moatza, la 08 February 2012 - 09:37 PM, a spus:
Piscotel, la 08 February 2012 - 07:50 PM, a spus:
de voie, ai voie oricat, nu te opreste nimeni, nici macar stomacul . poti sa mananci din ora in ora, fara nicio pb. nici regim nu tb sa tii, decat daca ai vreo alta pb.
in functie de ce mananci, incape mai mult sau mai putin. carne incape cam 90-120gr la o masa si, hai sa zicem, o rosie mica. carne de pui, peste incape 120, muschi de porc/vita cam 90. deci portii normale de proteina, mai putin garnitura si imposibil un al doilea fel.
zeama clara -supa/ciorba- incape cam 300ml in 10min, deci sorbita lent. lichidul se duce repede la vale. daca bag si-o bucatica de carne, 30-40gr, doar 120-150ml lichid. altceva, dupa min o ora.
o mancare moale, MBS sa zicem, incape cam 220-250gr, mancata in 10 min.
un snitel de pui cat palma si o lingura de salata, 3 chifele mai mici-150gr in total-cu o lingura de legume/piure
o felie normala de cozonac, o felie mai mica 80-100gr de tort, 1 portocala, 1 mar mediu...ai inteles ideea, o mancare mai moale sau zemoasa trece mai bine si mai multa, carnea ramane mai mult si-ncape mai putina.
GS te-ajuta sa slabesti, tre sa ai o vointa wow! sa slabesti 35-45 sau mai multe kg fara ajutor, dar mentinerea tine doar de subiect.
dupa max un an ai un regim normal de alimentare si poti sa te ingrasi f usor. dr zice ca dupa ce atingi minimul, cam in doi ani te stabilizezi, asta insemnand sa pui la loc cam 10% din greutatea minima la care ai ajuns. ei, eu asta as vrea sa evit, accept doar 5% ca m-ajuta fatza. in plus, mancand f putin in primul an, iti incetinesti metabolismul -oricum scazut la obezi- si te ingrasi de la niste cantitati ridicole ptr o femeie normala.
eu imi pun frane mari si, recunosc, ca sunt cam frustrata pe chestia asta, nu scap ocazia sa ma plang.
Pusa ,
Multumesc mult pentru raspuns .
Cred ca asa ar trebui sa mancam in mod normal,numai ca noi astia cu "cimpoiul" mare,tot bagam in sac pana da sa crape .
Si modul in care ne hranim este o chestie de civilizatie si eduatie .
Mamicile noastre ne puneau portii mari si era musai sa mancam tot.Tot .
Iti inteleg frustrarea ,dar ceea ce ai obtinut tu este fantastic .
Alaturi de tine este si Stella pe care nu pot sa nu o pun pe acelasi podium cu tine .
Apropo de portii .Am vazut ieri un reportaj despre adolescentii din Elvetia si "problemele" lor .Cam aceleasi probleme pe care le au adolescentii din orice tara .
Nu asta e important,In fine .Si era acolo o famile cu trei copii.La pranz s-au pus la masa si fiecare a primit o gulie de marime medie umpluta cu carne si sos.
Guliile erau numarate .5 membrii in familie,5 gulii .
Pai daca era la mama acasa ,primeam din start trei gulii + supliment .