Brie en Croûte
#101
Postat 19 April 2012 - 02:10 PM
Las' ca am motiv sa recidivez!
Si vreau sa va felicit pe toate, arata tare frumos grilajele voastre! Imi place!
P.S. Ne reprofilam? Poate aia de la parcuri au nevoie de ceva grilaje pe ici-colo....
#102
Postat 19 April 2012 - 02:11 PM
Foxyy, la 19 April 2012 - 02:10 PM, a spus:
Las' ca am motiv sa recidivez!
dovezi, dovezi!
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#103
Postat 19 April 2012 - 02:12 PM
Daniella, la 19 April 2012 - 02:11 PM, a spus:
Foxyy, la 19 April 2012 - 02:10 PM, a spus:
Las' ca am motiv sa recidivez!
dovezi, dovezi!
Cand oi recidiva, oi aduce si dovezile!
#104
Postat 21 April 2012 - 09:24 AM
Am avut aluat cumparat, am pus o lingura de magiun de prune (singurul gem ce-l aveam in casa), merisoare si fulgi de migdale putin prajiti si branza brie triunghiulara. Problema a fost ca mi s-a lipit aluatul de masa si cand l-am pus in tava s-a rupt, da' eu n-am bagat de seama. Numa' ca dupa vreo 5 minute am deschis cuptorul si am vazut ca incepuse sa curga branza in tava. Dupa inca vreo 15 minute, placinta era rumenita, dar inota in branza topita. Am scos tava din cuptor si-am mancat placinta din tava. A fost buna, dar e foarte grea si satioasa. Intentia mea era sa mancam placinta ca gustare, apoi sa pregatesc pranzul. Da' de unde. Am mancat amandoi cam 2/3 din placinta si aleluia, nu ne-a mai trebuit altceva de pranz.
Oricum, se va repeta, ca e buna rau. Daca nu saptamana viitoare, peste 2 saptamani sigur.
#105
Postat 22 April 2012 - 11:23 AM
La Chef-A,thank you very much,pentru reteta! La cata zarva a starnit,era imposibil sa n-o fac si eu.Doar am pandit momentul favorabil si cu ocazia asta am descoperit si un nou tip de brie care ne place.
Vad ca va plangeti ca-i bomba calorica.Eu am facut-o mai de dieta, adica nu i-am pus gem de nici un fel si nici n-am uns cu nimic foaia.Acum,mai serios,e advarat ca e foarte satioasa,dar si foarte buna(si deloc dulce daca nu-i puneti gem)asa ca merita sa ne sacrificam macar de cateva ori pe an.
#106
Postat 22 April 2012 - 04:35 PM
De satioasa sigur ca e satioasa, ca doar e vorba de branza grasa si foietaj, insa gustata doar ca aperitiv langa ceva fructe acrisoare si un pahar de vin eu zic ca se mai taie greata.
Ellani, eu n-as renunta la dulceata, as pune poate mai putina dar as pune totusi. Imi place modelul de foietaj cu cerculete.
#107
Postat 17 May 2012 - 06:01 PM
Partea proasta e ca de cativa ani nu o mai gasesc pe nicaieri. Nu mi-a trecut niciodata prin cap ca as putea-o face in casa. Aluatul pe care il avea nu era foitaj. Dar vad ca merge perfect cu foitaj, asa cum l-ai prezentat tu, doar avand grija sa fie un foitaj de buna calitate ca altfel va inota totul in grasime.
Deci am intrat aici ca sa iti multumesc si sa te felicit, prezentarile tale sant mereu o placere vizuala si gustativa.
Doar vroiam sa va sugerez alta alternativa: la noi se serveste acoperita o dulceata de ardei cu smeura, Raspberry chipotle Sause. Ardeiul e foaaaarte putin picant si e afumat si dulceata parfumata, o delicie.
Si nu mai e nevoie de biscuiti alaturi.
#108
Postat 02 July 2012 - 03:44 PM
yandira, la 17 May 2012 - 06:01 PM, a spus:
Partea proasta e ca de cativa ani nu o mai gasesc pe nicaieri. Nu mi-a trecut niciodata prin cap ca as putea-o face in casa. Aluatul pe care il avea nu era foitaj. Dar vad ca merge perfect cu foitaj, asa cum l-ai prezentat tu, doar avand grija sa fie un foitaj de buna calitate ca altfel va inota totul in grasime.
Deci am intrat aici ca sa iti multumesc si sa te felicit, prezentarile tale sant mereu o placere vizuala si gustativa.
Doar vroiam sa va sugerez alta alternativa: la noi se serveste acoperita o dulceata de ardei cu smeura, Raspberry chipotle Sause. Ardeiul e foaaaarte putin picant si e afumat si dulceata parfumata, o delicie.
Si nu mai e nevoie de biscuiti alaturi.
Imi cer scuze pentru ca raspund cu atata intarziere dar abia acum am vazut mesajul si va multumesc frumos. Si eu gaseam acum cativa ani la Trader Joe's, magazinul meu preferat, acest brie in aluat, semi-copt si fara nimic altceva, gata de pus in cuptor. De ceva vreme nu il mai au si de aceea l-am incercat asa facut de casa. Cred ca varianta cu Raspberry Chipotle Sause, asa putin picant, merge foarte bine cu brieul si cu siguranta am sa o incerc.
Imi place mancarea mexicana iar anul trecut cand am fost in vacanta in Mexico am incercat si cateva preparate autentice facute acolo in varianta lor originala. Tostadas de Tinga de Pollo este una din preferatele mele mai ales cand este servita cu cotija, avocado si cilantro.
#109
Postat 06 October 2012 - 06:32 PM
Face cu ce are,adica aluatul de la pariziene,in cazul meu.Tot foarte buna si asta,tot cu brie, si tot 'en croute',chiar daca sub alta forma.
#110
Postat 07 October 2012 - 09:01 AM
#112
Postat 26 October 2012 - 09:16 AM
#113
Postat 03 November 2012 - 12:06 AM
Eu am calcat stramb o singura data: penne all'arrabbiata . Mi-era o pofta nebuna, asa ca o data in doi ani jumate am calcat gresit intentionat. Dar parca mi-e frica de pasta sfoglia.
#114
Postat 03 January 2021 - 04:01 PM
Sorina, daca citesti, sa stii ca imi e dor de tine.
Monti e foarte departe de reteta asta
#116
Postat 03 January 2021 - 10:11 PM
Boni, buna ideea cu nucile. Eu n-am avut migdale si ma gandeam sa pun nuci dar am descoperit ca nici din alea nu mai aveam. Cred ca i-a pus sotul gand rau, ca de fiecare data cand mergea la cumparaturi ii aduceam aminte sa cumpere brie sau camembert si tot zicea ca nu gaseste, pana cand cred ca s-a saturat si "a gasit".
#117
Postat 17 December 2022 - 07:25 PM
Un deliciu, de fiecare data, multumesc
#118
Postat 18 December 2022 - 04:27 AM