Profiterol "magnific" - asa l-a definit socrella mea
#141
Postat 08 April 2013 - 09:54 AM
Multumesc inca odata de reteta, foarte bun !
#142
Postat 08 April 2013 - 10:15 AM
Asa trebuie sa arate, sa fie ciocolatos, fiecare coaja de profiterol sa fie data prin cioco! E minunat, arata super!!!!
Nici nu stii cat de tare ma bucur .
#143
Postat 20 April 2013 - 04:24 PM
#144
Postat 20 April 2013 - 04:52 PM
Asadar, vrei ca musafirul sa aiba portie individuala, daca am inteles bine?
Daca da, pune gogoselele inntr-un castron fain, bol de servit, alaturi sosul de Calebaut -bravo pentru alegere!- si un recipient cu frisca batuta bine si putin aromata. Se pot servi si cu inghetata.Daca ai si un "clestisor" de servit, e si mai de efect.
#145
Postat 20 April 2013 - 04:58 PM
In loc de asta se pot pune doua linguri pe post de cleste.
#146
Postat 20 April 2013 - 05:08 PM
mă gîndeam să fac profiterolul stil gogoşele, îngheţată, frişcă şi sos de cioco, montate individual, dar pînă la urmă îl voi face pe ăsta cu ciocolată engross. cred că îl voi face mai mult lat decît înalt, poate aşa e mai uşor să navigez printre gogoşi.
#147
Postat 20 April 2013 - 05:16 PM
#148
Postat 20 April 2013 - 05:21 PM
#149
Postat 20 April 2013 - 05:40 PM
#150
Postat 20 April 2013 - 05:52 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#151
Postat 20 April 2013 - 06:01 PM
#152
Postat 20 April 2013 - 06:32 PM
Lapona Enigel, la 20 April 2013 - 05:16 PM, a spus:
Sa stii ca se pot umple si fara sa le tai, eu asa am facut data trecuta. Am pus crema (frisca) intr-un pos la care am atasat un varf de decorat (nu prea conteaza forma, eu nu am avut rotund cu diametrul destul de mare asa ca l-am folosit pe cel zimtat), am infipt virful in fiecare gogosica si am pompat crema in ele.
Editez ca acuma am revazut ca si Any tot cu duiul a pus crema, dar eu n-am mai taiat capacel, le-am gaurit direct cu el.
#153
Postat 20 April 2013 - 09:25 PM
Eu acopar fiecare gogoasa sau cum vreti sa-i ziceti, coaja de profiterol, cu ciocolata, cu ajutorul a doua linguri. Pun gogoasa umpluta in oala cu crema (rece) o rotesc cu ajutorul a doua linguri, apoi o pun pe platou. Formez baza, un cerc apoi incep si pun deasupra pana fac o piramida, mai mult sau mai putin. In fine, ca in poza.
Eu nu mai pun niciodata ciocolata deasupra. Adica termin de asamblat si gata, nu mai torn ciocolata in plus pe el. N-are rost. Daca imi ramane cioco, dar sosul cu cantitatile scrise ajunge exact pentru gogosele, atunci o pun separat intr-un castronel in caz de mai vrea careva crema in plus pe farfurie.
In momentul servirii, ma ajut tot cu 2 linguri. Nu cu cleste, ca e pacat de ciocolata si-apoi cu clestele tre' sa iei cu forta cat de cat. Cu lingura e mai delicat.
Si in nici un caz nu se taie, deci, se iau frumos gogoselele cu grija si se pun la fiecare pe farfurie.
Succes!
Edit, am citi pe langa, acum m-am reintors si am citit ca vrei sa le acoperi cu cioco amara.
Eu sunt o ciocolatoasa inraita si-ti spun drept ca crema asta din reteta face toti banii. Eu personal, dar e numai parerea mea, nu l-as acoperi cu ciocolata amara si atat. Of course, la frigider se intareste si se va intari dupa mine si pe parcurs, la temperatura camerei. Eu nu m-as risca.
#154
Postat 20 April 2013 - 09:31 PM
adi_edi, la 20 April 2013 - 06:32 PM, a spus:
Lapona Enigel, la 20 April 2013 - 05:16 PM, a spus:
Editez ca acuma am revazut ca si Any tot cu duiul a pus crema, dar eu n-am mai taiat capacel, le-am gaurit direct cu el.
Pai acum in ultimul timp nu le mai tai nici eu, le fac gaura cu acul ala din plastic de la siringa pentru dulciuri si apoi le umplu.
Le taiam inainte la inceput si le puneam bucatica inapoi, pentru ca imi era frica, ca se murdareste ciocolata de frisca cand le acopeream. Dar a fost totul ok de fecare data, am lucrat curat .
#155
Postat 21 April 2013 - 05:13 PM
any, lapo, maya şi adi, mulţumesc încă o dată de lămuriri şi de reţetă
#156
Postat 21 April 2013 - 05:31 PM
Dexter, la 21 April 2013 - 05:13 PM, a spus:
Haha, daca ti-au zis asta inseamna ca a fost perfect! Mi se pare complimentul cel mai compliment de cand am aterizat p-acilea, eu daca n-aud "It's not too sweet!" incep sa ma indoiesc ca le-a placut intr-adevar desertul ...
Faina prezentarea , de gust nu ma indoiesc, ca n-are ce sa nu fie bun.
#157
Postat 21 April 2013 - 06:34 PM
Adi, si eu to cu duiul le umplu, eclerele le tai.
#159
Postat 09 May 2013 - 05:00 PM
Any: love you!
#160
Postat 09 May 2013 - 07:32 PM
Eataly, la 09 May 2013 - 05:00 PM, a spus:
Any: love you!
La multi ani sarbatoritului, cu intarziere, dar ma bucur ca l-ai facut pentru un asa eveniment!
Ultima data l-am facut pentru a doua zi de Pastele catolic, de atunci nu l-am mai facut si deja mi-e pofta.
Lili .