Mie nu-mi iese herpes des, dar cand ne-am intors din Ro, probabil stresul si oboseala de pe drum, l-au ajutat sa iasa iar la suprafata.
Se gasesc in farmacii diverse creme si plasturi, dar poate atenueaza un pic durerea.
Am citit undeva pe net despre tinctura de propolis, il aveam in casa pentru ca stiam ca e un bun antimicrobian pentru diversi microbi interni.
Am pus un pic de tinctura pe un bastonas de ureche(nefolosit, eh

) si am pus peste basicuta abia iesita.Nu s-a facut mai mare si in 3 zile s-a uscat.Coincidenta?
Eu va spun din experienta mea cu herpesul, dar vedeti si voi la ce mai e folositor:
Intern: analgezic usor, antihemoragic, antifungic puternic (actiune puternica asupra Candida albicans), antiseptic puternic al cailor respiratorii medii si superioare, antiseptic intestinal si urinar bun, antiviral mediu, bacteriostatic si bactericid bun (anihileaza streptococii, stafilococii, salmonella, proteus), febrifug bun, regenerant epitelial puternic, stimuleaza procesele de regenerare in ansamblu, stimulent imunitar bun.
Tinctura de propolis este folositoare in vindecarea tuturor bolilor interne infectioase , combaterea tulburarilor de menopauza, vindecarea inflamarilor prostatei, rinichilor si ficatului; se repeta pina la vindecare), in tratarea TBC-ului pulmonar, combaterea enteritelor, parazitozelor intestinale, durerilor de stomac si tratarea ulcerului gastro-duodenal .
Extern:
-antiinfectios puternic si cu spectru larg, cicatrizant puternic, analgezic mediu, regenerativ epitelial puternic.
-rani deschise, arsuri de toate tipurile: se aplica intocmai tratamentul de mai sus, de la cancerul pielii. In cazul ranilor se face o dezinfectie prealabila cu alcool.
-eczeme infectioase: se aplica tinctura de propolis cu un tampon de vata in asa fel incat zona afectata sa fie cat mai mult timp scaldata de preparat, care va patrunde astfel cat mai mult in profunzime. Se vor face 2 asemenea aplicatii cu tinctura pe zi, dupa care locul se va lasa sa se zvante vreme de o jumatate de ora. In cazul eczemelor uscate se va aplica ulterior o pelicula de unguent de tatananeasa (symphytum officinali) sau gallbenele (calendula officinalis)
-alunite, negi: se combina in proportii egale tinctura de propolis cu tinctura de tataneasa si tinctura de rostopasca. Se aplica acest remediu intocmai ca si la cancerul de piele.
Propolisul este un veritabil antibiotic natural, folosit ca atare şi de către albine. S-a demonstrat că el are o acţiune antimicrobiană pentru numeroase bacterii, virusuri, paraziţi şi fungi (Staphylococcus aureus, Streptococcus sp., Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Proteus vulgaris, Klebsiella pneumoniae, Salmonella sp., Shigella sp., Mycobacterium tuberculosis - bacilul Koch, Helicobacter pylori, Candida albicans, Giardia lamblia, Trichomonas vaginalis, virus herpes simplex, virus gripal)
Are proprietati antioxidante (anti-tumorale, anti-cancerigene), antispastice si anestezice; protejeaza contra efectelor nocive ale radiatiilor.
Este şi un excelent antiinflamator, cicatrizant şi epitelizant, hepatoprotector (protejează ficatul contra efectelor alcoolului), imuno-biostimulator, tonic al vaselor capilare şi regenerator al ţesuturilor.
Este remarcabil faptul că, datorită marii sale variabilitati de compoziţie, propolisul îşi pastreaza nealterată capacitatea antimicrobiană, spre deosebire de antibioticele de sinteză, la care bacteriile dezvolta in timp rezistenta, fiind nevoie de introducerea periodica de noi si noi antibiotice.
Si tinand cont ca in ultimele 6 luni am luat de 3 ori antibiotice.Nici nu mi-am dat seama, mi-a atras atentia doctorul.

O sa-l folosesc ca imuno biostimulator.Va zic daca functioneaza.