Forum Culinar: Leacuri "babesti" - Forum Culinar

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Leacuri "babesti"

#61 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 23 July 2010 - 04:34 PM

Vezi postareaM_rules, la 23 July 2010 - 04:21 PM, a spus:

Vezi postareadark angel, la 23 July 2010 - 04:11 PM, a spus:

M rules, multumesc in primul rand, eu iau azathioprine pt ca am chron's disease, oare ce mi-ai dat tu nu face direct pe dos? (da click pe link)

Da, cred ca ai dreptate cu moducare :(
Dar am citit ca la fel provoaca inflamatii boala ta, nu? deci restul ar trebui sa ajute, nu? O dieta anti inflamatorie si adaugate unele vitamine si suplimente care au efect mai slab, dar au macar, de antiinflamator.
O sa ma uit acasa si la link urile alea de care iti zicea, sa vad daca te ajuta. Eu de obicei, mai citesc pentru mine, de reumatism (desi nu stiu de care am :pupic:)).

LE: uitasem, pentru interactiuni, e bun site ul asta: http://www.drugs.com/drug-interactions

vad ca zinc si vitamina Csant bune. iau 6 bombe de fish oil pe zi(doza recomandata pt artrita), 4 pastile de lyprinol(din musteti de scoica facute :(), celebrex 1buc si 2 imuran.

+1capsula green and white tea complex

singurele medicamente de fapt sant celebrex si imuran, restul nu le consider medicamente ca nu contin decat naturale

vad ca si ginger si turmeric supliments sant bune, o sa le caut

#62 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 23 July 2010 - 06:16 PM

Vezi postareadark angel, la 23 July 2010 - 04:34 PM, a spus:

vad ca zinc si vitamina Csant bune. iau 6 bombe de fish oil pe zi(doza recomandata pt artrita), 4 pastile de lyprinol(din musteti de scoica facute :(), celebrex 1buc si 2 imuran.

+1capsula green and white tea complex

singurele medicamente de fapt sant celebrex si imuran, restul nu le consider medicamente ca nu contin decat naturale

vad ca si ginger si turmeric supliments sant bune, o sa le caut

Pentru zinc iti recomand sa cauti ZMA. Contine zinc, magneziu si B6. E bine sa l iei seara, inainte de culcare, o sa te ajute sa dormi mai bine si are zinc in doza strong. Parca pentru femei trebuie 2 capsule pe zi. Il gasesti la suplimente pentru sportivi.
Vitamina C poti sa iei cateva grame pe zi, chiar 5, o sa te ajute. Din ce am citit nu are efecte adverse, maxim te poate deranja putin la burta si atunci stii care e maximul pe care il suporta organismul tau si iei putin sub maximul suportat de tine (daca ai timp citeste putin de Linus, parca asa il cheama, un doctor care a studiat mult vitamina C si dozele indicate, am gasit link uri http://en.wikipedia....i/Linus_Pauling si http://lpi.oregonsta...amins/vitaminC/).
Ar merge si niste vitamina D, care este tot anti inflamator si ajuta mult din ce am mai citit eu.

Am gasit linkurile.
Primul, e vorba si despre bolile autoimune, deci e bun pentru tine. Vad ca din ce scrie despre moducare, se pare ca e chiar indicat si nu ar face rau. E cu translate google, traducerea nu e perfecta, Te mai uiti si tu la ce scrie in franceza cu mouse ul (unele negatii sunt traduse ca afirmatii in engleza :pupic:)) Daca stii bine franceza, il poti citi in franceza :(
http://translate.goo...laire%26hl%3Den

Cel de al 2 lea, e despre alimentatie, vitamina D, dieta anti inflamatorie si bolile autoimune. Mai tot blogul e interesant.
http://coolinginflam...ammatory%20diet
http://coolinginflam...abel/autoimmune
http://coolinginflam...bel/vitamin%20D

Sper sa te ajute :(
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#63 Useril este offline   Angel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Locationfar far away

Postat 24 July 2010 - 02:08 AM

mersi frumos, o sa le studiez

#64 Useril este offline   CamillaWitt 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 60
  • Inregistrat: 16-April 10

Postat 18 August 2010 - 06:30 PM

Fetelor, am si eu o rugaminte mare.
Din martie ma lupt cu un ulcior si nu stiu ce sa-i mai fac. L-am tratat cu tot felul de creme de la farmacie.
Babeste am facut numai cu legatul la mina cu o ata rosie, dar nimic.
Ca sa merg la taiat, nu pot pentru ca iau pastile pt. antigoagularea singelui-Marcumar ( sau cum le zice...)impotriva la tromboza-trombozita...

Va rog mult de tot daca stiti vre-un leac ceva...
Multumesc mult dde tot!
Va doresc o seara placuta!
Cami

#65 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

Postat 18 August 2010 - 08:10 PM

Verisoara, ia o frunza de patlagina lata, trece-o usor prin flacara de la bricheta sau lumanare, cat sa se inmoaie si pune-o pe ulcior.Trage un plasture si lasa pana a doua zi.
Unde anume e ulciorul? Pe care pleoapa sau la care colt de ochi?
Poti pune si ceara de albine incalzita (nu topita! ) pe o compresa si-o lipesti pe urcior. Tot asa, pana a doua zi.Repeti pana trece!
Ceara de albine trebuie sa fie curata, nu de la lumanari! Ceara de fagure!

Asa arata patlagina.Creste pe toate drumurile!E imposibil sa n-o gasesti.O iei, o speli si-o vestejesti putin cu flacara!

Bafta!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_08_2010/post-73-128215496367.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#66 Useril este offline   CamillaWitt 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 18 August 2010 - 08:57 PM

Vezi postareazoazorel, la 18 August 2010 - 08:10 PM, a spus:

Verisoara, ia o frunza de patlagina lata, trece-o usor prin flacara de la bricheta sau lumanare, cat sa se inmoaie si pune-o pe ulcior.Trage un plasture si lasa pana a doua zi.
Unde anume e ulciorul? Pe care pleoapa sau la care colt de ochi?
Poti pune si ceara de albine incalzita (nu topita! ) pe o compresa si-o lipesti pe urcior. Tot asa, pana a doua zi.Repeti pana trece!
Ceara de albine trebuie sa fie curata, nu de la lumanari! Ceara de fagure!

Asa arata patlagina.Creste pe toate drumurile!E imposibil sa n-o gasesti.O iei, o speli si-o vestejesti putin cu flacara!

Bafta!

Verisoaroooo...ce nu-mi dadu mai devreme prin cap sa ti intreb..
Saru-mina! :pupic: :pupic: :pupic:
Mersi mult, mult de tot!
Daca nu puneai poza, muream si nu stiam ce e aia ...Pina sa vad poza credeam ca e frunza de la rosii :pupic: Pe moldovineste parca ii zice cam ceva similar... Cu frunza cred ca nu fac, ca mie frica...
Ochiul drept, sus pe pleoapa, ar aproape la marginea genelor.
Saru-mina, iti ramin datoare, fiata musata

#67 Useril este offline   CamillaWitt 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 18 August 2010 - 10:37 PM

Daca trece ulciorul dau un
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-644-128216379115.gif
Si daca nu trece dau un
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-644-128216379115.gif

#68 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 19 August 2010 - 08:20 AM

Verisoara, da' la un medic ai fost?

#69 Useril este offline   CamillaWitt 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 19 August 2010 - 10:01 AM

Vezi postareazoazorel, la 19 August 2010 - 08:20 AM, a spus:

Medicul de generale a zis ca trebuie taiat. Nu e mare de tot, citeodata se mareste, ii dau cu paracetamol, se mai micsoreaza dar ramine mereu mai mare ca un cos si mai mic ca un furuncal.Cit o boaba de griu este! Pb. e ca se vede, egal cit rimel bag cu toate ca am genele lungi.

#70 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 24 August 2010 - 07:57 AM

Imagine postata pai daca nenea doctoru' a zis asa, atunci mai bine fa asa! E cam periculoasa zona sa te tratezi "babeste".

#71 Useril este offline   Pisicasor 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 40
  • Inregistrat: 05-June 10
  • LocationBucuresti

Postat 24 August 2010 - 09:26 AM

Vezi postareaCamillaWitt, la 19 August 2010 - 10:01 AM, a spus:

Medicul de genetale a zis ca trebuie taiat. Nu e mare de tot, citeodata se mareste, ii dau cu paracetamol, se mai micsoreaza dar ramine mereu mai mare ca un cos si mai mic ca un furuncal.Cit o boaba de griu este! Pb. e ca se vede, egal cit rimel bag cu toate ca am genele lungi.

Si al meu barbatel a avut ceva genul asta de problema. El e sperios din fire si la medic ar da bani numai sa nu-i faca injectii si alte alea. Problema e ca dupa un timp au aparut mai multe pe aceesi geana, cresteau cumva intre gene, iar problema era ca ii ingreunau ochiul. Pana la urma a facut operatia cu laserul. A fost foarte usor , a terminat in cateva minute. Si de atunci nici ca nu au mai aparut .
Daca dupa descriere crezi ca e aceeasi problema eu zic sa mergi sa scapi de ea .
Sanatate

#72 Useril este offline   CamillaWitt 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 27 August 2010 - 07:31 PM

Vezi postareaPisicasor, la 24 August 2010 - 09:26 AM, a spus:

Medicul de genetale a zis ca trebuie taiat. Nu e mare de tot, citeodata se mareste, ii dau cu paracetamol, se mai micsoreaza dar ramine mereu mai mare ca un cos si mai mic ca un furuncal.Cit o boaba de griu este! Pb. e ca se vede, egal cit rimel bag cu toate ca am genele lungi.

Si al meu barbatel a avut ceva genul asta de problema. El e sperios din fire si la medic ar da bani numai sa nu-i faca injectii si alte alea. Problema e ca dupa un timp au aparut mai multe pe aceesi geana, cresteau cumva intre gene, iar problema era ca ii ingreunau ochiul. Pana la urma a facut operatia cu laserul. A fost foarte usor , a terminat in cateva minute. Si de atunci nici ca nu au mai aparut .
Daca dupa descriere crezi ca e aceeasi problema eu zic sa mergi sa scapi de ea .
Sanatate

Mersi mult, dar chiar asa grav ca la sotiorul tau nu este. Cum am mai scris nu ma pot opera in nici un fel.
Un sfirsit de saptamina minunat!

#73 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 August 2010 - 09:23 PM

Medicul de generale a zis ca trebuie taiat. Nu e mare de tot, citeodata se mareste, ii dau cu paracetamol, se mai micsoreaza dar ramine mereu mai mare ca un cos si mai mic ca un furuncal.Cit o boaba de griu este! Pb. e ca se vede, egal cit rimel bag cu toate ca am genele lungi.

Camilla, in perioada asta ar trebui sa sistezi in a mai folosi rimelul sau fardurile. Ca fapt divers: urcioarele pot aparea si din cauza produselor cosmetice invechite sau de proasta calitate, care devin o bomba de bacterii dupa ca. 3-6 luni de intrebuintare. Ar trebui totusi sa te duci la un dermatolog. Posibil sa-ti prescrie un unguent oftalmic. O alta solutie: daca ai posibilitatea sa ajungi prin Bucuresti/Iasi, mergi la institutul I. Cantacuzino sa faci un autovaccin. Sanatate multa ! :occasion14:

#74 Useril este offline   CamillaWitt 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 29 August 2010 - 10:15 PM

Vezi postareauptown girl, la 27 August 2010 - 09:23 PM, a spus:

Camilla, in perioada asta ar trebui sa sistezi in a mai folosi rimelul sau fardurile. Ca fapt divers: urcioarele pot aparea si din cauza produselor cosmetice invechite sau de proasta calitate, care devin o bomba de bacterii dupa ca. 3-6 luni de intrebuintare. Ar trebui totusi sa te duci la un dermatolog. Posibil sa-ti prescrie un unguent oftalmic. O alta solutie: daca ai posibilitatea sa ajungi prin Bucuresti/Iasi, mergi la institutul I. Cantacuzino sa faci un autovaccin. Sanatate multa ! :drool:

Iubita, draguta esti. Mersi fein de tot! Prima oara a iesit ca ma trase curentul. Folosesc toate cosmeticele pe baza de plante fara chimicale. Ma machez numai la servici, ma demachez cu un demachiant unguent si care hraneste pielea.
In Iasi nu am mai fost d.e 30 de ani. In Bucuresti as veni sa vad citeva fete gospodine... Din Hamburg pina incolo...
Creme am folosit vreo 3
Mersi mult pt sfaturi si iti doresc deasemeni, multa sanatate si un inceput de saptamina minunat! Cami
PS: De medici m-am saturat de aceea, leacurile babesti sint mai bune...

#75 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 25 November 2010 - 10:38 AM

CIMBRUL
Mai este numit si cimbru de cultura (Thymus vulgaris), pentru a fi deosebit de cimbrul de gradina (Satureja hortensis), care este o cu totul alta specie
* Bronsita acuta, raceala (viroza respiratorie) - in ultimii ani, mai multe cercetari au aratat uimitoarele efecte terapeutice ale cimbrului in infectiile respiratorii acute. Intr-unul dintre aceste studii, facut la un institut de cercetari din Berlin, 189 de pacienti cu bronsita acuta abia declansata au fost tratati cu cimbru, ca remediu principal, la care s-a adaugat un extract de ciubotica-cucului (Primula officinalis). Dupa trei zile de tratament cu aceste plante, aproximativ 53% dintre cei tratati nu mai prezentau nici un fel de simptom al bronsitei, iar la 25% dintre pacienti, simptome cum ar fi tusea, durerile in zona pieptului, catarul, febra ori starea de astenie erau mult ameliorate, chiar daca nu disparusera total. Asadar, contra racelii si bronsitei se recomanda tinctura de cimbru, cate o lingurita de 4-6 ori pe zi, in cure de maximum 12 zile. Pentru o eficienta sporita, tinctura de cimbru se poate combina in proportia de 2:1 cu tinctura de radacina de ciubotica-cucului, combinatia administrandu-se in aceeasi doza.
* Sinuzita - se fac aromatizari in incapere, cu ulei volatil de cimbru sau, mai bine, daca este suportata - se face inhalatie cu acelasi ulei volatil. Suplimentar se pun pe frunte comprese cu tinctura de cimbru. Se tin vreme de 20 de minute pe zi, pana la vindecare. Cimbrul actioneaza astfel direct la nivelul cailor respiratorii superioare, exercitandu-si actiunea antibiotica si decongestiva.
* Rani, ulcere pe piele, arsuri - pentru prevenirea infectarii acestor leziuni se fac spalaturi cu extract alcoolic sau cu infuzie combinata de cimbru. Aceste extracte au un efect antibiotic foarte puternic, avand de asemenea un usor efect cicatrizant.
Reumatism - se pun cataplasme fierbinti cu cimbru pe locul afectat. Acest tratament intensifica circulatia sanguina pe segmentul afectat, reduce rigiditatea articulara si sensibilitatea la frig, are efecte calmante si antialgice.
* Micoze localizate pe unghii (onicomicoze) - se pune o compresa cu tinctura de cimbru pe unghia bolnava, care se inveleste apoi in nailon, pentru a se evita evaporarea, si se tine vreme de 1-2 ore. Imediat ce se indeparteaza compresa, partea afectata de unghie se pileste si se lasa apoi sa se usuce la aer. Procedura se repeta zilnic, pana cand intreaga portiune de unghie afectata de micoza este indepartata prin pilire. Uneori, daca micoza este foarte extinsa, este posibil ca unghia tratata chiar sa cada si sa creasca o unghie noua, sanatoasa.
* Micoze localizate la degetele picioarelor (boala piciorului de atlet) - se pun intre degetele afectate tampoane imbibate in tinctura de cimbru, apoi se incalta piciorul cu o soseta care se tine toata noaptea, asa incat sa permita tincturii sa isi exercite efectul antiseptic pe o perioada mai lunga de timp. Cimbrul, folosit in special sub forma de ulei volatil si de tinctura, este un antimicotic de prima mana. Acest lucru a fost obiectivat printr-un studiu facut in anul 2008 de un colectiv de cercetatori sarbi de la institutul "Sinisa Stankovic" din Belgrad. Ei au testat cimbrul pe 17 specii de ciuperci parazite si au constatat ca uleiul sau volatil este mult mai puternic decat un produs de sinteza antifungic, bifonazolul, dar si decat uleiul volatil al altor plante cu actiune antifungica demonstrata (menta, chimen, fenicul).

