Special de Dragobete... Cu drag, din drag pentru cei dragi, de Dragobete...
#41
Postat 19 March 2013 - 11:26 PM
Dumnezeu este unul singur, eu sunt convinsa de asta, poate gasim loc si pentru un ritual de impacare.
#42
Postat 20 March 2013 - 02:07 AM
#43
Postat 20 March 2013 - 11:11 AM
La noi anul asta de Lasatul Secului nu am mai facut masa, finii nostri nu au raspuns la apel, asta e!
#44
Postat 20 March 2013 - 01:53 PM
Ai fost la emisiunea cu traditiile?
In zona noastra de lasata secului (Craciun, Paste) se duce plocon la nasi.
Si daca tot veni vorba de iertaciune, cer sieu iertare tuturor celor ce le-am gresit cu ceva si curata sa intru in postul Pastelui! ma'c sa imi cer iertare si la han, ca acolo e mai mare trafic. pupam Gelutza harnicuta si iti doresc multa sanatate!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#45
Postat 20 March 2013 - 07:01 PM
Voiam sa te intreb cum ai facut glazura la checul cu mac si lamaie si daca pentru cantitatea ta ai dublat cantitatile fatza de cele date in carte.
Multumesc frumos.
#46 Guest_Gelutza_*
Postat 20 March 2013 - 09:35 PM
yoyo, la 19 March 2013 - 09:39 PM, a spus:
Tare frumos obicei. Ma bucur ca-l pastrati inca.
Am o curiozitate. Am vazut in zona Olteniei ca la Lasatul Secului oamenii aprind foc in fata portilor si multe persoane stau in jurul lui.
Ce semnificatie are aprinderea focului?
Multumesc pentru aprecieri.
Eu am multe preocupari legate de pastrarea traditiilor in zona mea, nu numai in ceea ce priveste partea culinara.
Si in satul meu natal se aprindeau focuri, semnificatia lor fiind aceea de a alunga spiritele malefice ale iernii, fiindca tot acum se marcheaza si inceputul unui nou an agricol-practic incepe echinoctiul de primavara(azi s-a intrat in echinoctiul de primavara).La mine in sat se mai practica un obicei, cucii, fiindca acolo sunt si bulgari si sunt niste influente de la ei,am scris mai mult pe blog despre acest obicei de acasa.
#47 Guest_Gelutza_*
Postat 20 March 2013 - 09:43 PM
zerda, la 19 March 2013 - 11:26 PM, a spus:
Dumnezeu este unul singur, eu sunt convinsa de asta, poate gasim loc si pentru un ritual de impacare.
Si eu cred ca este un singur Dumnezeu si mai cred ca orice om intelept recurge la impacare pentru binele sau si al celor din jur.
Iubesc traditiile acestei sarbatori fiindca ma intalnesc cu multa lume-de duminica noi ne totintalnim cu cate cineva, fiindca nu ne-am putut vedea cu toata lumea intr-o singura zi. De aceea am si facut mai multe fursecuri ca la Craciun, am dus peste tot.
#48 Guest_Gelutza_*
Postat 20 March 2013 - 09:46 PM
aura, la 20 March 2013 - 02:07 AM, a spus:
N-am reusit sa fac tot ce mi-am propus, am lucrat sambata pana la doua si asta mi-a incurcat rau socotelile, dar domnul Gelu a fost pe baricade,el a tocat pentru salata boeuf,a spalat vase si a asezat masa pana am venit eu de la munca.Fara ajutorul lui nu as reusi niciodata, recunosc!Multumesc!
#49 Guest_Gelutza_*
Postat 20 March 2013 - 09:51 PM
Giorgiana, la 20 March 2013 - 11:11 AM, a spus:
La noi anul asta de Lasatul Secului nu am mai facut masa, finii nostri nu au raspuns la apel, asta e!
Eu nu-i invit niciodata pe fini, se anunta singuri, e ceva ce trebuie sa se intample, nu stiu cum sa zic, ma suna si ma intreaba doar la ce ora sa ne intalnim, ei nici nu concep sa nu ne intalnim, exact asa imi si spun ca abia asteapta.Pai, daca vedeai ce a fost la gratar, ca la focul de tabara!
Daca stiam ca nu-ti vin finii te chemam si pe tine, mai aveam loc!
#50
Postat 20 March 2013 - 09:59 PM
#51 Guest_Gelutza_*
Postat 20 March 2013 - 10:00 PM
Daniella, la 20 March 2013 - 01:53 PM, a spus:
Ai fost la emisiunea cu traditiile?
In zona noastra de lasata secului (Craciun, Paste) se duce plocon la nasi.
Si daca tot veni vorba de iertaciune, cer sieu iertare tuturor celor ce le-am gresit cu ceva si curata sa intru in postul Pastelui! ma'c sa imi cer iertare si la han, ca acolo e mai mare trafic. pupam Gelutza harnicuta si iti doresc multa sanatate!
Dany, am zis la topicul cu peste ca nu am facut emisiunea fiindca era totul prea in scurt si cu doua zile inaintea sarbatorii despre care tocmai am povestit aici si nu puteam face fata, mai ales ca eu am avut o perioada aglomerata rau la munca.Se dorea filmarea pe balta, la o margine de padure, unde mai fusesera reporterii emisiunii la mine, stiau locurile, dar era nevoie de multa recuzita, bineinteles ca de la mine de acasa si timpul se anuntase urat, asa cum a si fost de fapt.Eu imi puneam sanatatea in pericol ca sa gatesc ciorba de peste la un ceaun mare, la padure pe o astfel de vreme si nu am riscat.Daca lucrurile merg asa cum am planuit, vom filma obiceiurile de Florii, poate se mai incalzeste si ma mai linistesc si eu cu obligatiile de la munca.
Eu nu le-am permis finilor de la inceput sa vina cu plocon, dar ne facem reciproc mici daruri. Dar la mine n-au venit doar finii, cu cat suntem mai multi, cu atat ne simtim mai bine in aceasta zi.
Si eu te pup cu Biuta cu tot!
#52 Guest_Gelutza_*
Postat 20 March 2013 - 10:18 PM
iulia nicoleta, la 20 March 2013 - 07:01 PM, a spus:
Voiam sa te intreb cum ai facut glazura la checul cu mac si lamaie si daca pentru cantitatea ta ai dublat cantitatile fatza de cele date in carte.
Multumesc frumos.
Glazura am facut-o cu un albus si zahar farin, 250 gr. plus 30 ml. zeama de lamaie. Am pus si sirop de mure ca sa o colorez pe cea rosie, s-a mai diluat, am mai adaugat putin zahar si a iesit asa cum vezi.
Da, am dublat cantitatile.
Azi am facut din nou, fiindca trebuia sa ma "iert" si cu colegii de ansamblu. Iata-le si pe cele de azi.
#53 Guest_Gelutza_*
Postat 20 March 2013 - 10:25 PM
stella, la 20 March 2013 - 09:59 PM, a spus:
Azi a fost ultima intalnire din seria dedicata Iertaciunii,m-am intalnit cu colegii de ansamblu, stii cum e intr-o gasca de artisti!
Uite ce le-am dus alaturi de florile primite de la ei.
#54
Postat 20 March 2013 - 10:35 PM
Si mie imi plac dulciurile dulci-acrisoare....
Multumesc de raspuns, data viitoare am sa-i fac si eu glazura.
#55
Postat 20 March 2013 - 10:41 PM
Felicitari ptr tot ce ai pregatit!
Intodeauna ai fost la inaltime.Te`am admirat din prima clipa de cand am vb noi doua , acum multa vreme in urma si ptr mine vei ramane o luptatoare si o iubitoare ptr toata lumea.
Te pup si inca odata felicitari si multa, multa sanatate sa ai!
#56 Guest_Gelutza_*
Postat 20 March 2013 - 10:50 PM
iulia nicoleta, la 20 March 2013 - 10:35 PM, a spus:
Si mie imi plac dulciurile dulci-acrisoare....
Multumesc de raspuns, data viitoare am sa-i fac si eu glazura.
Cu multa placere, sa-l faci, ca are un succes nebun, toata lumea m-a rugat sa pun reteta pe blog, dar nu am poze cu pasii, asa ca, le-am trimis pe mail toata cartea regala de bucate!
#57 Guest_Gelutza_*
Postat 20 March 2013 - 10:55 PM
cerra, la 20 March 2013 - 10:41 PM, a spus:
Felicitari ptr tot ce ai pregatit!
Intodeauna ai fost la inaltime.Te`am admirat din prima clipa de cand am vb noi doua , acum multa vreme in urma si ptr mine vei ramane o luptatoare si o iubitoare ptr toata lumea.
Te pup si inca odata felicitari si multa, multa sanatate sa ai!
Multumesc pentru tot,era loc pentru mai bine, dar pentru noi a contatt cel mai mult atmosfera creata in jurul bucatelor pregatite. Si eu te pup!
#58
Postat 21 March 2013 - 09:18 AM
Gelutza, la 20 March 2013 - 09:51 PM, a spus:
Daca stiam ca nu-ti vin finii te chemam si pe tine, mai aveam loc!
Mi-ar place si mie niste fini ca ai tai, la anul ma prezint la brat cu omul si cupilul!
#59
Postat 21 March 2013 - 09:39 AM
Giorgiana, la 21 March 2013 - 09:18 AM, a spus:
Ma primiti si pe mine? Iau si jupanu' si facem rost si de undite, ca si-asa ne place sa pescuim!
Gela, ca de obicei - totul e minunat! Faci niste preparate cu totul si cu totul deosebite! Felicitari si tie si sotului! Ca si Giorgi - mi-ar placea taaaare mult sa fiu musafir la tine!
Jos palaria pentru tot ce realizezi si multa sanatate sa ai, sa ne mai incanti si alta data cu minunatii!
#60
Postat 21 March 2013 - 11:08 AM