Forum Culinar: Brie en Croûte - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brie en Croûte

#101 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 April 2012 - 02:10 PM

No, tre' sa semnez si io condica celor ce-au facut si mancat minunatia! Am luat si Brie si Camembert si le-am pus pe toate una langa alta, sa-si tina companie. Ca sa fiu mai cioara.... sa stiti ca al meu grilaj a iesit mai fromos!!!! :blush: Poza n-am facut, de bleaga ce-am fost..... am uitat! :love7: Si doar m-a intrebat jupanu'.... da' dupa ce-o taiase deja! :biggrin:
Las' ca am motiv sa recidivez! :D
Si vreau sa va felicit pe toate, arata tare frumos grilajele voastre! Imi place!

P.S. Ne reprofilam? Poate aia de la parcuri au nevoie de ceva grilaje pe ici-colo.... :P

#102 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 April 2012 - 02:11 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 April 2012 - 02:10 PM, a spus:

No, tre' sa semnez si io condica celor ce-au facut si mancat minunatia! Am luat si Brie si Camembert si le-am pus pe toate una langa alta, sa-si tina companie. Ca sa fiu mai cioara.... sa stiti ca al meu grilaj a iesit mai fromos!!!! :D Poza n-am facut, de bleaga ce-am fost..... am uitat! :love7: Si doar m-a intrebat jupanu'.... da' dupa ce-o taiase deja! :biggrin:
Las' ca am motiv sa recidivez! :P

:P dovezi, dovezi! :blush:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#103 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 April 2012 - 02:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 April 2012 - 02:11 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 19 April 2012 - 02:10 PM, a spus:

No, tre' sa semnez si io condica celor ce-au facut si mancat minunatia! Am luat si Brie si Camembert si le-am pus pe toate una langa alta, sa-si tina companie. Ca sa fiu mai cioara.... sa stiti ca al meu grilaj a iesit mai fromos!!!! :D Poza n-am facut, de bleaga ce-am fost..... am uitat! :love7: Si doar m-a intrebat jupanu'.... da' dupa ce-o taiase deja! :biggrin:
Las' ca am motiv sa recidivez! :P

:P dovezi, dovezi! :blush:

Cand oi recidiva, oi aduce si dovezile! :P

#104 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 21 April 2012 - 09:24 AM

Am prestat si eu bunatatea asta. Da' n-am facut poze, ca le era locul la dezastre =)) .
Am avut aluat cumparat, am pus o lingura de magiun de prune (singurul gem ce-l aveam in casa), merisoare si fulgi de migdale putin prajiti si branza brie triunghiulara. Problema a fost ca mi s-a lipit aluatul de masa si cand l-am pus in tava s-a rupt, da' eu n-am bagat de seama. Numa' ca dupa vreo 5 minute am deschis cuptorul si am vazut ca incepuse sa curga branza in tava. Dupa inca vreo 15 minute, placinta era rumenita, dar inota in branza topita. Am scos tava din cuptor si-am mancat placinta din tava. A fost buna, dar e foarte grea si satioasa. Intentia mea era sa mancam placinta ca gustare, apoi sa pregatesc pranzul. Da' de unde. Am mancat amandoi cam 2/3 din placinta si aleluia, nu ne-a mai trebuit altceva de pranz.
Oricum, se va repeta, ca e buna rau. Daca nu saptamana viitoare, peste 2 saptamani sigur.

#105 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 22 April 2012 - 11:23 AM

Hai sa m-alipesc si eu cu modeala mea.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1267-13350862447702.jpg


La Chef-A,thank you very much,pentru reteta! :floare: La cata zarva a starnit,era imposibil sa n-o fac si eu.Doar am pandit momentul favorabil si cu ocazia asta am descoperit si un nou tip de brie care ne place. :bounce:

Vad ca va plangeti ca-i bomba calorica.Eu am facut-o mai de dieta, :toothy9; adica nu i-am pus gem de nici un fel si nici n-am uns cu nimic foaia.Acum,mai serios,e advarat ca e foarte satioasa,dar si foarte buna(si deloc dulce daca nu-i puneti gem)asa ca merita sa ne sacrificam macar de cateva ori pe an.

#106 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 April 2012 - 04:35 PM

Bravo fetelor ;) ma bucur tare ca v-a placut. V-a iesit super! ;)
De satioasa sigur ca e satioasa, ca doar e vorba de branza grasa si foietaj, insa gustata doar ca aperitiv langa ceva fructe acrisoare si un pahar de vin eu zic ca se mai taie greata. :)
Ellani, eu n-as renunta la dulceata, as pune poate mai putina dar as pune totusi. Imi place modelul de foietaj cu cerculete. ;)

#107 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 17 May 2012 - 06:01 PM

Am aflat de reteta ta si am fugit de departe ca s-o vad cu ochii mei si intr-adevar e reteta pe care o caut. Te felicit mult si iti multumesc. B) In Mexic se vindea branza brie in aluat in toate magazinele.Era doar Brie inauntru fara nimic altceva si imbracat in aluat putin copt.Noi doar o bagam in cuptor si gata.
Partea proasta e ca de cativa ani nu o mai gasesc pe nicaieri. Nu mi-a trecut niciodata prin cap ca as putea-o face in casa. Aluatul pe care il avea nu era foitaj. Dar vad ca merge perfect cu foitaj, asa cum l-ai prezentat tu, doar avand grija sa fie un foitaj de buna calitate ca altfel va inota totul in grasime.
Deci am intrat aici ca sa iti multumesc si sa te felicit, prezentarile tale sant mereu o placere vizuala si gustativa.
Doar vroiam sa va sugerez alta alternativa: la noi se serveste acoperita o dulceata de ardei cu smeura, Raspberry chipotle Sause. Ardeiul e foaaaarte putin picant si e afumat si dulceata parfumata, o delicie.
Si nu mai e nevoie de biscuiti alaturi. B)
Imagine postata

#108 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 02 July 2012 - 03:44 PM

Vezi postareayandira, la 17 May 2012 - 06:01 PM, a spus:

Am aflat de reteta ta si am fugit de departe ca s-o vad cu ochii mei si intr-adevar e reteta pe care o caut. Te felicit mult si iti multumesc. =)) In Mexic se vindea branza brie in aluat in toate magazinele.Era doar Brie inauntru fara nimic altceva si imbracat in aluat putin copt.Noi doar o bagam in cuptor si gata.
Partea proasta e ca de cativa ani nu o mai gasesc pe nicaieri. Nu mi-a trecut niciodata prin cap ca as putea-o face in casa. Aluatul pe care il avea nu era foitaj. Dar vad ca merge perfect cu foitaj, asa cum l-ai prezentat tu, doar avand grija sa fie un foitaj de buna calitate ca altfel va inota totul in grasime.
Deci am intrat aici ca sa iti multumesc si sa te felicit, prezentarile tale sant mereu o placere vizuala si gustativa.
Doar vroiam sa va sugerez alta alternativa: la noi se serveste acoperita o dulceata de ardei cu smeura, Raspberry chipotle Sause. Ardeiul e foaaaarte putin picant si e afumat si dulceata parfumata, o delicie.
Si nu mai e nevoie de biscuiti alaturi. :D


Imi cer scuze pentru ca raspund cu atata intarziere dar abia acum am vazut mesajul si va multumesc frumos. Si eu gaseam acum cativa ani la Trader Joe's, magazinul meu preferat, acest brie in aluat, semi-copt si fara nimic altceva, gata de pus in cuptor. De ceva vreme nu il mai au si de aceea l-am incercat asa facut de casa. Cred ca varianta cu Raspberry Chipotle Sause, asa putin picant, merge foarte bine cu brieul si cu siguranta am sa o incerc. Imagine postata
Imi place mancarea mexicana iar anul trecut cand am fost in vacanta in Mexico am incercat si cateva preparate autentice facute acolo in varianta lor originala. Tostadas de Tinga de Pollo este una din preferatele mele mai ales cand este servita cu cotija, avocado si cilantro. Imagine postata



#109 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 October 2012 - 06:32 PM

Ce face omu' atunci cand n-are foietaj?

Face cu ce are,adica aluatul de la pariziene,in cazul meu.Tot foarte buna si asta,tot cu brie, si tot 'en croute',chiar daca sub alta forma.

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1267-13495409723732.jpg

#110 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 October 2012 - 09:01 AM

Ellani , inventiva ca de obicei. tare fain arata , mi-ai facut pofta , tre' sa mai fac si eu .

#111 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 12 October 2012 - 06:55 PM

Multu' mare,Dorina! :)

#112 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 26 October 2012 - 09:16 AM

Am făcut răsfăţul ăsta de ziua mea. Doar asta am avut seara, lângă un pahar de vin, că altceva nici nu-ţi mai trebuie. De data asta am făcut cu foetaj cumpărat şi trebuie să recunosc că, din păcate pentru mine :lol:, e mult mai bună aşa. Am uns cu jeleu de struguri şi s-a cam colorat urât foetajul, dar foarte buna e combinaţia. Grilajul nu mi-a ieşit, dar nici că-mi pasă Imagine postata. Poze urâte oricum, că era întuneric, dar le pun dacă tot le-am făcut. Vă mai fac poftă şi vouă. Cum e frig afară merge foarte bine într-o seară, cu un pahar de vin. Vă încălziţi imediat Imagine postata
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-84-13512357114155.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-84-1351235718724.jpg

#113 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 03 November 2012 - 12:06 AM

Boni, si monti?
Eu am calcat stramb o singura data: penne all'arrabbiata . Mi-era o pofta nebuna, asa ca o data in doi ani jumate am calcat gresit intentionat. Dar parca mi-e frica de pasta sfoglia.
Sorina

#114 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 03 January 2021 - 04:01 PM

Dupa 8 ani vin iar pe aici. De atunci nici nu am mai facut, dar acum, "starnita" de adi_edi, mi-am facut de cap de revelion. Nu am gasit brie, dar am gasit rotite mici de camembert, asa ca am facut 3 portii (pentru noi 3). Am uns cu gem de mere cu cuisoare (cadou de craciun, intereseanta combinatia) si am pus nuci deasupra, la copt. Se potrivesc foarte bine, trebuia sa pun mult mai multe. In farfurie, cine a vrut, si-a pus ducleata de ardei iute.
Imagine atasata: monthly_01_2021/post-84-0-08181600-1609682347.jpg


Sorina, daca citesti, sa stii ca imi e dor de tine. Imagine postata
Monti e foarte departe de reteta asta Imagine postata

#115 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,284
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2021 - 04:52 PM

Are un aspect superb :occasion14:

#116 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,651
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 03 January 2021 - 10:11 PM

Am facut-o si eu, dar poze nu, atat de urata a fost :P . Am avut un aluat tare prost, s-a spart, a curs din umplutura, in sfarsit la gust n-a fost rau dar n-am cu ce ma lauda :occasion14: .
Boni, buna ideea cu nucile. Eu n-am avut migdale si ma gandeam sa pun nuci dar am descoperit ca nici din alea nu mai aveam. Cred ca i-a pus sotul gand rau, ca de fiecare data cand mergea la cumparaturi ii aduceam aminte sa cumpere brie sau camembert si tot zicea ca nu gaseste, pana cand cred ca s-a saturat si "a gasit".

#117 Useril este offline   Hazel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Red
  • Postari: 933
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSuffolk

Postat 17 December 2022 - 07:25 PM

Gabitza, sper ca esti bine. Reteta ta de Brie en croute e pusa bine si o fac mereu, desi nu atat de des cat as vrea. Am folosit 2 foi puff pastry, o roata de Brie, gem de caise, fulgi de migdale si merisoare uscate, din abundenta. Nu am mai reusit sa o pozez cand am taiat-o, ca eram prea ocupati :hug:
Un deliciu, de fiecare data, multumesc :toothy9;
Imagine atasata: monthly_12_2022/post-114-0-03117600-1671297879.jpg
Imagine postata

#118 Userul este online   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,866
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 18 December 2022 - 04:27 AM

Wow, sa va fie de bine, arata minunat. O sa o trec și eu pe listă.

#119 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 December 2022 - 01:54 PM

Frumoasa rau ti-a iesit Hazel! :toothy9;

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi