Forum Culinar: Discutie despre tigai - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutie despre tigai dry cooker, captusite cu ceramica, doubletta....

#1 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 23 January 2012 - 10:28 PM

 cerra, la 23 January 2012 - 10:04 PM, a spus:

Cina:

Felii de cartofi copti in dry cooker si o salata Coleslaw cu sos de avocado.
...


Cerra, am si eu dry-cooker dar nu cred ca stiu sa-l folosesc cum trebuie :lol: , dezvolta putzin cum ii faci, tare-mi place cum s-au rumenit. Vad ca i-ai taiat felii mai grosutze. Ai pus ulei? Apa? Au stat la abur? Cat timp i-ai tinut? Mie in dry-cooker nu mi s-au rumenit preparatele niciodata... =)) Mersi anticipat. :toothy9;

#2 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 23 January 2012 - 11:15 PM

 laura_lala, la 23 January 2012 - 10:28 PM, a spus:

 cerra, la 23 January 2012 - 10:04 PM, a spus:

Cina:

Felii de cartofi copti in dry cooker si o salata Coleslaw cu sos de avocado.
...


Cerra, am si eu dry-cooker dar nu cred ca stiu sa-l folosesc cum trebuie :) , dezvolta putzin cum ii faci, tare-mi place cum s-au rumenit. Vad ca i-ai taiat felii mai grosutze. Ai pus ulei? Apa? Au stat la abur? Cat timp i-ai tinut? Mie in dry-cooker nu mi s-au rumenit preparatele niciodata... :( Mersi anticipat. :)


Eu azi am primit tigaia cadou de la sora mea si am avut pofta de cartofi pe plita si cum plita nu am am zis ca tre sa iasa in dry cooker.

Am infierbantat tigaia (dar nu la foc foarte mare) cartofii i`am taiat in lung si cam de 1 deget de grosi, i`am pus intr`un castron si am picurat putin ulei si sare peste ei si am amestecat. I`am aranjat in tigaie am pus capacul, am facut flacara mica si peste vreo 20 de min m`am uitat prin capac (are capacul de sticla) si se vad marginile rosiatice si i`am intors. Intorsi dureaza mai putin ptr ca sunt deja patrunsi. Atata le am facut si au iesit pe placul meu. Scosi din tigaie am picurat pe ei ulei de dovleac.
Am pus un cartof care cred ca avea vreo 300gr poate si mai bine. In general aleg cartofii foarte mari cand cumpar. Un cartof si umplu o tigaie. Am probleme cu pielea (din cauza serviciului subtiat pielicica) si tre sa fie mari sa ii curat cu, curatatorul de legume.

Imi doresc un dry delimano. O sa am si de ala pina atunci testez cu cea de teflon.
Ce o sa fac in ea o sa pun aici.

#3 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 24 January 2012 - 02:13 PM

 cerra, la 23 January 2012 - 11:15 PM, a spus:

Imi doresc un dry delimano. O sa am si de ala pina atunci testez cu cea de teflon.
Ce o sa fac in ea o sa pun aici.


Mersi mult Cerra, m-am lamurit deplin. Neaparat ii voi face in dry-cooker si revin sa-ti spun cum au iesit. :occasion15:

#4 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 January 2012 - 04:27 PM

ce e dry-cookăru'?

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 January 2012 - 04:38 PM

 Dexter, la 24 January 2012 - 04:27 PM, a spus:

ce e dry-cookăru'?

O tigaie-minune (zice reclama):

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-46-13274158134023.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-46-13274158217769.jpg

Antiaderenta, nu-i trebe ulei si nici alte dracii. Aburul este recirculat, datorita acelor gaurele si mancarea iese minunata, fara grasimi si alte minuni. Se pot face si prajituri, bagand tigaia la cuptor (fara maner, normal).

De pe net:
Aveti nevoie doar de un strop de ulei pentru a pregati delicioase fripturi iar legumele nu-si vor pierde culoarea si vitaminele.
Spre deosebire de alte tigai, Dry Cooker are o calitate deosebita: centrul ei este ridicat si prevazut cu un orificiu. Prin acest orificiu, aerul patrunde in interior si coace mancarea. Alimentele nu se ard si nu se lipesc de tigaie. De asemenea, datorita sistemului unic de distribuire a caldurii, Dry Cooker pastreaza proprietatile alimentelor.

Gatiti rapid fripturi suculente si gustoase!
Dry Cooker nu arde carnea, ca alte tigai sau gratare. Datorita capacului etans, carnea isi pastreaza suculenta, iar aerul cald ce patrunde prin orificiul special o fragezeste.

Sfat! Pentru ca friptura dvs. sa capete o crusta delicioasa, pastrandu-si fragezimea, adaugati un strop de ulei in Dry Cooker, atunci cand preparati carnea.
Bucurati-va de vitaminele legumelor!

Cu Dry Cooker preparati in cateva minute orice fel de legume. Pur si simplu, asezati legumele in tigaie (intregi sau cubulete), puneti capacul si...asteptati. In doar cateva minute aveti o garnitura sanatoasa si delicioasa pentru friptura dvs.
Dry Cooker nu distruge vitaminele si proprietatile nutritive ale legumelor.
Pont! Puteti gati carnea si legumele in acelasi timp. Datorita designului special Dry Cooker, alimentele isi vor pastra gustul si proprietatile, iar dvs. injumatatiti timpul de preparare al unei mese copioase.

Mancaruri de 5 stele
Cu Dry Cooker aspectul preparatelor dvs. poate rivaliza cu cele mai sofisticate aranjamente gastronomice. Cum este posibil acest lucru? Foarte simplu! Dry Cooker pastreaza culoarea naturala a legumelor. Astfel, mancarea are un aspect proaspat si sanatos, iar culorile vii ale legumelor ii confera un aspect unic, delicios si elegant.
Important! Pentru prepararea legumelor cu Dry Cooker, nu aveti nevoie sa folositi ulei!


Intr-un loc, zice sa pui ulei (putin, da' zice). In alt loc, zice sa nu pui deloc..... No, fiecare alege ce vrea.

#6 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,023
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 24 January 2012 - 05:00 PM

mulţam de explicaţiuni, nu am mai văzut aşa ceva pînă acum

#7 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 January 2012 - 05:17 PM

 Foxyy, la 24 January 2012 - 04:38 PM, a spus:

 Dexter, la 24 January 2012 - 04:27 PM, a spus:

ce e dry-cookăru'?

O tigaie-minune (zice reclama):





Antiaderenta, nu-i trebe ulei si nici alte dracii. Aburul este recirculat, datorita acelor gaurele si mancarea iese minunata, fara grasimi si alte minuni. Se pot face si prajituri, bagand tigaia la cuptor (fara maner, normal).

Asta tigaie am si eu (deocamdata.

Hopa, Prajituri dupa umila mea parere ceva cake ce nu creste tare in sus sa depaseasca gauricile din mijlocul tigaii ptr ca....

Trebe sigur ulei sau apa putin.Acum depinde ce gatesti in ea ca daca pui legume suculente normal ca numai pui nika.

De pe net:
Aveti nevoie doar de un strop de ulei pentru a pregati delicioase fripturi iar legumele nu-si vor pierde culoarea si vitaminele.
Spre deosebire de alte tigai, Dry Cooker are o calitate deosebita: centrul ei este ridicat si prevazut cu un orificiu. Prin acest orificiu, aerul patrunde in interior si coace mancarea. Alimentele nu se ard si nu se lipesc de tigaie. De asemenea, datorita sistemului unic de distribuire a caldurii, Dry Cooker pastreaza proprietatile alimentelor.

Daca dai flacara mare garantat se arde ce`i in ea.(am incalzit`o si am lasat`o la foc mic)

Gatiti rapid fripturi suculente si gustoase!
Dry Cooker nu arde carnea, ca alte tigai sau gratare. Datorita capacului etans, carnea isi pastreaza suculenta, iar aerul cald ce patrunde prin orificiul special o fragezeste.

Capacul are gaurica.

Sfat! Pentru ca friptura dvs. sa capete o crusta delicioasa, pastrandu-si fragezimea, adaugati un strop de ulei in Dry Cooker, atunci cand preparati carnea.
Bucurati-va de vitaminele legumelor!

Cu Dry Cooker preparati in cateva minute orice fel de legume. Pur si simplu, asezati legumele in tigaie (intregi sau cubulete), puneti capacul si...asteptati. In doar cateva minute aveti o garnitura sanatoasa si delicioasa pentru friptura dvs.
Dry Cooker nu distruge vitaminele si proprietatile nutritive ale legumelor.
Pont! Puteti gati carnea si legumele in acelasi timp. Datorita designului special Dry Cooker, alimentele isi vor pastra gustul si proprietatile, iar dvs. injumatatiti timpul de preparare al unei mese copioase.

Eu am terminat feliile de cartofi in vreo 35 de minute.

Mancaruri de 5 stele
Cu Dry Cooker aspectul preparatelor dvs. poate rivaliza cu cele mai sofisticate aranjamente gastronomice. Cum este posibil acest lucru? Foarte simplu! Dry Cooker pastreaza culoarea naturala a legumelor. Astfel, mancarea are un aspect proaspat si sanatos, iar culorile vii ale legumelor ii confera un aspect unic, delicios si elegant.
Important! Pentru prepararea legumelor cu Dry Cooker, nu aveti nevoie sa folositi ulei!


Intr-un loc, zice sa pui ulei (putin, da' zice). In alt loc, zice sa nu pui deloc..... No, fiecare alege ce vrea.

Tre sa pui ulei putin (ungi preparatele crude) ptr ca daca nu pui se arde si tigaia si ce este in ea. Prin mijlocul tigaii doar intra caldura de la flacara de aragaz si se infierbanta.


Am complectat reclama cu ce am verificat pina acum. Eu totusi imi doresc una delimano. In delimano chiar ca se gateste altfel. Ma rog constatarea mea.



#8 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 24 January 2012 - 05:47 PM

Delimano sînt tigai din cele captusite cu ceramica?
Am una si nu as putea sa spun ca e supercalifragilistica :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 24 January 2012 - 06:06 PM

 Dexter, la 24 January 2012 - 04:27 PM, a spus:

ce e dry-cookăru'?

Am si eu cu-cu uscat :icon_evil: de cativa ani si s-a pus un praf gros pe ea in camara.
Nu este pe masura reclamei. O tabla subtire teflonata prost.
Prefer oricand o tigaie grea de fonta.
Si daca tot ati deschis Offtopic-ul:
Tigaile doubletta - mi-a comandat tata si mie si desi sunt mai scumpe decat unsoarea de uraniu :blink: am platit-o eu, ca nu era sa-l las pe dansul - Deci sistemul de tigai doubletta imi chiar place si il folosesc zilnic. Se poate folosi si pe post de dutch oven, (mini cuptor) si odata incinse aproape ca se poate pune si o lumanare sub ele.
.
Imagine postata
.

"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#10 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 January 2012 - 06:15 PM

 Alexandru, la 24 January 2012 - 05:47 PM, a spus:

Delimano sînt tigai din cele captusite cu ceramica?
Am una si nu as putea sa spun ca e supercalifragilistica :blink:


Uite :

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-1316-13274215561625.jpg

Imi lipseste dry cooker si o tava :icon_evil: da........ deocamdata tre sa ma opresc.

Se gateste super in ele. stratul antiaderent este de ceramica.Si la astea ung preparatele cu ulei, numai ca la astea se roseste la coada si sti cand este suficient de fierbinte sa pui in ea (ma refer daca vrei sa prajesti)

Merita toti banii.

Sa sti ca si de astea au aparut falsificate. TRE sa scrie pe fund exterior delimano. Daca nu scrie si este doar alba pe interior nu`i delimano.

Eu ce sa zic... nu fac reclama dar eu sunt multumita de cratite, tigai delimano.

#11 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 January 2012 - 06:28 PM

 W Mamadeus Paparotti, la 24 January 2012 - 06:06 PM, a spus:

 Dexter, la 24 January 2012 - 04:27 PM, a spus:

ce e dry-cookăru'?

Am si eu cu-cu uscat :icon_evil: de cativa ani si s-a pus un praf gros pe ea in camara.
Nu este pe masura reclamei. O tabla subtire teflonata prost.
Prefer oricand o tigaie grea de fonta.
Si daca tot ati deschis Offtopic-ul:
Tigaile doubletta - mi-a comandat tata si mie si desi sunt mai scumpe decat unsoarea de uraniu :blink: am platit-o eu, ca nu era sa-l las pe dansul - Deci sistemul de tigai doubletta imi chiar place si il folosesc zilnic. Se poate folosi si pe post de dutch oven, (mini cuptor) si odata incinse aproape ca se poate pune si o lumanare sub ele.
.

Dubletta mi`a scapat dar de aia grea am si eu ea grea, capacu greu uff cind o iei dupa foc cu ce mai este in ea tre sa o apuci cu amindoua mainile bine ca altfel..... si ceaun am. Am di tati. Imi plac si mie tigaile si oalele in care nu se prind in ele preparatele. Ma mai opreste barbatu din cand in gand. Si tefal imi plac. Mai ales alea care au manerul detasabil.

Cred ca am facut of topic. SCUZEEE!
.



#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2012 - 07:50 PM

Po' sa mut mesajele astea intr-un topic nou despre tigai la Tehnici? Ca aici se vor pierde.
Tigaie de-aia cu gaurele eu n-am vazut aici dar nu prea imi inspira incredere.
In dubletta fac doar omleta dar in trecut am facut cu succes pui cu cartofi.
Am o craticioara cu interior in ceramica care se comporta excelent, daca ard ceva in ea se duce imediat, o folosesc, o arunc in masina de spalat, din pacate s-a indragostit mama de ea si cind pleaca tre sa i-o dau, eu o sa-mi iau cu puncte de la supermarket alta, sper sa fie la fel de buna, ca si asta tot cu puncte e luata. Si mai am una mare ca o paellera luata de la Bofrost tot cu puncte dar n-am folosit-o inca.

#13 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 24 January 2012 - 10:59 PM

 Adriana, la 24 January 2012 - 07:50 PM, a spus:

Po' sa mut mesajele astea intr-un topic nou despre tigai la Tehnici? Ca aici se vor pierde.
Tigaie de-aia cu gaurele eu n-am vazut aici dar nu prea imi inspira incredere.
In dubletta fac doar omleta dar in trecut am facut cu succes pui cu cartofi.
Am o craticioara cu interior in ceramica care se comporta excelent, daca ard ceva in ea se duce imediat, o folosesc, o arunc in masina de spalat, din pacate s-a indragostit mama de ea si cind pleaca tre sa i-o dau, eu o sa-mi iau cu puncte de la supermarket alta, sper sa fie la fel de buna, ca si asta tot cu puncte e luata. Si mai am una mare ca o paellera luata de la Bofrost tot cu puncte dar n-am folosit-o inca.


Multumesc frumos ptr intelegere!

Da, mutam discutiile cu tigaile.

Poi da cele cu ceramica sunt mai bune. Poate ca o recunosti daca o vezi pe raft daca numai scrie pe ea ce model este.

#14 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 29 January 2012 - 10:54 PM

Am facut sambata cartofii in tigaia minune. Ne-au placut, intr-adevar se rumenesc frumos, raman moi in acelasi timp si nu trebuie mult ulei. Voi repeta isprava.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-97-13278704546054.jpg

#15 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 29 January 2012 - 11:00 PM

Am luat mai demult una din faimoasele tigai cu strat de ceramica, chipurile e mai ecologica decît teflonul.
Este poate adevarat daca nu socotesti ce cantitate suplimentara de detergent trebuie sa aplici ca sa cureti instrumentul.
Poate am picat eu peste un exemplar sub norma, dar m-a cam dezgustat, habar nu am. :floare:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#16 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 29 January 2012 - 11:40 PM

 Alexandru, la 29 January 2012 - 11:00 PM, a spus:

Am luat mai demult una din faimoasele tigai cu strat de ceramica, chipurile e mai ecologica decît teflonul.
Este poate adevarat daca nu socotesti ce cantitate suplimentara de detergent trebuie sa aplici ca sa cureti instrumentul.
Poate am picat eu peste un exemplar sub norma, dar m-a cam dezgustat, habar nu am. :floare:


Eu am primit-o cadou de la maica-mea, am tot gatit in ea tocanite, nu indraznisem sa prajesc cartofi. Tigaia se curata foarte foarte usor de asta o si folosesc mai des, nu se lipeste nimic de ea, dar e destul de grea, fac scurta la mana. :)

#17 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 30 January 2012 - 10:20 AM

Eu am cea din teflon , luata de la cei cu reclama la tv . Nu am folosit-o niciodata inca , dar am dat una la fel soacrei mele , care e multumita de ea . E adevarat ca o foloseste la zile mari doar , dar spune ca e buna si inca e in stare foarte buna . Sora-mea are ceramica , tot de la firma cu reclama la tv , trebuie sa o intreb cum se comporta aia .
Am vazut cand am fost acasa , ca se vand si-n targ , la un pret net inferior celei din reclama si ma intreb cum se poate ?Au aia asa adaos mare sau cele vandute in targ sunt falsuri ( ei spun ca nu , dar nu or fi prosti sa spuna ca da ).Acum , am vazut o diferenta , cea de la reclama , cea de teflon , are si capac de teflon , cealalta am vazut ca are capac de sticla .

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 June 2012 - 02:36 PM

A cumparat cineva vasele/tigaile cu ceramica (m-am saturat de alea teflonate, ca se zgarie usor)!:
- Delimano (oferta acum in Sellgross) cu puncte
sau
- PYROflam (oferta acum in Real) cu puncte
???
Stie cineva cum se comporta, daca sunt bune, care sunt mai bune? merci si scuze ca nu am apucat sa citesc pe topic inaitne de interventia mea, poate s-a mai discutat de ele.
Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 08 June 2012 - 02:41 PM

 Daniella, la 08 June 2012 - 02:36 PM, a spus:

A cumparat cineva vasele/tigaile cu ceramica (m-am saturat de alea teflonate)!:
- Delimano (oferta acum in Sellgross) cu puncte
sau
- PYROflam (oferta acum in Real) cu puncte
???
Stie cineva cum se comporta, daca sunt bune, care sunt mai bune? merci si scuze ca nu am apucat sa citesc pe topic inaitne de interventia mea, poate s-a mai discutat de ele.
Multumesc anticipat pt eventualele raspunsuri

Eu am cumparat tigaie, dar inca n-am apucat s-o folosesc. Am comandat-o pe net, la un pret mult mai mic fata de magazine. Si e tot Delimano. Sper sa o scot din cutie curand (n-am mai gatit altceva in afara de salate in ultima vreme :), plus ca nici n-am prea stat pe-acasa :floare:).

#20 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 June 2012 - 10:11 AM

Merci Fox. A comandat si mama dry-cooker de la tvshopping. Zice ca e destul de mica si se face mai degraba fiert in ea. Nu stiu dc e Delimano, am vazut-o ieri, dar nu am studiat-o, era teflonata si nu din ceramica. Probabil e aceeasi cu a Izukai.
Am vazut postul cerrei despre Delimano si o sa iau vreo 2 piese, ca am punctele stranse (mai imi tgrebuie 1).
Intre timp am luat edja 2 PYROflam (vasute de 2L si 3L - sunt din vitroceramica prevazute cu capac de sticla), dar nu am avut timp sa le probez.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi