KITCHENAID
Postat 30 October 2012 - 05:54 PM
In ultimul timp, frisca o bag de la frigider la congelator cateva minute bune si vasul impreuna cu paleta le bag un pic la frigider (paleta chiar in congelator) ca sa fie reci.
Postat 30 October 2012 - 05:56 PM
Postat 30 October 2012 - 06:09 PM
Ioana, la 30 October 2012 - 05:43 PM, a spus:
Uma, la 30 October 2012 - 05:26 PM, a spus:
Vika, la 30 October 2012 - 05:04 PM, a spus:

Acum am ales alta frisca decat cea de obicei, poate e ea de vina.
Normal ar fi, daca frisca ar fi buna, sa se transforme in unt

La inceput daca bati prea tare frisca pare a fi branzita,dar daca continui din punctul asta se face unt.
Eu smantana nu gasesc cu % asa mare de grasime, majoritatea sunt cu 30% grasime.
Vika important e sa ai o viteza constanta , nici prea mica nici prea mare.Eu am patit-o odata, m-am uitat in vas inca era destul de lichida, m-am indepartat sa fac nu stiu ce , pret de 2 minute cred, cand m-am reintors langa robot,deja se branzise, asa ca am lasat in continuiare si am facut unt.
O alta chestie, pe langa prospetimea smantanii, e sa fie cat mai rece, nu la temperatura camerei.
Aha, foarte posibil ca eu sa nu fi avut frisca exact atunci scoasa din frigider (cand spun frisca ma refer la HuLaLa)
Da,ma gandeam si eu la varianta ca trebuie sa fie o viteaza care sa ''dea bine'' la frisca, dar daca ziceti ca voua vi s-a facut si la viteza maxima...
Multumesc de ponturi, data viitoare o sa le pun in practica inclusiv ''maturica'' o voi tine macar putin la rece.
Imi faceam griji ca ori nu bat eu frisca cu ce paleta trebuie , ori frisca nu e buna , ori Doamne fereste robotelul sufera deja din cauza uzurii. Aveam mai multe variante si nu stiam ce sa cred.
Postat 30 October 2012 - 10:54 PM
Vika, la 29 October 2012 - 11:44 PM, a spus:
Eram doar curioasa cam cat ar costa asa ceva, daca nu te deranjeaza sa spui, doar ca sa fac o comparatie intre Moulinex si acesta.
Si am o intrebare pt. fetele care au KA .
Cu care din palete bateti frisca? Cu cea in forma de para (maturica) ?
Nu ma deranjeaza!
am dat pe el 300 lei , nou in cutie dar al meu nu are capacul ala de protectie la bol. Pe net exact acelasi model ca si al meu, cu tot cu capacul de protectie costa 400 lei dar nu am mai avut rabdare pina aducea baiatul cel cu 400 si am cumparat de la alt baiat cel cu 300 fara capacul de plastic. Nu conteaza ca nu face mizerie are aparator la piciorul de framantat. Singura chestie care ma enerveaza, ca am vrut sa bat albusuri si nustiu cred ca 5 albusuri erau prea putin ptr maturica aia mare sau nu am avut eu rabdare.Pe mine ma interesa cel mai mult ptr aluat. Celelalte le fac cu alte aparate. Dar totusi nu sunt in clar cu batutul albusurilor. Frisca nu am incercat. Si al meu are maturica, cracul ala de framantat si o inimioara ptr alte aluaturi mai usoare.
Postat 31 October 2012 - 12:33 AM
Uma, la 30 October 2012 - 05:56 PM, a spus:
+1

Ioana eu am folosit de la Landliebe cu 32% Fett si a iesit foarte bine.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 31 October 2012 - 12:00 PM
Postat 31 October 2012 - 04:29 PM
cerra, la 30 October 2012 - 10:54 PM, a spus:
Vika, la 29 October 2012 - 11:44 PM, a spus:
Eram doar curioasa cam cat ar costa asa ceva, daca nu te deranjeaza sa spui, doar ca sa fac o comparatie intre Moulinex si acesta.
Si am o intrebare pt. fetele care au KA .
Cu care din palete bateti frisca? Cu cea in forma de para (maturica) ?
Nu ma deranjeaza!
am dat pe el 300 lei , nou in cutie dar al meu nu are capacul ala de protectie la bol. Pe net exact acelasi model ca si al meu, cu tot cu capacul de protectie costa 400 lei dar nu am mai avut rabdare pina aducea baiatul cel cu 400 si am cumparat de la alt baiat cel cu 300 fara capacul de plastic. Nu conteaza ca nu face mizerie are aparator la piciorul de framantat. Singura chestie care ma enerveaza, ca am vrut sa bat albusuri si nustiu cred ca 5 albusuri erau prea putin ptr maturica aia mare sau nu am avut eu rabdare.Pe mine ma interesa cel mai mult ptr aluat. Celelalte le fac cu alte aparate. Dar totusi nu sunt in clar cu batutul albusurilor. Frisca nu am incercat. Si al meu are maturica, cracul ala de framantat si o inimioara ptr alte aluaturi mai usoare.
Are exact aceleasi palete ca si KA si ca Moulinexul meu. Inimioara aceea eu o folosesc si la facut creme.
Ca sa bat spuma de albusuri la 5 oua eu trebuie sa il dau aproape de viteza maxima (are 6 viteze al meu, parca ) dar sunt f. multumita de cum o face. Nu stiu cum o fi la KA. La 2 albusuri am mari indoilei ca va face ceva.
La framanatat am zis ca nu ma mai bag. Parca se misca din toate ''incheieturile'' si nu ma lasa inima sa-l chinui (nu de alta, dar imi este ca raman fara el).
Postat 31 October 2012 - 11:34 PM
Vika, la 31 October 2012 - 04:29 PM, a spus:
La framanatat am zis ca nu ma mai bag. Parca se misca din toate ''incheieturile'' si nu ma lasa inima sa-l chinui (nu de alta, dar imi este ca raman fara el).
Eu am batut si cate 2 albusuri si merge.Iar aluaturile merg de minune, important e sa nu depaseasca tr. 3.Nu stiu cum e la Moulinex, cum e stabilitatea, dar oricum aluaturile nici la KA nu se framanta pe o treapta superioara.
Postat 31 October 2012 - 11:48 PM
Vika, la 31 October 2012 - 04:29 PM, a spus:
Poi eu ptr framantat mai mult l`am vrut. Si al meu tremura cred ca toate tremura. Este normal cred sa tremure.Da tu ce ai robot cu ustensila de framantat sau malaxor moulinex? din cate inteleg malaxor da?
Al fetelor este unul mai destept cu diverse accesorii al meu nu are de bagat nica in plus decat cele trei ustensile.Macar bolul nu fuge ca este cu blocaj.
Postat 31 October 2012 - 11:51 PM
Ioana, la 31 October 2012 - 11:34 PM, a spus:
Poi atunci eu nu fac bine: eu pun pe treapta 1 pina aduna tot aluatul , apoi ii dau pe 2-3-4 cateva turatii si gata.Si mie imi este teama sa nu pateasca nika ca il aud cum asa parca se chinuie dar sotul meu zice ca asa face ca nu are cum sa mearga fin ca si mixerul de mina.
Postat 01 November 2012 - 02:11 PM

Postat 01 November 2012 - 04:34 PM
Ioana, la 01 November 2012 - 02:11 PM, a spus:

Sa nu razi de mine acu: cand aud ca geme asa (nu sunt obisnuita cu felul asta al lui ) am impresia ca pateste ceva si atunci cred ca din disperare sa nu il obosesc pe treapat 1 ii dau vitezza.Multumesc ptr info! in cartea lui parca asa mi`a tradus copila ca nu este indicat sa se foloseasca mai mult d e10 min la o tura.Poate ca nu am priceput eu bine dar ........ asta este. O sa ma obisnuiesc si ma gandesc ca si masina de paine face pe limba ei. Eu tot astept sa aud as aca si la mixer dar nu.
Postat 01 November 2012 - 10:50 PM
Acelasi sistem ca si KA.
Ideea este ca si eu la framantat am dat o viteza mai mare.Si de-aia m-am speriat ca a inceput sa se chinuie si mi-am zis ca a doua oara nu mai incerc. Dar acum m-am razgandit, mai incerc

Am vazut la Buddy Valastro, in emisiunea in care el gateste mancare (nu emisiunea cu torturi), framanta un aluat cu KA. Ce usor parea ca framanta. Nu degeaba cred ca KA e cel mai bun.

Imagini atasate
Postat 01 November 2012 - 11:52 PM
Vika, la 01 November 2012 - 10:50 PM, a spus:

Da, ai dreptate doar ca eu momentan ptr asta am dispus de bani. Framanta nu zic ca nu, doar ca nu eram in regula cu tremuriciu. Al meu este foarte ieftin si deocamdata face treaba in locul meu si sunt multumita. Cand o sa pot o sa imi cumpar si un KA.
Postat 02 November 2012 - 08:21 PM
cerra, la 01 November 2012 - 11:52 PM, a spus:
Vika, la 01 November 2012 - 10:50 PM, a spus:

Da, ai dreptate doar ca eu momentan ptr asta am dispus de bani. Framanta nu zic ca nu, doar ca nu eram in regula cu tremuriciu. Al meu este foarte ieftin si deocamdata face treaba in locul meu si sunt multumita. Cand o sa pot o sa imi cumpar si un KA.
Daca stiam de malaxorul ce-l ai tu cand eu cautam sa-mi cumpar asa ceva, imi luam si eu exact acelasi lucru.
Dar pe acea vreme, ceva care sa semene cat de cat cu KA, nu am l-am gasit decat pe Moulinex.
Si eu imi doresc un KA dar de cumparat nu stiu daca imi voi cumpara,numai daca e sa am norocul sa castig de pe undeva

Postat 07 January 2013 - 12:37 AM

Postat 07 January 2013 - 02:20 PM

Postat 07 January 2013 - 03:15 PM
alpha, la 07 January 2013 - 02:20 PM, a spus:
Odata cu Ka-ul vine si o carte postala, aia o completezi si trimiti, apoi apare si cartea de bucate (care e misto) si se primeste garantia de 5 ani. Asa a fost la mine.
Dupa 4 ani am apelat la garantie. Nu va fie frica, aparatul nu se strica. Dauna a fost provocata de mine

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 07 January 2013 - 07:57 PM

Numai ca te mai bat o data la cap,Maya

Se trimite toata brosura care are o gramada de pagini in diverse limbi si pe care ei n-o mai intorc inapoi, sau se rupe doar pagina aia in care se completeaza datele(in limba engleza spre exemplu).Caci pe net,raspunsul primit a fost doar un cod,dar nimic mai mult, sa zica de carte sau de garantia de 5 ani si cred ca tot mai bine daca primesc ei prin posta.

Postat 07 January 2013 - 08:05 PM
Ellani, la 07 January 2013 - 07:57 PM, a spus:

Numai ca te mai bat o data la cap,Maya

Se trimite toata brosura care are o gramada de pagini in diverse limbi si pe care ei n-o mai intorc inapoi, sau se rupe doar pagina aia in care se completeaza datele(in limba engleza spre exemplu).Caci pe net,raspunsul primit a fost doar un cod,dar nimic mai mult, sa zica de carte sau de garantia de 5 ani si cred ca tot mai bine daca primesc ei prin posta.

Eu am trimis doar o hîrtie mai cartonata unde mi-am scris datele si seria aparatului... parca. Nu cred ca prea multe alte date. Si pe baza acelei hîrtii am primit cartea - varianta germana (am cerut eu), iar înregistrarea asta cu serie mi-a oferit garantia de cinci ani. Nu îmi amintesc sa fi primit vreo hîrtie extra pe care era mentionata treaba asta, dar asa mi-a spus reprezentata KA, atunci cînd l-am cumparat. Si cum spuneam, cînd am avut problema, am sunat la cel mai apropiat reprezentant KA, am spus ce si cum, si mi-au spus sa aduc personal sau sa trimit aparatul prin posta pe costurile lor. Nu am platit absolut nimic, iar garantia care o ofera aici fiecare vînzator prin lege e de doi ani, iar eu am apelat la ei dupa 4 ani. Deci a fost ok

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges