Pagina 1 din 1
Chifle umplute si mozzarella cu rosii la cuptor
#1
Postat 15 December 2009 - 01:13 AM
_____________________________________________________________Recipe by Gabi Cara
-Servite cu mozzarella si rosii la cuptor-
Aluatul
* 325 g faina
* 1/2 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 ou
* 130 ml sana(eu am pus Buttermilch)
* 60 g unt topit
* 1/2 cub drojdie(20 g),eu am pus jumatate pliculet drojdie uscata
Umplutura
Fiecare le poate umple în functie de gust-kaiser,sunca,costita/bacon,sau chiar cu brînza(de consistenta Feta)
* 200 g sunca din piept de pui
* 1 ceapa rosie
* 1 lingurita ulei de masline
Eu am pus toate ingredientele în masina de pîine.
Bineînteles ca se poate framînta si cu mîna,sau robotul.
Aluatul este placut la framîntat,e usor si pufos.
Daca framîntati cu mîna sau robotul,lasati aluatul la crescut,
pîna îsi dubleaza volumul.
Între timp,se caleste putin ceapa tocata cu kaiserul/sunca,si se lasa la racit.
Se taie aluatul în 16 bucati.Eu l-am taiat în 12,
pentru ca am vrut chiflele mai marisoare.
Aluatul e super.Se lucreaza foarte frumos,se taie fara probleme.
Bucata de aluat se face plata,se umple.
Se lipeste aluatul desupra.
Daca folositi ceva mai gras ca umplutura,nu lipiti aluatul foarte tare.
Cînd creste se desface,iar umplutura devine mai crocanta,la copt.
Le mai lasati putin la crescut.
Înainte de coacere,ungeti chiflele cu galbenus amestecat cu lapte
(cine doreste poate presara diverse seminte deasupra),
apoi le bagati în cuptorul încalzit în prealabil,la 200 °C
Am pus deasupra seminte de susan alb si negru,si chimen.
Sînt exceptionale..moi,pufoase,gustoase!
-Mozzarela cu rosii,la cuptor-
Am feliat 4 bile de mozzarella(125 g/bucata),4 rosii .Le-am asezat într-un vas termorezistent.
Am facut un sosulet picant din busuioc,usturoi,ulei de masline,sare marina si piper,
pe care l-am turnat peste feliile de rosii si mozzarella.
Am ridicat temperatura la 250°C,si am lasat putin la rumenit.
Am servit cu chifle,si sunca din piept de pui...delicios!!
-Servite cu mozzarella si rosii la cuptor-
Aluatul
* 325 g faina
* 1/2 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 ou
* 130 ml sana(eu am pus Buttermilch)
* 60 g unt topit
* 1/2 cub drojdie(20 g),eu am pus jumatate pliculet drojdie uscata
Umplutura
Fiecare le poate umple în functie de gust-kaiser,sunca,costita/bacon,sau chiar cu brînza(de consistenta Feta)
* 200 g sunca din piept de pui
* 1 ceapa rosie
* 1 lingurita ulei de masline
Eu am pus toate ingredientele în masina de pîine.
Bineînteles ca se poate framînta si cu mîna,sau robotul.
Aluatul este placut la framîntat,e usor si pufos.
Daca framîntati cu mîna sau robotul,lasati aluatul la crescut,
pîna îsi dubleaza volumul.
Între timp,se caleste putin ceapa tocata cu kaiserul/sunca,si se lasa la racit.
Se taie aluatul în 16 bucati.Eu l-am taiat în 12,
pentru ca am vrut chiflele mai marisoare.
Aluatul e super.Se lucreaza foarte frumos,se taie fara probleme.
Bucata de aluat se face plata,se umple.
Se lipeste aluatul desupra.
Daca folositi ceva mai gras ca umplutura,nu lipiti aluatul foarte tare.
Cînd creste se desface,iar umplutura devine mai crocanta,la copt.
Le mai lasati putin la crescut.
Înainte de coacere,ungeti chiflele cu galbenus amestecat cu lapte
(cine doreste poate presara diverse seminte deasupra),
apoi le bagati în cuptorul încalzit în prealabil,la 200 °C
Am pus deasupra seminte de susan alb si negru,si chimen.
Sînt exceptionale..moi,pufoase,gustoase!
-Mozzarela cu rosii,la cuptor-
Am feliat 4 bile de mozzarella(125 g/bucata),4 rosii .Le-am asezat într-un vas termorezistent.
Am facut un sosulet picant din busuioc,usturoi,ulei de masline,sare marina si piper,
pe care l-am turnat peste feliile de rosii si mozzarella.
Am ridicat temperatura la 250°C,si am lasat putin la rumenit.
Am servit cu chifle,si sunca din piept de pui...delicios!!
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 15 December 2009 - 01:33 AM
Maya, super poze, super mancarica! Mozzarella am, dar in loc de rosii o sa folosesc ardei capia copti, caci cele de acum un un gust... Maine vin cu poze!
#5
Postat 15 December 2009 - 11:38 AM
Bunny a spus:
Maya, super poze, super mancarica! Mozzarella am, dar in loc de rosii o sa folosesc ardei capia copti, caci cele de acum un un gust... Maine vin cu poze!
Bunny, rosia nu exclude ardeiul copt, dimpotriva. Gratinul acesta îl fac si eu, uneori adaug si felii de vinete prajite sau grilate.
În ca ceva : daca rosiille nu sînt grozave, se pot usca la cuptor 80°C timp de 2h
Doar le tai în doua pe lat, extragi sîmburii, le presari cu sare si eventual catei de usturoi taiati felii, cimbru sau origan, le pui la tava si le uiti în cuptor. Daca ai un cuptor care îti da posibilitatea de a coborî si mai jos în temperatura, e si mai bine, doar lungesti stagiul rosiilor cu o ora doua si vor iesi si mai yummy.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#6
Postat 15 December 2009 - 02:41 PM
Alexandru a spus:
Bunny, rosia nu exclude ardeiul copt, dimpotriva. Gratinul acesta îl fac si eu, uneori adaug si felii de vinete prajite sau grilate.
În ca ceva : daca rosiille nu sînt grozave, se pot usca la cuptor 80°C timp de 2h
Doar le tai în doua pe lat, extragi sîmburii, le presari cu sare si eventual catei de usturoi taiati felii, cimbru sau origan, le pui la tava si le uiti în cuptor. Daca ai un cuptor care îti da posibilitatea de a coborî si mai jos în temperatura, e si mai bine, doar lungesti stagiul rosiilor cu o ora doua si vor iesi si mai yummy.
Eu sunt topita dupa combinatia de rosii/ardei/branza la cuptor (aveam chiar o reteta pusa dincolo), da' cu rosiile astea de iarna nu ma incumet ca nu ma inspira nicicum. O sa incerc sa fac cum mi-ai zis, am un cuptor care merge pana la 50 de grade, deci merita facut experimentul. Multam de explicatii, sunt foarte utile
#7
Postat 15 December 2009 - 06:06 PM
Iar o reteta pe gustul meu.
Se presteaza neaparat !
Se presteaza neaparat !
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 15 December 2009 - 06:19 PM
Bunny a spus:
Alexandru a spus:
Bunny, rosia nu exclude ardeiul copt, dimpotriva. Gratinul acesta îl fac si eu, uneori adaug si felii de vinete prajite sau grilate.
În ca ceva : daca rosiille nu sînt grozave, se pot usca la cuptor 80°C timp de 2h
Doar le tai în doua pe lat, extragi sîmburii, le presari cu sare si eventual catei de usturoi taiati felii, cimbru sau origan, le pui la tava si le uiti în cuptor. Daca ai un cuptor care îti da posibilitatea de a coborî si mai jos în temperatura, e si mai bine, doar lungesti stagiul rosiilor cu o ora doua si vor iesi si mai yummy.
Eu sunt topita dupa combinatia de rosii/ardei/branza la cuptor (aveam chiar o reteta pusa dincolo), da' cu rosiile astea de iarna nu ma incumet ca nu ma inspira nicicum. O sa incerc sa fac cum mi-ai zis, am un cuptor care merge pana la 50 de grade, deci merita facut experimentul. Multam de explicatii, sunt foarte utile
Daca faci mai multe, lasa-le trei patru ore la cuptor, dupa care poti sa rînduiesti prisosul într-un borcan si sa le acoperi cu ulei de masline. Asa se pastreaza luni si luni.
Precautie : trage o folie de aluminiu unsa cu ulei pe fundul tavii. Poti sa stropesti si rosiile cu un pic de ulei înainte de cuptor.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#9
Postat 15 December 2009 - 06:42 PM
Exact asta am mancat ieri, doar ca mestecate cu paste fusili. "Fusilli alla caprese", reteta aratata de Giada la TV.
Pentru mine e o reteta pentru timpul cald. (acum avem ziua 28 de grade si seara 10).
Dar chiflele astea sant apetisante rau si usor de facut. E o idee buna pentru petrecerile de Posade de aici. O sa fac multe si o sa le bag la cuptor seara inainte de petrecere. Mersi Maya
Pentru mine e o reteta pentru timpul cald. (acum avem ziua 28 de grade si seara 10).
Dar chiflele astea sant apetisante rau si usor de facut. E o idee buna pentru petrecerile de Posade de aici. O sa fac multe si o sa le bag la cuptor seara inainte de petrecere. Mersi Maya
#10
Postat 16 December 2009 - 06:38 PM
Maya, mi-ai facut o pofta cu "pozele"!
Sunt foarte bune!
Sunt foarte bune!
dana
#11
Postat 11 December 2022 - 01:15 PM
Ciao ciao!
Eu chiar acum am băgat la cuptor chiflele.
Ale mele sunt cu făină integrală.
Acum ceva timp o făceam cel puțin o dată pe lună.
De când cu Monti am lăsat-o mai ușor cu aluaturile.
Azi am cedat la cererea familiei.
De-abia aștept să le devorez.
Eu chiar acum am băgat la cuptor chiflele.
Ale mele sunt cu făină integrală.
Acum ceva timp o făceam cel puțin o dată pe lună.
De când cu Monti am lăsat-o mai ușor cu aluaturile.
Azi am cedat la cererea familiei.
De-abia aștept să le devorez.
Sorina
#13
Postat 12 December 2022 - 07:26 PM
cum zice Dexter?
am intrat cu ochii inchisi si am iesit imediat
am intrat cu ochii inchisi si am iesit imediat
Arata acest topic
Pagina 1 din 1