Discutie despre tigai dry cooker, captusite cu ceramica, doubletta....
#41
Postat 14 August 2012 - 09:21 PM
Daca aveti careva model de asta poate ca imi ziceti daca sunteti multumiti/te de ea. Cea veche a mea ma enerva la culme bagatul capacului in interior. Acum no... am doua
#42
Postat 14 August 2012 - 09:28 PM
ieri, cand am facut ca bunica-mea un bors in juma de zi (eu din pricina de carne de vitel) mama-i dadea ca ar trebui sa-mi cumpar o "kukta".
io cand aud de oala de asta sub presiune, o am in imagine pe bunica-mea de pe mama cu o furculita in mama ridicand bumbul ala de la oala si tot aburul ala care iesea si ma trec asa fiori pe sira spinarii si mai bine nu...
de curiozitate cat a costat?
#43
Postat 14 August 2012 - 09:45 PM
iulia nicoleta, la 14 August 2012 - 09:28 PM, a spus:
de curiozitate cat a costat?
Poi fuji repede la kaufland si cumpara una. Mai ce sa zic.... la pretul normal era 260 ron si la ieftineala la raft scria 129,99 si la casa pe bon cand a scanat d`soara am platit 109,99 ron. Am intrebat sigur asta`i pretul? a zis asta am scanat da asta e pretul.
Eu zic ca nu este scumpa ptr ca are fund triplu, inox are 6 l si merge si la plita cu inductie nu 8 cat scrie pe cutie ca am masurat`o eu acasa.Cred ca sa tiparit gresit cutiile ptr ca sunt mai multe modele dupa cum vad in instructiuni. Mai are si un capac normal de sticla.Are un sistem simplu de inchidere : se fixeaza si se invarte chestia aia neagra de deasupra.
Inca nu am gatit in ea ptr ca am mancare dar spre sf saptamanii sigur pun un manzat in ea.
Depresurizarea nu este obligatorie sa o faci manual sa ridici de buson . Lasi 20 de min si poti deschide kucta linistita, sau faci pe smechera ca si mine : o las putin dupa ce am inchis focul apoi o pun in chiuveta si las sa curga apa rece pe ea , apoi o deschis si gata.)
#44
Postat 15 August 2012 - 12:32 PM
cerra, la 14 August 2012 - 09:21 PM, a spus:
Daca aveti careva model de asta poate ca imi ziceti daca sunteti multumiti/te de ea. Cea veche a mea ma enerva la culme bagatul capacului in interior. Acum no... am doua
Asta este sistemul clasic de la SEB, firma care a lansat prima oala de fiert sub presiune pe piata, în 1953. Deci sistem ultra-fiabil.
#45
Postat 15 August 2012 - 10:01 PM
Alexandru, la 15 August 2012 - 12:32 PM, a spus:
Asta este sistemul clasic de la SEB, firma care a lansat prima oala de fiert sub presiune pe piata, în 1953. Deci sistem ultra-fiabil.
Multumesc frumos ptr raspuns!
Pe o parte m`am bucurat ca am cumparat`o asa ieftin, iar pe alta parte caut explicatii. Nustiu sigur daca asta este o explicatie buna greseala ambalajului? pe ambalaj scrie ca are 8 l dar am masurat`o are 6l. Sa nu razi de mine dar am zis din doua una : ori nu sunt bune, ori greseala scrisului dupa ambalaj.Asa este si grea si pare solida dar.... sti cum e chiar foarte ieftina.
#46
Postat 16 August 2012 - 12:25 PM
cerra, la 15 August 2012 - 10:01 PM, a spus:
Alexandru, la 15 August 2012 - 12:32 PM, a spus:
Asta este sistemul clasic de la SEB, firma care a lansat prima oala de fiert sub presiune pe piata, în 1953. Deci sistem ultra-fiabil.
Multumesc frumos ptr raspuns!
Pe o parte m`am bucurat ca am cumparat`o asa ieftin, iar pe alta parte caut explicatii. Nustiu sigur daca asta este o explicatie buna greseala ambalajului? pe ambalaj scrie ca are 8 l dar am masurat`o are 6l. Sa nu razi de mine dar am zis din doua una : ori nu sunt bune, ori greseala scrisului dupa ambalaj.Asa este si grea si pare solida dar.... sti cum e chiar foarte ieftina.
Probabil au facut o eroare cu ambalajul. 6 litri i-ai masurat cu oala plina pîna la buza?
#47
Postat 16 August 2012 - 01:35 PM
Alexandru, la 16 August 2012 - 12:25 PM, a spus:
Probabil au facut o eroare cu ambalajul. 6 litri i-ai masurat cu oala plina pîna la buza?
Da, pina`n buza dar este normal ca la oricare oala sub presiune nu poti folosii lichidul pina`n buza. Asta vad ca nu are pe interior masura cu MAX la treisferturi din oala dar nu are nici a mea cea veche semn si ma orientam dupa niturile din interior de la toarta ca erau fix la treisfert din capacitatea oalei asa o sa fac si cu asta. Am stiut din start de cum am scos oala in kaufland din ambalaj ca nu are cum sa aibe 8l.
#48
Postat 16 August 2012 - 01:56 PM
sa ne fie de folos, Cerra!
#49
Postat 16 August 2012 - 10:04 PM
moatza, la 16 August 2012 - 01:56 PM, a spus:
sa ne fie de folos, Cerra!
Am vazut si eu tigaia prazulie dar am sa`mi pun si`n cap tigai desi..... mi`am propus ca atunci cand ma lasa tefalul meu iau alta cu interior spiot cu ceramica. La noi mai erau kucte si azi.
poi merge dc nu ar merge? eu ptr clatite am una de la tefal speciala ptr clatire cu margina foarte joasa dar daca nu aveam, sau pina nu am avut am prajit clatitele in care am avut atunci.
Sa imi zici daca este buna tigaia.
Sa ne fie de folos!
#50
Postat 14 March 2013 - 08:17 PM
Am fost azi si m-am uitat dupa o tigaie. Am gasit-o pe cea din imagine, din fonta, emailata, marca Vitesse. Costa 110 lei.
Stie cineva ceva despre tigaile astea. Adica daca prajesc un ou mi se prinde?
In cea de la delimano mie mi se prine oul...
Imagini atasate
#51
Postat 14 March 2013 - 09:26 PM
Te referi sa-l prajesti fara pic de ulei? Deci fara sigur se prinde.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#52
Postat 14 March 2013 - 09:38 PM
#53
Postat 14 March 2013 - 09:43 PM
Mie la asta de la delimano cu ulei in ea si tot mi se prinde oul.
Mentionez ca am plita vitro-ceramica.
#54
Postat 14 March 2013 - 09:47 PM
Dexter, la 14 March 2013 - 09:38 PM, a spus:
tigaie (Small).jpeg
Da asta are un coating ceva, nu? E teflon sau altceva?
Eu mai am doua tigai mari si doua olite teflonate. Mi-e mila sa le arunc, dar în curînd...
Azi mi-am luat o oala pitica (1 L) din vitroceramica, Pyroflam/France. Sînt curioasa cum se comporta. Am luat-o ca înlocuitor a olitelor teflonate de la Berndes, care le am de peste 10 ani, si daca vi le arat o sa credeti ca sînt noi! Cu toate astea o sa ma desparte de ele.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#55
Postat 14 March 2013 - 10:03 PM
#56
Postat 14 March 2013 - 10:16 PM
Edit: am vazut ca au aparut tigai din aluminiu turnat cu invelis din marmura....
#57
Postat 14 March 2013 - 10:26 PM
iulia nicoleta, la 14 March 2013 - 10:16 PM, a spus:
Cu toate ca se spune, ca teflonul emana treburi nasoale doar dupa anumite temperaturi ridicate si daca nu mai e ok/intreg coatingul, adica are zgîrieturi, ciobituri, etc... totusi eu cred ca nu e sanatos. De fapt, asta stiu demult, si tot vreau sa renunt, dar cum spuneam, ma despart greu de ele ca mi-s dragi. Mai ales olicicile de la Berndes. Sînt mai comode, ca poti praji fara lipituri fara sa ai grija de temperatura/tigaie încinsa, etc... Totusi m-am obisnuit bine cu vasele emailate, asa ca încep sa ma gindesc la o despartire de ramasitele teflonate
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#58
Postat 14 March 2013 - 10:32 PM
#59
Postat 15 March 2013 - 09:53 AM
iulia nicoleta, la 14 March 2013 - 08:17 PM, a spus:
Am fost azi si m-am uitat dupa o tigaie. Am gasit-o pe cea din imagine, din fonta, emailata, marca Vitesse. Costa 110 lei.
Stie cineva ceva despre tigaile astea. Adica daca prajesc un ou mi se prinde?
In cea de la delimano mie mi se prine oul...
Am luat acum vreo luna o tigaie de la Lidl, a costat 60 sau 70 de lei. Are diametrul de 28 cm, deci e maaaaaare. Iote si-o poza, de pe net.
Am facut in ea si cartofi pai, cu doar cateva picaturi de ulei, dar si ochiuri si omlete - fara pic de ulei. Nu am avut nici o problema! Cu clatite inca n-am incercat, dar probabil zilele astea o sa fac si proba clatitelor....
In capac, asa cum se vede si-n poza, poti pune lichide (apa, vin) care se scurg usurel in tigaie. Inca nu am pus, dar, candva, probabil ca o sa fac si asta.
#60
Postat 17 March 2013 - 12:30 AM
Ei bine, sunt fff multumita. Drept e ca a iesit carnea un pic uscata, dar e vina mea, pentru ca am pus feliile de muschiulet odata cu cartofii. Cartofii i-am taiat (rotunzi) subtiri, si am pus cam o lingurita de ulei. Nu s-a prins nimic, cartofii s-au aurit frumos, si inainte de a lua de pe foc , am pus si cateva fire de sparanghel, care s-au facut perfect, doar un pic inmuiat
Nu ies cartofii ca cei prajiti in ulei, insa ies ff gustosi. Mai faceam eu pe vremuri, ii fierbeam intregi, dupa care ii taiam mai grosier, stropeam cu putin ulei si bagam la cuptor. Gustul este acelasi.
Totul facut rapid, gustos, fara fum prin casa - va recomand din suflet tigaia