Forum Culinar: Brie en Croûte - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brie en Croûte

#81 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 24 March 2012 - 03:54 PM

Vezi postareaany_annette, la 24 March 2012 - 02:30 PM, a spus:


Probabil ca, am zis mai sus, dulceata de smochine in combinatie cu smochine seci nu e buna, adica rezulta ceva prea dulce.
Nu stiu cum sunt merisoarele ca n-am mancat niciodata.
Pana si brie-ul asta cu greu l-am gasit in forma rotunda, intr-un discount gen Lidl.


Merisoarele sunt acrisoare, putzin acide. Noi avem un restaurant la care ne place mult sa mergem unde prepara un aperitiv de branza de capra prajita servita cu un fel de gem acrisor de merisoare. E mica, rotunda ca si brie-ul, are coaja crocanta insa cand o tai curge continutul. :drool: Combinatia e dementiala, eu salivez de cand a pus Chefa reteta stiind cat poate fi de gustoasa, insa barbata-miu nu mananca gluten si din faina fara gluten nu pot face coca. Poate doar sa fac un singur rotocol de brie invelit in coca "normala" si lui ii dau ce curge din mijloc iar eu sa mananc "coaja" de coca. :boohoo:

#82 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 24 March 2012 - 04:10 PM

Cand o sa revin din plimbareala prin lume , o sa fac si eu , ca prea bine arata ale voastre .

#83 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 March 2012 - 01:28 PM

Vin la raport:

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-90-13329339782928.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-90-13329339877439.jpg

Bun, bun... de la mine putere am inlocuit migdalele cu fistic, iar in loc de dulceata de caise am folosit un jeleu de mere si pere, in timp ce merisoarele le-am inlocuit cu stafide :D

Multumesc de reteta :notworthy:

Later edit: am uitat sa spun...nici eu nu am gasit brie rotunda, asa ca am luat un triunghi si am folosit doar baza, partea mai lata, rezultand mai mult sau mai putin un patrato-trapez :headbang: =))
Imagine postata

#84 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 28 March 2012 - 01:53 PM

Am facut si eu ieri reteta, dar cu o rotita de camembert, ca brie n-am gasit rotunda. A fost bun, dar a fost cam sarata branza. Am dat drumul la gril si-am plecat din bucatarie, asa ca s-a cam bronzat, dar n-a fost bai. Pe seara mai ramasese ceva, a mancat-o sotul rece si a zis c-a fost parca mai buna asa. A pus si putin sirop de la dulceata de capsuni, ca am facut ieri.
Oricum, n-a zis sa nu mai fac, deci se va repeta, dar cu brie.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1290-13329355828805.jpg

#85 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 28 March 2012 - 03:23 PM

Trebuie sa refac si eu ca tare imi place.Am sa iau in weekend aluat si repet.
Mie imi place, in varianta gem de smochine-merisoare se simte o trilogie de gusturi pe cerul gurii :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#86 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 April 2012 - 02:01 PM

Gabitza, ti-am zis ca o fac cand am mosafiri:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13334543026826.jpg

Cu marmelada de lamai

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13334543308301.jpg

Si cu camembret ca n-am gasit decat brie rotund la forme de 2,5 kile.

Foarte buna, am fost in 4 si a disparut instantaneu.Manu lua cu o grisina ce curgea de la mine!

#87 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 03 April 2012 - 02:34 PM

Lilly, sa va fie de bine si multi pupici lui Manu. Imagine postata

#88 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 April 2012 - 03:25 PM

Lili, uite eu am gasit la 150 de gr bucata. Cauta pe la dicount-uri, eu acolo am gasit in final dupa ce am batut tot targul.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-13-13334595491716.jpg

#89 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 April 2012 - 10:45 AM

Any, ai dreptate, le cunosc!Multumesc de idee.

#90 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 April 2012 - 10:30 AM

Oare o pot monta cu o seara inainte de a o baga la cuptor?
Daca se taie calda, nu poate fi portionata, ci trebuie servita la platou comun, corect?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#91 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 14 April 2012 - 02:50 PM

Am facut si eu azi , dar cu camembert, gem de caise si caise confiate .

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-780-13344077745755.jpg

#92 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 April 2012 - 02:51 PM

Cum vad ca expertii nu raspund, incerc eu sa-mi amintesc cate ceva de la scoala. Aluatul congelat nu se mai ingheata,, branza tinuta la frigider este mai rece decat cea lasata la temperatura camerei. Astea sunt doua fapte. In principiu, eu am dezghetat o foaie de aluat si mi-au ramas bucatele pe care le-am facut pateuri a doua zi, deci nu vad de ce o noapte in frigider sa le dauneze, aluatul meu s-a comportat ok.
Deci pe baza empirica eu zic ca-l poti face diseara, dar va trebui sa ajustezi temperatura, ca o noapte in frigider, raceste si dulceata si merisoarele si branza, si ar fi pacat sa se arda aluatul si sa nu se topeasca branza. Daca e gata modelat, deci nu mai pui mainile pe el, l-ai putea scoate inainte cu vreo 45 de minute sa se mai incalzeasca.
Deci strict pe baza de ce chimie si fizica mai stiu, eu as incerca.
Cu privire la ultima intrebare mie mi se pare clar ca trebuie taiat in mijloc, cum am vazut la fete.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#93 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 April 2012 - 03:57 PM

Zerda, multumesc :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#94 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 15 April 2012 - 05:06 AM

Daniella, din pacate am ajuns cam tarziu pe aici se pare, insa cred ca Zerda a avut dreptate. Sa ne spui daca a iesit bine pana la urma. Sarbatori Fericite!

#95 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,242
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 15 April 2012 - 10:43 AM

Vezi postareaDaniella, la 14 April 2012 - 10:30 AM, a spus:

Oare o pot monta cu o seara inainte de a o baga la cuptor?
Daca se taie calda, nu poate fi portionata, ci trebuie servita la platou comun, corect?



Sau portii individuale mai mici :icon_fessee:
desi cred ca e cam tirziu acum

#96 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 April 2012 - 12:49 PM

Va multumesc tuturor petnru raspunsuri. Am respectat reteta destul de fidel, doar ca gemul meu a fost de capsuni (Am folosit doar 2 linguri rase) si am pus merisoare si fulgi de migdale atat sub cat si peste camembert (cu care am inlocuit brieul, dar am respectat inclusiv gramajul indicat de Gabi).
M-am temut sa o montez in tava de cu seara, ca nu carecumva sa imi ramana aluatul de la baza ud si necrescut (Am oroare de aluat ud), asa ca am montat-o doar cu vreo 2 ore max inainte de cuptor, in dimi de Pasti:
Am avut-o pe masa de Pasti si a fost apreciata de toata lumea. Gabi, merci de reteta :biggrin: ! Minunata, ochioasa, de mare efect, apetisanta (mi s-a spus si f buna, eu nu am avut voie insa am gustat un varf de furculita din umplutura):

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13348323839559.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13348324306775.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13348324410578.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13348324499976.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13348324613645.jpg

Am lasat sa se racoreasca circa 20-30 min dupa scosul din cuptor, inainte de taiere, ca sa pot transborda portiile in farfuriile mesenilor. A iesit suficient de topicioasa, dar posibil de servit la portie, momentul asta mi-a iesit bine,c a putine lucruri de pastele asta!

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13348324793679.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#97 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 April 2012 - 01:22 PM

frumoasa foc, Dani.Imagine postata

vin si eu la raport, dar fara poza, ca mi-a fost rusine, asa de urata mi-a iesit Imagine postata
eu am cumparat 2 bucati rotunde de 115 gr, sau cam pe acolo, am folosit gem de afine, iar in loc de merisoare am taiat marunt prune uscate.
crusta am facut-o eu, dupa tehnica Gelutzei :biggrin:, dar cu reteta modificata. rau am facut Imagine postata si promit ca data viitoare respect si reteta, nu doar tehnica de impaturire si timpii. nu am putut lucra bine cu aluatul si mi s-a rupt si curs putin de pe brie. noroc ca nu s-a topit branza sa curga aiurea prin tava.

daaaaar, cand am bagat furculita in gura... ioi si vai si mamma mia Imagine postata. doamne, buna-i!!!

asa ca precis mai fac, si sunt cuminte si iese frumoasa si pun si poze :love7:


a, inca ceva. mie mi s-a parut foarte satioasa. adica din cele 2 buati de brie am facut 2 portii, pe care nu le-am putut termina intr-o seara noi doi. Maia nici nu a vrut sa guste cand a vazut-o Imagine postata

#98 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 19 April 2012 - 01:43 PM

Mie nu mi-a iesit urata, dar nici chiar asa frumoasa ca a Daniellei :biggrin: ( mda, invidia din mine... :love7: )data viitoare SIGUR imi iese mai bine ca ei! :blush:
Doua bucati am facut , cu camembert de cate 125 de grame, una am dus-o soacrei, cu una m-am delectat eu cu o verisoara!Din pacate, poze cu sectiune n-am, dulceata de cirese, fulgi de migdale si merisoare in interior...

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-508-13348357349854.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#99 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 April 2012 - 01:55 PM

hai koral, ca te alinti! ii mai puneai 3 jumatati de capsuni si tot asa era, doar ca e mai mica si deci are mai putin grilaj la vedere

boni, foarte satioasa s-a dovedit si la noi. Dupa ce au ciocnit 1 ou, o felie de drob si 1/4 din camembert au capotat inainte de friptura. Si tineti cont ca eu nu am mai servit crackers, ca in cazul asta cred ca e fel unic la masa! I-am asteptat 2 ore sa accepte sa ciuguleasca putin miel. La desert erau kaput complet! ai folosit aluat monti? asa as putea manca si eu! pana la urma conteaza aspectul la mutzafiri, dar pt tine, conteaza sa fie conf stilului tau de viata! eu din cauza de coca nu am mancat, dar am salivat intens!
Si eu, avand 3 mancatori, m-am tot sucit si perpelit daca sa fac 3 bucati monoportie de 125 g sau asta comuna de 225 g. Si tot cujetand am aj la concl ca ar fi prea mult 375 g numai de camembert la 3 insi, avand in vedere bogatia si "greutatea" mesei de Paste, precum si celelalte branzeturi de pe masa ...

Va impartasesc cu mare drag cateva din secretele "reusitei mele":
- am gasit camembert la MegaImage, marca lor aia 365, exact gramajul indicat de Gabi. Fiind roata mare, iese grilajul bogat si da foarte bine la imaginea produsului final.
- foietaj cumparat care nu ofera surprize la intins, modelat, crescut etc....
- m-am uitat pe vari modele/probe facute de predecesoarele mele si am decretat ca grilajul face cel mai mare efect, asa ca l-am ales. Am facut grilajul adunat tare, doar 2 mm max itnre grile.
- decorul din capsuni (mari de import le-am avut, fara gust, dar fff frumoase) colorate in rosu si verde, fac sa fie un preparat foarte aspectuos. Uite pun si foto fara decor, sa vedeti ca nu are chichirez (koralino, asta a fost singurul minus la foto a ta, in rest la fel de frumoasa!):
- merisoarele cred ca sunt extrem de importante, pt ca taie din dulceata dulcetii, deoarece sunt asa cum a zis si Laura, acrisaore si acide. Asta face sa fie combinatia de gusturi perfecta intre sarat, dulce si acrisor. Nu cred ca trebuie inlocuite sub nici o forma cu nimic altceva, poate doar coacaze sau afine uscate. Eu m-am dat peste cap o saptamana sa le gasesc ... :biggrin:
- putina dulceata (2 linguri rase la o portie de 225g branza)) si ceva cu gust usor mai acrisor

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13348363814009.jpg

Koral si a ta mi se pare foarte frumoasa, pe bune! dar si eu astept ca data viitoare sa iti ias amai grozava ca sa imi mai dai si mie vreo idee in plus ... Dar poate e de ajuns ca tu faci supa de galuste cea mai frumoasa? :love7:

La Chef-A, merci inca o data :blush:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#100 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,755
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 19 April 2012 - 02:06 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 April 2012 - 01:55 PM, a spus:

ai folosit aluat monti? asa as putea manca si eu! pana la urma conteaza aspectul la mutzafiri, dar pt tine, conteaza sa fie conf stilului tau de viata! eu de coca nu am mancat, dar am salivat intens!
da, am facut aluatul monri, de F2, cu faina integrala de secara. oricum ar fi fost de F2 din cauza prunelor uscate.
daca stiam ca iese asa urata puteam sa fac aluatul si de F1, ca tot aia era :love7:


oricum, vreau sa multumesc tuturor celor care au facut pozele care m-au bagat pe mine in boala :biggrin: ca altfel, daca nu ma starneati asa, nu ma apucam sa o fac.

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi