Cornuri moi ca puful sau pariziene
#141
Postat 25 February 2012 - 01:24 AM
6 kg remacinata din grau dur si 4 da faina alba.
Lili, distractie placuta, am vazut la "ce am baut azi" ca te-ai pregatit intens pentru week-endul asta pe zapada !
#142
Postat 25 February 2012 - 02:14 PM
o sectiune "muscata"
si autoarea sectiunii
#143
Postat 26 February 2012 - 01:46 PM
Sa va fie de bine,Eataly si Bia si tuturor celor care le-ati copt sau intentionati sa le coaceti!
#144
Postat 27 February 2012 - 11:15 AM
#145
Postat 01 March 2012 - 03:12 PM
Ma duc la fasolica (ca-i pe foc) mai mestec in ea si fug repede din bucatarie... prea bune sunt, dau dependenta.
Mama mi-a cerut deja reteta.
#146
Postat 02 March 2012 - 06:13 PM
Greu e sa stau departe de ele dupa ce le fac...
#148 Guest_Gelutza_*
Postat 02 March 2012 - 08:56 PM
sorinadaniela, la 02 March 2012 - 06:13 PM, a spus:
Greu e sa stau departe de ele dupa ce le fac...
Ma molipsiti cu Monti;chiar daca nu am problema cu kilogramele, ideea ma incanta...o sa studiez sa vad cum fac cu faina( eu folosesc faina macinata de tata socru din graul dansului)e oricum o faina "buna" fara alte alea.
Vad ca arata grozav tot ce faci monticizat!
#149
Postat 03 March 2012 - 08:02 AM
Gelutza, la 02 March 2012 - 08:56 PM, a spus:
Ma molipsiti cu Monti;chiar daca nu am problema cu kilogramele, ideea ma incanta...o sa studiez sa vad cum fac cu faina( eu folosesc faina macinata de tata socru din graul dansului)e oricum o faina "buna" fara alte alea.
Vad ca arata grozav tot ce faci monticizat!
Cu cat mai multi cu atat mai bine!
Faina, chiar daca ti-o macina socrelul, din moara iese alba... ca asa e proiectat biata moara, deoparte faina alba, deoparte taratele. Intr-adevar e mult mai sanatoasa, da' nu e monti.
La monti F2, adica de mentinere, dupa ce organismul e 'stabilizat' poti folosi doar faina integrala... asa cum am folosit eu la cornurile de mai sus.
La F1, cum gatesc eu majoritar, se foloseste faina monti in F1, adica jumatate faina integrala/jumatate tarate de ovaz (in cazul meu, ca sunt foarte gustoase) atunci cand o asociezi cu grasimi.
Adica cu branza, carne si mai stiu eu ce altceva... migdale, nuci, masline, ou, iaurt...
Informare cat mai placuta!
http://artaculinara....ieta-montignac/
#150
Postat 03 March 2012 - 03:28 PM
Si pentru ca eu mi-s o incurcata n-am inteles daca reteta pt cornurile astea moi folosita de voi e cea a lui Ellani sau alta?
#153
Postat 05 March 2012 - 09:24 PM
#154
Postat 05 March 2012 - 11:19 PM
#155
Postat 06 March 2012 - 10:17 PM
La pufosenie joaca rolul si grosimea aluatului inainte de impaturire(si eu le fac si mai groase si mai subtiri,depinde cum le vreau si cu ce le umplu),cat despre ulei,asa era in reteta,asa am scris-o si eu aici,mai ales ca am facut si eu de nenumarate ori si alte fete.
Acuma stii cum e,la gusturi nu ne potrivim toti,dar e ceva reparabil daca tot a incercat Any si cu mai putin ulei.Sper sa-ti placa mai mult data viitoare daca le mai incerci.
#156
Postat 09 March 2012 - 11:44 AM
Am facut 9 cu mortadella si cascaval si 7 doar cu cascaval (astea-s preferatele mele). De-abia astept sa le devorez la pranz!
#157
Postat 09 March 2012 - 12:02 PM
sorinadaniela, la 09 March 2012 - 11:44 AM, a spus:
Am facut 9 cu mortadella si cascaval si 7 doar cu cascaval (astea-s preferatele mele). De-abia astept sa le devorez la pranz!
Cand am vazut ca ai postat aici mi-am zis "doar n-o fi facut iar Sorina cornurile..." si iaca le-ai facut din nou; macar sunteti 4 mancatori la ele...Tot de F2 le-ai facut, nu? Ma tenteaza si pe mine, dar nu-s la mentinere, asa as prefera sa raman la F1.
#158
Postat 09 March 2012 - 03:42 PM
Aseara stateam de vorba in bucatarie si deabia le pusesem pe platou, cand imi vad soata ca intinde gheruta si incepe sa pape cornurile. Tine cont ca cinase... vorbind asa, tot a halit vreo 2 sau 3. Azi pt pranz a luat 4 la munca.
Adevarul ca se fac asa de usor si sunt asa de bune, ca le-as face in fiecare zi. Da' ma calmez si le fac o data pe saptamana.
Sau ar mai fi o idee sa le fac de F1... chiar asa, daca vrei sa le faci de F1 de ce nu le faci?
Chiar cred ca e o reteta care se preteaza la asa ceva, asta datorita kefirului.
Uite, am sa incerc sa le fac de F1 si apoi am sa vin cu rezultatul. Nu are cum sa nu iasa. Poate asa te convingi si tu ca nu sunt greu de facut.
#159
Postat 12 March 2012 - 09:06 AM
sorinadaniela, la 09 March 2012 - 03:42 PM, a spus:
Aseara stateam de vorba in bucatarie si deabia le pusesem pe platou, cand imi vad soata ca intinde gheruta si incepe sa pape cornurile. Tine cont ca cinase... vorbind asa, tot a halit vreo 2 sau 3. Azi pt pranz a luat 4 la munca.
Adevarul ca se fac asa de usor si sunt asa de bune, ca le-as face in fiecare zi. Da' ma calmez si le fac o data pe saptamana.
Sau ar mai fi o idee sa le fac de F1... chiar asa, daca vrei sa le faci de F1 de ce nu le faci?
Chiar cred ca e o reteta care se preteaza la asa ceva, asta datorita kefirului.
Uite, am sa incerc sa le fac de F1 si apoi am sa vin cu rezultatul. Nu are cum sa nu iasa. Poate asa te convingi si tu ca nu sunt greu de facut.
Astept cuminte cornurile tale (eu sunt de-aia care face totul dupa reteta, fara improvizatii si alte cele, asa ca mai bine vad ce faci tu mai intai).
#160
Postat 22 March 2012 - 11:27 AM
Cum ieri a trebuit sa mergem cu catel si cu purcel la consulat la Trieste, marti seara eram in incurcatura in legatura cu ce vom papa noi toata ziua.
Asa ca am ametit repede aluatul de F2 si l-am umplut jumatate cu cascaval si jumatate cu mortadella + cascaval.
Am luat toata tava (fara tava) dupa noi. Initial am zis ca am exagerat, dar tin sa va spun ca nu s-a salvat nici un cornulet... au fost devorate toate.
Prea bune sunt!
Gata, mi-am dat peste manute, nu mai fac... sa vedem cat ma tine!