Paste cu pește
#21
Postat 18 May 2015 - 09:41 AM
Am pus in tigaie un borcan de sos de rosii facut de mine, bucati de file de peste congelat si am lasat la fiert pina cind pestele incepe sa se desfaca. Separat am fiert rigattonii si apoi i-am aruncat in tigaie, amestecat bine si servit
#24
Postat 26 September 2016 - 08:51 AM
Tentacule de calamar in putin ulei cu un catel de usturoi, vin alb, sos de rosii si apoi amestecat cu paste
#25
Postat 19 June 2017 - 09:16 AM
Metoda risottata adica am pus in tigaie caracatita bucatele congelata cu sos de rosii, cind a inceput sa fiarba am adaugat pastele si apa fierbinte si am amestecat din cind in cind pina ce sosul s-a evaporat si pastele s-au fiert, excelente
#26
Postat 20 June 2017 - 07:56 AM
#28
Postat 24 January 2019 - 02:51 PM
Pt dl. Any...eu am prestat de dieta pt mine.
Vin mai acus si cu pastele.
#30
Postat 24 January 2019 - 04:50 PM
#31
Postat 24 January 2019 - 05:07 PM
Adriana, la 24 January 2019 - 04:50 PM, a spus:
Pai nici mie, mi-a zis odata o cunostinta si am probat. Nu facusem cred de vreo cativa ani buni, acum am avut somon proaspat in plus si mi-am adus aminte. E foarte bun sa stii.
Eu am facut asa:
somonul l-am taiat bucatele si l-am pus fara nimic intr-o tigaie antiaderenta rapid de tot, pana ce a devenit roz pe toate partile. Apoi am stins focul.
Ciupercile (din alea congelate mixte cu hribi) le-am facut fara ulei fara nimic, numai cu apa pana ce a scazut apa. Am pus un pic de sare. Cand au fost gata le-am pus peste somon si am adaugat smantana cu gust de somon. Am mai lasat 1 minut pe foc.
Daca va place poti sa pui putin marar tocat, eu tura asta nu am pus, dl. Any a zis ca a fost perfect asa.
Le refac saptamana viitoare, mi-a mai ramas o felie de somon si am pus-o la congelator.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 24 January 2019 - 05:08 PM
#32
Postat 26 January 2019 - 01:50 PM
#33
Postat 26 January 2019 - 02:14 PM
Iar pasta depinde de inspiratia de moment.
Deci pestele il pun intr-un strop de ulei ev ,rapid pe o parte si pe alta apoi il scot pe o farfurie.
In uleiul asta care a ramas (mai pun un pic daca trebuie)pun un catel de usturoi strivit cu cutitul, apoi rosii cherry taiate in doua, foc mare, cade pielita de pe rosii, scot pielita si o arunc. Dupa cate pun inapoi pestele, patrunjel tocat, amestec rapid si gata.
Sau pui pe farfurie direct patrunjel tocat proaspat.
Rosiile le strivesti un pic in tigaie.
Aceasta postare a fost editata de any_annette: 26 January 2019 - 02:13 PM
#35
Postat 27 January 2019 - 05:04 AM
PS Lapo, dacă vrei rețetă te rog să ieși la interval cu prosecco, ăla de-l ții pentru ocazii
#36
Postat 27 January 2019 - 04:10 PM
Nu mai am poze, ca m-am grabit.
Multumesc de idee Any, sigur o sa mai repet experienta.
#37
Postat 27 January 2019 - 11:27 PM
any_annette, la 24 January 2019 - 05:07 PM, a spus:
somonul l-am taiat bucatele si l-am pus fara nimic intr-o tigaie antiaderenta rapid de tot, pana ce a devenit roz pe toate partile. Apoi am stins focul.
Ciupercile (din alea congelate mixte cu hribi) le-am facut fara ulei fara nimic, numai cu apa pana ce a scazut apa. Am pus un pic de sare. Cand au fost gata le-am pus peste somon si am adaugat smantana cu gust de somon. Am mai lasat 1 minut pe foc.
Daca va place poti sa pui putin marar tocat, eu tura asta nu am pus, dl. Any a zis ca a fost perfect asa.
Le refac saptamana viitoare, mi-a mai ramas o felie de somon si am pus-o la congelator.
mersi, le fac imediat ce procur tot
#38
Postat 27 January 2019 - 11:36 PM
Lili cu placere. Pestele asta mie imi place enorm, are gust de mare nu stiu cum sa explic. Cand il mananc simt tot gustul marii.
Adriana sper sa-ti placa, noua ne place enorm, imagineaza-ti ce chin pe capul meu, am gustat numai de sare, fara sa mananc.
#39
Postat 27 January 2019 - 11:52 PM
Dexter, la 27 January 2019 - 05:04 AM, a spus:
IMG_5162.JPG
PS Lapo, dacă vrei rețetă te rog să ieși la interval cu prosecco, ăla de-l ții pentru ocazii
Am scuza acum sa dau cep la ala bun. Weekendul viitor il lasam sa curga in cascade , 'tzeles ! Dar m-ai ferici si mai tare daca mi-ai da o reteta de moules ca la belgieni ori francezi, din aia cu sos cu smantana lichida, usturoi si patrunjel in care tot moi painea de mananci o bagheta fara sa ti dai seama...ai?
Weekendul asta m-am delectat scurt cu un Picpoul de Pinet la pestele pane: https://www.artaculi.../page__st__1280
#40
Postat 28 January 2019 - 12:52 AM
Lapona Enigel, la 27 January 2019 - 11:52 PM, a spus:
nu am și nici nu cred că aș găti așa ceva că nu mă împac de loc cu idea de seafood și lactate
any și eu o să fac cantitatea dublă data viitoare că s-au terminat cam repede