Forum Culinar: Cornuri moi ca puful - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cornuri moi ca puful sau pariziene

#121 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 15 February 2012 - 05:54 PM

Da, si sunt de acord cu ele daca te apuci sa-l consumi in fiecare zi... dar nu e cazul meu.
Ca Ig la monti glutenul merge, ar fi vorba de sanatate... asta in ideea ca nici faina, nici taratele nu fac bine.
De fapt cam ce ne face bine?
Dar la cum consum eu glutenul nu consider ca am sa mor din cauza lui... sa zicem ca folosesc 100g de gluten la reteta, ca exemplu, imi fac gogosi. Bun, nu-i ca-mi fac gogosi in fiecare zi. Mi le fac duminica, o data-n saptamana, daca le fac si atunci. De mancat, nu-i ca mananc singura lighenusul de gogosi sau cornuri, nu?
Asa ca la ritmul in care-l consum eu cu siguranta nu am si nu voi avea probleme.
Dincolo, au inceput sa aiba o linee mult prea radicala... eu sunt de acord ca trebuie limitat consumul de faina/tarate/gluten... dar limitat, nu eliminat.
O viata are omul... asa ca eu am ales sa-l folosesc din cand in cand. Dupa aia, fiecare face ce vrea...
Sorina

#122 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 15 February 2012 - 09:59 PM

iti inteleg pozitia, si eu gandesc la fel, fiecare face cum crede.

totusi n-am citit toata discutia - a fost mai demult, cred- si nu stiam motivul reticentei. nici acum nu-l stiu, am sa mai insist.

#123 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 February 2012 - 10:21 AM

Moata, ai PM... de fapt, mai multe.
Sorina

#124 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,750
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 February 2012 - 05:33 PM

Vezi postareamoatza, la 15 February 2012 - 02:33 PM, a spus:

merci, Sorina, chiar ma interesa, fiindca te auzisem ca astepti glutenul din tara.

totusi, printre montignacele de dincolo, sunt mari reticente in a folosi glutenul. ptr oricine, nu vorbesc de cei cu intoleranta. poate vede Boni si ne spune ea mai multe.
eu nu stiu sa va spun nimic despre gluten, ca n-am vazut "live" in viata mea.
ce stiu e din ce spun si scriu altii. dar sunt de acord cu sorina, folosit din cand in cand, ca adaos la unele aluaturi, nu cred ca face rau asa de mare. daca as gasi (am cautat la un moment dat in disperare, n-am gasit si m-am lasat pagubasa) nu as ezita sa il folosesc.


si acum sa ma intorc la aluatul din acest subiect. iese foarte bine si cu faina integrala. n-am poze, ca de obicei, ca nu apuc sa fac. am facut din 440gr. de faina (doar atat am mai avut), cu drojdie cat pentru 500gr. eu folosesc doar drojdie proaspata. treaba buna aici o face kefirul. el ajuta foarte mult faina, chiar daca este doar integrala.

#125 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 17 February 2012 - 07:34 PM

Tadadaaaaaaaam,le-am facut din nou,de data asta experimentand,ca prea mi-ati facut pofta de coptura proaspata :occasion14:

Cele lungi-cremwursti 'imbracati', iar celelalte- cornulete cu sunca si cascaval.Am facut si cateva micute de tot,cat de-o imbucatura,care pot sa se incadreze perfect in comunitatea aperitivelor.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1267-13294997628007.jpg

Experimentul,insa,a constat in faptul ca nu am avut kefir si drojdie uscata de data asta.Asa ca am folosit 25gr drojdie proaspata, iar intr-o cana am dizolvat vreo 3 linguri de iaurt gras cu aprox 200 ml lapte obisnuit.

Rezultatul?La fel de bun,moale si pufos,asa ca puteti incerca cu incredere in caz ca nu gasiti kefir.

#126 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 18 February 2012 - 09:07 AM

Ellani, iti multumesc si rasmultumesc pentru reteta asta :D E perfecta! :D Si eu am folosit drojdie proaspata pentru ca de cate ori folosesc uscata nu imi creste aluatul. Am dizolvat-o in cateva liguri de apa cu zahar. Aluatul e la superlativ, de mult n-am mai lucrat un aluat asa de bun: pufos, aerat, usor de intins, dar nelipicios.

Et voila! :D Cu Finetti.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-593-13295489139534.jpg

Edit ca am uitat poza :)

Aceasta postare a fost editata de Cosmina N: 18 February 2012 - 09:09 AM

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#127 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 18 February 2012 - 04:58 PM

Vezi postareaCosmina N, la 18 February 2012 - 09:07 AM, a spus:

Ellani, iti multumesc si rasmultumesc pentru reteta asta :occasion15: E perfecta! :P Si eu am folosit drojdie proaspata pentru ca de cate ori folosesc uscata nu imi creste aluatul. Am dizolvat-o in cateva liguri de apa cu zahar. Aluatul e la superlativ, de mult n-am mai lucrat un aluat asa de bun: pufos, aerat, usor de intins, dar nelipicios.

Et voila! :P Cu Finetti.



Sa va fie de bine si sa le mancati sanatosi!Ce bine imi pare ca nu te-a dezamagit,dimpotriva! :P :pupic: :P Iar ce spui de aluat,am simtit-o pe pielea mea,e aluatul minune care-si face singur treaba.Si se 'simte' si din poza ta ca-i pufi rau! :P
Eu n-am avut niciodata probleme cu drojdia uscata,mi-a crescut de fiecare data,poate ii pui prea putina?Ca altfel n-am idee de ce-ti da batai de cap. :P Cea proaspata nu o am mereu(bine se mai intampla si de aia uscata sa nu am,rar,de altfel)si tocmai de aia am si uscata,ca are termen mai mare de pastrare.

#128 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 18 February 2012 - 05:20 PM

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1267-13295771947354.jpg

Cornurile de mai sus sunt facute dupa o alta reteta,dar fiindca m-au intrebat fetele,o postez tot aici,la gramada ca sa nu mai fac subiect nou, pentru ca in fond,tot cornuri sunt.


Reteta de baza si ideea am gasit-o pe un blog al unei bucatarese pe care o cheama Alina si-i multumesc,daca le vede cumva pe aici.Prin urmare ne trebuie,in primul rand 2 boluri in care sa facem cele 2 aluaturi separat.

Aluat alb:
aprox 300 gr faina,1 ou,100 ml lapte caldut,1 lingura(plus,minus) de zahar,50 ml ulei,15 gr drojdie proaspata(eu am pus-o direct in ingrediente,daca vreti puteti s-o dizolvati initial),un praf de sare si vanilie la dorinta.

Aluat maro:
Aceleasi ingrediente,doar ca faina mai putin cu 3 linguri,iar in locul ei am adugat 3 linguri de cacao.

Se imparte aluatul in parti egale(mie mi-au iesit cate 4 de fiecare fel),se intind in cercuri aproximative egale,se pune un cerc maro,apoi unul alb(sau invers) si se mai trece usor,de vreo 2-3 ori cu facaletul peste ambele deja.Nu e problema daca nu se lipesc una de alta,pentru ca vor creste si se vor lipi oricum.
Nu le-am lasat la crescut decat pana le-am facut sa umplu tava si s-o dau la cuptor.Le-am copt la 180 C pana s-au rumenit,dupa care le-am uns cu ou batut.
In comparatie cu cele cu kefir,astea ies un pic mai 'crocante' si mai 'dense',daca pot sa zic asa.

#129 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 February 2012 - 11:33 PM

Merci Ellani :) , cu ou batut probabil le-ai uns inainte sa le bagi la cuptor, asa-i?

#130 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 19 February 2012 - 11:34 PM

Da,eu cu ou dar vezi ca mai adaug un P.S la reteta acuma ca mi-a picat fisa!

#131 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 19 February 2012 - 11:37 PM

Vezi postareaEllani, la 18 February 2012 - 05:20 PM, a spus:

Atasament SDC12383ell.jpg

Cornurile de mai sus sunt facute dupa o alta reteta,dar fiindca m-au intrebat fetele,o postez tot aici,la gramada ca sa nu mai fac subiect nou, pentru ca in fond,tot cornuri sunt.


Reteta de baza si ideea am gasit-o pe un blog al unei bucatarese pe care o cheama Alina si-i multumesc,daca le vede cumva pe aici.Prin urmare ne trebuie,in primul rand 2 boluri in care sa facem cele 2 aluaturi separat.

Aluat alb:
aprox 300 gr faina,1 ou,100 ml lapte caldut,1 lingura(plus,minus) de zahar,50 ml ulei,15 gr drojdie proaspata(eu am pus-o direct in ingrediente,daca vreti puteti s-o dizolvati initial),un praf de sare si vanilie la dorinta.

Aluat maro:
Aceleasi ingrediente,doar ca faina mai putin cu 3 linguri,iar in locul ei am adugat 3 linguri de cacao.

Se imparte aluatul in parti egale(mie mi-au iesit cate 4 de fiecare fel),se intind in cercuri aproximative egale,se pune un cerc maro,apoi unul alb(sau invers) si se mai trece usor,de vreo 2-3 ori cu facaletul peste ambele deja.Nu e problema daca nu se lipesc una de alta,pentru ca vor creste si se vor lipi oricum.
Nu le-am lasat la crescut decat pana le-am facut sa umplu tava si s-o dau la cuptor.Le-am copt la 180 C pana s-au rumenit,dupa care le-am uns cu ou batut.
In comparatie cu cele cu kefir,astea ies un pic mai 'crocante' si mai 'dense',daca pot sa zic asa.


Deja nu mai pot edita,dar vin cu un P.S la care am ajuns cu ajutorul Adrianei. :)
Cica daca nu vreti sa va iasa asa 'crocante' pregatiti din timp un sirop din 250ml apa si 250 gr zahar,il lasati la racit si treceti prin ele cornuletele fierbinti.

#132 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 February 2012 - 11:40 PM

Ellani, eu prefer sa le las asa, daca e sa le-nmoi in ceva, le inmoi direct in cana cu lapte dimineata :) !

#133 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 20 February 2012 - 12:19 AM

Apai ,daca sincer,noi aproape ca le-am terminat,asa crunchy cum au fost. :) Eu la cafea,sotul cu lapte,ca-i mare amator.
Iar daca le incalzesti la microunde,apoi chiar nu e nici o problema.Oricum,cred ca oricare aluat,daca-i pui cacao,se preteaza.In fond, e partea estetica care face mult cu ochiul la ele. :)

#134 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,248
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 February 2012 - 10:09 AM

Vezi postareaEllani, la 19 February 2012 - 11:37 PM, a spus:

Deja nu mai pot edita,dar vin cu un P.S la care am ajuns cu ajutorul Adrianei. :occasion15:
Cica daca nu vreti sa va iasa asa 'crocante' pregatiti din timp un sirop din 250ml apa si 250 gr zahar,il lasati la racit si treceti prin ele cornuletele fierbinti.

Eu cum iti ziceam le facusem acu multi ani cind publicase Angelique reteta prin mai multe forumuri, aveam ciorna pe blog si am publicat-o acum. Varianta ei prevedea trecerea asta prin sirop.
http://adriananicole...ulete-bicolore/
Oricum mi-au placut dintotdeauna foarte mult, desi n-am mai apucat sa le fac, pentru idee, de a avea aluatul bicolor, mi se pare foarte de efect :occasion14:

#135 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 22 February 2012 - 01:55 PM

Le-am facut si-n varianta sarata , cu cascaval si salam

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-780-13299117270453.jpg

#136 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 February 2012 - 10:48 AM

Si eu, si eu, cu faina integrala monti de F2 (ca m-ati innebunit cu glutenul... nu voi) cu branza Asiago un pic picanta si mortadella. Eu le-am facut mai micute si mi-au iesit 16 bucati.
Aseara, pt ca le-am facut tarziu si luasem deja cina, i-am dat sotului sa guste. A gustat asa cateva, nu s-a rezumat la unul... halal gustat.
Dimineata eu am mancat doua doar cu branza, Mara a luat unul la pachet iar tati 4... asa ca era cat pe ce sa nu-mi mai ramana nimic pt sedinta foto...
Le-am pozat reci(pentru sectiune), ca mi-era frica ca daca le incalzesc dau iama-n ele...

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13299867619404.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13299867828282.jpg

Bune rau si cu siguranta le voi mai face si le voi incerca si dulci. Salivez doar gandind la ele...
Va multumesc la amandoua, pt reteta si tehnica!
A, si o intrebare, eu le-am facut la 190°C si le-am lasat in jur de 25-30 min. Am facut bine, am facut rau? Trebuia o temperatura mai mica?
Sorina

#137 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 11:42 AM

Deci ai si copt :pupic: !
Sorina si eu le-am facut tot la 190 de grade mereu si le-am lasat pana ce capatau o culoare frumoasa.
Tot in jur de 30 de minute ca tine :( !

#138 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 23 February 2012 - 11:59 AM

Iote ce frumuseti pe-aici,Izuk si Sorina! :pupic:

Izuk,care ti-au placut mai mult?Varianta dulce sau cea sarata?

Sorina,nu cred ca e mare diferenta intre 180-190 C.Era altceva daca le coceai la 220 sa zicem in 10 min,atunci da,poate riscai sa ramana crude,dar asa...Oricum,cuptoare diferite,ajustari diferite.
Ma bucur ca va plac si corespund modului vostru de alimentatie.Vezi ca ti-au reusit si inca foarte bine?(Parca tin minte ca aveai un pic de frica :( )

#139 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 February 2012 - 12:15 PM

Va multumesc fetelor!

Nu, nu-mi era frica... stiam ca vor iesi, problema se punea (da' nici acolo cine stie ce) daca le faceam monti F1, pt ca as fi folosit o faina formata (jumi-juma) din faina integrala si tarate de ovaz. Asa ca ar fi trebui ajutat aluatul sa creasca si ar fi trebuit sa folosesc gluten.
Da' sa stii ca tot am fa le fac si de F1.
Sorina

#140 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 February 2012 - 11:12 PM

Acum le-am terminat, le luam cu noi maine la munte: 4 cu speck, 4 cu wurstel, 2 cu gem, 2 cu ciocolata.

Am facut un amestec aproximativ din: 25% faina integrala, 25% faina de ovaz integrala si 50% faina alba.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-9-13301179275854.jpg

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi