Forum Culinar: Profiterol - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Profiterol "magnific" - asa l-a definit socrella mea

#101 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 11:40 AM

M-ai dat gata =)) !
Perfecte iti ies Lili!

#102 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 10 April 2012 - 01:30 PM

De ceeeeee, de ce m-am uitat la topicu' asta?????????????? =)) :) :(
ex Aninita

#103 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 01:37 PM

Vezi postareaCarmen, la 10 April 2012 - 01:30 PM, a spus:

De ceeeeee, de ce m-am uitat la topicu' asta?????????????? :floare: :floare: ;)


Oare de ceeeeee ;) ???? Ca sa-ti fie pofta!

#104 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 April 2012 - 02:37 PM

Dupa cum ai vazut mi-au iesit cojile de profiterol mai faine decat eclerele.
Deci musai trebuie sa repet eclerele, cu pasta asta de la profiteroale.

Combinatia fructe de padure si ciocolata m-a cucerit iremediabil.

#105 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 10 April 2012 - 02:55 PM

Vezi postareaEataly, la 10 April 2012 - 02:37 PM, a spus:

Dupa cum ai vazut mi-au iesit cojile de profiterol mai faine decat eclerele.
Deci musai trebuie sa repet eclerele, cu pasta asta de la profiteroale.

Combinatia fructe de padure si ciocolata m-a cucerit iremediabil.


Eu ador fructele de padure, asa ca incerc sigur :floare: !
Cojile de profiterol iti ies perfect.

#106 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 15 April 2012 - 12:25 AM

Any, multumiri pt reteta! :icon_fessee: Am reusit sa fac si eu profiterolul ... in sfarsit. A iesit super!

Crema de ciocolata am congelat-o ... sa vedem cum se comporta.

Eu am umplut choux-urile cu Lékué Decopene. Am pus frisca in ea si a mers bine pt ca nici eu nu am seringa si nu am avut timp de decupat cojile. :sad1: In plus crema de ciocolata se potriveste f bine la ornat deserturile cu aceeasi ustensila.

Si dovada:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-697-13344423197816.jpg

#107 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 April 2012 - 12:48 AM

Salmida, e pur si simplu superb :icon_fessee: !!!!!!!
Sa va fie de bine si Hristos a inviat :sad1: !

#108 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 15 April 2012 - 12:53 AM

Vezi postareaany_annette, la 15 April 2012 - 12:48 AM, a spus:

Salmida, e pur si simplu superb :sad1: !!!!!!!
Sa va fie de bine si Hristos a inviat :sad3: !


Datorita retetei tale. :icon_fessee: Si ma avantajeaza ca o pot face in etape cand nu am timp mult pt bucatarit. :mad:


Adevarat a inviat!

#109 Useril este offline   mdoyna 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 33
  • Inregistrat: 05-September 11

Postat 17 April 2012 - 02:38 PM

Hristos a inviat!

Iata vin cu pozele, asa cum am promis. Prima data in ansamblu, a doua oara acompaniate de doua cupe cu inghetata (care din nu stiu ce motiv s-a topit la urgenta- dar si asa, tot delicios a fost =)) )

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1284-13346661426632.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2012/post-1284-13346661737014.jpg


#110 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 17 April 2012 - 02:49 PM

Vezi postareaSalmida, la 15 April 2012 - 12:53 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 15 April 2012 - 12:48 AM, a spus:

Salmida, e pur si simplu superb :D !!!!!!!
Sa va fie de bine si Hristos a inviat :D !


Datorita retetei tale. :D Si ma avantajeaza ca o pot face in etape cand nu am timp mult pt bucatarit. :D


Adevarat a inviat!


Salmida :P .
Eu acum am citit mai bine ce scrie pe sticla din poza! Eu zic ca merge super =)) !

Vezi postareamdoyna, la 17 April 2012 - 02:38 PM, a spus:

Hristos a inviat!

Iata vin cu pozele, asa cum am promis. Prima data in ansamblu, a doua oara acompaniate de doua cupe cu inghetata (care din nu stiu ce motiv s-a topit la urgenta- dar si asa, tot delicios a fost :( )


Merci de poze si ma bucur nespus ca ti-a placut :D !

#111 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,787
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 23 April 2012 - 11:52 AM

Eu n-am poze.
Dupa ce am rezistat eroic (aproape :P ) tuturor tentatiilor de la Craciun incoace, cand am vazut "profiteroalele"... am cedat.
Sambata abia seara erau gata "gogoselele" si crema, mai aveam de facut frisca. Pai nu putea sa-mi iasa totul din prima. Frisca, desi mai avea pana sa expire, era acra. Magazinele inchise la ora aia, asa ca am facut o lista pentru sot a doua zi. Dimineata eu am plecat cu copiii la muzeu (am mancat in oras, dar tot cu gandul la desert :occasion15: ), cand am venit acasa lista era tot pe masa :P. Am inghitit in sec, vinovatul a zburat dupa frisca si alte cele, in sfarsit ne-am adunat cu totii in jurul minunatiei.
In afara de fiu-meu care nu-i prea mare amator de deserturi, am declarat-o "prajitura anului". Fiica-mea a fost super-incantata, cand a vazut platoul a strigat la frate-sau sa vina repede ca n-a mai vazut asa ceva. Dar fiu-meu, cand a vazut "maglavaisul" zice:
- Mami, de unde ai invatat sa faci mancarea asta ciudata? :P :P
I-a dat totusi nota 6 (pe scara 1 la 10), dar fiica-mea a zis ca-i de nota 15, asa ca am iesit onorabil. De reactia sotului ce sa mai zic, si-a luat farfurioara si o furculita cu gandul sa-si puna vreo doua sa le manance uitandu-se la televizor, dar... n-au mai ajuns in farfurie!
Cred ca iar nu mai fac dulciuri o perioada....

#112 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 April 2012 - 12:07 PM

Adi, am ras singura citind mesajul tau =))
Ma bucur enorm de mult ca v-a placut si oricum 15+6=21
21:2=10,5 deci media nu e rea e perfecta =)) !

#113 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 May 2012 - 11:09 AM

Tadadaaaaaaaam!Le-am comis! :evil3: Umplute cu crema de vanilie.Mmmmmmm!

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1267-1336295012366.jpg


Am facut jumate de portie pentru ca mai avem si altceva dulce.Tot si jumatate de portie de crema de ciocolata si mi-a ramas cam jumatate,dar adevarat ca nici nu le-am 'scaldat' in ea,ci doar 'brodat' din cauza sotului,care spre deosebire de-al tau,nu se da in vant dupa chestii cu ciocolata,mai ales daca-i amara.Asa ca ce-a ramas,am pus la congelator pentri next time.

Grazie pentru reteta :evil3:

#114 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 May 2012 - 11:32 AM

Ellani, ce fain le-ai "brodat"! Si cojile ti-au iesit fain!
Chiar, uitindu-ma la poza, zic..unde-i ciocolata :evil3: ? Acum am inteles. Al meu numai dulciuri cu cioco ar manca.
Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum.

#115 Useril este offline   Carmen 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 293
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationItalia

Postat 06 May 2012 - 12:01 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 May 2012 - 11:32 AM, a spus:

Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum.


...ar fi si culmea asa bunatate...sa apuce sa ajunga in congelator :evil3:
ex Aninita

#116 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 May 2012 - 12:10 PM

Vezi postareaCarmen, la 06 May 2012 - 12:01 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 06 May 2012 - 11:32 AM, a spus:

Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum.


...ar fi si culmea asa bunatate...sa apuce sa ajunga in congelator :evil3:


Mie nu-mi ramane un gram niciodata.
Din ce-am scris la reteta, imi ajunge exact sa acopar cojile.
Ce ramane pe oala, se mananca si aia :evil3: !
Dar as face crema si as congela-o, ca e buna si de servit cu altceva la micul dejun de exemplu.

#117 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 06 May 2012 - 04:58 PM

Vezi postareaany_annette, la 06 May 2012 - 11:32 AM, a spus:

Ellani, ce fain le-ai "brodat"! Si cojile ti-au iesit fain!
Chiar, uitindu-ma la poza, zic..unde-i ciocolata :floare: ? Acum am inteles. Al meu numai dulciuri cu cioco ar manca.
Chiar sunt curioasa sa-mi zici cum e cand o scoti de la congelator. Stiu ca se pastreaza excelent, insa n-am incercat pana acum.



Any, :notworthy:
La-nceput am crezut c-am facut o boacana,pentru ca prea le-am mignonit,facand vreo 35 in loc de 25 cum ar fi trebuit din jumatate de portie.Dar cand sa le mancam,am constatat ca nu-i atat de mare boacana,caci luam cate una cu lingurita si era numai bine la marime.

Mie si pasta si crema de ciocolata mi-a iesit un pic mai deasa,ceea ce ma face sa cred ca faina de la tine e alta decat cea de la mine si in cazul dat,chiar face diferenta.Prin urmare,mi-a fost frica un pic ca nu vor iesi choux-urile,avand in vedere ca pasta mi-a parut mai fluida la tine in poze.In schimb asta mai densa si-a tinut forma mai bine si au ramas randuri chiar si dupa coacere.Clar ca daca le dai prin ciocolata,mare diferenta nu-i,caci nu se vad decat daca le lasam mai golase.

Iar crema de ciocolata am adus-o rapid la consistenta dorita,chiar si dupa ce s-a racit si-am vazut ca e mai densa decat a ta,punand-o la foc mic,adaugand cate un pic de lapte si mestacand bine.

Si cuptorul cred ca a avut un cuvant de spus,pentru ca au stat aproape 1 h la mine pana sa fie gata.Nu le-am facut gaurica,ci intepat direct cu seringa,si chiar daca nu a ramas complet acoperita gaurica,nu a curs deloc crema.


Sotul deja m-a intrebat cand mai fac,asa ca trebuie sa le repet,n-am scapare. :violent1: :occasion14: De parca mie nu mi-au placut si nu astept si eu ocazia sa le mai fac :crying:

#118 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 May 2012 - 11:06 PM

Bravo Ellani, te-ai descurcat excelent :floare:!
Probabil ca e altfel faina, se poate intampla sa fie mai umeda sau mai putin umeda.

#119 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,787
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 08 May 2012 - 02:17 AM

Daca credeti ca e prea multa crema de ciocolata, faceti ca mine, doua portii de choux :( . Numai ca in cazul asta s-ar putea sa nu va ajunga crema :( . Atunci va zic eu din nou ce sa faceti: cand scoateti tava din cuptor, dati cu gogosile pe jos, sa va mai ramana totusi si in tava =)) . Normal ca alea care au cazut pe jos le aruncati la gunoi, dupa ce va reveniti din soc. Adica, dupa ce am muncit atata la ele :( ... Pe urma, pana invartiti in crema sa se raceasca, mai rontaiti cate o coaja stropita cu un pic de crema si, dupa ce v-ati saturat, s-ar putea sa va ramana atatea sa va ajunga la fix si frisca, si crema de ciocolata. Pe urma nu aveti decat sa faceti cura detox :( ...
... Sau mai bine faceti jumatate de portie de crema =(( ...

#120 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 May 2012 - 09:11 AM

Vai Adi, cum sa scapi cojile pe jos :lol: ? Eu cred ca ma faceam verde :) !

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi