Pani Popo / Painici specifice din Hawaii
#1
Postat 25 January 2012 - 10:00 PM
Pani Popo sunt painici specifice din Hawaii si sunt coapte in lapte de cocos.
Aceasta reteta o am de la RoxanaGreenGirl.
Ingrediente
500 - 550 g faina
2 lingurite drojdie uscata / 20-25g drojdie proaspata
350 ml lapte caldut
15 g unt
1lingurita sare
1 lingurita zahar
Compozitia de lapte de cocos
1 conserva de 300 - 400 ml lapte de cocos
2-6 linguri zahar
sare
Mod de preparare
Se dizolva drojdia si zaharul in laptele caldut, se adauga sarea, untul , apoi se pune faina si se framanta un aluat elastic si deloc lipicios. Se lasa sa creasca intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Apoi se framanta din nou aluatul si se fac din el 16-18 bilute.
Se aseaza bilutele de aluat in doua tavi yena care au fost unse cu ulei sau unt si se lasa la crescut pt 20-30 min.
Intre timp se amesteca laptele de cocos (eu am pus doar 300 ml) cu zaharul si sarea (se pune dupa gustul fiecaruia).
Laptele indulcit se toarna in tavele yena unde sunt bilutele de aluat
si se coc, in cuptorul incins la 190C/375F, timp de 20-25 minute.
Dupa ce le scot din cuptor, le ung deasupra cu putin lapte de cocos indulcit si presor nuca de cocos.
In varianta integrala : 300g faina alba +250g faina integrala alba
si muscatura
#2
Postat 25 January 2012 - 10:11 PM
ma gandesc ca procedeul s-ar putea aplica mucenicilor moldovenesti.
felicitari, Onutza! esti tare harnica!
#3
Postat 25 January 2012 - 10:21 PM
moatza, la 25 January 2012 - 10:11 PM, a spus:
ma gandesc ca procedeul s-ar putea aplica mucenicilor moldovenesti.
felicitari, Onutza! esti tare harnica!
In sudul Germaniei se practica coptul în lapte atît în oala/pe foc cît si în cuptor. Dampfnudeln le zice la chiflele astea, si sît bune! Se fac si umplute chiar
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 25 January 2012 - 10:28 PM
moatza, la 25 January 2012 - 10:11 PM, a spus:
ma gandesc ca procedeul s-ar putea aplica mucenicilor moldovenesti.
felicitari, Onutza! esti tare harnica!
Deasupra nu sunt insiropate dar dedesupt sunt molcute si au un gust f parfumat.
Eu dupa ce le scot de la cuptor le mai ung deasupra cu lapte de cocos indulcit si presor nuca de cocos. Fetitelor mele le plac aceste painici sa le manance cu foarte mult lapte de cocos pus deasupra, cum ai pune sirop pe clatie
Sunt foarte bune, pufoase si parfumate. Merita sa le incerci.
Multumesc de complimente, esti o draguta.
Pupici!!
#5
Postat 25 January 2012 - 11:07 PM
Asa-mi fac cu ochiul.....
Ma gandesc , insa , sa fac in 2 vase , intr-unul cu lapte ce cocos , normale , si in celalalt vas anormale , sa amestec niste lapte cu zahar si unt pt 'mnealui . Ca 'mnealui nu-i place cocosul
#6
Postat 26 January 2012 - 02:09 AM
Mutti, la 25 January 2012 - 11:07 PM, a spus:
Asa-mi fac cu ochiul.....
Ma gandesc , insa , sa fac in 2 vase , intr-unul cu lapte ce cocos , normale , si in celalalt vas anormale , sa amestec niste lapte cu zahar si unt pt 'mnealui . Ca 'mnealui nu-i place cocosul
merge si fara lapte de cocos. Prima data cand am facut reteta, am pus un lapte de soia cu aroma de cocos, sotul meu cand a cumparat conserva nu s-a uitat la ea bine, a vazut ca e natural, ca scria cocos... Deci fara grija, pune lapte normal cu ceva esenta sau fara...
te pup!
#7
Postat 26 January 2012 - 10:22 AM
moatza, la 25 January 2012 - 10:11 PM, a spus:
moatzo, nu mai stiu exact, dar tare de mult (aveam copila mica, deci era 2005-2006), pe dincolo, a pus Alis o reteta de genul asta. stiu si acum cum ii zice, ca m-a fascinat atunci: "Gogosi in aburi". erau cu lapte simplu facute.
atunci nu le-am facut, poate apuc acum. daca le fac, le fac tot cu lapte normal.
Oana, merci de reteta
#8
Postat 26 January 2012 - 12:14 PM
si mie imi fac cu ochiul si daca sant dulci le-ar place fetelor. mie mai putin insa eu sant cu sarat mai mult
#9
Postat 26 January 2012 - 03:48 PM
#10
Postat 26 January 2012 - 08:49 PM
boni, la 26 January 2012 - 10:22 AM, a spus:
nu-mi amintesc de ea, cred ca eram mai pasionata de cremoase decat de aluaturi.
acuma ma pasioneaza si aluaturile.
#11
Postat 26 January 2012 - 08:51 PM
Tre' sa fie si bun, cu siguranta, laptele de cocos cred ca le da o aromaaaaa !!!
#12
Postat 29 January 2012 - 06:09 PM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#13
Postat 29 January 2012 - 08:11 PM
Mutti, la 25 January 2012 - 11:07 PM, a spus:
Asa-mi fac cu ochiul.....
Ma gandesc , insa , sa fac in 2 vase , intr-unul cu lapte ce cocos , normale , si in celalalt vas anormale , sa amestec niste lapte cu zahar si unt pt 'mnealui . Ca 'mnealui nu-i place cocosul
Asa simple le-am facut si eu!Vad ca aici nu am postat reteta,numai dincolo,acum mult timp,si pe blog.
Cu sos de vanilie sunt exceptionale ,sau cirese,sau zmeura.
O sa incerc si cu lapte de cocos la fiert,sigur or sa fie bune
#14
Postat 29 January 2012 - 09:46 PM
petunie, la 29 January 2012 - 08:11 PM, a spus:
Mutti, la 25 January 2012 - 11:07 PM, a spus:
Asa-mi fac cu ochiul.....
Ma gandesc , insa , sa fac in 2 vase , intr-unul cu lapte ce cocos , normale , si in celalalt vas anormale , sa amestec niste lapte cu zahar si unt pt 'mnealui . Ca 'mnealui nu-i place cocosul
Asa simple le-am facut si eu!Vad ca aici nu am postat reteta,numai dincolo,acum mult timp,si pe blog.
Cu sos de vanilie sunt exceptionale ,sau cirese,sau zmeura.
O sa incerc si cu lapte de cocos la fiert,sigur or sa fie bune
Lipeste reteta, sa vedem cum le faci si tu. Suna interesant umplute.
Pupici!!
#15
Postat 29 January 2012 - 09:48 PM
Pupici!
#16
Postat 29 January 2012 - 09:56 PM
Oana S, la 29 January 2012 - 09:46 PM, a spus:
petunie, la 29 January 2012 - 08:11 PM, a spus:
Mutti, la 25 January 2012 - 11:07 PM, a spus:
Asa-mi fac cu ochiul.....
Ma gandesc , insa , sa fac in 2 vase , intr-unul cu lapte ce cocos , normale , si in celalalt vas anormale , sa amestec niste lapte cu zahar si unt pt 'mnealui . Ca 'mnealui nu-i place cocosul
Asa simple le-am facut si eu!Vad ca aici nu am postat reteta,numai dincolo,acum mult timp,si pe blog.
Cu sos de vanilie sunt exceptionale ,sau cirese,sau zmeura.
O sa incerc si cu lapte de cocos la fiert,sigur or sa fie bune
Lipeste reteta, sa vedem cum le faci si tu. Suna interesant umplute.
Pupici!!
Nu umplute!Sosul de vanilie il servesti langa/peste ele ,in rest,aceeasi Marie,cu alta palarie
#17
Postat 30 January 2012 - 08:29 AM
[size="5"]Pani Popo / Painici specifice din Hawaii
Le-am facut si eu acum ceva vreme, cu reteta luata de dincolo....sunt bune, prea bune, ca fiind insiropate se cam topesc in gura...
#18
Postat 30 January 2012 - 04:05 PM
petunie, la 29 January 2012 - 09:56 PM, a spus:
Oana S, la 29 January 2012 - 09:46 PM, a spus:
petunie, la 29 January 2012 - 08:11 PM, a spus:
Mutti, la 25 January 2012 - 11:07 PM, a spus:
Asa-mi fac cu ochiul.....
Ma gandesc , insa , sa fac in 2 vase , intr-unul cu lapte ce cocos , normale , si in celalalt vas anormale , sa amestec niste lapte cu zahar si unt pt 'mnealui . Ca 'mnealui nu-i place cocosul
Asa simple le-am facut si eu!Vad ca aici nu am postat reteta,numai dincolo,acum mult timp,si pe blog.
Cu sos de vanilie sunt exceptionale ,sau cirese,sau zmeura.
O sa incerc si cu lapte de cocos la fiert,sigur or sa fie bune
Lipeste reteta, sa vedem cum le faci si tu. Suna interesant umplute.
Pupici!!
Nu umplute!Sosul de vanilie il servesti langa/peste ele ,in rest,aceeasi Marie,cu alta palarie
A trebuit sa cintesc inca o data ce ai scris, ca sa-mi dau seama ca nu ai zis umplute Orcum suna bine si sa le servesti cu sosuri langa.
Pupici!
#19
Postat 30 January 2012 - 04:07 PM
[quote name='Oana S' date='26 January 2012 - 12:00 AM' timestamp='1327521611' post='124887']
[size="4"][size="5"]Pani Popo / Painici specifice din Hawaii[/size]
Le-am facut si eu acum ceva vreme, cu reteta luata de dincolo....sunt bune, prea bune, ca fiind insiropate se cam topesc in gura...
[/quote]
Deja ma pui sa le fac iarasi, dupa cum le caracterizezi mi se face pofta
Pupici!
#20
Postat 03 February 2012 - 04:10 PM
Eu le-am facut cu faiana integrala/alba 50/50 si cu lapte de cocos.