KITCHENAID
#121
Postat 23 February 2012 - 08:46 PM
Chiar asa, voi folositi aparatoarea aia de stropi? Eu de regula nu. Cand lucrez si fac mai multe si il pun si la viteza mare, o scot, caci face condesc si nu imi place. De asemenea cand bat albus de ou o scot.

#122
Postat 23 February 2012 - 08:51 PM

Eu cartile de bucate pe care le am le citesc ca pe alea de beletristica si cand gatesc, fac dupa capul meu, pe baza ideilor si retetelor din carte. Singurele retete dupa care ma tin ad litteram sunt cele de familie



#123
Postat 23 February 2012 - 08:57 PM
Maya, la 23 February 2012 - 05:22 PM, a spus:
Deci în afara setului de baza - robot, bolul mare de inox, aparatoarea de stropi, paleta de aluat, telul de spuma si cîrligul de aluat, am primit:
-accesoriu cu setul de razatori - fina si groaba, plus feliatorul
-accesoriu de stors/separator de seminte, pielite/facut piuree
-masina de tocat carne(cu doua site- grob si fin)
-umplatoare de cîrnati- subtiri si grosi
Totul pentru 399 €. Pret bun, zic eu. Dar de atunci nu a mai fost asa o oferta. Pe linga setul de baza rar cînd s-a mai dat(de cadou) doar cîte un accesoriu. Toate în niciun caz. Am avut noroc

Si tu l-ai luat la un pret deosebit. Eu nu am vazut pretul asta pe aici,unde mai pui si accesoriile astea. Chiar zilele trecute am fost prin niste shops si preturile sunt la fel ca acum 3 ani. In oricez caz, nu voi uita niciodata satisfactia maxima cand m-am dus sa mi-l iau din primul salar, in buric de Frankfurt. Daca mi s-ar oferi ocazia sa repet figura, as repeta-o cu aceeasi placere. Si tot negru mi-as lua


#124
Postat 23 February 2012 - 09:11 PM
Lapona Enigel, la 23 February 2012 - 08:46 PM, a spus:
Chiar asa, voi folositi aparatoarea aia de stropi? Eu de regula nu. Cand lucrez si fac mai multe si il pun si la viteza mare, o scot, caci face condesc si nu imi place. De asemenea cand bat albus de ou o scot.
Asa si noi ne uitam la pret si ne gandeam c-or fi gresit ceva cu siguranta.
Ne ziceam in continuu ca n-are cum sa coste numai atat.
Se vede cu ochiul liber ca nu-i un accesoriu ieftin.
Ala de carnati costa 20 de euro, pe unele site-uri am vazut si la 30.
D'apai asta.
A fost ultimul si dovada e ca nici nu mai apare pe site, m-am uitat si azi.
Ala de stropi il folosesc din cand in cand, cand fac maioneza, torn firul de ulei direct pe el si se duce usor in jos. Adica ma joc

#125
Postat 23 February 2012 - 09:46 PM

#127
Postat 23 February 2012 - 10:01 PM
Lapona Enigel, la 23 February 2012 - 09:46 PM, a spus:
Eu n-am zis nimic ca nici mie nu-mi venea sa cred, zic daca pierdem astia 32 de euro(plus 9 euro transport) ii pierdem si gata.
Asteptam intai sa ajunga.
Cand a ajuns deja scria pe net ca obiectul era terminat.
De aia n-am mai zis nimic, ca doar la pretul asta nu era sa tin numa' pentru mine. Dar se vede treaba ca era unul singur pe stoc.
Acum sunt in cautare de "set pasta deluxe" ala care face tagliatelle

#128
Postat 23 February 2012 - 10:12 PM


#129
Postat 23 February 2012 - 10:13 PM
Lapona Enigel, la 23 February 2012 - 10:12 PM, a spus:

Pai tu pe care ziceai ca-l vrei? Nu pe asta de tagliatelle?
Adica tu-mi dai idei de afaceri

#130
Postat 23 February 2012 - 10:23 PM
moatza, la 23 February 2012 - 09:58 PM, a spus:
Exact, Pusha! Eu de cand ma stiu am asistat la bucatarie. Mama si tata au gatit mereu. Gatitul era pe vremea aia socializare. Adoram sa stau cu mama si tata sa vad cum isi impart treburile, cum petreceau ore si vorbeau de nu mai terminau si glumeau...nu mereu a fost asa, insa eu retin doar ceea ce a fost frumos. Cat am fost acasa, eu nu am gatit, doar am gustat si am asistat. Pe mine ma puneau sa fac curat si sa am grija de fete, de surori. Ma chemau doar cu degustatul si cu indicatiile finale

Se stie foarte bine ca, indiferent de cat de "batuta" in cuie e o reteta, iese altfel la fiecare. La fel, se intampla ca, uneori, o reteta pe care o faci de jde ani sa iti dea gres. In sistemul meu de referinte, am avut patru case de bucatareala: mama si tata, matusa mea, sora mamei -care gateste super!-, mamaia - mama tatei- si bunica, draga de ea - care a avut mereu curci si curcani si care facea cate un bors de curcan de picai. Ei, chit ca toate aveau aceleasi mancaruri, aceleasi ingrediente, fiecare avea un gust, o aroma distincta, tipica.

#131
Postat 23 February 2012 - 10:25 PM
any_annette, la 23 February 2012 - 10:13 PM, a spus:
Pai tu pe care ziceai ca-l vrei? Nu pe asta de tagliatelle?
>>>>>>>>>Äh, apäi la preturile astea, pe toate!

Adica tu-mi dai idei de afaceri

Pai? Nu ma stii ca is tare la idei d'astea? Mai greu e cu pusul in practica la mine, asa ca macar altii sa o faca. So go for it!


#132
Postat 13 March 2012 - 04:40 PM
Acum vreo 2 saptamani am luat cateva kg bune de faina de grau dur, remacinata, ca sa am pentru experimente.
La 100 de grame de faina am pus 40 de grame de apa.
Eu azi am facut din 250 de gr de faina, deci 100 de gr de apa. Grame, nu ml.
Am pus faina si apa in cana robotului, i-am dat drumul sa mixeze. In doi timpi si 3 miscari e gata, iese un aluat nisipos.

Am instalat accesoriul.
Am luat cate putin din aluat, il strangem cu mana cat sa fie compact (deci n-am modelat, invartit bilute, etc) si-l punem in accesoriu.

Azi, fusili.
Ma asteptam sa iasa cat de cat egale ca aspect, dar fiecare a iesit cum i-a placut mai mult, adica nici una nu se aseamana cu cealalta

Dar mi-a placut mult aerul asta al lor, asa se intelege ca-s facute-n casa


Cum au inceput sa iasa, le-am taiat si le-am pus pe o farfurie pe care am presarat faina remacinata de grau dur.
Astea care se vad nu erau toate, doar o parte, la inceput.

Apoi la fiert cred ca nici macar un minut, fierb extrem de repede, de fapt nici nu e nevoie sa fiarba, atat de rapid sunt gata. Deci cand apa fierbea le-am pus, apoi cand au inceput sa fiarba le-am gustat si erau gata.

Azi cu ton, super bune.
Acum pot sa zic ca-s multumita.

#135
Postat 14 March 2012 - 12:31 AM
Arata tare bine pastele

#136
Postat 14 March 2012 - 12:38 AM
Ioana, la 14 March 2012 - 12:31 AM, a spus:
Arata tare bine pastele

Merci Ioana, l-am luat de pe net de pe situl magazinului mediaworld.
Insa a fost ultimul, pentru ca am vazut imediat dupa ce l-am luat ca scria "produs terminat", iar mai apoi nici macar nu-l mai afisau.
Ramane un mare mister pretul,
#137
Postat 14 March 2012 - 12:10 PM
Eu demult visez la el dar costa inca prea mult.
#138
Postat 14 March 2012 - 12:44 PM
Adriana, la 14 March 2012 - 12:10 PM, a spus:
Eu demult visez la el dar costa inca prea mult.
Nu, cum sa fie stricat?
Daca era stricat nu cred ca mi-l trimiteau.
Mediaworld e o retea destul de mare in Italia si de aceea cred ca sunt si seriosi.
A ajuns in cutia lui originala, cu garantie, tot absolut, factura, etc.
Cine stie, probabil ca nu s-o fi vandut, n-am idee de ce a costat numai atat.Dar nici asa nu se explica pretul.
In general vad si la tv ca nu se omoara chefii cu accesoriul asta (nu la-m vazut niciodata nici pe Gambero nici pe Alice) toti il folosesc pe ala de tagliatelle. Dar tagliatellele se pot face la o adica si cu facaletul.
#139
Postat 14 March 2012 - 07:54 PM



#140
Postat 14 March 2012 - 08:05 PM