Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1921 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 17 January 2015 - 08:03 PM

f posibil! ceva similar spunea si Moatza, daca nu chiar 48h. Oricum, varza e low calories si low Ig, asa ca azi am insistat (mai am si pt maine o portie), desi stiu ca ma va dezamagi si rezultatul cantaririi de maine-poimaine, dar avand in vedere ca nu am trisat deloc (pana acum) sunt sigura ca pleaca varza si rezultatul va fi cel asteptat!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1922 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,423
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 January 2015 - 08:08 PM

Daniella eu ii zic varza chinezeasca asteaia
Imagine postata
e aceeasi si pentru tine, ca mie imi pare frunza diferita in poza ta.

#1923 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2015 - 08:13 PM

asta este si la mine varza chinezeasca (nefrecata cu sare o fac pe asta) si mai verde (dupa cum o nimeresti ...mai verde, mai alba), taiata taietei in salata mea. In prima zi am mancat 1/3, in a doua zi restul (partile mai scortoase dinspre cotor le-am indepartat) si in fiecare zi am dat jos cate 500g, deci e mai "prietenoasa" la digestie.

#1924 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2015 - 08:56 PM

Dex, eu am tinut, mai in tinerete, cura cu supa de varza si am avut rezultatele ca la carte. Asa ca am incredere in varza de atunci, dar si in faptul ca toti nutritionistii o declara aliatul dietelor de slabire, pt ca e low calories si are multe fibre. Ulterior am mai incercat sa tin dieta cu supa de varza, dar nu mi s-a mai parut mancabila...nu am mai reusit sa ma indemn. Nu prea pot pricepe de ce se elimina greu, dar este recunoscuta si ca puternic detoxifiant...deci o face efectul ala de buretel in intestine!
Azi dimi, dupa cantarire primul gand a fost sa arunc cele 2 portii ramase! Dar am cujetat (nu-mi place sa tai varza, am taiat-o,lamfeliatoryl de legume, dar tot mi a luat o gramada si am umplut peste tot de franjuri, firmituri si frunz) si mi-am zis: curata-ma tu, ca al de rade la urma voi fi eu! Si cum azi la pranz nu am avut posibilitatea sa gatesc..., am avut o portie simpla, fara nik alaturi.
Legat de modurile de gatire, am facut 3 preparate din varza aia, desi am luat-o pe cea mai mica din lada....
aDoua maini la salata, frectate s-au micsorat si am umolut doar castronelul ala minuscul. Si restul am impartit in doua (sare, piper proapat macinate, marar-frunze taiate si tulpini blenduite, granule de usturoi&ceapa) si am bagat in doua vase:
- in zepter pe aragaz
- si in vasul vitroceramic cu capac la cuptor.ambele lasate circa 20 min la foc mediu
Rezultatul foarte diferit dpdv culoare pastrata, gust, consistenta net in favoarea zepterului. Ia uite ce s-a decolorat in alt vas

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-685-14215209733606.jpg

Si la mine tot slana in toata regula se cheama! cel putin pe abdomen zici ca-s in luna a 9-a..., dar nici pe bulane+ dos nu e neglijabila cantitatea!

Sfarsitul zilei a 6-a. Hai ca pot!

#1925 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 January 2015 - 09:14 AM

-700g, azi 59,9kg. A venit azi si musafirul, ceea ce in a doua zi, in conditii normale (fara detox) imi aduce un minus de minimum 1 kg (retinerile de apa in cazul meu la perioada)...habar n-am cum variaza asta in cazul detoxului, dar vom vedea.

Ce am mai gasit in legatura cu digestia verzei:

* timpul de digestie 40 min: legumele crude, verdeturi si 2,5 ore legume (fara amidon) gatite
* 4 – 10 ore sau mai mult: diverse tipuri de carne, peste, crustacee

-Broccoli, varza si conopida contin substante care previn aparitia cancerului pulmonar, dar si un anumit tip de glucoza care le face foarte greu de digerat.
- stresul incetineste f. mult digestia

#1926 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 January 2015 - 10:58 AM

- 800g azi (ieri zi fara varza), cantarire 59.1 kg :floare:
azi m-am delectat iar cu varza, asa ca maine om vedea citirea :thumleft:

Bilant, saptamana 1: -3,400 kg

#1927 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 20 January 2015 - 03:18 AM

brava dani și să fie cîntarul prietenos mîine
mă alătur de azi, determinarea incă nu e la cota obișnuită dar sper să se mai ridice pe parcurs

#1928 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2015 - 10:46 AM

fortza Dexter! welcome in club!

+ 800 g azi, 59.9 kg! tare buclucas cantarul asta ... pentru o portie de varza fiarta! :thumleft:...cred ca se amesteca cu bolul alimentar al zilei...tot nu reusesc sa intelg cum functioneaza varza..., avand in vedere ca in general legumele se digera in 40 min-8h max.

e voie andive?

#1929 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 January 2015 - 09:33 PM

Mi-a scazut si mie nivelul de determinare din ziua a 7-a, darrrrr ....Hai ca poti!
Hai alaturi, Dexter!

#1930 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2015 - 02:21 AM

determinarea a crescut cînd am văzut cintarul dimineața :floare:
forza dani, nu te lăsa că acum sigur nu îți mai e foame!

andivele nu sunt pe listă dar au proprietăți calorii/carbi/etc ca salata ... lasă varza bre, mai bine papă alte frunzișuri.

#1931 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 January 2015 - 08:55 AM

Bravo, Dex! Da-i inainte, ca se topeste grasimea sigur si ne atingem obiectivul!

Da, deci 58,7 kg (-1,2 kg) Nu mai scriu cantaririle, ca ametesc lumea, ideea e ca se intampla si sa iei si sa dai chiar destul de mult din greutate zilnic, functie de hrana si de hormonii de la perioada, de retentia de apa. Dar nu are importanta, rezultatul final e cel scontat, adica f bun.
Zburdalnic rau cantarul meu. Am terminat cu varza...era tot din capatana aia taiata si fiarta vineri....am avut o gramada de porti...va imaginati ca nu mananca nimeni varza fiarta la mine....Nici nu am indraznit sa le propun :hungry:

Determinare nu prea mai am..., ma apuca seara o poftaa.... Da, foame nu mi mai e, zic ca sar cina pt ca la 7jum cand aj acs nu mi e foame deloc, dupa care ma iau poftele alea ciudate... .

Deci nu am inteles, imi dai dezlegare la andive? :floare:

#1932 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 January 2015 - 02:28 AM

brava dani! eu zic să încerci andivele, cred că incerc și eu.
tu ridichi nu papi, din alea albe mari și lungi (daikon/lobok)? eu asta am păpat ieri și azi și mîine mă duc să mai cumpăr una. am avut una mare de tot, dulce și ne-iute pe care am feliat-o mai grosolan și i-am pus sare, ai ce bună fu!

#1933 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 January 2015 - 11:31 AM

Dexter, ridichiile de nici un fel (cu exceptia catorva feliute din cele de primavara tinere/rosii) nu sunt prietenele mele ... nu-mi place gustul ala asa iute, textura ... nu stiu ce ...dar nu le mai incerc, le-am incercat in trecut ...si nu, nu reusesc sa le mananc cu placere. In schimb prietenii mei sunt castravetii verzi, asa fara sare, fara nimic ... ii ador ca sunt asa de fresh, imi place si aroma si gust si miros... tot. Rosiile astea de iarna sunt destul de bleah ... Salatele fara ulei, doar cu zeama de lamaie, sare sunt ok.

Am decis pe la sfarsitul saptamanii intai, ca dupa ce termin cu varza aia fiarta nu mai mananc nici un fel de legume gatite pana la sfarsitul detoxului, adica rosiile nu le mai pun in tigaie/cuptor langa peste/creveti/pui etc, la fel apio il mananc crud ... mi se pare ca toate legumele crude le diger mai usor si iau mai multe proprietati nutritive decat din cele fierte/coapte. Prin urmare de atunci le consum crude.

Dupa ziua 11-a, deci am trecut usor de jumatatea perioadei propriu zise de detox, inregistrez -4,3 kg, in conditiile in care in doua zile am sfeclit-o pe seara cu 1 aliment- 2 (si nu tocmai inofensive) introdus din lipsa de control ..., pentru ca am luat pranzul f tarziu (4-5 p.m.) , seara nu imi mai era foame cat sa-mi gatesc cina si pt ca ma culc ffff tarziu ... m-au apucat poftele alea cand nu mai rationez .... si mananc fara discernamamant :thumleft:.

Am consumat ieri andive, tot f ok pe cantar, le am si azi in menu. In plus am introdus in 3 zile tentacule de calamar gigant (fierte simplu in suc propriu si apoi salata ori cu rosii taiate marunt, ori cu salata, lamaie, usturoi, patrunjel, sare&piper) ...ca asa a fost sa fie (mi-au picat proaspete si la pret f bun sub labuta si nu m-am abtinut sa le cumpar si apoi sa le consum fresh).

Ca si concluzie pana acum, mentionez din experienta mea, ca benefic: consumul legumelor din lista crude in locul celor gatite termic. Si ca extrem de periculoasa sarirea unei mese, sau intarzierea mare in consumul mesei de pranz.

Apa si ceaiuri beau la greu/zi: cate 1 l apa si 1,5-2 litri de ceaiuri soft (care nu trezesc sucurile gastrice).
Pentru alea 2 zile de erori, mi-am propus sa prelungesc cele 21 de zile, cu minim 2...dar mai vedem ce nivel de determinare o sa mai am peste 10 zile.

Tu cum stai?
Nu mai tenteaza pe nimeni detoxul? :tongue3:

#1934 Useril este offline   floricica 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 761
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationCutia Pandorei

Postat 24 January 2015 - 12:30 AM

Bafta la detox.
Pe mine nu ma tenteaza desi acum controlez putin mai mult ce maninc si fac sport la intensitate mare (5-6 ore pe saptamana) ca sa dau jos toxinele din vacanta.

Dar despre detox vroiam sa va spun ca se face si prin piele si respiratie. Un scrub, exfoliere uscata cu o manusa sau perie naturala, inainte de dush face minuni pentru piele si e tot detox.
The more I see, the less I know.

#1935 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2015 - 10:21 AM

Multumim! Asa e Floricica, cu scrubul sau exfolierea uscata! Felicitari pt sport si control in alimentatie!

#1936 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2015 - 06:23 PM

ce interesant, tu nu poți mînca ridichi, eu nu pot minca castraveți. trebuie să îi "marinez" in oțet ca să îi pot mînca.
eu săptămîna asta am alternat între mușuroaie (carne tocată + ceapă), piept de pui și cod. uitasem cit de bune sunt mușuroaiele și ce bine se pretează și pentru pachet.

forza, să iasă toxinele și să se topească grăsimile!

#1937 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 24 January 2015 - 09:03 PM

De ce le zici musuroaie?

#1938 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2015 - 11:25 PM

păi așa arată cînd le pun in farfurie, parcă a săpat cîrtița :drool:

#1939 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 25 January 2015 - 12:41 AM

ai povestit cum o faci?

#1940 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 January 2015 - 02:49 AM

am povestit, ar trebui să fie și poze: carne slabă de vacă, tocată (300 g max) + o ceapă cît de mare tocată fin + sare, piper, cimbru, fulgi de ardei iute + sos de soia.
le pun toate intr-o tigaie cu capac, fără nimic și le las să se facă in grăsimea lăsată de carne. asta e tot. dacă grăsimea nu iese imediat și încep să se prindă de tigaie, pun o cescuță mică de apă.
fetele care un incercat s-au mirat cit de bine iese, fără strop de grăsime.

PS cind termin detoxul am de gînd să fac mușuroi cu fasole boabe, un fel chili dietetic :drool:

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul