Mi-am anuntat prietenii ca e timpul sa ne dezmortim sufletele incremenite dupa sarbatorile de iarna de catre gerurile napraznice si nesfarsitele ninsori, cum altfel, decat printr-o petrecere, fiindca urmeaza lungul post al Pastelui si ne vom pierde antrenamentul...
Toata lumea a prins bucuroasa si raspuns provocarii.
Fiind un chef gandit cu drag, din drag pentru cei dragi, m-am straduit sa pregatesc bucate alese,proaspete, care sa aduca satisfactie si placere si nu in ultimul rand, chef de chef.
Am inceput prin sacrificarea catorva cocosi ce se luptau pentru suprematie in ograda gainilor, asigurandu-mi materia prima pentru o parte a preparatelor aflate pe lista meniului.
Piftia de pasare a a vut onoarea sa fie preparata prima...
Am pus-o in caserole de plastic si in pahare de unica folsinta pentru a o putea depozita in siguranta si transporta, daca era nevoie, intrucat locatia petrecerii a fost mult "disputata" si nu se stia de la inceput...
S-a inchegat foarte bine, puteai s-o dai de-a dura, doar am avut o groaza de picioruse gelatinoase...
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302725302137.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302725302137.jpg)
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-133027254602.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-133027254602.jpg)
Am continuat cu pregatirea dropului din maruntaiele cocosilor, e poza noctambula, dar se se vede clar;
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302726599062.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302726599062.jpg)
Mi-a placut asa de mult cum arata rulada de spanac a cristineiD incat am si pus-o pe tapet si a iesit grozava, eu am modificat cate ceva, dar nu in punctele esentiale...
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302728846682.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302728846682.jpg)
Asa arata mai de aproape si a avut mult succes.
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302729121317.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302729121317.jpg)
In seria aperitiveleor a urmat apoi salata boeuf, sotul a tocat cu multa rabdare un lighean de ingrediente...dar a meritat!
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302731412475.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302731412475.jpg)
Au iesit cinci caserole cu salata , am pus carne de vita, asa ne place.
La ornat nu am avut mult timp la dispozitie, dar a existat si asa ceva...
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302732590492.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302732590492.jpg)
Tot suntem la categoria salate, am pregatit si de salata de vinete
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302734178944.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302734178944.jpg)
Au urmat sarmalele in foi de varza, am vrut si cu vita dar nu a mai fost timp de infasurat...
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302735378106.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302735378106.jpg)
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-1330273574108.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-1330273574108.jpg)
Pentru friptura am ales muschiuletul de porc in crusta al lui Alexandru, multumesc Alex,desi am facut doi, nu a mai ramas nici macar firimitura!
Iata-i pe amandoi dupa taierea atelor,
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-1330273793574.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-1330273793574.jpg)
Dupa taiere,
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302738522523.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302738522523.jpg)
Si in combinatie cu altceva...
![Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302738998114.jpg](https://www.artaculinara.ro/forums/uploads/monthly_02_2012/post-1400-13302738998114.jpg)
Intrucat mi-a facut rau cu ochiul reteta de rulou din carne de porc cu nuci, prune uscate si cartofi a lui any_annette, am pregatit si eu doua bucati, am folosit muschi de porc, pe unul l-am umplut cu prune, nuci si bacon tocat, pe al doilea l-am garnist cu caise uscate, fistic si sochine, am umplut si prune si smochine si cartofi, a fost nebunie mare si cu astria, ce mai, multumesc Any!
Continui...