Eu am doua, una mai micuta si mai inaltuta pe care am luat-o de la unii de la care iau in fiecare an oalele din amestecul ala de fonta cu aluminiu cred, antiaderente, anul asta aveau pentru prima data si pe astea cu piatra. Vind doar la piete cind e sfintul patron al oraselului de linga noi, ar trebui sa fie facute in Italia.
Sunt extrem de multumita de ea, pun cartofi cu un cirnat afumat romanesc plin de carne nu de grasime si ii amestec de citeva ori, la foc mare si cu capac si ies minunat, crocanti si prajiti bine, desi prajit nu e corect ca nu e strop de grasime.
Si mai am o tigaie Risoli pe care am luat-o pentru ca e made in Italy, are 28 de cm de diametru si am platit-o 22 de euro pe Showroomprive, ei ziceau ca ar fi trebuit sa coste 55 dar la siteurile astea am mereu teama ca umfla pretul initial ca sa te atraga cu reducerea mare pe care o fac chipurile. Si in asta am facut pieptul de pui fara nimic si iese ca pe gratar.
Plus ca, daca se arde ceva fare o pojghita neagra care se indeparteaza extrem de simplu.
Asta cel putin e experienta mea.
Cu invelis de ceramica am avut una gen olcica de care tot am scris ca era excelenta, asa de buna ca mi-a luat-o mama, mai am citeva dar sunt de proasta calitate, s-a zgiriat imediat ceramica. Vorbesc de oale de astea doar cu strat, nu de Creuset ca ala deja e alt domeniu