte de efect
#136
Postat 23 February 2012 - 10:48 AM
Aseara, pt ca le-am facut tarziu si luasem deja cina, i-am dat sotului sa guste. A gustat asa cateva, nu s-a rezumat la unul... halal gustat.
Dimineata eu am mancat doua doar cu branza, Mara a luat unul la pachet iar tati 4... asa ca era cat pe ce sa nu-mi mai ramana nimic pt sedinta foto...
Le-am pozat reci(pentru sectiune), ca mi-era frica ca daca le incalzesc dau iama-n ele...
Bune rau si cu siguranta le voi mai face si le voi incerca si dulci. Salivez doar gandind la ele...
Va multumesc la amandoua, pt reteta si tehnica!
A, si o intrebare, eu le-am facut la 190°C si le-am lasat in jur de 25-30 min. Am facut bine, am facut rau? Trebuia o temperatura mai mica?
#137
Postat 23 February 2012 - 11:42 AM
Sorina si eu le-am facut tot la 190 de grade mereu si le-am lasat pana ce capatau o culoare frumoasa.
Tot in jur de 30 de minute ca tine !
#138
Postat 23 February 2012 - 11:59 AM
Izuk,care ti-au placut mai mult?Varianta dulce sau cea sarata?
Sorina,nu cred ca e mare diferenta intre 180-190 C.Era altceva daca le coceai la 220 sa zicem in 10 min,atunci da,poate riscai sa ramana crude,dar asa...Oricum,cuptoare diferite,ajustari diferite.
Ma bucur ca va plac si corespund modului vostru de alimentatie.Vezi ca ti-au reusit si inca foarte bine?(Parca tin minte ca aveai un pic de frica )
#139
Postat 23 February 2012 - 12:15 PM
Nu, nu-mi era frica... stiam ca vor iesi, problema se punea (da' nici acolo cine stie ce) daca le faceam monti F1, pt ca as fi folosit o faina formata (jumi-juma) din faina integrala si tarate de ovaz. Asa ca ar fi trebui ajutat aluatul sa creasca si ar fi trebuit sa folosesc gluten.
Da' sa stii ca tot am fa le fac si de F1.
#140
Postat 24 February 2012 - 11:12 PM
Am facut un amestec aproximativ din: 25% faina integrala, 25% faina de ovaz integrala si 50% faina alba.