yoyo, la 06 February 2012 - 01:26 AM, a spus:
As vrea sa imi spuneti ce obiecte sunt necesare si folositoare pentru un nou-nascut dar, mai ales pentru parinti.
Ce produse le considerati indispensabile in viata bebelusului dar, mai ales pentru ajutorarea parintilor
Ex: un sterilizator biberoane, cantar, carucior, landou, masa de infasat...etc
Care sunt brandurile care le recomandati?
Ce produs oferit ca si cadou credeti ca ar fi de un real ajutor parintilor?
deci...le iau pe rand
sterilizator avem si mie mi se pare foarte util intra in el 6 sticle si mai arunc in ele si lingurile sau cutiute mici in care bag mancarica, e super la inceput speli sticlele 1 data la 12 ore si dupa aia 1 data pe zi....mai ales ca le si tine sterilizate timp de 3 ore, dupa o perioada, maxim mai apesi odata pe buton si gata....
cantar - ajungem la dr o data pe luna asa ca nu am considerat ca e nevoie, mai ales ca daca mananca din biberon se vede exact cat a manacat copilul. mai complicat este daca este alaptat la san si atunci poate un parinte grijuliu ar dori sa-si cantareasca copilul in fiecare saptamana.
carucior - sunt unele de-mi stau matele in coada ( si am cateva) insa trebuie sa fie practice.
-trebuie sa intre in bagajul masinii ( noi a trebuit sa mai cumparam o masina dupa ce s-a nascut Thalia, si am mers cu caruciorul sa vad daca intra in porbagajul masinii

)
-trebuie sa fie usor
-trebuie sa se stranga usor fara prea multe batai de cap
-landoul de la carucior eu nu l-am considerat necesar pentru ca se foloseste in primele 3 luni si dupa aia gata - pacat de bani . mai bine se cumpara un carucior care se lasa pana la 180 de grade si atunci nu mai este nevoie, mai ales ca in primele luni nici nu se prea scot copii din casa.
-caruciorul vine si cu scaun de masina care trebuie sa aiba 5 puncte de siguranta
masa de infasat - nu stiu cum e pe acolo moda, dar la noi se cumpara masa asta impreuna cu patul. deci intreaba parintii poate au cumparat o camera de bebe si atunci nu mai este necesara.
ce mi s-a parut mie important a fost salteaua de la pat ( in care bebe va dormi de la 3 luni incolo) care am luat-o pe o parte mai tare si pe alta mai moale si care sa respire, si se mai da jos husa care se poate spala.
balansoar - care se foloseste de la - sau 3 luni depinde de marca pana cand bebe ajunge pe la 9-13 kg depinde iar de marca. pe mine nu mi-au incantat alea cu trepidatii asa ca i-am luat una case se leagana - la inceput nu a fost incantata dar de pe la 3 luni a stat in ea ...hohoho
universitate (asa se numeste aici) este o paturica ce are pe ea tot felul de jucarioare , oglinda.... super si asta
carusel - eu am luat unul cu muzica si cu proiector, acum e invatata sa doarma cu ea si cateodata si-l deschide singura dimineata
perna de alaptat - e folositoare chiar daca nu se alapteaza ca e comoda rau

cam ata deocamdata, daca imi mai vin idei revin....