Salam de Ciocolata Salame di cioccolato
#1
Postat 06 March 2012 - 09:06 AM
Eu ,nu sunt ciocolatoasa ,dar a venit acum randul Salamului la sugestia Omului ,care neavand alta treaba si poftind ceva dulce a inceput sa frunzareasca biblioteca mea culinara .
Salamul de ciocolata e putin diferit de cel de biscuiti.
Creste cantitatea de cacao in detrimentul biscuitilor. Acestia din urma ,nu mai au rol de june prim in piesa noastra.Vor duce doar tava ....si vor forma liantul.
Si gustul este diferit.Ceva mai fin , mai ciocolatos , mai nervos .
Nu vreau sa spun ca salamul asta e mai bun,doar ca e altceva . E diferit de ceea ce stiam eu pana acum .
Se face cat ai clipi ,daca nu punem la socoteala timpul de asteptare .Orice copil il poate face .E chiar distractiv sa-l faceti impreuna cu copiii.E o experienta pe care nu o vor uita niciodata .
Ingrediente :
1 ou mare si un galbenus
125 g zahar
100 g unt moale
75 g cacao amara
30 g savoiardi sau alt tip de biscuiti simpli
50 g nuci , alune sau migdale prajite ,taiate
Optional :
rom
coaja de portocala
Freacam ouale cu zaharul ,pana obtinem o crema spumoasa .
Daca aveti probleme cu ouale crude , mariti cantitatea de unt si adaugati eventual putin sirop .
Adaugam untul si cacaoa .Omogenizam bine,bine .
Savoiardi , i-am pus intr-o punga si cu ajutorul sucitorului i-am transformat intr-un pesmet fin .
Incorporam biscuitii , nucile ,romul si coaja de portocala .
Omogenizam ine amestecul .
Intindem pe masa o pelicula din folie alimentara ,si varsam compozitia ,dandu-i forma de salam .Sigilam capetele si-l dam la rece 4-5 ore .Eu l-am lasat pana a doua zi .
Dupa ce s-a racit ,il scoatem din folie si-l balotam cu putin amidon amestecat cu zahar pudra .Il torturam prin apasari transversale si longitudinale ,cu o sfoara ,dandu-i aspect de salam .
No cam asta-i .
Pofta buna !
http://povesticulinare.blogspot.com/
#2
Postat 06 March 2012 - 09:22 AM
#3
Postat 06 March 2012 - 09:55 AM
cade tot, p-asta-l fac intai. am luat Petit Beure biscuiti si p-aia ii folosesc. si pun si rahat ca nu am decat niste migdale atat...
cum arata
#4
Postat 06 March 2012 - 11:34 AM
Mie imi place cum se pupa ciocolata cu nuca de cocos. Cred ca voi incerca in versiunea asta.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#5
Postat 06 March 2012 - 11:48 AM
http://clipedelicioase.blogspot.com/
#6
Postat 06 March 2012 - 12:06 PM
In fundal vad cutitul de la Rosenthal, colectia Thomas? Sa nu il bagi la masina de spalat...ca rugineste. Si oalele cu atat mai putin. Eu is foarte dezamagita de calitatea lor
#7
Postat 06 March 2012 - 12:41 PM
Giorgiana, la 06 March 2012 - 09:22 AM, a spus:
Te astept cu impresii .Cupilu trebuie rasfatat cat il mai ai acasa ,ca mai e un pic si ti-l fura vreo codana .
Angel, la 06 March 2012 - 09:55 AM, a spus:
cade tot, p-asta-l fac intai. am luat Petit Beure biscuiti si p-aia ii folosesc. si pun si rahat ca nu am decat niste migdale atat...
cum arata
Tu fata ,tu in loc sa nasti ,te tii de shotii .
Du-te la maternitateeeeee !!!!
W Mamadeus Paparotti, la 06 March 2012 - 11:34 AM, a spus:
Mie imi place cum se pupa ciocolata cu nuca de cocos. Cred ca voi incerca in versiunea asta.
Abia astept sa vad rezultatul .
Poti sa-i faci si "plasa " din sfoara sa arate a salam-salam .
Cosmina N, la 06 March 2012 - 11:48 AM, a spus:
Pai vezi ca si eu l-am facut cu dedicatie .
Lapona Enigel, la 06 March 2012 - 12:06 PM, a spus:
In fundal vad cutitul de la Rosenthal, colectia Thomas? Sa nu il bagi la masina de spalat...ca rugineste. Si oalele cu atat mai putin. Eu is foarte dezamagita de calitatea lor
Masina de spalat vase nu am ,asa ca nu e nici un pericol .
Cutitul este dintr-un set Solingen CS Koch Systeme .
O serie scurta ,facuta pentru Metro .
Ascutite la timp,taie si cabluri .De degete nu mai povestesc .
Cat despre vasele Thomas ,eu sunt foarte multumita de ele .Am cateva cratite si un Wok .
E greu de-mi rupe mana si .."Stir-frying very well " de vreo 3 ani .E ca nou .
Ii aplic tratamentul cu ulei incins si sare de mare si-i place balneologia asta .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#8
Postat 06 March 2012 - 01:33 PM
nu-l fac deocamdata ca are ou crud si vreau sa gust si eu. mai astept nitel
#11
Postat 06 March 2012 - 05:32 PM
Piscotel, la 06 March 2012 - 12:41 PM, a spus:
Masina de spalat vase nu am ,asa ca nu e nici un pericol .
Cutitul este dintr-un set Solingen CS Koch Systeme .
O serie scurta ,facuta pentru Metro .
Ascutite la timp,taie si cabluri .De degete nu mai povestesc .
Cat despre vasele Thomas ,eu sunt foarte multumita de ele .Am cateva cratite si un Wok .
E greu de-mi rupe mana si .."Stir-frying very well " de vreo 3 ani .E ca nou .
Ii aplic tratamentul cu ulei incins si sare de mare si-i place balneologia asta .
Seamana leit cu ala Rosenthal. E bine ca le tratezi asa pe oale, caci la chimicale nu rezista. Foarte ciudat coating au.
#13
Postat 16 March 2012 - 07:06 PM
Il fac sigur cat de curand!
#14
Postat 16 March 2012 - 08:24 PM
cristinaD, la 07 March 2012 - 09:09 AM, a spus:
Multzam fain !
any_annette, la 16 March 2012 - 07:06 PM, a spus:
Il fac sigur cat de curand!
Apoi sa stii ca dupa ce-l infasori ,il mai impingi un pic cu destele si apoi chemi Omu sa faca nodul .
Eu asa am facut .
Dar cel mai fain a fost cand am facut pozele .Eu am lasat capetele asa lalai .El a venit si le-a desfacut frumos sa arate ca o fundita .
Apropo .Cand tre sa leg fundite la martisoare,il chem pe el sa le faca .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#16
Postat 20 March 2012 - 04:23 PM
Al meu nu s-a intarit foarte tare, l-am mai legat si cu sfoara sa para mai salam decat era , apoi l-am dat prin zahar pudra si cand sa-l tai surprize surprize....nu mai vedeam sfoara !
Am reusit cu succes sa-i dau jos sfoara, am taiat, am gustat si ne-am bucurat cu totii de o aroma super!
Il mai fac cu siguranta.
Merci Lia !
#17
Postat 21 March 2012 - 10:44 PM
Ma bucur ca v-a placut .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#20
Postat 05 January 2014 - 03:42 PM
Ingrediente:
320 gr de biscuiti simpli
200 de gr de rahat
220 gr de zahar tos fin
220 gr unt
200 gr ciocolata amaruie
2 oua
o fiola de esenta de rom
Am topit ciocolata, avea bucatele de seminte de cacao in ea, ele sunt acele bucatele mici care se vad
Am pus in bolul de la Kenwood untul moale la temperatura camerei taiat bucatele si l-am frecat cu jumatate din cantitatea de zahar
Cealalta jumatate de zahar am pus-o in Thermomix impreuna cu ouale si am copt la 70°C pentru 15 minute la viteza 3. Cine n-are le coace pe baie de aburi si le bate cu telul ca la "zabaione".
Am amestecat cele 2 creme varsind-o pe cea cu oua peste cea de unt in Kenwood
Am adaugat ciocolata topita
Si in sfirsit biscuitii maruntiti si rahatul taiat bucatele
Am amestecat totul si am impartit compozitia in doua punind-o pe folie alimentara si invirtind-o dindu-i forma de salam
Mi-au iesit 2 destul de maricei, cam de 20 de cm lungime
Tinuti o noapte in frigider, presarati cu zahar pudra si taiati a doua zi