Forum Culinar: Discutie despre tigai - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutie despre tigai dry cooker, captusite cu ceramica, doubletta....

#21 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 11 June 2012 - 02:14 PM

Dani , din cate stiu eu , Delimano sunt din ceramica si-s mult superioare celor din reclama Tv

#22 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 June 2012 - 03:06 PM

Desi mai folosesc cîte o tigaie cu învelis de teflon, vreau sa ma descotorosesc de ele. Nu cunosc marca asta, Delimano. Stiu doar ca e o tigaie normala, cu un învelis de ceramica. O sa-mi iau si eu una cu ceramica, dar nu Delimano, ca oricum nici nu se gaseste marca asta pe aici.
Nu stiu daca Delimano sînt calitativ mai bune în comparatie cu Pyroflam. Vasele astora sînt in totalitate din vitroceramica (rezista de la -40°C la + 700°C), deci se poate taia si zgîria cu lopata de metal prin ele... etc. Pe cînd orice învelis are o "data de valabilitate", fie el si de ceramica. Singurul dezavantaj, se coloreaza la prajit, ars în cuptor. Dar se pot curata. Banuiesc ca si cele cu strat de ceramica se maronesc cîndva, la fel ca si LeCreuset-ele, dar asta nu e un defect calitativ, ci doar optic :biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#23 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 June 2012 - 11:11 PM

Maya si eu la fel, vreau sa scap de teflonate (le tot folosesc de 20 ani ... le arunc ... iau altele ...) si sa trec pe ceramice. Astea pyroflam de le-am luat, din vitroceramica, cu capac de sticla, mi-e sa nu se sparga, nu se mentioneaza nik de rezistenta la "ciocnire". Si sunt destul de greutze.... Plus capacul e de sticla fara nici o rezistenta adaugata (de metal de ex). Eu sunt destul de atenta cu ale mele, dar tot imi gasesc ciobite toate alea ...si nimeni nu stie nimic ... Pana si plita mi-am gasit-o zgariata. Astea 2 imi plac, alea Delimano insa au si buton care iti arata ca e incins vasul si pot fi spalate la masina, pe astea pyroflam nu se precizeaza nik de masina ... In schimb alea Delimano nu stiu daca merg la cuptor, au maner de bachelita ...cred...
Deci asa: astea pyroflam se ard/coloreaza. :)
Cand le probez v-oi spune ... :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#24 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 14 June 2012 - 06:21 PM

 Daniella, la 11 June 2012 - 11:11 PM, a spus:

Astea 2 imi plac, alea Delimano insa au si buton care iti arata ca e incins vasul si pot fi spalate la masina, pe astea pyroflam nu se precizeaza nik de masina ... In schimb alea Delimano nu stiu daca merg la cuptor, au maner de bachelita ...cred...
Deci asa: astea pyroflam se ard/coloreaza. :(
Cand le probez v-oi spune ... :(

Daniela, daca pyroflamele se pot trata de la -40°C pîna la + 700°C, crezi ca le supara masina de vase cu ceva ? :(
Pe mine nu ma încînta cu nimic un vas care are buton de incingere, desi am si eu, dar nu tin cont de el. Stiu eu singura cînd e încinsa tigaia. Apoi nu totdeauna mi-o trebuie la fel de încinsa... depinde ce gatesc în ea :(
Cît despre colorat. Orice e deschis la culoare se coloreaza. Stratul de ceramica sigur mai repede decît vitroceramica, dar toate se pot curata într-o anumita masura. Depinde cît de mult ai uitat vasul în cuptor :( ... si depinde cît de mult e folosit, si, si, si...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#25 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 June 2012 - 11:51 AM

 Maya, la 11 June 2012 - 03:06 PM, a spus:

Desi mai folosesc cîte o tigaie cu învelis de teflon, vreau sa ma descotorosesc de ele. Nu cunosc marca asta, Delimano. Stiu doar ca e o tigaie normala, cu un învelis de ceramica. O sa-mi iau si eu una cu ceramica, dar nu Delimano, ca oricum nici nu se gaseste marca asta pe aici.
Nu stiu daca Delimano sînt calitativ mai bune în comparatie cu Pyroflam. Vasele astora sînt in totalitate din vitroceramica (rezista de la -40°C la + 700°C), deci se poate taia si zgîria cu lopata de metal prin ele... etc. Pe cînd orice învelis are o "data de valabilitate", fie el si de ceramica. Singurul dezavantaj, se coloreaza la prajit, ars în cuptor. Dar se pot curata. Banuiesc ca si cele cu strat de ceramica se maronesc cîndva, la fel ca si LeCreuset-ele, dar asta nu e un defect calitativ, ci doar optic =))


Pyroflam nu-s antiadezive si nu sînt sigur ca fac si tigai.
Despre tigaile cu învelis de ceramica, am spus ce cred, si mentin : fragile si dupa 6-7 luni lipesc mai rau decît o tigaie din inox.
Argumentul ecologic mi se pare în conditiile astea compromis, pentru ca daca e sa schimbi tigaia de doua ori pe an....
Pîna una alta, tot teflonul e top.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#26 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 June 2012 - 01:51 PM

 Alexandru, la 16 June 2012 - 11:51 AM, a spus:



Pyroflam nu-s antiadezive si nu sînt sigur ca fac si tigai.
Despre tigaile cu învelis de ceramica, am spus ce cred, si mentin : fragile si dupa 6-7 luni lipesc mai rau decît o tigaie din inox.
Argumentul ecologic mi se pare în conditiile astea compromis, pentru ca daca e sa schimbi tigaia de doua ori pe an....
Pîna una alta, tot teflonul e top.

Stim ca Pyroflam nu au si tigai, doar ca ne-am întins de la tigai la alte vase si tingrii :notworthy:
Sa stii ca eu ma descurc si cu tigaie/cratita joasa de la LeCreuset de fonta, dar emailata. Cu astea trebuie doar sa "te înveti" sa jonglezi cu temperatura. Banuiesc ca tu gatesti pe foc. Eu gatesc pe placa de ceramica, e clar ca nu am intensitatea focului aragazului tau, asa ca daca am grija, nu se lipeste nimic nici de astea. Chiar si cu inoxul se poate jongla. Peter era un maestro la prajit oua în tigaie de inox.
E adevarat ca tigaile teflonate, si vorbesc de alea bune grele din fonta, daca sînt de calitate buna tin mult... cu toate astea, vreau deja de mult sa renunt la teflon, dar înca nu am reusit 100% :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#27 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 16 June 2012 - 02:29 PM

 Maya, la 16 June 2012 - 01:51 PM, a spus:

 Alexandru, la 16 June 2012 - 11:51 AM, a spus:

Pyroflam nu-s antiadezive si nu sînt sigur ca fac si tigai.
Despre tigaile cu învelis de ceramica, am spus ce cred, si mentin : fragile si dupa 6-7 luni lipesc mai rau decît o tigaie din inox.
Argumentul ecologic mi se pare în conditiile astea compromis, pentru ca daca e sa schimbi tigaia de doua ori pe an....
Pîna una alta, tot teflonul e top.

Stim ca Pyroflam nu au si tigai, doar ca ne-am întins de la tigai la alte vase si tingrii :floare:
Sa stii ca eu ma descurc si cu tigaie/cratita joasa de la LeCreuset de fonta, dar emailata. Cu astea trebuie doar sa "te înveti" sa jonglezi cu temperatura. Banuiesc ca tu gatesti pe foc. Eu gatesc pe placa de ceramica, e clar ca nu am intensitatea focului aragazului tau, asa ca daca am grija, nu se lipeste nimic nici de astea. Chiar si cu inoxul se poate jongla. Peter era un maestro la prajit oua în tigaie de inox.
E adevarat ca tigaile teflonate, si vorbesc de alea bune grele din fonta, daca sînt de calitate buna tin mult... cu toate astea, vreau deja de mult sa renunt la teflon, dar înca nu am reusit 100% :floare:


Mi demult, Pyrex, care e mama lui Pyroflam, facea si diverse tigai, soteuze si cratiti cu mîner, în întregime din sticla.
Erau bune pentru ca mergeau direct de pe flacara la cuptor, dar lipeau ca dracu'. Au sfîrsit la lada de gunoi. :notworthy:

Si eu apreciez tigaia din inox, si chear cea din arama (za best), doar ca trebuie musai unse zdravan cu ceva materie grasa.
Interesul antiadezivelor, pentru mine, este ca pot sa reduc cantitatea de materie grasa. Doar pensulez usor cu ulei ce am de prajit, peste, carne, si asta e tot.
Înainte foloseram un spray cu materie grasa, dar o data am nimerit partial alaturi de tigaie cînd era pe foc si de atunci m-am lecuit :floare:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#28 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 June 2012 - 01:49 PM

Tin de vreo 3 zile sa scriu pe topicul asta da tot n-am avut timp sa caut pozele.
Mi-am cumparat si eu o tigaie de asta, Delimano, din Selgros..aveau o oferta cu puncte de fidelitate, deci am luat-o la un pret bun, zic eu... aproape 70 de lei.
Dar sincer, parca tot aia teflonata grea, e mai buna.
Daca vreau sa prajesc un ou si nu e uleiul suficient de incins se prinde. La fel am patit si cu cartofii noi, pe care eu ii pun cu apa si ulei... cand se evapora apa ridic capacul si las sa se rumeneasca... s-au prins si astia :thumleft:
Impricinata:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-115-13400201289738.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-115-13400201367772.jpg


#29 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 June 2012 - 02:08 PM

Iulia, merci! Se pot introduce si in cuptor? Cu prinsul o fi chestie de experienta?
Eu plita ceramica.

Si eu gatesc foarte mult in tigaile/vasele de inox masiv. Se comporta foarte bine (arata mereu ca si noi), dar pentru chestii rapide (gen oua prajite, omleta) dureaza prea mult (ale mele se recomanda a fi folosite doar pe sursa mica de caldura). Eu le-as fi vrut pe astea de ceramica pe de-o parte pt ca nu se mai zgarie si pe de alta parte in ideea de a putea introduce tigaia direct in cuptor, fara sa fac scamatorii cu surubelnita sa scot manerele sau butonul capacului. Aceste avantaje pentru mine prezinta interes doar daca si vasele sunt antiaderente, pt ca nu folosesc grasimi la gatit decat in cantitati infime, dar nici nu fac prajeli in adevaratul sens al cuvantului.
Cu tigaile/vasele teflonate ma inteleg foarte ine, dar nu am din cele grele, si ce nu-mi place al ele este ca apare cate o zgarietura (oricat ai umbla cu ustensile de lemn/silicon tot se gaseste un istet sa dea cu fruculita/cutitul prin ele intr-o clipa de neatentie de-a mea) si apoi teoria e ca pe taietura dezvolta compusi toxici si tb aruncate. Mi se par foarte practice, usor de umblat cu ele si de curatat. Doar ca tavile am reusit sa el stric pe toate, introducandu-le la masina de vase.

Pt vasele Pyroflam am strans puncte cat sa cumpar (aproape) toata colectia cu reducere, ramane sa ma conving daca merita investitia... :thumleft: Am si pentru Delimano puncte, pentru vreo 3 piese, la fel vroiam sa aflu pareri din experientele sau cunostintele pe care le aveti. Va multumesc de raspunsuri :rolleyes:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#30 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 June 2012 - 02:39 PM

Daniella, nu cred ca merg batate in cuptor pt ca au manerul de plastic, dupa cum se vede in fotografie.
Eu personal, n-am incercat.
Eu as vrea sa-mi cumpar o tigaie grill (ceva asemanator ca cea din foto). Intrebarea e, cat de mult fum face?

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2012/post-115-13400231334461.jpg


#31 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 June 2012 - 02:41 PM

 iulia nicoleta, la 18 June 2012 - 01:49 PM, a spus:




Nustiu ce sa zic......... eu am wok si 2 cratite delimano si sunt foarte multumita de ele. Nu pun decat un pik de ulei si se gateste ori ce pun in ele foarte bine si nu se lipeste nimic din ce gatesc si se curata foarte usor. Ptr cartofii noi, eu pun ulei ptr ca eu ii prajesc intregi. Vasele mele de la delimano, nu au manere detasabile cum vad la tigaia ta, desi ar trebuii sa nu ai probleme cu tigaia ptr ca vad ca este delimano. Sa pui tigaia pe foc si sa lasi sa se inroseasca manerul apoi pui in ea ce doresti sa pui si depinde ce doresti sa faci in ea reduci focul sau nu.

Pretul este bun, ptr ca ale mele erau cu mult mai scumpe aprox 500 roni toate 3 bucatile fara capac binenteles (am eu capac care se potriveste).

Incearca sa infierbinti manerul apoi sa gatesti.

Faza cu ;;nu se zgarie;;este poveste.Daca pui carne cu os sau lucrezi cu furculita in ea sigur se zgarie.

Sa ne tii la curent.

#32 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 June 2012 - 02:53 PM

 iulia nicoleta, la 18 June 2012 - 02:39 PM, a spus:


Eu as vrea sa-mi cumpar o tigaie grill (ceva asemanator ca cea din foto). Intrebarea e, cat de mult fum face?


Eu am de la tefal gratar de ala exact asa cu manerul detasabil. Face fum ca orice tigaie pe care o pui pe foc. Eu nu il mai foloseasc. Cand doresc gratar in casa (suntem doar 2 pers) eu pun in delimano 2 min apoi intorc si fata fara fum.
sau:
Mai am un fel de gratar o sa caut o poza sa iti arat (acum nu sunt acasa) care intradevar nu face fum de loc doar ca il f. Costa vreo 40 de roni.Capacul gratarului despre care vb eu se poare folosii pe post de oala la cuptor si este emailat. Gratarul merge doar pe ochiul de la aragaz un gen de dry cooker dar diferit putin ptr ca ai un vas in care pui apa si se scurge grasimea si aerisitoare binenteles sa nu se faca acumulari de gaze(se pune capacul la gratar cat este in functiune) chiar este foarte ieftin la cat de bun este.Il folosesc cand doresc mai mult de 2 bucati de carne sau legume si am timp sa astept (gratarul incarcat la foc mic dureaza cam 1h.

Iaca grataru fara fum (are si un capac care trebuie pus)
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1316-13400431919609.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1316-13400432340134.jpg

#33 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 18 June 2012 - 03:10 PM

 iulia nicoleta, la 18 June 2012 - 02:39 PM, a spus:

Daniella, nu cred ca merg batate in cuptor pt ca au manerul de plastic, dupa cum se vede in fotografie.
Eu personal, n-am incercat.
Eu as vrea sa-mi cumpar o tigaie grill (ceva asemanator ca cea din foto). Intrebarea e, cat de mult fum face?

Face ceva fum... daca n-ai geam langa aragaz sau o hota puternica..... e cam nasol. :thumleft:

#34 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 18 June 2012 - 05:17 PM

 iulia nicoleta, la 18 June 2012 - 02:39 PM, a spus:

Eu as vrea sa-mi cumpar o tigaie grill (ceva asemanator ca cea din foto). Intrebarea e, cat de mult fum face?


Face fum ca naiba, dar daca nu ai curte sa faci gratar, merge foarte bine si asa, cu geamurile larg deschise, vorba lui Foxyy =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#35 Useril este offline   iulia nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,134
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 19 June 2012 - 06:52 AM

Cerra, gratar de ala are si mama si sigur imi luam si eu daca n-aveam plita ceramica.
Renunt asadar si la tigaia grill( garsoniera mica) si ramane sa visez la un george foreman...:rolleyes:

#36 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 19 June 2012 - 02:56 PM

Face fum , dar mie nu mi se pare ca e chiar ingrozitor , cu geam deschis , hota buna , se rezolva .Eu il folosesc la greu , si la carne si la mititei si la legume , i-as simti lipsa daca nu l-as mai avea .

#37 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 June 2012 - 03:29 PM

Eu ma descurc cu ea, am si grill la cuptor, dar omul apreciaza mai mult pe tigaia asta!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#38 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 19 June 2012 - 10:26 PM

 iulia nicoleta, la 19 June 2012 - 06:52 AM, a spus:

Cerra, gratar de ala are si mama si sigur imi luam si eu daca n-aveam plita ceramica.
Renunt asadar si la tigaia grill( garsoniera mica) si ramane sa visez la un george foreman...:rolleyes:


ramai la tigaia delimano infierbantata si termini gratarele inainte de a se face fum:)

iaca pulpele de pui fara ulei la delimano infierbantata pina se face rosu banda dintr tigaie si maner

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1316-13401373947782.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1316-13401374056918.jpg

si uite nu este lipit nimic de tigaie doar grasimea lasata de pulpe.

Imagine atasata: monthly_06_2012/post-1316-13401374196279.jpg

Gratarele de porc daca nu au grasime le ungi pe ele cu putina grasime inainte de a le pune in tigaia infierbantata.

#39 Useril este offline   ciacky 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 26-April 12

Postat 23 June 2012 - 11:09 PM

Eu am doua tigai delimano.Cea pt clatite si una de 28cm.Am mai luat o tigae grill cu ceramica .Sint multumit de toate .Trebuie doar sa pui putin ulei si ai scapat de fum.O sa imi mai iau o cratita si o tava pt cuptor.Nu tin neaparat sa fie delimano dar sa aibe strat ceramic.

#40 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,246
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 June 2012 - 10:33 PM

ultimele achizitii, asta am folosit-o deja in seara asta si s-a comportat foarte bine
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-4-13408290720374.jpg
o tigaie pentru operatia finala de amestecare a pastelor cu sosul, se numeste "saltare" deci ea se cheama "saltapasta",din poza nu se vede cit e de mare, am luat-o pentru cind suntem multi
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-4-13408291387657.jpg
o tava de tort maaare, de 32 de cm
Imagine atasata: monthly_06_2012/post-4-13408291829512.jpg

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi