Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

  • 103 Pagini +
  • « Prima
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1881 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 19 March 2014 - 01:29 AM

hello și de la mine. și la mine e probemă maximă cu motivația care incă nu s-a trezit din hibernare :biggrin:

#1882 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 29 March 2014 - 09:12 PM

detox classic with a twist

finocchio con arance tarocco

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1215-1396120403973.jpg

#1883 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 31 March 2014 - 07:17 AM

Vezi postareaDexter, la 29 March 2014 - 09:12 PM, a spus:

detox classic with a twist

finocchio con arance tarocco

Finocchio??????? :rolleyes: Pe demoazelele tarocco le cunosc.....

#1884 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 31 March 2014 - 11:57 AM

este vorba despre fenicul :floare:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1885 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 31 March 2014 - 11:58 AM

Vezi postareaDaniella, la 31 March 2014 - 11:57 AM, a spus:

fenicul

Multam! :floare:

#1886 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 05 April 2014 - 04:36 PM

dani, mulțumiri de ajutor :drool:

un alt clasic, cod in guazzetto

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-1215-1396708361644.jpg


și un pește nou, cobia sau somon negru, mult mai bun decît mă așteptam

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-1215-13967083644012.jpg

#1887 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 April 2014 - 03:10 AM

rețetă nouă - varză cu carne de vacă, preparată în wok, sub capac, amindouă adăugate în același timp, condimentat cu sare, cimbru, piper, fulgi de chili, oțet alb din belșug și un pic de sos de soia pentru culoare.

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-1215-13969151394032.jpg

#1888 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 April 2014 - 09:28 AM

woaw! super! nu sunt fun varza, dar cu carne tocata imi place... O s-o incerc ... Cred ca merge si cu carne de puiule...

Am vazut si la noi cod negru, dar nu am incercat niciodata...

Am facut si eu menu detox ieri: pastrav intreg perpelit 20 minute sub grill (cu zeama unei lamai, sare, rasnitura din condimentele permise - le-am bagat la gramada intr-o rasnita), cu vreo 7 rosioare cherry taiate in doua, cu sare, piper si oregano. mbun si nu mi-a mai trebuit cina. Cu consumul de apa stau prost, ca de obicei in deficit, la fel cu consumul de cafea prost: exces.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1889 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 April 2014 - 02:12 AM

Vezi postareaDaniella, la 08 April 2014 - 09:28 AM, a spus:

Am vazut si la noi cod negru, dar nu am incercat niciodata...


dani, peștele nou (cobia) este somon negru, nu cod negru. am auzit de el la "iron chef" bătălia dintre mario batali și jamie oliver.

#1890 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 April 2014 - 08:53 AM

ooo, scuze de confuzie! somon negru nu am auzit si nici vazut ... zici ca e bun?!!! sa-ti fie de bine!
nu am vazut batalia dintre cei doi ...

intre timp am incercat iepurele si am avut un feeling nu prea bun sa il consum ... cred ca nu voi mai incerca ... se pare ca am o sensibilitate accentuata la urecheati ... Mi-a facut si impresia asa intreg cum l-am vazut ...
raman la peste si fructe de mare ... ca sunt oricum de detox.
Saptamana asta ma asteptam sa tin mai multe mese de detox, dar se pare ca nu am reusit ...cu iepuroiul asta m-am stricat ... apoi am primit rahat cu migdale/fistic din Turcia .... si uite asa ... s-a dus si incercarea de saptamana asta ... iar pe 1 mai plec in vacanta, la mare, ... we celalalt e Pastele ... , we asta suntem invitati la picknick party ....
Concl: am facut-o de "miel" complet!
Ne trebuie mai mult antren, mai multa motivatie .... , sau cel putin mie ... !

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1891 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 15 April 2014 - 01:22 AM

dani, și eu tot vreau să incerc iepure, dar nu'ș de ce, cînd ajung față in față cu el la raft, nu îmi mai vine să-l cumpăr

rețetă nouă, creveți marinați în suc de lămîie, sos de soia și pastă de ardei iuți. i-am tot rotit de pe o parte pe alta cam 30 min

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-1215-13975169312879.jpg

după care i-am pus pe grill și in farfurie i-am stropit din belșug cu suc de lămîie

Imagine atasata: monthly_04_2014/post-1215-13975169346724.jpg

#1892 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 January 2015 - 09:28 PM

Motivatie as avea :thumleft: , imi mai trebuie determinare si... Pe cand startul ? :D =))

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1893 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 January 2015 - 09:32 PM

ma atrage varza cu carne tocata... Ia sa vad...

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1894 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 January 2015 - 09:36 PM

greu de tot anul acesta, motivația e 0 barat, dar dacă se mai apuca cineva, poate, poate

#1895 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 January 2015 - 11:12 AM

Dexter, ce le-ai facut crevetilor de si-au crapat carapacea asa frumos? I-ai taiat inainte, dupa? ca daca se poate economisesc o ora din viata, cit imi ia sa curat 1 kg de cruzi.

#1896 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 January 2015 - 10:52 PM

Eu fac incercarea ca am recuperat kg, am iar greutatea de la care am pornit acum 3 ani, la primul detox. Cum sunt pice, orice kg in + se vede si imi sta urat. Asta e motivatia: kilograme/grasime in exces, celulita si garderoba inutilizabila, lipsa masiva de energie ..., sau mai bine zis, motivatia consta in redobandirea unei forme fizice fit si tonus general. Plus am nevoie de o perioada de disciplina alimentara, pe care in ultima vreme am cam pierdut-o si nu-mi place ca tot scap la diverse nesanatoase pe care de obicei nu le consumam ...


Start azi, 62,5 kg circa (am uitat sa ma cantaresc azi dimi).

Luni, 12 ianuarie 2015
Pranz (11:30): oua fierte (cleioase) cu 3 ramurele de telina + 1 portocala.
Cina (20): il classico- creveti la tigaie cu rosioare si condim permise: usturoi deshidratat, sare roz, piper+coriandru boabe proaspat macinate, oregano uscat si 1 pepperoncino) + 1 mar.
2 cani de ceai verde, iar apa sub 500 ml pana acum
Fara cafea azi si sper sa ma tin de treaba 3 saptamani.

E buna salata de varza (rosie) cruda fara ulei?
E voie frunze de telina crude la condimente?
Varza chinezeasca, era permisa?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1897 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 January 2015 - 03:18 AM

adriana, i-am facut butterfly, dacă te uiți la cei care stau la marinat, se vede tăietura pe "burtă"

dani wow! parcă acum imi vine să mă apuc și eu, poate de luni?

varza e pe listă, nu spune ce fel de culoare, eu mă feresc de ea pentru că mi-a dat întotdeauna probleme. cea chinezească nu știu, dar văd că are calorii/carb etc reduse, aproape ca salata verde.

frunzele de țelină sunt ok ca și condiment.

#1898 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 08:45 AM

Varza de orice culoare si sub orice forma iti da probleme? Ca pe mine ma termina si mama cu varza asta, aia rosie n-o vrea, ailalta numa murata, pina la urma in supa crema facuta in Thermomix cu cartofi a mincat-o si n-a zis nimic, nu's ce sa ma mai fac cu ea :)
Eu cred ca varza chinezeasca n-o sa-ti dea probleme pentru ca n-are zic eu nici o tangenta cu varza e ca o salata. Mama o maninca si cruda si dunstuita in tigaie.

#1899 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 January 2015 - 01:10 PM

azi dimi 61.2 kg; -1.3 kg

Marti, 13 ianuarie 2015

Pranz (ora 12:00): 1 portocala +1/3 varza chinezeasca (Sare, piper, suc de la jum de lamaie si putin otet) + 1/2 piept de pui, taiat feliute subtiri ca mezelul si apoi bucatit iar (facut la cuptor cu condimentele permise: sare roz, piper proaspat rasmnit, usturoi uscat din rasnita, 1 strop sos soia+otet balsamic, oregano uscat, fara apa). Mai buna salatica asta decat ma asteptam si satioasa. Da, varza chinezeasca e ca o salata si imi place mai mult decat iceberg, care pe alocuri parca e carton.
Probabil asta va fi pranzul pana la sfarsitul saptamanii, ca am copt 4 jumatati de piept fara piele/os/hormoni = total 1 kg.

Cina (va fi probabil in marea majoritate a serilor din timpul saptamanii): 1 mar+ il classico - 200 g creveti cu rosioare si condimentele permise, la tigaie cateva minutele.
Crevetii, pentru cei ce or sa aiba nevoie de info, iau la punga mare, de 1kg congelati si taiati deja in fluturas (curatati de intestin si cap, dar cu carapace exact ca in poza lui Dexter de mai sus, de la Lidl - NEprefierti. Cu o punga si 1 kg de rosioare, dovedesc saptamana de lucru la cina.
Asta mi-e cel mai usor/rapid sa fac seara tarziu cand ajung si trebuie sa incropesc separat si pentru ai mei ceva de mancare, iar la 7 jum cand ajungem noi deja stomacele isi cer birul si rabdarea e ioc. Am gasit punga la oferta, acum vreo luna cu vreo 55 lei parca si am luat 3 pungi, le am la congi special pentru detox.
As aprecia costul zilnic al meniului la circa 25-30 lei. Dar se poate usor scadea, sunt variante foarte bune de meniu mai ieftin, o sa mai detaliez.

Mi-am facut asa fel sa am pe 4-5 zile meniul pentru ca drept sa spun nici nu simt in momentul asta nevoia de mare variatie, pentru astea 3 saptamani, ci doar de determinare si sa respir! adica sa mai dau jos din kg/grasimi si sa-mi revina energia si tonusul general. De o buna bucata de vreme, daca fac 3 activitati marunte, care nu presupun stat pe scaun si dat din degete, deja sunt obosita. Ce e asta?! trebuie remediat!

Cu varza si eu am avut probleme atat de digestie dificila, cat si cu cantarul, care intr-o dieta ca asta este indicat sa-ti fie aliat de nadejde in motivare, iar de la varza, daca-mi aduc bine aminte de acum doi ani, acul o lua in sus.
Totusi, gatita fara grasimi si fainoase/cereale, varza ocupa un loc important in curele de slabire. Doar se face si cura cu supa de varza...
Ma gandesc :) ca alta e buba, de ne-a ingreunat pe noi, sau doar ca se elimina mai greu, cum spunea moatza. O fi de la fibre si inseamna ca trebuie consumata multa apa in zilele de varza.... Oricum ar fi, zice ca digestia dificila a verzei tine de modul de preparare. O sa o oparesc inainte, sa iasa toxinele din ea, stiu ca asa face mamaie

Din ce am citit, varza rosie cruda este cea mai sanatoasa, la fel ca toate legumele/fructele mov/violet/negru. Dar cruda fara ulei nu stiu daca ar fi buna de ceva (dar e de incercat), asa ca ma gandeam sa o fac trasa la tigaie in suc propriu si condimentele permise + mult marar. Dar nu stiu daca asa va fi mancabila, fara pic de grasime. De aia intrebam, daca oare sa ma incumet sau sa o fac cu ceva carne (vita sau pui) :) . Ma atrage varianta ta de mai sus, asa ca probabil pe asta o sa o incerc (in we), dar eu am luat varza rosie.


Am probleme sa gasesc ingredientele din lista in varianta lor cat mai curata/bio posibila asa cum e recomandat, hai ca mere mai gasesc, am acasa din toamna ramase cateva, dar in rest ... mai greu ... De ex. la pui, chiar daca scrie nehormonat, asta nu inseamna ca e crescut cu boabe naturale ... so,... ! Sunt cu ochii ca pe butelie la Lidl, cand mai aduc lamai, portocale, ceapa bio, ca sunt preturi decente, fata de magazinele de profil bio. Dar in rest nu prea am mai vazut nik din lista noastra in varianta curata. Cu carnea de vita de aici, cred ca e aceeasi problema e si hormonata si cu antibiotice ...cate si mai cate ... Si poate la mine de aia consumul de stagnare/vita mi-a adus mereu plus pe cantar...

Am zis ca a trecut si Sfantul Ion, ce rost are sa aman pana la primavara? Vreau sa ma pot tine pana la capat, desi fix spre sfarsitul celor 3 saptamani detox, la sfarsitul lunii, probabil o sa avem 1 saptamana in vacanta copiilor la munte, dar o sa ma straduiesc sa mananc un gratar cu salata verde sau cat de cat din lista .... si aia e ...
Dex, hai si tu de de luni! Tu stii sa motivezi cel mai bine pt detox. Mi-ar prinde numai bine un partener de drum, tot ce imi doresc acum esa ma tin tare astea 3 saptamani si cele 6-7 de dupa. Asa de o zi, doua nu e greu, dar pentru 8-9 saptamani, trebuie multa determinare, ca apar delegatii, vizite, iesiri etc... Iar eu as evita sa ies pentru ca e mult mai greu sa stiu cu ce unge altul gratarul etc...

Putem sa scriem si preturile aproximative/produs sau meniu zilnic, daca este cineva interesat.

Apa inca beau putina, ieri cu tot cu ceai nu cred ca am depasit cu mult 1 litru. Aici trebuie sa lucrez cu insistenta, ca apa stiu sigur ca ajuta mult sa scoatem toxinele/balastul din corp.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1900 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,425
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 January 2015 - 01:53 PM

Vezi postareaDaniella, la 13 January 2015 - 01:10 PM, a spus:

Din ce am citit, varza rosie cruda este cea mai sanatoasa, la fel ca toate legumele/fructele mov/violet/negru. Dar cruda fara ulei nu stiu daca ar fi buna de ceva (dar e de incercat), asa ca ma gandeam sa o fac trasa la tigaie in suc propriu si condimentele permise + mult marar. Dar nu stiu daca asa va fi mancabila, fara pic de grasime.

In mod sigur cu ulei e mai buna dar daca nu trebuie incearca un alt condiment. Eu am marele noroc de a o putea minca fara ulei, ca si salata, nu ma deranjeaza deloc. Doar ca eu o frec cu putina sare inainte de a o minca ca sa se inmoaie. Incearca sa o amesteci cu ceva ce se poate, ce stiu eu, o emulsie facuta cu putin otet si/sau mustar, miere, iaurt.

Arata acest topic


  • 103 Pagini +
  • « Prima
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi