Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1901 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 13 January 2015 - 04:12 PM

Multumesc de idee, Adriana. In lista de detox nu sunt miere/iaurt, dar sunt boabe de mustar, asa ca am sa incerc o portie cu zeama de lamaie si mustar macinat.
Da, pentru salata, si eu frec varza cu sare (mai ales asta de iarna) ca e tare... sau asa sunt soiurile pe care le gasesc acum disponibile in supermarketuri. Unele zici ca sunt de carton ... :-*

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1902 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 January 2015 - 04:48 PM

Dexter, am recitit lista si nu am gasit otetul balsamic. Si nici pulberea de ghimbir. Nu mai stiu cum era cu ele, ca le-am folosit in trecut?

#1903 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 14 January 2015 - 05:34 AM

adriana, orice fel de varză. oricum gătită.

dani, brava, ține-o tot așa! balsamic e voie, o linguriță la o masă. pudra de ghimbir numai dacă e "curată" să citești eticheta să nu aibă nimic ciudat in ea.

#1904 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2015 - 09:53 AM

Merci, de raspunsuri :-*

Dupa ziua 2, cantarul arata 60,7 kg, deci inca -500 g

Ieri am reusit sa beau peste 2 l de lichide, 4 ceaiuri si 1 litru de apa, iar azi deja am baut 500 ml apa la prima ora, deci ma corectez la capitolul meu cel mai deficitar: apa

Meniurile zilnic de ieri, azi, maine sunt identice (piept de pui+ varza chinez+ portocala si creveti + rosioare+mar), doar condimetentele difera pe ici colo.

Apa si ceaiuri minim 2 litri mi-am propus si azi.
Pentru moment determinarea e la cote bune, nu am deloc ameteli de la lipsa de cafea (oricum in we si in vacante nu beau), pofte moderat - dar ma gandesc la obiectiv si le fac fata.
Fortza! obiectiv: macar 67 kg dupa cele 3 saptamani si poate 65 dupa 9 saptamani!

#1905 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2015 - 09:57 AM

am si foto, dar nu reusesc sa atasez, insa le stiti :-*

#1906 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 January 2015 - 10:06 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 January 2015 - 09:53 AM, a spus:

Fortza! obiectiv: macar 67 kg dupa cele 3 saptamani si poate 65 dupa 9 saptamani!

Siiiiiiigur? :-*

#1907 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2015 - 10:11 AM

LOL!:-* Sunt duda! Obiectiv: 57kg dupa 3 sapt si 55 kg dupa mentinere, n-ar strica nici sa scad spre 50 kg pana la vara, dar am zis ca nu imi mai fixez obiective exagerate!

#1908 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2015 - 02:36 AM

brava dani! așa fac și eu la detox, cum mă scol beau o sticlă de apă (0.5l), așa nu imi mai rămin decît 3.

#1909 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2015 - 01:58 PM

Dupa a 3-a zi: azi 60,2 kg, deci inca -500 g. Sper sa nu mai gresesc cifrele, ca nu scap de vigilentul control al vulpitei! :thumleft:

Am tinut si ieri cantitatea de apa si ceai la peste 2 kg, dar pe la ora 4 p.m. m-a luat o burta cu carare ... de la 5 ceaiuri baute... dar bine ca le-am baut, m-am concentrat oleaca si mi-a trecut. Azi pauza de ceai verde beau de altele: musetel, iasomie, de colici etc. Mi-ar fi placut de galbenele, dar n-am.
Aseara nu am mai luat cina, deoarece masa de pranz nu am reusit la birou sa o iau inainte de 4 si apoi ... eram plina. Mi-am lasat doar fructele pt seara.

#1910 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2015 - 02:59 AM

brava dani ai trecut de ce era mai greu!!! burta cred ca fost simptom de detox, mai ales in prima săptămînă.
să știi că determinarea-mi a trecut de 50% așa că poate mă alături de luni

#1911 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2015 - 10:24 AM

Luni dimineata de exemplu, nici nu incepusem si pana in pranz am avut o diureza de am facut poteca la baie, in conditiile in care nu am baut cafea.
Cu purgatia, as pune pe seama ceaiului antiadipos, ca am baut in ziua aia pana in pranz 1 kg din 2 plicuri.
alte simptome de detox nu am avut, de tipul ameteli, dureri de cap. Parca un pic si mai lipsita de energie decat de obicei seara.

Ieri am schimbat meniul si a fost:
-1/2 piept de pui grillat si tije de telina crude (fara sare, fara nik) + mar
- 1 pastravior (225 g intreg) cu rosioare la grill (sare, piper, usturoi, oregano uscat)
apa si ceaiuri peste 2 litri /zi.

Azi speram sa vad cantarul sub limita de 60 ca sunt luni de cand nu l-am mai vazut cu cifra 5 in fata, dar nu!
Dupa ziua a 4-a +100g, deci azi 60,3 kg. E ok, maine o sa scad zdravan :)

Ori e din cauza ca se apropie perioada, ori ca am pus un pic prea multa sare la preparatul de la cina, sau ambele. Ca pastravul de crescatorie era hranit cu furaje concentrate nu am mari dubii, dar nu prea cred ca din aia 150 g (copt si curatat) de carne de peste gata sa fie plusul de 100g.

In orice caz, avand experienta primului detox pe care l-am facut corect cap coada, acum 3 ani, ba parca si atunci am sfeclit-o un picut in primele 2 si ultimele 2 zile, ma astept la acelasi rezultat: - 7 kg. Si daca nu ma abat deloc, cum e pana acum, poate chiar un picut mai mult! Si asa va fi! :-*

Hai, ca vad ca la mine determinarea creste pe zi ce trece si tebuie sa ma tina la cote maxime 9 sau 10 saptamani!
Dexter, mai ai 3 zile de antrenament psihic. Probeaza niste haine care iti plac si nu te mai cuprind :-* si priveste-te in oglinzile de la cabinele de proba (au niste lumini de imi scot in evidenta toate celulitele :-*) imaginandu-te cum te afisezi la plaja peste doar cateva luni :crying:.

#1912 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 January 2015 - 04:49 PM

Probeaza niste haine care iti plac si nu te mai cuprind :( si priveste-te in oglinzile de la cabinele de proba (au niste lumini de imi scot in evidenta toate celulitele :() imaginandu-te cum te afisezi la plaja peste doar cateva luni

Daniela mă sperii. Știi cum ți-ar zice fetele mele? "Malefica"
Sorina

#1913 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2015 - 12:25 AM

:tongue3: copilasii nu trebuie sa stie de diete, ci doar noi sa le cultivam obiceiuri alimentare sanatoase. Insa noi e bine sa ne automotivam cumva si sa ne ridicam gradul de determinare, nu?! E preferabil sa facem asta cand lucrurile nu stau chiar foarte rau si cat de cat parcursul e mai usor. Si tu stii ca ai trecut prin asta si ca nu e usor sa iti vina momentul ala cand sa spui: gata! pana aici! trebuie sa fac ceva pentru mine si pentru cei dragi mie! Ca sa faci asta cand esti inca in limite normale de greutate, dar nu cele pe care ti le doresti, ai nevoie si de astfel de strategii! a mea favorita e sa imi pun poza in costum de baie, de acum 10 ani pe frigider! si nu imi mai da mana sa-l deschid. functioneaza insa f bine si rapid si aia cu cabina de proba! oricum depinde doar de noi! de exemplu eu nu am putut sa ma mobilizez deloc anul trecut si tot ce am inaintat in varsta, vad ca imi vine gradul de determinare necesar sa iau masuri doar un an da, unul ba! :wacko:

#1914 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2015 - 12:29 AM

Adriana, am facut reteta de salata varza rosie (taiata infinitissim de fin), cu boabe de musar rasnite, marar, sare, piper, zeama de lamaie. A fost buna chiar si fara ulei! crunchy si fresh!
Am facut varza fiarta la abur, fara ulei, cu condimentele permise (marar, sare, piper si fulgi de ceapa, pepperoncino) si asta mi-a placut.
Vedem noi maine pe cantar! Ah, am uitat sa oparesc varza in prealabil asa cum imi propusesem! uh! duda!

#1915 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2015 - 10:07 AM

and again +300g, azi 60,6kg. Despre efectul asta al verzei vorbeam cu Dex mai deunazi, Adriana. of!

#1916 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 January 2015 - 03:17 PM

Daniela eu poate sunt ultima persoana care ar trebui sa vorbească, dar cu mine o astfel de gândire nu ar funcționa.
Datorită conformației personale nu ar trebui sa ma simt bine absolut se loc pe plajă.
Doar ca pe mine m-a durut la basca și la 60kg și la 120kg și la 73kg.
Sunt foarte mică în partea superioara a corpului și exagerată de la coapse în jos.
Asta-i conformația, nu pot schimba nimic.
Am hotărât sa slăbesc din cu totul alte motive. Te asigur ca poza în costum de baie m-ar fi enervat și mai tare.
Da, în cazul meu, m-a făcut să mă simt mai bine, de ce să nu recunosc să arat mai bine, dar nu voi arăta bine în costum de baie.
M-am învățat cu idea și trăiesc ffffff bine. Ce sens are să mă enervez pt o chestie care nu o voi putea schimba oricât as slabi.
E bine așa, sănătoși să fim.
Sorina

#1917 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2015 - 05:53 PM

E cel mai bine cand suntem multumiti asa cum suntem! E gandirea benefica pentru fiecare, in orice etapa a vietii! Si sanatatea e cea mai importanta aici. Eu, de cand am pus 10 kg, ma simt total lipsita de energie, daca urc 7 scari imi pierd suflul si in plus nu mai incap decat in 2-3 hainute din dulap, ceea ce ma enerveaza maxim. E o senzatie nashpa sa gafai incercand 2-3 perechi de blugi, pe care nu reusesti sa-i mai tragi pana sus, ori sa-i inchizi... . Cu plaja merge la mine, pentru ca acolo nu prea mai poti ascunde celulitele ...:tongue3: Fiecare isi gaseste o anumita motivatie de a spune Stop, pana aici!

#1918 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2015 - 06:47 PM

Pastrav cu garnitura de varza rosie fiarta in suc propriu si salata de varza rosie (fara ulei).

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-685-14215128748996.jpg

Salata din varza chinezeasca si piept de pui.

.Imagine atasata: monthly_01_2015/post-685-14215130030273.jpg

Creveti cu rosioare:

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-685-14215131270299.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-685-14215131433493.jpg

Pastrav cu rosioare la cuptor.

Imagine atasata: monthly_01_2015/post-685-14215131994626.jpg

#1919 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 17 January 2015 - 07:04 PM

brava dani, ce combinații apetisante!

mie in sută că varza a provocat creșterea in greutate. nu știu ce-i cu varza, din observațiile personale, cred că induce reținere de apă și se digeră leeeent. cura cu supă de varză e un mister pentru mine, nu îmi dau seama cum (de ce) funcționează.

motivația mea supremă este cantitatea de "slană" din corp, dacă pot reduce cîteva procentaje, me happy.

#1920 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 January 2015 - 07:21 PM

Vezi postareaDexter, la 17 January 2015 - 07:04 PM, a spus:

brava dani, ce combinații apetisante!

mie in sută că varza a provocat creșterea in greutate. nu știu ce-i cu varza, din observațiile personale, cred că induce reținere de apă și se digeră leeeent. cura cu supă de varză e un mister pentru mine, nu îmi dau seama cum (de ce) funcționează.

motivația mea supremă este cantitatea de "slană" din corp, dacă pot reduce cîteva procentaje, me happy.

Din cate am inteles eu, varza se digera repede (in stomac) dar mai ramane in intestine muuuult timp (36 de ore????).

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul