Dragelor si dragilor, care aveti chef de detox, va recomand sa vizionati cat mai curand documentarul: "gras, bolnav si aproape mort." Este schimbator de mentalitate. L-am vazut si eu duminica spre luni noaptea si pana acum nu am apucat sa studiez retetele, dar e vorba de suc din legume si frunzoase verzi, mar, lamaie si ghimbir. Imediat, de luni am trecut la fapte. Cel putin eu nici nu ma gandesc sa adaug fructe din categoria celor dulci...inca..., pana nu ma documentez bine.
O sa vedeti in documentar, oamenii se trateaza de boli f grave (inlusiv diabet si obezitate morbida) cu dieta cu sucuri si scapa de ingurgitatul medicamentelor, pe langa o gramada de kg pierdute. Deci, nu sunt de parere ca Sucurile ingrasa, sunt micronutrienti pe care organismul ii primeste direct, din hrana vie si datorita lipsei fibrelor insolubile se asimileaza in proportie de 100%. Nu vreau sa conving pe nimeni de nimic, fiecare mananca asa cum crede ca e mai benefic pentru el. Oricum dieta aceasta nu se tine fara supravegherea medicului si analize repetate, mai ales in cazul persoanelor care sufera de boli grave.
Evident ca e vorba si de un mod de viata echilibrat, fara excese si idei fixe. Hrana echilibrata ca mod de viata. Boomurile astea cu o dieta de 10 zile, 3 saptamani, sau 9, ne ajuta pe moment, dar daca reluam vechile obiceiuri nu ajungem departe. Si asta inseamna, enorm de multa vointa de a ne demonta miturile din cap...parerea mea... Si multa, multa documentare si constiinta de sine. Mananc de atatea ori fara sa fiu constienta...

l fara sa-mi fie foame si o dau pe aia cu poftele etc... Lucram acum sa demontam stricaciunile de la mind si sa remediem si pe la body ce se poate.
In alta ordine de idei, zice-se ca la o dieta umana clasica..., care o fi ea: romaneasca, americana, etc sunt suficiente fructe in volum cat 2 pumni personali pe zi. Atunci, cand urmezi o dieta bazata exclusiv pe sucuri de fructe si legume (organice) vorbim de alta mancare de ... fructe... Sa ne documentam cu nadejde inainte sa ne bagam chestii eronate in cap, zic.
Basca, eu nu mai cred nimic din ce spun studiile comandate si platite de industria alimentaro-chimica! Sa mananc 3 fructe pe zi ar trebui sa ma dau inapoi, dar cand mancam la un gratar 3 mici cu cartofi prajiti si bere + coaste/scaricica/aripioare si cate nu mai ingurgiteaza omul la un gratarel..., ori o pereche de crenvusti, sau 3 sandwichuri cu margarina si parizer, ori 1 portie babana de zahar nu mai scrie nicaieri ca sunt daunatoare sanatatii! Da, la chia sau caju zice: cantitatea recomandata 1 linguri /zi. De ce nu scrie si la sunca/parizer/salam/cola: cantitatea maxima zilnica sa nu depaseasca x00g? De ce? Raspundeti si voi.
Revenind, Sucurile pe care le beau de ieri (saptamana trecuta cu smoothie a fost doar incalzirea), sunt in principiu din salata verde (din nefericire nu am acces la kale), castravete, dovlecel/zucchini, apio, patrunjel, broccolli, mar, lamaie, ghimbir, cateodata adaug capsune, berryes, kiwi, grepfruit. Dupa ce mai citesc mai vad ce mai adaug pt variatiile necesare. Ar trebui sa beau un suc freh facut de mine la 2-3 ore...dar nu am cum sa fac la serviciu... In fine cum necum sper din Toata inima sa rezist 10 zile doar cu sucuri. 2 s-au dus. Wish me luck!
Atentie, sucurile si smoothiurile, cum zicea si Dex, nu sunt acompaniament la masa, ci fel unic, chiar si daca nu tii dieta. Fructele nu se combina cu mancare, cu atat mai putin sucul de fructe. Un suc proaspat de ce-o fi, este cu certitudine mai sanatos decat o omleta/mezeluri/branzeturile sintetice de pe piata/ceralele pline de chimicale si zahar/croissnt/dulciuri. Parerea mea...si fiecare o poate avea pe a sa. Fructoza din fructe si zaharul rafinat nu au aceeasi influenta asupra starii de sanatate. Organismul/muschii au nevoie de fructoza. sub o forma sau alta toti ri-o oferim. Intr-o dieta in care reduci carbohidratii si grasimile neesentiale, trebuie sa furnizezi mai multa glucoza decat intr-o dieta normala.
Lapona, fata draga, iti recomand cu caldura mama antibioticului: turmericul.
http://theunboundeds...lammation-fast/
Apropos, stiati ca un plic, al carui gramaj total e de 13,1 g, de fervex contine 11,5 g zahar!???! Deci, ia 2 cuburi de zahar langa un paracetamol sinus si te faci bine!
sorry, dar sunt complet neincrezatoare in mega industria farmaceutica si fiecare dovada nu face decat sa mi intareasca acest crez.
Si mie imi place bautura din plante amare, in mod particular prefer unicum, dupa o masa copioasa pica la fix ...degreseaza toata instalatia. Dar nu tin In casa.
Scuze, ca nu am apucat sa scriu din the secret cum zice cu slabitul, am zile agitate, dar imdt ce apuc scriu.
Spor la detoxifiere si spuneti-mi si mie care e cursul.
Scuze, am scis in goana calului, sper sa se inteleaga in mare ce am vrut sa spun.
A propos, va rog dati-mi si mie idei despre storcator cu melc. Ce firma sa cumpar? Multumesc
Va imbratisez pe toate cu mare dor!