any_annette, la 20 March 2012 - 05:40 PM, a spus:
Profiterol?? Si nu zici nimic, tii secret?
Important e ca toata lumea a fost multumita.
boni, la 20 March 2012 - 05:47 PM, a spus:
asa, sorina, faci profitelor si taci malc

sorinadaniela, la 19 March 2012 - 01:54 PM, a spus:
Sa revenim la profiteroalele noastre. Eu azi am sa mananc, asa cum bine a zis Adriana, un "simil" profiterol. Ce-i va lipsi? Nimic! O gogoasa, doua, trei... mizilicuri, firmituri. Eu voi manca ce-i mai important ciucalata cu frisca si parca am si niste capsuni. Si gata!
Doar nu stau sa ma impiedic de o gogoasa infuriata...
Va rog frumos, sa nu ma bateti, ca eu v-am anuntat ca voi face profiterol si cum voi proceda.
Am trisat, cumparand gogosile deja facute. In rest frisca si sosul de ciucalata le facui monti... din greseala sosul l-am facut chiar F1.
Am incurcat borcanele si in loc de cel cu faina integrala am desfacut cel cu faina monti F1. A iesit, doar ca taratea de ovaz nu a apucat sa se topeasca... poate daca le-as fi facut faina, dar cum amestecul era deja facut pentru aluaturi... Asa a fost sa fie!
Si a fost bine! Inclin sa cred, in urma experimentelor mele cu fructoza (sos pt profiterol si sos caramel_Pisco), ca ar trebui redus timpul de fierbere. Atunci cand sunt calde sunt fluide, dar dupa ce se racesc se 'ingroasa', mai bine de atat nu stiu sa va explic...
Dar, nu conteaza. Are un gust divin.
Asa ca 'simil' profiterolul meu a constat in sos de ciucalata cu frisca... totul de F1.
Singura chestie care o voi schimba in viitor va fi cantitatea de fructoza. E mult prea dulce pt gustul meu, perfecta dupa restul familionului, dar repet, prea dulce pt mine.