Special de Dragobete... Cu drag, din drag pentru cei dragi, de Dragobete...
#1 Guest_Gelutza_*
Postat 26 February 2012 - 06:43 PM
Mi-am anuntat prietenii ca e timpul sa ne dezmortim sufletele incremenite dupa sarbatorile de iarna de catre gerurile napraznice si nesfarsitele ninsori, cum altfel, decat printr-o petrecere, fiindca urmeaza lungul post al Pastelui si ne vom pierde antrenamentul...
Toata lumea a prins bucuroasa si raspuns provocarii.
Fiind un chef gandit cu drag, din drag pentru cei dragi, m-am straduit sa pregatesc bucate alese,proaspete, care sa aduca satisfactie si placere si nu in ultimul rand, chef de chef.
Am inceput prin sacrificarea catorva cocosi ce se luptau pentru suprematie in ograda gainilor, asigurandu-mi materia prima pentru o parte a preparatelor aflate pe lista meniului.
Piftia de pasare a a vut onoarea sa fie preparata prima...
Am pus-o in caserole de plastic si in pahare de unica folsinta pentru a o putea depozita in siguranta si transporta, daca era nevoie, intrucat locatia petrecerii a fost mult "disputata" si nu se stia de la inceput...
S-a inchegat foarte bine, puteai s-o dai de-a dura, doar am avut o groaza de picioruse gelatinoase...
Am continuat cu pregatirea dropului din maruntaiele cocosilor, e poza noctambula, dar se se vede clar;
Mi-a placut asa de mult cum arata rulada de spanac a cristineiD incat am si pus-o pe tapet si a iesit grozava, eu am modificat cate ceva, dar nu in punctele esentiale...
Asa arata mai de aproape si a avut mult succes.
In seria aperitiveleor a urmat apoi salata boeuf, sotul a tocat cu multa rabdare un lighean de ingrediente...dar a meritat!
Au iesit cinci caserole cu salata , am pus carne de vita, asa ne place.
La ornat nu am avut mult timp la dispozitie, dar a existat si asa ceva...
Tot suntem la categoria salate, am pregatit si de salata de vinete
Au urmat sarmalele in foi de varza, am vrut si cu vita dar nu a mai fost timp de infasurat...
Pentru friptura am ales muschiuletul de porc in crusta al lui Alexandru, multumesc Alex,desi am facut doi, nu a mai ramas nici macar firimitura!
Iata-i pe amandoi dupa taierea atelor,
Dupa taiere,
Si in combinatie cu altceva...
Intrucat mi-a facut rau cu ochiul reteta de rulou din carne de porc cu nuci, prune uscate si cartofi a lui any_annette, am pregatit si eu doua bucati, am folosit muschi de porc, pe unul l-am umplut cu prune, nuci si bacon tocat, pe al doilea l-am garnist cu caise uscate, fistic si sochine, am umplut si prune si smochine si cartofi, a fost nebunie mare si cu astria, ce mai, multumesc Any!
Continui...
#2
Postat 26 February 2012 - 07:21 PM
Mi-e pofta de salata de vinete,de salata beof,si muschiuletul arata intr-un mare fel
#3 Guest_Gelutza_*
Postat 26 February 2012 - 07:23 PM
Cel umplut cu prune, taiat,
Alaturi de prune umplute,
Cel umplut cu caise uscate, smochine, fistic,
Nu exagerez spunand ca muschii au fost nebunia serii!
Am avut si pulpe de cocospuse la marinat 24 de ore, le-am servit cu granitura de legume la cuptor si acrituri, gogosari, castraveti.
Pe langa tot ce am preparat eu au fost barnzeturi proaspete si legume/fructe asortate.
Pentru desert, m-am hotarat foarte greu, aveam o multime de chestii in cap si pana la urma, am ales blatul ciocolatos al lui any, umplut cu o crema fina de sampanie.L-am facut in forma de inima, doar era sarbatoare iubirii pe limba noastra .
Am pus in blat si fructe uscate, din care cauza, desi mi-am propus sa-l tai in trei, dupa prima taiere m-am oprit si de teama ca se rupe,( fiind un blat fara ou, mai sfaramicios)am lasat doar in doua, dar partea de deasupra a iesit evident, mai grosuta, fiindca altceva croisem la inceput!
Iata blatul taiat,
In acest moment mi s-au descarcat bateriile aparatului foto, nu am mai putut poza toti pasii, l-am ornat cu frisca, am dat contur inimii cu afine congelate, am mai facut o inima mai micuta in mijloc si acolo am pus trei trandafirasi(rosu, galben, roz) facuti de moi din PDZ. si pe deasupra am avut niste spirale ciocolatoase facte tot de moi si puse la uscat pe sticle.
Iata aici se taiase cand am putut poza ceva din el, se vede cred si compozitia si aspectul care a placut mult, mult, in special doamnelor( ca barbatii au mancat mai la ziua, ghiciti de ce... )
Iata si o sexiune,
Am avut si o rulada bicolora umpluta cu crema de sampanie ramasa de la tort si multe fructe uscate,
Cam atat am reusit sa surprind in timpul pregatirilor,pozele cu persoanele nu constituie obiectul acestei postari, motiv pentru care nu pot expune si instantanee de la masa...
Pot sa va spun ca am inceput dansul cu o melodie splendida, romaneasca, pe care mi-a dedicat-o sotul...
http://www.youtube.c...h?v=-7RJO9VSRDw
Cam atat, bineinteles ca e mult loc pentru mai bine, dar eu am numai doua maini si mii de idei!
#4
Postat 26 February 2012 - 07:27 PM
Ferice de prietenii tai!
#5 Guest_Gelutza_*
Postat 26 February 2012 - 08:08 PM
Alexandru, la 26 February 2012 - 07:27 PM, a spus:
Ferice de prietenii tai!
Multumesc, Alexandru, pofteste, te rog, mai am, fiindca am avut pe langa acele caserole si o sarja de pahare de plastic pe jumatate pline(cu piftie) pe care le-am rasturnat cu fundu-n sus!
Uite, special pentru tine...
#6
Postat 26 February 2012 - 08:51 PM
#7
Postat 26 February 2012 - 09:30 PM
#8
Postat 26 February 2012 - 09:36 PM
Imagini atasate
#11
Postat 26 February 2012 - 10:04 PM
Totul arata bine pregatit si foarte frumos aranjat, ai toate laudele mele !!!
Mii de pupici la marea bucutareasa
#12 Guest_Gelutza_*
Postat 26 February 2012 - 10:26 PM
Ellani, la 26 February 2012 - 08:51 PM, a spus:
A fost o sarbatoare pe cinste si distractia a fost totala, iti spun cu mana pe inima, ca la douazeci de ani si desi mi-a fost rau cu o zi inainte si ma temeam ca nu pot finaliza totul, am reusit sa ma incadrez si in timp fiindca sotul mi-a fost sprijun de nadejde, doar sarmale nu a invartit, in rest amandoi am facut totul.
Si da, toata lumea asteapta urmatoarea invitatie, avem pastrama adusa astazi de baci(trebuia sa fie adusa joi, dar nu a putut baciul) asa ca in weekendul urmator facem gratarul!
#16 Guest_Gelutza_*
Postat 26 February 2012 - 10:35 PM
Oana S, la 26 February 2012 - 10:04 PM, a spus:
Totul arata bine pregatit si foarte frumos aranjat, ai toate laudele mele !!!
Mii de pupici la marea bucutareasa
He, he...marea bucatareasa...nu am cum sa ma intrec cu tineretea ta, dar tin si eu pe aproape, am vointa de fier si iti intorc pupicii, na,nu ma las!
#17
Postat 26 February 2012 - 11:42 PM
Felicitari, se vede ca ai muncit mult, dar cred ca meritat! Satisfactia e enorma cand ii vezi pe ceilalti multumiti !
Cat de bune tre' sa fie fost raciturile de cocosel !
Ma bucur ca ai incercat ceva din ce-am propus eu pe forum !
Ti-a iesit minunat totul!
#18
Postat 27 February 2012 - 12:47 AM
Dar eu cel mai mult vreau raciturile si pulpite de cocosel din ograda Ce frumos ai decorat raciturile! cum procedezi? Imi place ca pe langa ca are multa carne, ti-a iesit limpede si transparenta. Asa o face si mama mea (o fierbe la foc molcom in 2 zile, dupa prima zi culege toata grasimea ce se strange deasupra). Mama nu o orneaza
As vrea sa gust si din muschiuletii aia . Din fiecare iau cate o felie! in rest ma abtin cu greu ... sa mai ramana si pe la altii cate ceva de gustat ... Oare unde sunt retetele astea de muschi?
sa fii sanatoasa si sa mai faci asa organizare pentru cei dragi si prieteni ! esti o inimoasa! Ai nota 10 cu felicitari si de la mine!
cum se face crema de sampanie?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#19
Postat 27 February 2012 - 06:03 AM
Ai fost cuisinier en chef in viata anterioara cu siguranta!
De cind ai aparut pe forumuri eu ma tot intreb ce caut printre voi.....
Frumos ,splendid.Superlativ la astea exista???