
Reţete detox
#1881
Postat 19 March 2014 - 01:29 AM

#1883
Postat 31 March 2014 - 07:17 AM
#1884
Postat 31 March 2014 - 11:57 AM

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1886
Postat 05 April 2014 - 04:36 PM

un alt clasic, cod in guazzetto

și un pește nou, cobia sau somon negru, mult mai bun decît mă așteptam

#1887
Postat 08 April 2014 - 03:10 AM

#1888
Postat 08 April 2014 - 09:28 AM
Am vazut si la noi cod negru, dar nu am incercat niciodata...
Am facut si eu menu detox ieri: pastrav intreg perpelit 20 minute sub grill (cu zeama unei lamai, sare, rasnitura din condimentele permise - le-am bagat la gramada intr-o rasnita), cu vreo 7 rosioare cherry taiate in doua, cu sare, piper si oregano. mbun si nu mi-a mai trebuit cina. Cu consumul de apa stau prost, ca de obicei in deficit, la fel cu consumul de cafea prost: exces.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1890
Postat 11 April 2014 - 08:53 AM
nu am vazut batalia dintre cei doi ...
intre timp am incercat iepurele si am avut un feeling nu prea bun sa il consum ... cred ca nu voi mai incerca ... se pare ca am o sensibilitate accentuata la urecheati ... Mi-a facut si impresia asa intreg cum l-am vazut ...
raman la peste si fructe de mare ... ca sunt oricum de detox.
Saptamana asta ma asteptam sa tin mai multe mese de detox, dar se pare ca nu am reusit ...cu iepuroiul asta m-am stricat ... apoi am primit rahat cu migdale/fistic din Turcia .... si uite asa ... s-a dus si incercarea de saptamana asta ... iar pe 1 mai plec in vacanta, la mare, ... we celalalt e Pastele ... , we asta suntem invitati la picknick party ....
Concl: am facut-o de "miel" complet!
Ne trebuie mai mult antren, mai multa motivatie .... , sau cel putin mie ... !
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1891
Postat 15 April 2014 - 01:22 AM
rețetă nouă, creveți marinați în suc de lămîie, sos de soia și pastă de ardei iuți. i-am tot rotit de pe o parte pe alta cam 30 min

după care i-am pus pe grill și in farfurie i-am stropit din belșug cu suc de lămîie

#1892
Postat 11 January 2015 - 09:28 PM



Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1893
Postat 11 January 2015 - 09:32 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1894
Postat 11 January 2015 - 09:36 PM
#1895
Postat 12 January 2015 - 11:12 AM
#1896
Postat 12 January 2015 - 10:52 PM
Start azi, 62,5 kg circa (am uitat sa ma cantaresc azi dimi).
Luni, 12 ianuarie 2015
Pranz (11:30): oua fierte (cleioase) cu 3 ramurele de telina + 1 portocala.
Cina (20): il classico- creveti la tigaie cu rosioare si condim permise: usturoi deshidratat, sare roz, piper+coriandru boabe proaspat macinate, oregano uscat si 1 pepperoncino) + 1 mar.
2 cani de ceai verde, iar apa sub 500 ml pana acum
Fara cafea azi si sper sa ma tin de treaba 3 saptamani.
E buna salata de varza (rosie) cruda fara ulei?
E voie frunze de telina crude la condimente?
Varza chinezeasca, era permisa?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1897
Postat 13 January 2015 - 03:18 AM
dani wow! parcă acum imi vine să mă apuc și eu, poate de luni?
varza e pe listă, nu spune ce fel de culoare, eu mă feresc de ea pentru că mi-a dat întotdeauna probleme. cea chinezească nu știu, dar văd că are calorii/carb etc reduse, aproape ca salata verde.
frunzele de țelină sunt ok ca și condiment.
#1898
Postat 13 January 2015 - 08:45 AM

Eu cred ca varza chinezeasca n-o sa-ti dea probleme pentru ca n-are zic eu nici o tangenta cu varza e ca o salata. Mama o maninca si cruda si dunstuita in tigaie.
#1899
Postat 13 January 2015 - 01:10 PM
Marti, 13 ianuarie 2015
Pranz (ora 12:00): 1 portocala +1/3 varza chinezeasca (Sare, piper, suc de la jum de lamaie si putin otet) + 1/2 piept de pui, taiat feliute subtiri ca mezelul si apoi bucatit iar (facut la cuptor cu condimentele permise: sare roz, piper proaspat rasmnit, usturoi uscat din rasnita, 1 strop sos soia+otet balsamic, oregano uscat, fara apa). Mai buna salatica asta decat ma asteptam si satioasa. Da, varza chinezeasca e ca o salata si imi place mai mult decat iceberg, care pe alocuri parca e carton.
Probabil asta va fi pranzul pana la sfarsitul saptamanii, ca am copt 4 jumatati de piept fara piele/os/hormoni = total 1 kg.
Cina (va fi probabil in marea majoritate a serilor din timpul saptamanii): 1 mar+ il classico - 200 g creveti cu rosioare si condimentele permise, la tigaie cateva minutele.
Crevetii, pentru cei ce or sa aiba nevoie de info, iau la punga mare, de 1kg congelati si taiati deja in fluturas (curatati de intestin si cap, dar cu carapace exact ca in poza lui Dexter de mai sus, de la Lidl - NEprefierti. Cu o punga si 1 kg de rosioare, dovedesc saptamana de lucru la cina.
Asta mi-e cel mai usor/rapid sa fac seara tarziu cand ajung si trebuie sa incropesc separat si pentru ai mei ceva de mancare, iar la 7 jum cand ajungem noi deja stomacele isi cer birul si rabdarea e ioc. Am gasit punga la oferta, acum vreo luna cu vreo 55 lei parca si am luat 3 pungi, le am la congi special pentru detox.
As aprecia costul zilnic al meniului la circa 25-30 lei. Dar se poate usor scadea, sunt variante foarte bune de meniu mai ieftin, o sa mai detaliez.
Mi-am facut asa fel sa am pe 4-5 zile meniul pentru ca drept sa spun nici nu simt in momentul asta nevoia de mare variatie, pentru astea 3 saptamani, ci doar de determinare si sa respir! adica sa mai dau jos din kg/grasimi si sa-mi revina energia si tonusul general. De o buna bucata de vreme, daca fac 3 activitati marunte, care nu presupun stat pe scaun si dat din degete, deja sunt obosita. Ce e asta?! trebuie remediat!
Cu varza si eu am avut probleme atat de digestie dificila, cat si cu cantarul, care intr-o dieta ca asta este indicat sa-ti fie aliat de nadejde in motivare, iar de la varza, daca-mi aduc bine aminte de acum doi ani, acul o lua in sus.
Totusi, gatita fara grasimi si fainoase/cereale, varza ocupa un loc important in curele de slabire. Doar se face si cura cu supa de varza...
Ma gandesc

Din ce am citit, varza rosie cruda este cea mai sanatoasa, la fel ca toate legumele/fructele mov/violet/negru. Dar cruda fara ulei nu stiu daca ar fi buna de ceva (dar e de incercat), asa ca ma gandeam sa o fac trasa la tigaie in suc propriu si condimentele permise + mult marar. Dar nu stiu daca asa va fi mancabila, fara pic de grasime. De aia intrebam, daca oare sa ma incumet sau sa o fac cu ceva carne (vita sau pui)

Am probleme sa gasesc ingredientele din lista in varianta lor cat mai curata/bio posibila asa cum e recomandat, hai ca mere mai gasesc, am acasa din toamna ramase cateva, dar in rest ... mai greu ... De ex. la pui, chiar daca scrie nehormonat, asta nu inseamna ca e crescut cu boabe naturale ... so,... ! Sunt cu ochii ca pe butelie la Lidl, cand mai aduc lamai, portocale, ceapa bio, ca sunt preturi decente, fata de magazinele de profil bio. Dar in rest nu prea am mai vazut nik din lista noastra in varianta curata. Cu carnea de vita de aici, cred ca e aceeasi problema e si hormonata si cu antibiotice ...cate si mai cate ... Si poate la mine de aia consumul de stagnare/vita mi-a adus mereu plus pe cantar...
Am zis ca a trecut si Sfantul Ion, ce rost are sa aman pana la primavara? Vreau sa ma pot tine pana la capat, desi fix spre sfarsitul celor 3 saptamani detox, la sfarsitul lunii, probabil o sa avem 1 saptamana in vacanta copiilor la munte, dar o sa ma straduiesc sa mananc un gratar cu salata verde sau cat de cat din lista .... si aia e ...
Dex, hai si tu de de luni! Tu stii sa motivezi cel mai bine pt detox. Mi-ar prinde numai bine un partener de drum, tot ce imi doresc acum esa ma tin tare astea 3 saptamani si cele 6-7 de dupa. Asa de o zi, doua nu e greu, dar pentru 8-9 saptamani, trebuie multa determinare, ca apar delegatii, vizite, iesiri etc... Iar eu as evita sa ies pentru ca e mult mai greu sa stiu cu ce unge altul gratarul etc...
Putem sa scriem si preturile aproximative/produs sau meniu zilnic, daca este cineva interesat.
Apa inca beau putina, ieri cu tot cu ceai nu cred ca am depasit cu mult 1 litru. Aici trebuie sa lucrez cu insistenta, ca apa stiu sigur ca ajuta mult sa scoatem toxinele/balastul din corp.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#1900
Postat 13 January 2015 - 01:53 PM
Daniella, la 13 January 2015 - 01:10 PM, a spus:
In mod sigur cu ulei e mai buna dar daca nu trebuie incearca un alt condiment. Eu am marele noroc de a o putea minca fara ulei, ca si salata, nu ma deranjeaza deloc. Doar ca eu o frec cu putina sare inainte de a o minca ca sa se inmoaie. Incearca sa o amesteci cu ceva ce se poate, ce stiu eu, o emulsie facuta cu putin otet si/sau mustar, miere, iaurt.