Forum Culinar: Brie en Croûte - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brie en Croûte

#41 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 March 2012 - 02:57 PM

Intrebare intrebatoare: eu nu am gasit pana acum afine uscate, da' gasesc fara probleme afine congelate. As putea sa le folosesc?
De fapt, sa nu zic prostii, gasesc afine uscate doar ca au zahar. Nu am vazut pana acum din cele uscate fara zahar.
Ce gasesc fara probleme, fara zahar, sunt smochine uscate, caise uscate, prune uscate, stafide din alea uriase. As putea sa inlocuiesc afinele cu una din cele enumerate mai sus?
Sorina

#42 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 March 2012 - 04:27 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 19 March 2012 - 02:57 PM, a spus:

Intrebare intrebatoare: eu nu am gasit pana acum afine uscate, da' gasesc fara probleme afine congelate. As putea sa le folosesc?
De fapt, sa nu zic prostii, gasesc afine uscate doar ca au zahar. Nu am vazut pana acum din cele uscate fara zahar.
Ce gasesc fara probleme, fara zahar, sunt smochine uscate, caise uscate, prune uscate, stafide din alea uriase. As putea sa inlocuiesc afinele cu una din cele enumerate mai sus?



parerea mea e ca nu merg congelate, ar fi apoi prea apoase si ramane ud aluatul.Dar poti folosii smochine uscate.

Eu am facut o alta combinatie, Brie n-am gasit rotund,decat triunghi si am vrut sa am si eu o rotia frumoasa,asa ca am luat Camembert, foaia am uns-o cu gem de smochine, cea iesit?un deliciu.Iaca si dovada

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-479-13321672521419.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#43 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 March 2012 - 05:08 PM

Nuuu, in niciun caz nu aveam de gand sa le pun congelate. Asa le gasesc eu, doar ca aveam de gand sa le decongelez si sa le scurg bine inainte sa le folosesc.
Sorina

#44 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 19 March 2012 - 05:33 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 19 March 2012 - 05:08 PM, a spus:

Nuuu, in niciun caz nu aveam de gand sa le pun congelate. Asa le gasesc eu, doar ca aveam de gand sa le decongelez si sa le scurg bine inainte sa le folosesc.


m-am gandit ca nu le pui congelate,dar chiar si asa sunt umede, oricat de scurse ar fi ele.Eu una asa le vad.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#45 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 19 March 2012 - 06:08 PM

Am inteles... deci varianta asta cade.
Sorina

#46 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 March 2012 - 07:35 PM

Vezi postareaIoana, la 19 March 2012 - 04:27 PM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 19 March 2012 - 02:57 PM, a spus:

Intrebare intrebatoare: eu nu am gasit pana acum afine uscate, da' gasesc fara probleme afine congelate. As putea sa le folosesc?
De fapt, sa nu zic prostii, gasesc afine uscate doar ca au zahar. Nu am vazut pana acum din cele uscate fara zahar.
Ce gasesc fara probleme, fara zahar, sunt smochine uscate, caise uscate, prune uscate, stafide din alea uriase. As putea sa inlocuiesc afinele cu una din cele enumerate mai sus?



parerea mea e ca nu merg congelate, ar fi apoi prea apoase si ramane ud aluatul.Dar poti folosii smochine uscate.

Eu am facut o alta combinatie, Brie n-am gasit rotund,decat triunghi si am vrut sa am si eu o rotia frumoasa,asa ca am luat Camembert, foaia am uns-o cu gem de smochine, cea iesit?un deliciu.Iaca si dovada

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-479-13321672521419.jpg

ala e un dezastru!!!!! ce mi-au vazut ochii, sper sa uit pana maine, ca nu ma vad bine! :D
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#47 Useril este offline   Cosmina N 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 19 March 2012 - 08:07 PM

Oh, mon Dieu, cat de bine poate sa arate :D E clar pe lista! Mai ales ca Brie e branzica mea preferata :D
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#48 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2012 - 09:06 AM

Sorina eu am facut-o cu cranberries luate de la Lidl, uscate, is asa de bune.
In genere fructe dintr-astea uscate se gasesc in magazinele cu "biologice"

#49 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 March 2012 - 10:12 AM

Vezi postareaAdriana, la 20 March 2012 - 09:06 AM, a spus:

Sorina eu am facut-o cu cranberries luate de la Lidl, uscate, is asa de bune.
In genere fructe dintr-astea uscate se gasesc in magazinele cu "biologice"



alea de la Lidl au zahar, ca asta zicea si Sorina ca ea gaseste,dar au zahar.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#50 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,285
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2012 - 10:15 AM

Am inteles, dar asta inseamna ca atunci cind le usuca pun zahar pe ele?

#51 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2012 - 10:49 AM

eu mi-am propus sa le fac cu caise uscate, fara zahar. sunt acrisoare, cred c-ar merge. si daca ar fi sa nu le ung cu gem, oare ce ar merge? nu vreau sa aiba nicio tenta de dulce.

#52 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 March 2012 - 11:06 AM

Vezi postareaAdriana, la 20 March 2012 - 10:15 AM, a spus:

Am inteles, dar asta inseamna ca atunci cind le usuca pun zahar pe ele?


Presupun ca in procesul de uscare folosesc zaharul pe post de consesrvant... Multe din fructele uscate sunt facute cu zahar. De cand cu monti citesc toate etichetele. Am ramas surprinsa sa gasesc zahar in cele mai improbabile produse...

Vezi postareamoatza, la 20 March 2012 - 10:49 AM, a spus:

eu mi-am propus sa le fac cu caise uscate, fara zahar. sunt acrisoare, cred c-ar merge. si daca ar fi sa nu le ung cu gem, oare ce ar merge? nu vreau sa aiba nicio tenta de dulce.


Cred ca si eu voi folosi caise... Ce zici de un gem din fructe de padure. Ma atrage si pe mine ideaa.
Eu toate dulceturile monti nu le am dulci, pt ca mie nu-mi place dulceata dulce... stiu ca suna aiurea, da asa este.
Asa ca daca tot am in casa, ce ziceti de marmelata de prune... aia intr-adevar nu-i dulce.
Ar merge iar cea de caise, da' daca folosesc deja caisele uscate, parca as vrea altceva.
Asa ca va invit, la fel ca Moata, sa va dati cu parerea.
Sorina

#53 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 March 2012 - 12:17 PM

Daca vreti sa folositi caise si cum e cazul Moatzei un gem care sa nu fie dulceag, se pot folosii gemurile de coacaze sau mere, cele cu tenta mai acrisoare.Eu una as pune si un jeleu de vin in loc de gem =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#54 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 March 2012 - 03:00 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 March 2012 - 11:06 AM, a spus:

Asa ca va invit, la fel ca Moata, sa va dati cu parerea.


hai ca-mi dau tot eu. daca ai de caise sugar free, eu zic c-ar merge, ptr unitate coloristica cat si a aromelor.
pe de alta parte, apeland la ceea ce am in camara, io cred c-am sa folosesc gem de prune. ala-i singurul fara zahar la mine si e destul de fin - apropo de ce zicea Ioana cu jeleul de vin.
chestii importante de dezbatut, ce credeti voi? :lol:

edit: eu am si niste brie si niste camembert. da' am luat aseara niste cambozola si asta are 70% grasime. valeeeeeeu!

#55 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 March 2012 - 03:43 PM

eu am balit de la inceput la pozele din acest subiect dar m-am abtinut eroic sa intru in discutii. am zis ca asta nu-i de mine.
acu', daca am vazut-o pe sorina ca se agita pe langa branzurile astea, ma bag si eu in vorba. nu fac, clar de tot, pana de pasti. dar mi-ar surade ideea atunci. sorina, tu in ce ai de gand sa o invelesti? la "coca" ma refer.

#56 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 March 2012 - 04:46 PM

Si eu atunci as vrea sa ma apuc de treaba. Am de gand sa fac aluatul tip 'pasta sfoglia' care-l face Gela, bine-inteles cu faina integrala de F2, cu toate ca banuiesc ca ar merge si de F1. Doar ca nevrand sa risc voi merge pe faina integrala.
Eu as zice ca acel aluat ar fi perfect. Am dreptate?
Editez... ca sa pun link-ul catre reteta aluat Gela
Sorina

#57 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 March 2012 - 05:22 PM

da, da, da, cred ca merge ala. merci sorina.
de paste imi fac si eu de cap Imagine postata

#58 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 March 2012 - 05:49 PM

Ma bucur ca ti-am putut fi si eu, macar o data, de folos. Sa-mi zici cand te apuci de treaba.
Sorina

#59 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 20 March 2012 - 06:08 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 March 2012 - 05:49 PM, a spus:

Ma bucur ca ti-am putut fi si eu, macar o data, de folos. Sa-mi zici cand te apuci de treaba.
hai no', ca n-o fi prima data :hug:
pana ma apuc de treaba mai e vre-o luna, asa ca mai am de inghitit in sec :hug:

#60 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 21 March 2012 - 04:50 AM

Vezi postareauptown girl, la 18 March 2012 - 12:17 PM, a spus:

Chef-A, n-am cuvinte decit de lauda si-ti multumesc frumos ca mi-ai adus reteta in atentie ! :D




Dana, ma bucur ca ai incercat-o si tu si ca v-a placut. Ti-a iesit super faina. Sa va fie de bine! Cin-cin! :)

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

17 useri citesc topicul
0 membri, 17 vizitatori, 0 utilizatori anonimi