Sanatate va doresc!

#76 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 February 2011 - 10:17 AM

Mie nu-mi iese herpes des, dar cand ne-am intors din Ro, probabil stresul si oboseala de pe drum, l-au ajutat sa iasa iar la suprafata.

Se gasesc in farmacii diverse creme si plasturi, dar poate atenueaza un pic durerea.
Am citit undeva pe net despre tinctura de propolis, il aveam in casa pentru ca stiam ca e un bun antimicrobian pentru diversi microbi interni.

Am pus un pic de tinctura pe un bastonas de ureche(nefolosit, eh :occasion14: ) si am pus peste basicuta abia iesita.Nu s-a facut mai mare si in 3 zile s-a uscat.Coincidenta?

Eu va spun din experienta mea cu herpesul, dar vedeti si voi la ce mai e folositor:

Intern: analgezic usor, antihemoragic, antifungic puternic (actiune puternica asupra Candida albicans), antiseptic puternic al cailor respiratorii medii si superioare, antiseptic intestinal si urinar bun, antiviral mediu, bacteriostatic si bactericid bun (anihileaza streptococii, stafilococii, salmonella, proteus), febrifug bun, regenerant epitelial puternic, stimuleaza procesele de regenerare in ansamblu, stimulent imunitar bun.
Tinctura de propolis este folositoare in vindecarea tuturor bolilor interne infectioase , combaterea tulburarilor de menopauza, vindecarea inflamarilor prostatei, rinichilor si ficatului; se repeta pina la vindecare), in tratarea TBC-ului pulmonar, combaterea enteritelor, parazitozelor intestinale, durerilor de stomac si tratarea ulcerului gastro-duodenal .

Extern:
-antiinfectios puternic si cu spectru larg, cicatrizant puternic, analgezic mediu, regenerativ epitelial puternic.

-rani deschise, arsuri de toate tipurile: se aplica intocmai tratamentul de mai sus, de la cancerul pielii. In cazul ranilor se face o dezinfectie prealabila cu alcool.

-eczeme infectioase: se aplica tinctura de propolis cu un tampon de vata in asa fel incat zona afectata sa fie cat mai mult timp scaldata de preparat, care va patrunde astfel cat mai mult in profunzime. Se vor face 2 asemenea aplicatii cu tinctura pe zi, dupa care locul se va lasa sa se zvante vreme de o jumatate de ora. In cazul eczemelor uscate se va aplica ulterior o pelicula de unguent de tatananeasa (symphytum officinali) sau gallbenele (calendula officinalis)

-alunite, negi: se combina in proportii egale tinctura de propolis cu tinctura de tataneasa si tinctura de rostopasca. Se aplica acest remediu intocmai ca si la cancerul de piele.

Propolisul este un veritabil antibiotic natural, folosit ca atare şi de către albine. S-a demonstrat că el are o acţiune antimicrobiană pentru numeroase bacterii, virusuri, paraziţi şi fungi (Staphylococcus aureus, Streptococcus sp., Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae, Salmonella sp., Shigella sp., Mycobacterium tuberculosis - bacilul Koch, Helicobacter pylori, Candida albicans, Giardia lamblia, Trichomonas vaginalis, virus herpes simplex, virus gripal)
Are proprietati antioxidante (anti-tumorale, anti-cancerigene), antispastice si anestezice; protejeaza contra efectelor nocive ale radiatiilor.
Este şi un excelent antiinflamator, cicatrizant şi epitelizant, hepatoprotector (protejează ficatul contra efectelor alcoolului), imuno-biostimulator, tonic al vaselor capilare şi regenerator al ţesuturilor.
Este remarcabil faptul că, datorită marii sale variabilitati de compoziţie, propolisul îşi pastreaza nealterată capacitatea antimicrobiană, spre deosebire de antibioticele de sinteză, la care bacteriile dezvolta in timp rezistenta, fiind nevoie de introducerea periodica de noi si noi antibiotice.

Si tinand cont ca in ultimele 6 luni am luat de 3 ori antibiotice.Nici nu mi-am dat seama, mi-a atras atentia doctorul. :huh: O sa-l folosesc ca imuno biostimulator.Va zic daca functioneaza.

#77 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2011 - 12:08 PM

Vezi postareaEataly, la 05 February 2011 - 10:17 AM, a spus:

Mie nu-mi iese herpes des, dar cand ne-am intors din Ro, probabil stresul si oboseala de pe drum, l-au ajutat sa iasa iar la suprafata.

Se gasesc in farmacii diverse creme si plasturi, dar poate atenueaza un pic durerea.
Am citit undeva pe net despre tinctura de propolis, il aveam in casa pentru ca stiam ca e un bun antimicrobian pentru diversi microbi interni.

Am pus un pic de tinctura pe un bastonas de ureche(nefolosit, eh =)) ) si am pus peste basicuta abia iesita.Nu s-a facut mai mare si in 3 zile s-a uscat.Coincidenta?

Eu va spun din experienta mea cu herpesul, dar vedeti si voi la ce mai e folositor:

Intern: analgezic usor, antihemoragic, antifungic puternic (actiune puternica asupra Candida albicans), antiseptic puternic al cailor respiratorii medii si superioare, antiseptic intestinal si urinar bun, antiviral mediu, bacteriostatic si bactericid bun (anihileaza streptococii, stafilococii, salmonella, proteus), febrifug bun, regenerant epitelial puternic, stimuleaza procesele de regenerare in ansamblu, stimulent imunitar bun.
Tinctura de propolis este folositoare in vindecarea tuturor bolilor interne infectioase , combaterea tulburarilor de menopauza, vindecarea inflamarilor prostatei, rinichilor si ficatului; se repeta pina la vindecare), in tratarea TBC-ului pulmonar, combaterea enteritelor, parazitozelor intestinale, durerilor de stomac si tratarea ulcerului gastro-duodenal .

Extern:
-antiinfectios puternic si cu spectru larg, cicatrizant puternic, analgezic mediu, regenerativ epitelial puternic.

-rani deschise, arsuri de toate tipurile: se aplica intocmai tratamentul de mai sus, de la cancerul pielii. In cazul ranilor se face o dezinfectie prealabila cu alcool.

-eczeme infectioase: se aplica tinctura de propolis cu un tampon de vata in asa fel incat zona afectata sa fie cat mai mult timp scaldata de preparat, care va patrunde astfel cat mai mult in profunzime. Se vor face 2 asemenea aplicatii cu tinctura pe zi, dupa care locul se va lasa sa se zvante vreme de o jumatate de ora. In cazul eczemelor uscate se va aplica ulterior o pelicula de unguent de tatananeasa (symphytum officinali) sau gallbenele (calendula officinalis)

-alunite, negi: se combina in proportii egale tinctura de propolis cu tinctura de tataneasa si tinctura de rostopasca. Se aplica acest remediu intocmai ca si la cancerul de piele.

Propolisul este un veritabil antibiotic natural, folosit ca atare şi de către albine. S-a demonstrat că el are o acţiune antimicrobiană pentru numeroase bacterii, virusuri, paraziţi şi fungi (Staphylococcus aureus, Streptococcus sp., Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae, Salmonella sp., Shigella sp., Mycobacterium tuberculosis - bacilul Koch, Helicobacter pylori, Candida albicans, Giardia lamblia, Trichomonas vaginalis, virus herpes simplex, virus gripal)
Are proprietati antioxidante (anti-tumorale, anti-cancerigene), antispastice si anestezice; protejeaza contra efectelor nocive ale radiatiilor.
Este şi un excelent antiinflamator, cicatrizant şi epitelizant, hepatoprotector (protejează ficatul contra efectelor alcoolului), imuno-biostimulator, tonic al vaselor capilare şi regenerator al ţesuturilor.
Este remarcabil faptul că, datorită marii sale variabilitati de compoziţie, propolisul îşi pastreaza nealterată capacitatea antimicrobiană, spre deosebire de antibioticele de sinteză, la care bacteriile dezvolta in timp rezistenta, fiind nevoie de introducerea periodica de noi si noi antibiotice.

Si tinand cont ca in ultimele 6 luni am luat de 3 ori antibiotice.Nici nu mi-am dat seama, mi-a atras atentia doctorul. :huh: O sa-l folosesc ca imuno biostimulator.Va zic daca functioneaza.

Pe mine ma ajuta crema pe baza de aciclovir si pastilele aciclovir (astea se iau si preventiv daca iti apare prea des, in Ro se recomanda). :P Dar aici nu se dau decat pe reteta, =)) asa ca de obicei imi iau din Ro. Daca iau imediat pastile, cum simt ca mi apare, nu mai apare, da inapoi sau daca apare trece imediat si e mic.
Sa ne tii la curent daca chiar te ajuta tinctura de propolis, n am incercat pana acum. Am incercat pentru sistemul imunitar echinaceea cu pleurotus, am luat 3 luni si dupa 3 luni si jumatate tot mi a aparut herpes :P . Am mai incercat eu si multe altele pentru sistemul imunitar, dar nu e mare diferenta, cand am schimbat alimentatia(cand am trecut la monti, mancare sanatoasa etc), am simtit o schimbare, am facut mai rar herpes. Acum banuiesc, ca depinde si de organism :occasion14: , de stres, oboseala etc..

Brillat-Savarin

#78 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 05 February 2011 - 01:57 PM

Problema e ca atunci cand imi apare, nu da semne.Adica explodeaza si gata.N-am cum sa previn.Acum vedem. :occasion15:

#79 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2011 - 02:08 PM

Vezi postareaEataly, la 05 February 2011 - 01:57 PM, a spus:

Problema e ca atunci cand imi apare, nu da semne.Adica explodeaza si gata.N-am cum sa previn.Acum vedem. :occasion15:

Eu sunt atenta cand simt oricare din urmatoarele: mancarime, ustura, sau se simte ciudat la buza, orice e diferit. Mi se intampla si mie sa nu simt nimic si sa mi iasa. Sau iese noaptea si ma trezesc dimineata cu buza umflata. :violent1: atunci n am ce sa i fac, decat sa i dau tone de aciclovir. Sa vedem, daca te ajuta propolisul.

Brillat-Savarin

#80 Useril este offline   zoazorel 

• Io-s aia!
  • PipPipPipPip

Postat 05 February 2011 - 10:21 PM

Daca incepe sa ma manance buza si am acea senzatie de arsura, e clar:apare d-l Herpes! Atunci frec locul cu degetul umezit si-apoi inmuiat in bicarbonat praf.Nu mai creste! In trei zile dispare!

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi